Blues Για να Χαλαρώσουμε.

Jazzjoker είπε:
Πέφτουνε τα backings βροχή! Ωραία.

Να και η δική μου εκδοχή πάνω στο just one night.
εσεις απο το μπλουζ να χαλαρωσαμε..μας εχετε αγχωσει !! να προλαβαικνουμε να τα ακουμε και να παιζουμε !!

χαπιααα!!!

yameth είπε:
Εμένα πάλι το just one night μου είπε άλλα και σκέφτηκα να ανεβάσω ένα δείγμα χωρίς τα λόγια.  ;D
Μπράβο chief, δεν μας τα έχεις πει αυτά. Τελικά όσο πιο λίγα και με ψυχή παίζει κάποιος τόσο πιο πολλά λέει.

Το έλιωσες στον κομπρέσσορα ή μου φάνηκε?

yameth είπε:
Εμένα πάλι το just one night μου είπε άλλα και σκέφτηκα να ανεβάσω ένα δείγμα χωρίς τα λόγια.  ;D
Brother Ray? Is that you?

Μπα.. καρφί στον Dumble είναι. Κατα τ' άλλα έβαλα λίγο βαθάκι από πάνω.

Ερωτιαρικο ;D

Ωραιος Γιαννη! :)

Με τι κιθαρα εγραψες και γενικα με τι εξοπλισμο;

edit: dumble ??? :P

yameth είπε:
Εμένα πάλι το just one night μου είπε άλλα και σκέφτηκα να ανεβάσω ένα δείγμα χωρίς τα λόγια.  ;D
Μωρέ, τα ίδια μου είπε κι' εμένα, απλά εγώ παίζω πολύ χειρότερα  :)

(πολύ μου άρεσε, btw. Α, DUMBLE ΕΙΠΕΣ;  :o)

gregg είπε:
Ερωτιαρικο ;D

Ωραιος Γιαννη! :)

Με τι κιθαρα εγραψες και γενικα με τι εξοπλισμο;

edit: dumble ??? :P
Fender Strat 60th Anniversary (MIM) με Tonerider City Limits μαγνήτες καρφί στον Dumble.

Μικρόφωνο AKG 414 σε Focusrite Red προενισχυτη μικροφώνου στην Tascam FW-1804 καρτα που κατέληξε στο Cubase  SX3.

yameth είπε:
Fender Strat 60th Anniversary (MIM) με Tonerider City Limits μαγνήτες καρφί στον Dumble.
Πως?

Στρατοκάστερ ήταν? Θα μας τρελάνει το αφεντικό. Θα στοιχημάτιζα ότι ήταν κιθάρα με διπλοπηνιακούς σε fender twin, με compressor.

Καλά το μπζζζ δεν το άκουγες; ;)

Να προσθέσω ότι ήταν μια κι έξω ηχογράφηση, χωρίς ιδιαίτερη προσοχή στο τι θα έπαιζα, αφού όπως καταλάβατε τη μελωδία της Georgia ακολούθησα.

Επίσης οι συγκεκριμένοι μαγνήτες αντιπροσωπεύουν για μένα ΤΟΝ ήχο που έψαχνα σε Strat.

RayDTutto είπε:
Καλά το μπζζζ δεν το άκουγες; ;)
M' ανάγκασες να βάλω ακουστικά. Ναι το βζζζζζζζ το ακούω τώρα, αλλά ρε γ.....ο ακούω και κομπρέσσορα, θα με τρελάνετε. Από αύριο βγάζω όλο τον εξοπλισμό μου στο σφυρί. ::)

Ώπα, να και ο αρχηγός στη bluesοπαρέα!  ;D Λιτό και όμορφο και, ναι, κι'εμένα αυτός ο ήχος Strat μ'αρέσει, τουλάχιστον σ'αυτό το στυλ.

Εχχμμμ...

Για μισό λεπτό.

Πρέπει να περιορίσω το ποτό, γιατί μου φάνηκε ότι διάβασα DUMBLE κάπου...  :o

Δεν ξέρω για το παίξιμο (δεν είναι για να ντρέπομαι αλλά έχω παίξει και καλύτερα), αλλά μαλλον ο ήχος γράφτηκε καλά και βοήθησε πολύ στην έμπνευση. Εξ άλλου αυτό δεν είναι και το blues playing; Tone και έκφραση. Τελικα΄πόσο βοηθάει η τεχνολογιά σε αυτό;

yameth είπε:
Δεν ξέρω για το παίξιμο (δεν είναι για να ντρέπομαι αλλά έχω παίξει και καλύτερα), αλλά μαλλον ο ήχος γράφτηκε καλά και βοήθησε πολύ στην έμπνευση. Εξ άλλου αυτό δεν είναι και το blues playing; Tone και έκφραση. Τελικα΄πόσο βοηθάει η τεχνολογιά σε αυτό;
Kate eme αυτό είναι το Α και το Ω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις καλά όργανα, καλά μηχανήματα και υψηλή τεχνολογία (στο φινάλε) αν δε σου δίνουν τον ήχο και το vibe που θα σε εμπνέει να παίζεις καλά (=να το χαίρεσαι και να περνάει αυτό και στον ακροατή).

Λοιπόν... Τέρμα η πλάκα! Κατάλαβα ότι μπερδευτήκατε αλλά ήθελα απλά να τονίσω το: "Δεν έχει σημασία τι έχεις, αλλά τι κάνεις με αυτό".

Γι αυτό θα το πάρει το ποτάμι:

Ο ήχος ήταν τόσο εύκολο να επιτευχθεί αφού προέρχεται από την παραπάνω Strat που πήγε "καρφί" σε ένα Behringer VAmp Pro με προσομοίωση Marshall JCM800 συν καμπίνα 4x12 και reverb.

Αυτά.

Πρόσεξα όπως πάντα τις ρυθμίσεις μου και τις στάθμες και αφαίρεσα όσο γινόταν το βζζζ... με ένα Waves C1 gate μέσα στο Cubase.

Λείπουν τα κολασμένα χαμηλά, τα αιθέρια πρίμα και η απουσία soundstage ήταν προφανής. Το καλώδιο ήταν εμφανέστατα με επικασσιτερωμένο χαλκό και το παίξιμο τεμπέλικο.

Ωραίοι μαγνήτες οι Tonerider.

Σου χρειάζεται ένας καλός μπασίστας για να σε ανεβάσει.  ;D

gregg είπε:
BB style.

συντομα ανεβαζω και το backing.
Εγώ θα το πήγαινα σε Albert Collins........ αν ήξερα και μπορούσα.

Ασε που το μπάκι παρακαλούσε για ένα μπάσο με καμμιά άρση.  ;)

audiokostas είπε:
Εγώ θα το πήγαινα σε Albert Collins........ αν ήξερα και μπορούσα.

Ασε που το μπάκι παρακαλούσε για ένα μπάσο με καμμιά άρση.  ;)
Πολυ σωστος!

(Μπορει να το ξανανεβασω με διαφορετικη προσεγγιση. Αν και το παιξιμο του collins ειναι πραγματικα πολυ ιδιαιτερο και καπως επιπονο να αναπαραχθει.)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back