Blues Wire - Life on the road

ez

Performance Guru
Πόντοι
1,038
Υπάρχουν 4-5 δίσκοι που νιώθω πως έχω χρέος στον εαυτό μου και την ιστορία του γκρουπ να δημοσιοποιηθούν, προς το παρόν ως ψηφιακές εκδόσεις, αν τα καταφέρω στο μέλλον ίσως και σε φυσική μορφή. Αρχή κάνω με αυτή τη συναυλία του 2005 στην Άρτα, όταν το σχήμα της τρίτης βασικής μετενσάρκωσης των Blues Wire ήταν στο ξεκίνημα του. Με αυτή τη σύνθεση παίξαμε περίπου 2 χρόνια, δεν ηχογραφήσαμε σε στούντιο αλλά κυκλοφορήσαμε το μοναδικό dvd του συγκροτήματος. Με τον Σωτήρη ήμασταν σχεδόν πάντα μαζί, κοντά μας εντάχθηκαν στο κουαρτέτο οι Oleg Chaly/keyboards και Γιώργος Παπάζογλου στα τύμπανα. Ο Ολέγκ με τις τζαζ καταβολές του και την εξαίρετη τεχνική και ο Γιώργος με την αισθητική του και το πλούσιο παίξιμο στα κρουστά με ενέπνευσαν οδηγώντας με σε συνθετικά μονοπάτια που λίγο ή πολύ πρώτη φορά περπατούσα. Έτσι, το κυρίαρχο χαρακτηριστικό μας έγινε ο πειραματισμός και η εξερεύνηση. Σε τούτη τη δουλειά, το μπλουζ με την παραδοσιακή του έννοια και τεχνοτροπία είναι σχεδόν απόν, με την εξαίρεση του piano boogie “Don’t you lie to me” και κατά δεύτερο λόγο του “Mama don’t”. Επιρροές από γκρουπ του αμερικάνικου νότου (Allman Brothers) αλλά και πιο «εξευγενισμένα» (Little Feat) μαζί με ψυχεδελικές αναφορές των ‘60ς (Hendrix, Doors, Grateful Dead) μας οδήγησαν σε μακρόσυρτα αυτοσχεδιαστικά ως επί το πλείστον κομμάτια που πολλές φορές ενοποιούσαμε στο πάλκο με αποτέλεσμα ολόκληρα μισάωρα ή και παραπάνω συνεχούς μουσικής, το ονειρικό ταξίδι μάλιστα του Sol Wind θα έλεγα πως ενέχει και ψήγματα progressive rock. Τότε συνέθεσα το Richard που είναι αφιερωμένο στον Dickey Betts και το Life on the road με αφορμή την αυτοκτονία του Richard Manuel (the Band).
“Richard took his own life, could not take the speed
The road can be a scary place when Devil holds the wheel”

Η κιθάρα στην ηχογράφηση είναι Les Paul;

Η κιθάρα στην ηχογράφηση είναι Les Paul;
Είναι μια Huber Dolphin που είχα τότε, οπότε όχι ακριβώς LP αλλά σχεδόν.

mk3 back.jpg

Σκότωνε (και) αυτό το line-up! Θυμάμαι καλοκαίρι 2006 σε ένα φεστιβάλ στα Τρίκαλα Κορινθίας που τους είχαμε ανοίξει μαζί με άλλα σχήματα (ως φοιτητές), μαζεύαμε τα σαγόνια μας!

Αγοράστηκε! Θα δημοσιοποιήσεις κι άλλα Ηλία?

Προβολή συνημμένου 52408
Αυτός είναι ο στόχος μου όπως γράφω και στο σημείωμα. Εκτός απο τις ψηφιακές επανεκδόσεις παλιότερων δίσκων μας που διατίθενται στο bandcamp υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις ακυκλοφόρητου υλικού που θέλω πολύ να προσθέσω. Ευχαριστώ πολύ.

Ωραία έκπληξη ήταν (και) αυτο το σχήμα. Σας θυμάμαι να ανοίγετε με το Back at the chicken chack του Jimmy Smith στα live!

Τωρα που ακουσα το Mama don't θυμάμαι ενα βράδυ στο Rodeo πριν κλείσει οριστικά, που κάνατε μια διονυσιακή εκτέλεση με τον Μανώλη στην αλλη κιθάρα με έντονες country αναφορές. Πρέπει να ηταν το ιδιο βράδυ που παιξατε και Albatross, Oh Well όπως και το Μotherless child στη διασκευή σου με τον Γιάννη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back