trigga είπε:Φιλε τζαζ μουσικη μαθαινω και ηθελα να δω καποια πραγματα και απο μπλουζ ξαναλεω για 1000στη φορα.Το ξερο μπλουζ που μου λετε και τα feeling θα τα ειχα αν ημουν μαυρος στη φυλακη απο κοκα κ φονο.Τωρα δεν δικαιουστε να μιλατε καν για feeling οταν δεν εχετε να το τεκτιμηριωσετε με γεγονοτα.Αυτο στα πολυ καφρικα.
Ξανα1000λεω οτι ολες οι μουσικες θελουν γνωση και feeling,μελετη,transcription,licks,θεωρια,αρμονία κτλ. κτλ..Δεν ειναι μονο η μπλουζ που υποστηριζεται οτι παιζεται στο χυμα.Την οποια παλι δεν την εχω σε τοσο εκτιμηση οταν την λαμβανω καθαρη και οχι με αλλα στυλ.(προσωπικη εκτιμηση αυτη).
Ισως να ηταν κ το τελευταιο μηνυμα αυτο σε σενα που εισαι νεος για να μπεις και στην κουβεντα.ΘΑ παρακαλουσα να μην συνεχιστει η καραμέλα "i have feelings".Το εμπεδωσα οτι ειστε μπλουζαδες.Δεν βγαινει τπτ να ταλανιζουμε την κουβεντα εδω κι αλλο.Οτι καταλαβαμε. καταλαβαμε.Αν εχετε με εργα να αποδειξετε κατι ευχαριστως να αρχισουμε να το βλεπουμε.Η θεωρια-αμπέλι παρακαλω να βαλει μια τελεία.
Ξαναμανα ευχαριστω για την συζητηση ολους.Παμε κ σε κανενα θεμα αλλο τωρα.
-ταπεινή μου γνώμη ειναι ότι έπρεπε πρώτα να πιάσεις τα μπλουζ και μετά να προχωρήσεις στη τζαζ
- όποιος νομίζει οτι τα μπλουζ είναι μια απλή πεντατονική είναι γελασμένος
- για να χεις το feeling δεν χρειάζεται να χεις σκοτώσει 5 αν8ρώπους και να πάσχεις απο κίρρωση του ήπατος. αν είναι έτσι 8α πάω να σκοτώσω τη φιλενάδα μου (γνωστό 8έμα στα μπλουζ ) 8α πάρω και ένα bourbon και 8α παω να μείνω στην ομόνοια
- τον στίβι πρέπει να μά8εις να τον ακούς

- εγώ παλί πήγα στο ωδείο και κάτι έμα8α από μπλουζ
- το ότι οι κάποιοι τζαζίστες ξέραν 8εωρία δε σημαίνει ότι η τζαζ ειναι μουσικη του ωδείου (μόνο )