blue bossa jam track με σόλο μπάσο ;)

yameth είπε:
Αυτό που μου έλειψε έντονα όμως είναι το... μπάσο!
Μια  χαρά μπάσο είναι το μπάσο  ωραία  ακούγεται το  jazz, ή μάλλον  έτσι πρέπει να ακούγεται σε αυτές τις μουσικές, απλά  θέλει λίγο πιο μπροστά , αν και γω δεν θα το έγραφα καθόλου θα άφηνα την μελωδία απ την αρχή  μέχρι  το τέλος  ‘’μαζεμένη’’ μόνο στα μέρει που άφησες για τα κιθαριστικά

Piccolo και high pass για τους treble makers  ;D

Μπράβο κοπελιά 

lgbesios είπε:
Μια  χαρά μπάσο είναι το μπάσο  ωραία  ακούγεται το  jazz, ή μάλλον  έτσι πρέπει να ακούγεται σε αυτές τις μουσικές, απλά  θέλει λίγο πιο μπροστά , αν και γω δεν θα το έγραφα καθόλου θα άφηνα την μελωδία απ την αρχή  μέχρι  το τέλος  ‘’μαζεμένη’’ μόνο στα μέρει που άφησες για τα κιθαριστικά

Piccolo και high pass για τους treble makers  ;D
Μπάσο που να υποστηρίζει το κομμάτι με τον κλασικό τρόπο της bossa nova δεν υπάρχει. Άλλο το σόλο - μελωδία. Μην το βλέπεις σαν κιθαρίστας... (γι αυτό οι κιθαρίστες δεν κάνουν καλό μπασίστα. Γιατί δεν σκέφτονται τα χαμηλά ρετζίστρα.)  :D.

yameth είπε:
Μπάσο που να υποστηρίζει το κομμάτι με τον κλασικό τρόπο της bossa nova δεν υπάρχει. Άλλο το σόλο - μελωδία. Μην το βλέπεις σαν κιθαρίστας... (γι αυτό οι κιθαρίστες δεν κάνουν καλό μπασίστα. Γιατί δεν σκέφτονται τα χαμηλά ρετζίστρα.)  :D.
Εεεε χμμμμμ γκουχ γκουχ , αφεντικό, ξέρεις, ο Λευτέρης είναι ο μπασίστας των Small Blues Trap  ;)

Πάλι  καλά  που με πρόλαβες  γιατί έφτιαχνα είκοσι σειρές απάντηση    ;D

γκουχχχ... γκουχχχ.. το παίρνω πίσω για τον κιθαρίστα.  ;D

Αλλά το κομμάτι δεν έχει μπάσο αφου η Ευη παίζει τη μελωδία.

Υ.Γ. Ποιό καλό παιδί μπασίστρας θα παίξει από πάνω μια μπασογραμμή Ι-V κλπ... Εύη; (Για να μου κάνετε κι εμένα τη χάρη που είμαι γέρος; )

yameth είπε:
Αλλά το κομμάτι δεν έχει μπάσο αφου η Ευη παίζει τη μελωδία.
Με την την παίζει  με μπαγλαμά?  :D

Δεν είναι μόνο για σας τους κιθαριστές  οι μελωδίες  ;)

Βρε Λιεφτεράκ ξεκόλλα.

Καλή σου λέει η μελωδία αλλά δεν υπάρχει θεμελιώδες μπάσο πίσω από την μπασομελωδία. 'βαινεις;

Αυτό το μπάσο ψάχνει.

Σαν μπασίστας θα πρεπε να συμφωνείς.  ;)

Φυσικά κ δεν έχει μπάσο. Αφού το ρυθμικό ξεκίνησα να παίζω η άθλια κ επειδή εκεί είμαι σαφώς πιο αυστηρή δεν το βάζω για κανένα λόγο χοχοχο!

Θα επανέλθω με κάτι πιο σωστό :)

Evilnye είπε:
Φυσικά κ δεν έχει μπάσο.
Το midi αρχείο, δεν είχε?...Δεν είναι ντροπή ξέρεις ;D

Evilnye είπε:
Ε όχι δεν το έβαλα. Αρνούμαι :P
Ναι ρε...δεν σε βοηθάει να παίξεις από πάνω.....?

Evilnye είπε:
Τι πάθαμε;
Θέλεις να μου πείς δηλ, ότι έχεις το μπάσο σε midi file, που μπορείς να το βάλεις να παίξει μόνο αυτό και να το μελετήσεις και δεν μπορείς...να υποθέσω ότι βαριέσαι... 8)...ότι έχεις άλλες δουλειές...ότι δεν σε ενδιαφέρει άμεσα το συγκεκριμένο στυλ μουσικής...

...

Όχι ρε...

Εννοείται πως ΔΕΝ θα μελετήσω το μπάσο από το midi file...! Τι ξεφτίλα θα ήταν αυτή δηλαδή;

Ο μόνος λόγος για να έβαζα το μπάσο έτοιμο από το midi θα ήταν για να υπάρχει έστω υποτυπωδώς η μπασογραμμή σε μπόσα. Αλλά ακούω την αρμονία από την κιθάρα και το ρυθμικό από τα ντραμς...!

Καλά σε μένα λες αν βαριέμαι; Δε σας έχω γκρινιάξει αρκετά για μετρονόμους, μελέτη, ωδεία κλπ;  ::)

Evilnye είπε:
Καλά σε μένα λες αν βαριέμαι; Δε σας έχω γκρινιάξει αρκετά για μετρονόμους, μελέτη, ωδεία κλπ;  ::)
...έχεις δίκιο σε αυτό...

απλά βάλτο για να μην έχει να λέει το αφεντικό... ;D

audiokostas είπε:
Καλή σου λέει η μελωδία αλλά δεν υπάρχει θεμελιώδες μπάσο πίσω από την μπασομελωδία. 'βαινεις;

Αυτό το μπάσο ψάχνει.
Και τι το θες, όπως είπα  παραπάνω, και μάλλον λάθος διατυπωμένα  αν μαζέψεις την μελωδία ρυθμικά  και αρμονικά  σε κάποια μέτρα , αφήνεις  χώρο και για τα υπόλοιπα ...δείτε το κομμάτι φτιαγμένο πάνω στην μελωδία που παίζει το μπάσο..  λέω γω ...

Σαν μπασίστας θα πρεπε να συμφωνείς.  ;)
Ρε μήπως είμαι κιθαρίστας  ...φτου...φτου;D

Evilnye είπε:
Φυσικά κ δεν έχει μπάσο. Αφού το ρυθμικό ξεκίνησα να παίζω η άθλια κ επειδή εκεί είμαι σαφώς πιο αυστηρή δεν το βάζω για κανένα λόγο χοχοχο!

Θα επανέλθω με κάτι πιο σωστό :)
Εύη δεν το πιστεύω ότι δεν μπορείς να παίξεις ένα απλό |Ντο παρεστιγμένο τετ. -Ντο ογδοο| Σολ παρ. - Σολ| κλπ. με κλειστά τα μάτια, δεμένο το ένα χέρι, αυτά που παίζεις είναι απείρως πιο δύσκολα. 8)

Θα σου πω... γενικά με ότι ρυθμούς λάτιν έχω δοκιμάσει ακούγονται ψόφιοι γιατί την άρση δεν την δίνω σωστά. Θέλω πάντα αρκετό καιρό λιώσιμο για να νιώθω ότι πατάει ΚΑΛΑ.

Εν τω μεταξύ η γραμμή που έπαιζα είχε πάντα ghost στην άρση οπότε και εκεί το χάλαγα... Τέσπα το παιδεύω κ εγώ κ το ψειρίζω από μόνη μου.

Όταν αποφασίσω ότι οκ μ αρέσει θα επανέλθω :P

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back