Μπλέχτηκα...Πώς συνδέω preamp, κάρτα ήχου, μίκτη & monitors;

elavd

Googlelavd
Πόντοι
38
Η κατάσταση έχει ως εξής:

Μόλις πρόσφατα αγόρασα τον προενισχυτή Presonus TubePre για να ηχογραφώ στο PC μου με την M-Audio Audiophile 2496.

Έχω ένα μίκτη Behringer UB-1622FX στον οποίο έχω συνδέσει τα 2 monitor ηχεία μου.

Μέχρι τώρα (που δεν είχα τον preamp) έστελνα την έξοδο του μίκτη στην κάρτα ήχου. Το output της κάρτας ήχου, το επέστραφα στην κονσόλα στο TAPE INPUT ==> Εδώ μάλλον είναι το λάθος που κάνω...

Τώρα που έχω τον προενισχυτή θέλω να κάνω την εξής συνδεσμολογία:

Να στέλνω το σήμα του preamp με RCA στην κάρτα ήχου. Από την κάρτα ήχου πρέπει να στείλω τον ήχο με κάποιο τρόπο στα ηχεία. Προφανώς αυτό θα γίνει μέσω του μίκτη...

Σε ποια είσοδο του μίκτη μου όμως πρέπει να συνδέσω την έξοδο της κάρτας ήχου, ώστε να ακούω από τα monitors σωστά, και να έχω και έλεγχο της έντασης;

Το ρωτάω αυτό γιατί όταν ηχογραφώ, στα monitors ακούω χαμηλή ένταση της κιθάρας, ενώ στην πράξη το σήμα που πηγαίνει στην κάρτα και τελικά γράφεται, είναι δυνατό.

Πρακτικά όμως δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι γιατί δεν έχω σωστό monitoring...

Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα (πολύ)... ::)

Αν βοηθάει σε κάτι, ο μίκτης είναι αυτός:

EM_BHR-UB1622FX-PRO_top.jpg

EM_BHR-UB1622FX-PRO_rv.jpg

to 1 megalo sou lathos einai oti agorases aftin tin konsolitsa :-\ :-\ :-\ an kai den ksero poia einai ta monitor sou..alla an exeis kala monitors apla tha sou apodinamonei arketa to sima afti i konsola,ta pragmata einai apla,tin eksodo tou preamp tin sindeeis se mia eisodo tis konsolas kai tin stelneis stin karta ixou meso ton sub p exei i sigekrimeni konsola(pistevo na ksereis,aplo einai,apo ekei kanonizeis kai tin entasi p tha paei sto pc),telos i eksodos tis kartas ixou erxete se 2 kanalia tis konsolas 1 gia L kai ena gia R ta opoia vevaia tha strepseis ta pan pot  terma aristera kai terma deksia (diladi to L tou ipologisti p erxete stin konsola tha to kaneis na akougete sto L ixeio k.t.l)  ta master tis konsolas eina panta sta 0 dbfs kai elenxeis tin endasi ton ixeion apo to potensiometro p tha leei control room level i kati tetoio

Κάνε loop ρε και μην βάζεις τον προενισχυτή πάνω στην κονσόλα συνέχεια.Εγώ τουλάχιστον έχω ένα κανάλι στον προενισχυτή και ένα στην κονσόλα.

Το out της κάρτας βάλτο σε υποδοχή που δέχεται input i κονσολα.(στη phonic που έχω το χω σε κανάλια rec όχι σε κανονικά inputs οργάνων).Έχω και το out της onboard εκεί γιατί μου δίνει μια mini jack stereo είσοδο.

Τα out της κονσόλας-προενισχυτή γύρνα τα στα input της κάρτας ήχου.

Τα ηχεία βάλτα στο control room ή headphones.Έτσι έχεις τον έλεγχο της έντασης στην κονσόλα.

Δεν είδα την κονσολα σου.Αν βγάζεις άκρη με αυτό πές μου.Αν όχι δώσε κανα λίνκ να δούμε και την κονσόλα σου ακριβώς και να πράξουμε χωρίς θεωρείες.

PARIS_K είπε:
to 1 megalo sou lathos einai oti agorases aftin tin konsolitsa :-\ :-\ :-\ an kai den ksero poia einai ta monitor sou..alla an exeis kala monitors apla tha sou apodinamonei arketa to sima afti i konsola
Τα monitors μου είναι τα Alesis M1 Active Mk2.

ta pragmata einai apla,tin eksodo tou preamp tin sindeeis se mia eisodo tis konsolas kai tin stelneis stin karta ixou meso ton sub p exei i sigekrimeni konsola
Γιατί να "χαραμίσω" τον ήχο του preamp παιρνόντας τον μέσα από μια φτηνή κονσόλα;

Καλύτερα δεν είναι να τον συνδέω απευθείας;

Θα μου πεις βέβαια "τι την θες τότε την κονσόλα" και όντως είναι ένα καλό ερώτημα...

Αλλά χωρίς αυτή, ΠΩΣ θα έχω συνδεδεμένα τα ηχεία και πώς θα ελέγχω την ένταση που ακούω;

Μπλέξιμο...

Γιατί καταστρέφεις το σήμα σου?

Αφού πήρες "αξιόλογο" προενισχυτή η κονσόλα σου είναι άχρηστη... Γιατί δεν βάζεις κατευθείαν τα Monitors στην κάρτα ήχου?

fleamail είπε:

Αφού πήρες "αξιόλογο" προενισχυτή η κονσόλα σου είναι άχρηστη... Γιατί δεν βάζεις κατευθείαν τα Monitors στην κάρτα ήχου?
Και πώς θα ελέγχω τη συνολική ένταση; Από τα virtual faders της καρτας ήχου;

elavd είπε:

Και πώς θα ελέγχω τη συνολική ένταση; Από τα virtual faders της καρτας ήχου;
Nαι! Τώρα αν θες να έχεις ολόκληρο μικτή για να ελέγχεις μόνο την ένταση των Monitors... ::)

Εγώ αυτό το πράγμα κάνω για τα ηχεία.Έχω τον έλεγχο απο το κονσολάκι.Αλλά άμα κάτσει χρησιμοποιώ και την κιθάρα για γράψιμο κατευθύαν απο την κονσολα.

ΡΕ παιδιά τοσο τραγικό είναι το χάσιμο ποιότητας πια απο τα μπέχριγκερ.Μήπως είναι υπερβολικό αυτό για home studio?

Ηλία μου πούλα την κονσόλα πάρε αυτό http://www.behringer.com/MON800/index.cfm?lang=eng και καθάρισες..

(πραγματικά πολύ καλό για τα λεφτά του και η ποιότητά του είναι τουλάχιστον εφάμιλλη της κονσόλας που θα αντικαταστήσει...)

trigga είπε:
Εγώ αυτό το πράγμα κάνω για τα ηχεία.Έχω τον έλεγχο απο το κονσολάκι.Αλλά άμα κάτσει χρησιμοποιώ και την κιθάρα για γράψιμο κατευθύαν απο την κονσολα.

ΡΕ παιδιά τοσο τραγικό είναι το χάσιμο ποιότητας πια απο τα μπέχριγκερ.Μήπως είναι υπερβολικό αυτό για home studio?
Η συγκεκριμένη κονσόλα είναι hum generator, όχι πως όλα τα άλλα της Behringer δεν είναι 8)

Το mic pre της μπλιάχρινγκερ που έχω είναι hum generator αλλά αυτή την κονσόλα που έχει ο φίλος την έχω δεί σε παλιότερο μοντέλο δεν θυμάμαι πιο και δεν έιχε hum.Έπαθα πλάκα τότε γιατί απορούσα πως γίνεται να μην έχει.

Είστε σίγουροι ότι η συγκεκριμένη έχει?

npap είπε:
Ηλία μου πούλα την κονσόλα πάρε αυτό http://www.behringer.com/MON800/index.cfm?lang=eng και καθάρισες..

(πραγματικά πολύ καλό για τα λεφτά του και η ποιότητά του είναι τουλάχιστον εφάμιλλη της κονσόλας που θα αντικαταστήσει...)
Καλή ιδέα αυτή!

Πώς δηλαδή θα χρησιμοποιήσω τα ΙΝ/OUT της?

MON800_back.jpg

to thema einai aplo..pera apo controllers makria apo behringer esto kai gia apli home xrisi,entiposiasmos kai tpt allo..

Μου φαίνεται πολύ απόλυτο αυτό ρε συ.Όχι όλα εκτος των controlers.Έχω την κιθάρα usb που βγάζει και είναι κομπλέ όταν δουλεύει κανονικά με jack.Όταν μπαινει usb βγάζει θόρυβο απο τη σύνδεση που δεν είναι hum αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι.

Κάτι άλλα που έχω ακούσει όντως είναι ότι ναναι .Αλλά όσα δίνεις τόσα πέρνεις και για αυτά που δίνεις είναι θεός

Επείσης αν ισχύει το μακρυά απο behringer γιατί του προτέινεται να πάρει πάλι behringer controller αφου και αυτό πάλι επεμβαίνει στον ήχο και τον ενισχύει, άρα τον "μολύνει" με μπεχρινγκιά και αυτό.

elavd θα σου πρότεινα να πάρεις και να συνδέσεις αυτό που έχεις για να κάνεις τι δουλειά σου.Και βλέπεις μετά για αλλαγές αν χρειαζεται.Στην τελική κράτα ένα κανάλι input της κάρτας ήχου για τον προενισχυτή και μην τον βάζεις στην κονσόλα αλλά μόνο του κατευθείαν στην κάρτα.Στο πλάιμπάκ που κάνεις στα μόνιτορ δεν θα ενοχλεί το hum αφού δεν πάνε τόσο κάτω συχνοτικά αυτά τα μόνιτορ.Εκτός αν έχεις και subwofer αλλά και πάλι σε μεγάλες εντάσεις θα καταλάβεις τον βόμβο αυτό.ΚΑι προπάντων θα ειναι στο playback μόνο άν δεν ηχογραφείς μέσα απ την κονσόλα.Και θα τον ακούς σε μεγάλες εντάσεις και χωρίς να παίζει τπτ άλλο για να τον καταλάβεις.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back