Μπλέχτηκα...Πώς συνδέω preamp, κάρτα ήχου, μίκτη & monitors;

Καλή ιδέα αυτή!

Πώς δηλαδή θα χρησιμοποιήσω τα ΙΝ/OUT της?
Φαντάζομαι ότι θα το έχει βρεί ο elavd  ;) αλλά εδώ είναι ένα σενάριο συνδέσεων:

το mon 800 είναι ουσιαστικά ένα master τμήμα μιας κονσόλας...σου λύνει τα χέρια σε θέματα συνδεσιμότητας (πήρες μια ιδέα απότη photo που παρέθεσε ο φίλος Nickel..) συν ότι σου προσφέρει και ένα Talkback section που δεν ξέρεις...ίσως και να σου χρειαστεί στο μέλλον στις ηχογραφήσεις σου...

η τιμή του είναι αστεία πραγματικά (44e στον τομ..) και ο ήχος του είναι στο επίπεδο κονσόλας των 200-300 e... καλύτερη λύση σε αυτά τα λεφτά (χωρίς να πας σε κατηγορία δεκαπλάσιας και βάλε αξίας επιπέδου MACKIE BIG KNOB ή  SPL MTC 2381) προσωπικά δεν γνωρίζω και κυρίως δεν έχω δοκιμάσει... αν κάποιος γνωρίζει ας με φωτίσει και μένα...

τώρα άσχετους "οπαδικούς" χαρακτηρισμούς όπως του Paris_K χωρίς επιχειρήματα και σίγουρα χωρίς να έχει ακούσει, χρησιμοποιήσει και κυρίως συγκρίνει το εν λόγω hardware, τους προσπερνώ γιατί έχω μάθει να μιλώ σοβαρά απευθυνόμενος πάντα στο πρόβλημα που τίθεται κάθε φορά και στην λύση του (και το κυριότερο στην κατηγορία τιμής που προαπαιτείται..), με τα "λίγα" που ξέρω...

α και Πάρη μου (το συγκεκριμένο άλλωστε περιορίζεται σε εισόδους γραμμής (line), δεν είναι hum generator...

με λόγο σήματος προς θόρυβο ικανοποιητικότατο και στα χαρτιά και στο...αυτί... ;)

Σε ευχαριστώ Νίκο!!! ;)

Δεδομένης τιμής, μεγέθους και ευχρηστίας, θα το ...τιμήσω κι εγώ ;)

Τελικά είναι της μόδας να την πέφτουνε στην Behringer.

ένα Talkback section που δεν ξέρεις...ίσως και να σου χρειαστεί στο μέλλον στις ηχογραφήσεις σου...
Ρε παιδιά επειδή αναφέρθηκε  ???κι επειντη εγκω ντεν ξέρει εγκώ άσχετο ??? τι είναι αυτό το Talkback;

H eπικοινωνία με μικρόφωνο από τον ηχολήπτη προς πχ. τον μουσικό (που φορά ακουστικά) στον χώρο ηχογράφησης.

ρε Κώστα όποιος ακυρώνει συλλήβδην και απαίδευτα , ο ίδιος χάνει τυχόν ευκαιρίες...

είναι συχνό φαινόμενο εδώ όταν αναφέρεται ένα μοντέλο που έτυχε

να έχει καλό λόγο τιμής προς απόδοση αλλά δεν ανήκει σε ένα glamorous label

να λοιδορείται όχι το ίδιο με επιχειρήματα αλλά η "μαμά" που το γέννησε...

προσωπικά χέστηκα για την οποιαδήποτε behringer αλλά η γενίκευση που τα παίρνει

όλα σβάρνα με ενοχλεί...και πάντα θα με ενοχλεί γιατί τις περισσότερες φορές

αποπροσανατολίζει ανυποψίαστους  και ξεφεύγει από τον σκοπό αυτού του φόρουμ

που θέλω να πιστεύω ότι είναι η (κατά το δυνατόν) αντικειμενική ενημέρωση από

κάποιους που ξέρουν ή έτυχε να ξέρουν κάτι και θέλουν να το μοιραστούν...

Τελικά συνειδητοποίησα ότι η πηγή του προβλήματός μου είναι μάλλον αλλού:

Αφού συνέδεσα την κάρτα ήχου απευθείας στα ηχεία (παρακάμπτοντας έτσι εντελώς τον μίκτη), εξακολουθώ να μην μπορώ να ακούσω τον ήχο της κιθάρας μου με εφφε σε πραγματικό χρόνο ενώ παίζω στο SONAR.

Η συνδεσμολογία είναι:

ΚΙΘΑΡΑ==>PREAMP==>AUDIOPHILE 2496==>(SONAR + PLUGIN)==> HXEIA.

Εξακολουθώ να ακούω το DRY σήμα της κιθάρας...

Σκέφτηκα ότι ίσως κάτι φταίει στο "Patcbay" που έχει η κάρτα ήχου...Έπαιξα με όλες τις διαθέσιμες επιλογές και δεν κατάφερα κάτι...

untitled.jpg

Κατάφερα να ακούσω ας το πουμε effect, όταν στο SONAR ενεργοποίησα στο κανάλι που παίζω το κουμπάκι:

echo.jpg
(Input Echo: On) το οποίο όμως έκανε ατέρμονη λούπα όποια νότα έπαιζα...

HEEEEELP....

Ελαβντου η κάρτα σου δεν έχει direct monitoring για να ακούς το input χωρίς να περιμένεις τις επεξεργασίες του Sonar;

Βοηθάει να δεις τις δικές μου ρυθμίσεις?Απο Sonar δεν ξέρω αλλά απο cubase πρέπει να ανοίξεις το monitor που φάινεται κάπως παρόμοιο με το κουμπάκι που δείχνεις.Βγάλε το direct monitor αν υπάρχει επιλογή στο sonar.

Αυτό που λές ότι γίνεται φάινεται να γίνεται κάπου λούπα.Μήπως έχεις συνδέσει κάπου σε hardware κατι παραπάνω?

Ηλία τι latency έχεις με την κάρτα σου???

με το Input Echo: On και μια τιμή πάνω από 5-6ms είναι φυσικό να υπάρχει πρόβλημα...

Λοιπόν βρήκα την άκρη!

Το ατέρμονο loop οφειλότανε σε βλακεία που είχα κάνει και απενεργοποίησα τους ASIO drivers.

Επομένως, με το κουμπάκι Input echo ανοικτό στο κανάλι που παίζω, και με την επιλογή WaveOut στο virtual Patchbay της Audiophile μπορώ πλέον να παίζω και να ακούω τα effects ;)

Το μόνο που δεν έχω καταφέρει να κάνω πλέον είναι να ακούω την κιθάρα (mono) αλλά ΚΑΙ από τα 2 ηχεία την ώρα της ηχογράφησης.

Επειδή στέλνω το σήμα του preamp στο Δεξί κανάλι της κάρτας, όταν παίζω, ακούω την κιθάρα μόνο απο το δεξί ηχείο.

Κατά την αναπαραγωγή αυτού που έγραψα όμως, την ακούω κανονικά στο κέντρο...

Έχω την εντύπωση ότι εξακολουθείς να ακούς και το dry σήμα της κάρτας ήχου.Για να ακούσεις στο κέντρο αυτή την πηγή λοιπόν πρέπει να πας στον μίκτη της 24/96,να δεις σε ποιο κανάλι περνάει η κιθάρα σου και να φέρεις το panpot του καναλιού στο κέντρο.

Έχω μπερδευτεί όμως.Την ώρα που γράφεις ακούς με εφέ που έχεις βάλει στο sonar αλλά ακούγεται μόνο δεξιά ο ήχος.Κανονικά αν άκουγες το live input του sonar θα έπρεπε να ακούς ακριβώς όπως και στην αναπαραγωγή μετά.

Ερώτηση: όταν ακούς την κιθάρα που έγραψες, αν εκείνη τη στιγμή παίξεις κιθάρα, ακούγεται και το live παίξιμο παράλληλα??

haryy είπε:
Ερώτηση: όταν ακούς την κιθάρα που έγραψες, αν εκείνη τη στιγμή παίξεις κιθάρα, ακούγεται και το live παίξιμο παράλληλα??
Ναι, εφόσον έχω αφήσει ενεργοποιημένο το "Input Echo"...

χμ, μάλλον έχεις ορίσει stereo στο Input του καναλιού του sonar (μάλλον είναι προρυθμισμένο έτσι) και πρέπει να πας να το κάνεις left ή right αναλόγως που συνδέεις την κιθάρα σου.Για δες το είναι το κουτάκι που έχει το Ι και σε σένα θα γράφει κάτι σαν " I  stereo M-audio".

haryy είπε:
χμ, μάλλον έχεις ορίσει stereo στο Input του καναλιού του sonar (μάλλον είναι προρυθμισμένο έτσι) και πρέπει να πας να το κάνεις left ή right αναλόγως που συνδέεις την κιθάρα σου.Για δες το είναι το κουτάκι που έχει το Ι και σε σένα θα γράφει κάτι σαν " I  stereo M-audio".
Το έχω ρυθμισμένο στο RIGHT (γιατί γράφω στο δεξί κανάλι). Τα VU meters του SONAR (που στην ουσία είναι πλέον 1) κουνιούνται μαζί.

Αν στο SONAR επιλέξω στέρεο input, μόνο το Right VU meter κουνιέται και ηχογραφείται ένα στέρεο κανάλι με κυματομορφή μόνο στο δεξί κανάλι...

Ωραία, αφού έχουν και τα 2 πικόμετρα σήμα, σου ακούγεται από το δεξί ηχείο την ώρα του record?? ???

Για βάλε στη μέση και το pan του καναλιού εισόδου στον μίκτη της m-audio.Συνήλθε το πράγμα?

Trending...

Νέα θέματα

Back