karabolidas είπε:
Χαιρεται παιδες! Φεύγω φέτος φοιτητής και ψάχνω έναν ενισχυτή με λίγα watts με αρκετό γκάζι! Αρκετοί μου εχουν προτύνει τον blackstar ht1. Θα ήθελα την γνώμη σας για αυτόν το μικρό! Υπάρχει κατι παρόμοιο με αυτόν για ένα budget μεχρι τα 200 ευρώ? Ευχαριστώ!
Moυ είχε φέρει ένας φίλος ν ακούσουμε και να αναβαθμίσουμε ένα ht-1 head.
Ας πω εντυπώσεις και θα δεις αν σε βολεύει: καταρχάς Δεν έχει 2 κανάλια αλλά ένα με boost. Μοιάζει σαν να έχει 2 αλλά το gain, eq, vol είναι κοινό για όλα... άρα έχει απλά boost. Αυτό τον κάνει λιγότερο ευέλικτο από κάτι δικάναλο και το eq του είναι ελλιπές.
Ηχητικά, το βάλαμε σε μια 2Χ12" line6 με V30s μεγάφωνα και έσκιζε από ένταση. Δεν πιστεύεις ότι είναι 1watt. Με 8" καμπινούλα όμως που είχα σπίτι, δεν έπαιζε έτσι δυστυχώς...
Από γκάζι, Οκ ήταν hard rocking ο ήχος αλλά μη φανταστείς ότι θα πάρεις απίστευτο lead σε φάση metal ή shredding solo από το ht-1. Με emgs ή με treble boost πετάλι μπροστά βελτιωνόταν η παραμόρφωση και το lead. Αλλά να πω την αλήθεια, έδινε πάντα έμφαση στις μπάσες και ψιλο-μπούκωνε ενώ το sustain και το lead στα καντίνια δεν ήταν ικανοποιητικό. Για rock/hard rock ήχους ήταν οκ.
Για lead solo ήχους, τον έβαλα στο "καθαρό" του που είναι πρακτικά ένα ψιλο-crunch, και μπροστά του ένα metal zone με χαμηλά την ένταση και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο. Βασικά, λόγω της συμμετοχής λυχνιών στο σήμα, δεν τζιτζίκιζε το boss Mt-2 όπως σε άλλους amps αλλά είχε γενικά καλύτερη χροιά και lead od από το στοκ od/boosy του ht-1.
Αν θέλεις ντε και καλά λάμπα (ΔΕΝ το προτείνω γιατί θα έχεις αναλώσιμα και ιστορίες), τότε άκουσέ τον κι ίσως σε βολέψει. Aν όμως θέλεις ένα καθαρό, πολύ περισσότερη ευελιξία,EQ, εφφέ, κόλπα, εναλλαγή καναλιών από foot και lead/od να φάνε κι οι κότες, τότε θα πρότεινα το ανθεκτικό πιστό practice τερατάκι που έχω κι εγώ για ταξίδια:
http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iv_15.htm