Blackstar HT-1 vs VHT Special 6 Ultra

kidA

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γεια σας παιδιά! Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και έχω ένα θεματάκι το οποίο με προβληματίζει λίγο. Παίζω κάποια χρόνια ηλεκτρική κιθάρα και μέχρι σήμερα οι ενισχυτές που χρησιμοποιούσα ήταν solid state. Πριν λίγο καιρό αποφάσισα να κάνω την αλλαγή σε tube amp αλλά λόγου περιορισμένου budget καθώς και γνώσεων γύρω από τον τομέα των λαμπάτων ενισχυτών κατέληξα στα δυο μοντέλα που αναφέρονται στο thread. Το στυλ μουσικής που παίζω κυρίως είναι alternative rock με ambient στοιχεία. Θα ήθελα οπότε να έχει καλά cleans κ ένα σχετικά καλό high gain για λίγο πιο "βαριές" καταστάσεις ( π.χ. ήχο από ρεφρέν στο 2 + 2 = 5 από Radiohead). Ποιο μοντέλο από τα δυο πιστεύετε ταιριάζει περισσότερο στις απαιτήσεις μου? Επίσης, θα ήθελα να ήξερα αν τα συγκεκριμένα μοντέλα δέχονται καλά modulation και od πεταλάκια. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!  :)

υ.γ. Μην ξεχάσω να αναφέρω πως θα χρησιμοποιηθεί καθαρά για ηχογραφήσεις κ όχι για giging!

καλημερα φιλε μου.Οι ενισχυτες θα χρησιμοποιηθουν για ηχογραφηση στο σπιτι η καπου αλλου?δηλαδη εχει θεμα εντασης και πας σε τοσο λιγα βατ η δεν θες να ξεφυγει το budget?

Εγω ειμαι κατα της νοοτροπιας "μικρος ενισχυτης"..Ο ενισχυτης πιστευω ειναι η μεγαλυτερη επενδυση που μπορει καποιος να κανει αρα αφου λες οτι πας πρωτη φορα σε λαμπα γιατι να δωσεις λεφτα που σε λιγο καιρο το αφτι σου θα θελει κι αλλα πραγματα.

Καλησπέρα φίλε Adamo κ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου! Η αλήθεια είναι πως και οι δυο λόγοι που ανέφερες με έκαναν να σκεφτώ λαμπάτους αυτής της κλίμακας. Οι ηχογραφήσεις θα γίνουν σε home studio οπότε πιστεύω πως μέχρι 5W είναι υπεραρκετά. Επίσης το budget που μπορώ να διαθέσω είναι κοντά στα 250 ευρώ ( ξέρω, υπερβολικά γελοίο ποσό αλλά στη φάση που είμαι μέχρι τόσα μπορώ). Όπως προανέφερα θα είναι η εισαγωγή μου στον κόσμο των λαμπάτων οπότε δε ψάχνω για το μοντέλο που θα έχω μια ζωή ( πόσο μάλλον στα λεφτά που είμαι διατεθειμένος να δώσω)..

Με τον VHT & ενα δυο πεταλακια distortion/fuzz/overdrive θα εισαι μια χαρα (ειδικα αν ψαχνεις ηχο  Radiohead που δεν εχει καμμια σχεση με amp od αλλα περισσοτερο με distortion απο πεταλια)

Αν δεν έχεις πίεση χρόνου, ψάξου στις αγγελίες του noiz (και οχι μόνο) για μεταχειρισμένο ενισχυτή της προκοπής.

Προσωπική μου άποψη? ΔΕΝ θα έδινα λεφτά για ενισχυτές gadget (a.k.a. της πλάκας)...Θα μάζευα παραπάνω χρήματα για κάτι (πολύ) καλύτερο, είτε θα κοίταγα για κάποιον (καλο)μεταχειρό.

Με το δίκαννο στο σβέρκο, θα επέλεγα άνετα τον VHT.

Welcome on board  :)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας!

Chris gti, Blackstar και VHT δεν έχουν το κύρος εταιριών που είναι δεκαετίες στο χώρο αλλά από κριτικές που έχω κοιτάξει τα σχόλια είναι πολύ θετικά! Η άποψη σου είναι απόλυτα σωστή απλά μακροπρόθεσμα δύσκολα θα καταφέρω να συγκεντρώσω μεγαλύτερο ποσό από αυτό που προανέφερα οπότε μάλλον είμαι με το δίκαννο στο σβέρκο!  ;D

Superfunk, επειδή με ενδιαφέρει ένας τέτοιος ήχος ο οποίος βέβαια δε θα πηγαίνει πολύ στη brit μεριά, πιστεύεις ένα bad monkey ή sd1 να κάνει τέτοια δουλειά ή πάμε για fulltone ocd? Τα πεταλάκια γενικά τα παίρνει καλά?

Superfunk, επειδή με ενδιαφέρει ένας τέτοιος ήχος ο οποίος βέβαια δε θα πηγαίνει πολύ στη brit μεριά, πιστεύεις ένα bad monkey ή sd1 να κάνει τέτοια δουλειά ή πάμε για fulltone ocd?
οπως σου ειπα και πριν οι RH χρησιμοποιουν κυριως distortion (Rat,Muff,Marshall Shredmaster) & οχι od pedals σαν και αυτα που γραφεις.

τωρα αν δεν καταλαβα καλα και με ρωτας αν μπορεις να βγαλεις ελαφρυ od με πεταλια τυπου TS τοτε το να δωσεις 200 ευρω για ενα πεταλι που θα κανει περισσοτερο απο τον....ενισχυτη παει πολυ,παρε ενα JOYO (Harley Benton)  Vintage OD με 30 ευρω και θα εισαι μια χαρα..    

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_vintage_overdrive.htm

in fact με 90 ευρω παιρνεις ολη τη σειρα δηλ. και αυτα

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_crunch_distortion.htm

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_ultimate_drive.htm

και εισαι πασας στα Γιαννενα.. ;D

Τα πεταλάκια γενικά τα παίρνει καλά?
γιατι?υπαρχει ενισχυτης που να ΜΗΝ τα..παιρνει καλα? ;D..ενισχυτης ειναι,eq εχει (οπως αλλωστε και τα περισσοτερα πεταλια) μια χαρα τα φερνεις εκει που θες.

Superfunk είπε:
γιατι?υπαρχει ενισχυτης που να ΜΗΝ τα..παιρνει καλα? ;D..ενισχυτης ειναι,eq εχει (οπως αλλωστε και τα περισσοτερα πεταλια) μια χαρα τα φερνεις εκει που θες.
Οντως, συνεχεια ακουω σε κριτικες για τον ταδε ενισχυτη που παιρνει τα πεταλια αψογα,για τον αλλο που ειναι πεταλομηχανη κλπ κλπ.

Δεν ξερω-δεν εχω ακουσει ομως για ενισχυτη που δεν παιζει καλα με πεταλια(αν βεβαιως πρωτα απο ολα παιζει καλα απο μονος του).

Πραγματικα ενδιαφερων θα ειχε αν ξερει καποιος ενισχυτες που δεν συμπεριφερονται καλα με πεταλια od/dist/fuzz. :-\ ???

Πραγματικα ενδιαφερων θα ειχε αν ξερει καποιος ενισχυτες που δεν συμπεριφερονται καλα με πεταλια od/dist/fuzz
παντως εγω ειχα/εχω ενισχυτες ολων των βασικων ..κατηγοριων (bf/sf & tweed Fenders,Plexi Marshalls & Vox) και ΟΛΟΙ μια χαρα επαιζαν με  od/dist/fuzz... :)

p0k0 είπε:
Δεν ξερω-δεν εχω ακουσει ομως για ενισχυτη που δεν παιζει καλα με πεταλια(αν βεβαιως πρωτα απο ολα παιζει καλα απο μονος του).
Πλάκα πλάκα, πράγματι δεν έχουμε ακούσει τ αντίθετο για κάποιον ενισχυτή. Συνήθως, αυτό που αποτυγχάνει είναι η κατάλληλη ρύθμιση των vol/gain/tone απ το OD/Dist/fuzz και EQ/channel του ενισχυτή.

Ακόμη και σε μικρά ενισχυτάκια SS των 5-10w βάζεις μπροστά ένα od και μπορεί να βγάλουν tone που δεν είχαν ονειρευτεί... Και metal zone μπροστά από fender bassman έχουμε ακούσει και δεν ήταν καθόλου κακός συνδυασμός(για heavy stuff).

Προσωπικά, ψηφίζω VHT καθώς έχω παίξει αρκετά και με τον sp6 και με τον blackstat ht-1. Ο VHT ultra6 έχει χαλαρά καλύτερα features σε αυτά τα χρήματα και το σημαντικότερο: καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

Από πετάλια, JOYO(Benton) και καθαρίζεις. Μακράν οι καλύτεροι κλώνοι γνωστών εφφέ σε αυτά τα χρήματα. Πήρα το crunch dist της Βenton κι είναι πολύ κοντά στο MI crunch box.

ε οχι και οι VHT ενισχυτές gadjet!!! Εχω τον sp6. H καμπίνα δεν ειναι καλη και σε τερμα ενταση τα "φτύνει". Για εντάσεις στο σπίτι είναι κομπλέ. Αυτό ειναι το μόνο θέμα .Ο VHT ultra 6 exei 12 ηχείο και δεν ειναι απο mdf ;). Τι καλυτερο απο κάποιον που αγοράζει για πρωτη φορά λαμπατο ενισχυτή.

Η εννοια τησ επενδυσης ειναι  μάλλον συνθετη εννοια. Μπορεισ να αγοράσεις εναν sp6 με 150€ , και αν σου αρεσει να παρεις ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ. και να εχεις stereo setup, ηχο στο σπιτι, ενταση στο live, να βαλεισ φωτιά σε συναυλια στον εναν και να συνεχίσεισ με τον αλλον κ.ο.κ.

απο αρχιτεκτονικης αποψης παντως ο VHT βασιζεται (στα καθαρά του) στους fender champ 600 (single ended 6v6), ενω ο Blackstar ειναι pushpull.

socratis είπε:
ε οχι και οι VHT ενισχυτές gadjet!!!

απο αρχιτεκτονικης αποψης παντως ο VHT βασιζεται (στα καθαρά του) στους fender champ 600 (single ended 6v6), ενω ο Blackstar ειναι pushpull.
Μάλλον για το Blackstar θα πήγαινε το "gadget" καθώς είναι κάτι λιγότερο από 1W με 8" μεγαφωνάκι.

Ο sp6 ultra απ την άλλη, έχει τόσο περισσότερα features όπως attenuator, all tube design, καλή καμπίνα, handwired κατασκευή με ποιοτική υλικά και όχι smd σκ@τUλάκια, 12" μεγάφωνο κλπ.

Μου έχουν φέρει VHT sp6 για μόντες και είναι πράγματι πολύ ποιοτικά μηχανήματα. Απ την άλλη, ό,τι blackstar μου έχουν φέρει(amps-pedals), ήταν λόγω βλάβης... Να δείτε κάτι πλήρως καρβουνισμένα/καμμένα regulators, αντιστάσεις, πηνία και mosfets να πάθετε πλάκα. British Engineering που λέμε και στη σχολή!  ;D ;D ;D

Sorry αν δεν έγινα σαφής.

Παράλογα ακριβό gadget (και βγάλε) χαρακτηρίζω το Blackstar του ενός (1) Watt  ::)  Ο VHT είναι οχτακόσια Volvo ανατρεπόμενα καλύτερο μηχάνημα.

Το "British engineering" ανέκδοτο το έχω ακούσει πολλές φορές και έχω καταλήξει στο οτι είναι καθαρά θέμα κ@λοφαρδίας (εξυπακούεται η σωστή χρήση) να μην σου τύχει Lemon...

Εγώ προσωπικά εχω να πω μόνο τα καλύτερα για τους 2 Laney (απο θέμα αξιοπιστίας/ποιότητας κατασκευής) που πέρασαν από τα χέρια μου.

Από την άλλη, καταννοώ απόλυτα την επιφυλακτικότητα του εκάστοτε αγοραστή όταν πρόκειται να επενδύσει σε Βρετανικό προιόν (πόσο ήπιε ο τεχνικός το προηγούμενο βράδυ στην local pub, ξύπνησε με hangover η οχι, ο ενισχυτής μου φτιάχτηκε Δευτέρα κτλ).

chris gti είπε:
Εγώ προσωπικά εχω να πω μόνο τα καλύτερα για τους 2 Laney (απο θέμα αξιοπιστίας/ποιότητας κατασκευής) που πέρασαν από τα χέρια μου.

Από την άλλη, καταννοώ απόλυτα την επιφυλακτικότητα του εκάστοτε αγοραστή όταν πρόκειται να επενδύσει σε Βρετανικό προιόν (πόσο ήπιε ο τεχνικός το προηγούμενο βράδυ στην local pub, ξύπνησε με hangover η οχι, ο ενισχυτής μου φτιάχτηκε Δευτέρα κτλ).
Ωραίος! Πράγματι μπορεί να ξεφύγουν λίγο τα πράγματα με το ποτό εκεί στο Ipswitch...

Πέρα απ την πλάκα, οι laney έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής από οποιοδήποτε blackstar μηχάνημα έχω ανοίξει. Και οι laney έχουν μερικά θεματάκια αλλά συνήθως είναι καμιά λυχνία no-name, άντε και κανένα pt thermistor που κάνει τη ζημιά. Δεν έχω δει καρβουνιασμένα τα πάντα με νορμάλ χρήση όπως έχω δει σε fender(mex) ενισχυτή και σε blackstar...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back