• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

VHT Special 6 Ultra head VS Laney cub12 head

φιλε ολοι οι λαμπατοι οταν τιγκαρεις το volume σπανε τον ηχο...το ποσο σπανε εχει να κανει κυριως απο τον τυπο της λαμπας, και απο τα ηχεια της καμπινας....αν εχει καποιος τους συγκεκριμενους ενισχυτες, μπορει να σου πει που περιπου σπαει ο ηχος (διαδρομη knob) αλλα και παλι εξαρταται και απο το σημα στην εισοδο.....λογικα watt για στουντιο ειναι μινιμουμ τα 30, για να εχεις headroom...βεβαια στην περιπτωση σου, με ηλεκτρικα τυμπανα δεν ειναι αναγκη να παιζεις τεζα volume οποτε και ενας 15αρης θα βγαλει πιστευω....

Το αλλο θεμα που πρεπει πιθανως να επανεξετασεις ειναι η συνδεσμολογια σου. οταν λες πεταλιερα καταλαβαινω πολυεφε(καπου αναφερεις και προσομοιωσεις). ενα πολυ εφε αν θες να δινει και preamp πρεπει να συνδεθει στο loop και οχι στο καθαρο καναλι του ενισχυτη.(βεβαια τα της εντασης ισχυουν και στο loop)

Ελπιζω να μην παρεξηγηθω. Μπορει να τα γνωριζεις αυτα που γραφω αλλα μιας και δεν σε γνωριζω, δεν γνωριζω και το επιπεδο γνωσεων σου οποτε θεωρησα σκοπιμο να επισημανω αυτα τα 2 πραγματακια....

Kαλά κάνεις και τα λές αδερφέ, αν και τα γνωρίζω. Θα σου πω απλά ότι ο λόγος που συνδέω στην είσοδο είναι γιατί στη λούπα τα ακούω όλα μουντα (δεν ξέρω γιατί) και αυτό όχι τώρα και με τον παρόντα εξοπλισμό αλλά με ότι έχω συνδέσει όλα αυτα τα χρόνια. Πες το παραξενιά, πες το γούστο, εμένα δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος συνδεσμολογίας. Στη πεταλιέρα μου δεν έχω καμία εξομοίωση ενισχυτη καμπίνας εκτός απο μία ελαφριά προενίσχυση απο την οποία περνάει το σήμα πριν περάσει απο τα εφε ή τα γκάζια (όταν τα χρησιμοποιείς) Γενικά αν θες να ρίξεις μια ματιά για να καταλάβεις τι λέω, χρησιμοποιώ την boss me70.

kkmspm είπε:
φιλε ολοι οι λαμπατοι οταν τιγκαρεις το volume σπανε τον ηχο...το ποσο σπανε εχει να κανει κυριως απο τον τυπο της λαμπας, και απο τα ηχεια της καμπινας....
νομίζω το θέμα είναι εκεί και όλα τα υπόλοιπα που λέμε είναι να χαμε να λέγαμε. Με λιγα λόγια και σταράτα έδωσες την ουσία...

οσον αφορα την me70 δυστυχως δεν την εχω δουλεψει καθολου. ειχα την me50 αλλα δεν ειχε preamps... η gt-8 και η gt-10 παντως που εχω δουλευουν μια χαρα στο loop. δεν θες προσομοιωση καμπινας γιατι απο καμπινα θα βγεις (τη θες μονο για pa) οποτε δεν τη χρειαζεσαι. Βεβαια η αληθεια ειναι οτι για να παρεις ΤΟΝ ηχο και απο τις 2 GT θελει ενα καρο ρυθμισεις τις οποιες δεν ξερω αν διαθετει η me70. Εμπειρικα παντως θα σου πω οτι κανει τρελει διαφορα ο λαμπατος τελικος απο ενα καλο transistor ακομα και με πεταλιερα. Ολα ακουγονται ποιο ζεστα, ποιο αληθηνα και διαυγει!

Είναι ο βασικός μου ενισχυτής. Απλά δεν θέλω να μεταφέρω καθε φορά τα 17 κιλά τους (μαζί με τη Gibson + hardase + πεταλιέρα+ volume control+ wires πάνε πολλά  ;D ;D) και να ταλαιπωρείται και η μέση μου και το μηχάνημα, καθως τα 400 τελευταία μετρα για το χώρο είναι....πλακόστρωτο..... >:( >:(

να σου πω και αυτο φαίνεται ενδιαφέρον...15βατ, 7 κιλά και έχεις και ένα ξεχωριστό ντράιβ για τις μπλουζιές σου!

degdekis είπε:
Nα σου πω το σκέφτηκα...αλλά πάνε πολλά τα φράγκα...επίσης (καθαρά θεωρητική συζήτηση αφού είναι out of buget) δεν ξέρω πως θα συμπεριφέρεται με το gain, αφού έχει το ίδιο θέμα με τον Laney. Εννοώ αν θα βρωμίζει ο ήχος απο το gain πριν φτάσει στο μάστερ.
Kαι οι δυο προτάσεις των Terror είναι ατυχείς μιας και ξεκινούν και οι δυο από crunch με σχεδόν ανύπαρκτα καθαρά και ο ένας τελειώνει σε vintage distortion, ο άλλος σε χαμό στο ίσιωμα. Με άλλα λόγια ωραίοι (ειδικά ο Dark) αν τους θες μόνο για βρώμικα, αλλά για πεταλιέρες όχι καλή λύση.

...ή απλά μπροστά από τον ενισχυτή γενικώς, και αντιθέτως προς τον συνηθισμένο μύθο που λέει ότι αν χρησιμοποιείς και τα βρώμικά της είναι καλύτερο να παρακάμπτεις το καθαρό προενισχυτικό στάδιο.

η me 70 είναι η πιο αστεία πεταλιέρα σε χρήση. Όλα με real time knobs σαν να έχεις πεταλάκια. Δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τις δυσκολες gt. O tubemaster μαμει αλλα ακριβος... Μου φαίνεται στο τέλος θα κάνω πατέντα με μαξιλάρια πάνω στα καθίσματα του αυτοκινήτου και θα μεταφέρω σιγά σιγα και με ασφάλεια τον v55 Που έχει ααααπλετα καθαρά...... :P

φίλε είχα τον Laney cub10 combo και μόνο καλά λόγια μπορώ να πω.Τα καθαρά του είναι εξαιρετικά,φαντάζομαι ο cub12 θα είναι ακόμα καλύτερος,κατ'εμέ αυτό το ενισχυτάκι είναι best value for money

bronx είπε:
φίλε είχα τον Laney cub10 combo και μόνο καλά λόγια μπορώ να πω.Τα καθαρά του είναι εξαιρετικά,φαντάζομαι ο cub12 θα είναι ακόμα καλύτερος,κατ'εμέ αυτό το ενισχυτάκι είναι best value for money
thanks man

ενδιαφέρουσα πληροφορία... ;)

bloody_sunday είπε:
Kαι οι δυο προτάσεις των Terror είναι ατυχείς μιας και ξεκινούν και οι δυο από crunch με σχεδόν ανύπαρκτα καθαρά και ο ένας τελειώνει σε vintage distortion, ο άλλος σε χαμό στο ίσιωμα. Με άλλα λόγια ωραίοι (ειδικά ο Dark) αν τους θες μόνο για βρώμικα, αλλά για πεταλιέρες όχι καλή λύση.
Ο dark εχει λουπα...

Μπορει να βαλει τη πεταλιερα στο return...

ειναι και ενισχυτης που μενει ,οταν ωριμασει ο χρηστης..οχι σαβουρι..

Ακομα ατυχης...;

Υπενθυμίζω, πως προτιμώ να συνδέω απο το  input και πως δεν παιζουν φράγκα για orange....

Ε, αφού έχετε πει για laney, ας πω κι εγώ για τον vht.

Ως κάτοχος του απλού special6 combo (δεν έχω παίξει ultra) εδώ και δυόμιση χρόνια. Όσον αφορά τα specs είναι φειδωλός, 1 vol κ΄ 1 tone, τα οποία τα ξέρεις ήδη. Το θέμα όμως είναι ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω (πλήρες eq). Ο ενισχυτής έχει πολύ καλό ήχο και φαντάζομαι ότι με μια ευρύχωρη καμπίνα με καλό 12'' (ο combo έχει 10'' και μικρή καμπίνα) θα είναι απλά υπέροχος. Τώρα από θέμα έντασης, δεν τον έχω δοκιμάσει σε πρόβα ή στούντιο, αλλά στο σπίτι παίζω συνεχώς στο low power, ποτέ δεν περνάω την μέση και ο ήχος είναι πεντακάθαρος και αρκετά δυνατός. Μερικές φορές που έχω παίξει φουλ (εννοείται στο low power, γιατί στο high ούτε λόγος) ο ενισχυτής α) είναι ανυπόφορα δυνατός και β) υπεροδηγείται αλλά το γρέζι δεν είναι βαρύ, μάλλον είναι πολύ απαλό θα έλεγα και το καταλαβαίνεις στα δυνατά ακκόρντα, ενώ στις single notes δεν είναι τόσο εμφανές. Εδώ να σημειώσω ότι παίζω strat με low output μονούς όπου ισχύουν τα ανωτέρω περί έντασης και ένδειξης του vol. Κάπου είδα νομίζω ότι παίζεις με διπλούς οπότε αυτά που είπα μάλλον δεν ισχύουν αλλά παρ' όλαυτά κράτα και την γνώμη μου.

Όσον αφορά στις τιμές και το value 4 money, δυστυχώς μόλις είδα ότι έχουν ανέβει, π.χ. ο απλός combo έχει πάει στα 159, ενώ εγώ τον είχα πάρει 139, επίσης βλέπω ότι ο θωμάς δεν έχει καν την απλή κεφαλή η οποία έκανε γύρω στα 110 αν θυμάμαι καλά, παρά μόνο την ultra, κρίμα..

Αυτά από εμένα φίλος, cheers

ekim είπε:
Ε, αφού έχετε πει για laney, ας πω κι εγώ για τον vht.
αντε ρε παιδι μου και σε περιμενα ;D

πειτε και κανα καλο λόγο για το κακόμοιρο το vht γιατί το ένστικτό μου για κάποιο ανεξήγητο λόγο θελει να με πάει προς τα εκεί.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Πιστεύω ότι είναι πολύ καθαρός ενισχυτής αν έχω καταλάβει καλά απο το you tube που δεν είναι για να κρινεις και πολλά πολλά...

Είναι πολύ καθαρός με μονούς αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τους διπλούς. Δες και τα σχετικά thread στο forum και ειδικά αυτό του superfunk, είναι κατατοπιστικότατο και είναι αυτό που μ' έπεισε να τον πάρω. Η γνώμη μου είναι πως αφού έχεις ήδη έναν καλό ενισχυτή (τον bugera), μην δώσεις πολλά χρήματα για να πάρεις κάτι υποδεέστερο. Ειδικά ο vht (ο απλός, τον ultra δεν τον αναφέρω καν καθότι παραπάνω specs που εμένα δεν μου χρειάζονται καν και φυσικά είναι και πιο ακριβός) είναι οικονομικός γι' αυτά που προσφέρει και πίστεψέ με δεν είναι καθόλου παιχνίδι.

Ότι άλλο χρειαστείς στην διάθεσή σου

blackie είπε:
Ο dark εχει λουπα...

Μπορει να βαλει τη πεταλιερα στο return...

ειναι και ενισχυτης που μενει ,οταν ωριμασει ο χρηστης..οχι σαβουρι..

Ακομα ατυχης...;
Nαι. Ανάμεσα στα υπόλοιπα που γράφτηκαν, η λούπα βρίσκεται εκεί για να τοποθετηθούν εφφέ μετά την "βρωμιά" κι όχι για να πετάξει κάποιος στα σκουπίδια όλο το "είναι" αυτού του υψηλά gain-y ενισχυτή αγοράζοντάς τον αποκλειστικά για το σαμιαμίδι και εντελώς κοινό power section του. Αν εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις τους λόγους, πήγαινε πίσω στο post #1.

degdekis είπε:
Υπενθυμίζω, πως προτιμώ να συνδέω απο το  input και πως δεν παιζουν φράγκα για orange....
6 watt και τοποθετηση σε input ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να δωσουν τελειως καθαρο headroom...

O μονος τροπος να παρεις απο τετοια "παιχνιδακια" καποιο καθαρο headroom,να κοτσαρεις πεταλιερα και να ακουγεται "πεταλιερα" και οχι οι τσιρισμενες EL84 ειναι το effects loop...

Αν η πεταλιερα που εχεις υποστηριζει 4 καλωδια μπορεις να τη συνδεσεις και ετσι...

να ξεπεραστει και το θεμα της μη χρησης input...

Στοχος σε μια αγορα,ιδιαιτερα για τετοιους χαλεπους καιρους ειναι το"μια και εξω"...

Για να μην ψαχνεσαι σε 6 μηνες(εχοντας δωσει ηδη 250 κατοσταρικα) παρε κατι με 350 που να σου μεινει...

Γνωμη μου,καλη επιτυχια και ελπιζω να βρεις αυτο που ψαχνεις...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back