Να πω και εγώ την γνώμη μου....
Κάταρχην πιστεύω οτι το βιβλίο του Δώδη, είναι καλό , αλλά περίεργα γραμμένο. Λεέι γενικά αρκετα πράματα, αλλά δεν ξέρω κάτι με χαλάει σε αυτο το βιβλίο. Ίσως είναι όντως μια κακο-μεταφραση.
Αρκετα πολυ καλα βιβλία - δυο στον αριθμο - είναι του Γιώργου Σαγου. Εφαρμογες της Ηλεκτρο-ακουστικής στο hi-fi. Βέβαια δεν έχει να κάνει τόσο με ηχοληψια, αλλά ειναι πολυ καλα βιβλια. Μιλάει για ακούστικη, για ήλεκτρονικά, για cd, mini disk, eq, ηχεία, ενισχυτάς, καλώδια συνδεσης, απο θεωρητικης σκοπιας , αλλά και πρακτικης.
Τώρα σε ο,τι αφορα την ακουστικη, να μην ξεχνάμε οτι η ακουστικη είναι απλα η επιστήμη του ήχου, και είναι κλαδος φυσικής. Όποιος θέλει να γίνει ειδικός ακουστικης, καλα θα κάνει, να πάρει βιβλία κυματικης, να μάθει καλα μαθηματικα, και να ξεκινήσει...
Υπάρχουν καλα βιβλία, αλλά το θέμα είναι, τι θέλει να μάθει ο καθένας, άλλα βιβλία, απευθύνονται σε ηχολήπτες, μεθόδους, πράκτικες, τιπς , βασικες θεωρίες ήχου , άλλα βιβλια σε μηχανικους ήχου, που έχουν και τα μαθηματικα τους και τα ηλεκτρονικα τους και φύσικα άλλα σε μηχανικους ακουστικής. Τώρα θα μου πείς, όλα αυτα δεν έχουν σχέση μεταξύ τους ? Θα έλεγα πως όχι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Προσωπικά έχω αρκετα βιβλια, κυριώς ξενο-γλωσσα, αλλά πρέπει να έχω πάνω απο 40 Giga pdf βιβλία.
Θα σας έλεγα να κοιτάξετε, την Focal Press και την Berklee Press.
Για αρχάριους - Understanding Audio - Berklee Press
Και λιγάκι φυσίκη και μαθηματικά - Acoustics & Psychoacoustics - Focal Press
Και για να μπούμε πιο βαθια - R. Serway, Physics for Scientists and Engineers - Kinematics