Bireli Lagrene@Αθήνα live.

notlrac

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Μια ασύληπτη βραδυά με έναν από τους αγαπημένους μου μουσικούς που μας πέρασε όλα τα είδη μουσικής μέσα από μια τρομερή αισθητική!

Ότι και να πω θα είναι λίγο πραγματικά, ο άνθρωπος το έχει ξεφτυλίσει το όργανο από κάθε πλευρά!

(Βεβαια για άλλη μια φορά ο Φακανάς απέδειξε ότι μας βλέπει σαν ευρώ με πόδια.) :(

Εκανα τα πάντα για να μην πάω και φυσικά το μετάνοιωσα.

Δες το και λιγο αντίστροφα, με 28 ευρω ,προπώληση, ειδες ενα φαινόμενο της jazz κιθάρας, πέρασες θαυμάσια οπως είπες, να ξέρεις οτι οι συναυλίες του είδους ειναι ρίσκο και οτι αν δεν υπήρχε ο ΓΦ. εμείς ολοι δεν θα βλέπαμε τιποτα.

Αν δεν υπήρχε ο Φακανάς θα υπήρχε κάποιος άλλος δεν νομίζω ότι θα πρέπει να το πάρω έτσι και δεν νομίζω ότι το γεγονός ότι φέρνει αυτούς τους μουσικούς δικαιολογεί άλλα πράγματα που δείχνουν την αρπαχτή που κάνει. :(

Ακόμα και τώρα νιώθω ενθουσιασμένος που είδα και άκουσα αυτόν το μουσικό! Μου έδωσε τόση έμπνευση και όρεξη για να παίξω κιθάρα!

Πείτε κανένα περιγραφικό σχόλιο για μας τους ξενιτεμένους που δεν μπορέσαμε να κατέβουμε... σνιφ :'( :'(

Τι να πρωτοπεί κανείς γιαυτόν τον μουσικό!

Φοβερή κατάρτιση του οργάνου από κάθε πλευρά, φοβερή αισθητική μουσικότητα κτλ κτλ.

Αστείο σκηνικό#1: Ξεκινάει και κάνει μια εισαγωγή μόνος του για ένα κομμάτι που θα ακολουθούσε. Οπότε μετά από ένα chord solo καταλήγει και πιάνει ένα πολύ προχώ ακκόρντο και ακούγεται από κάτω ένα ''ΠΠΠσσσσσσσσσσ'' μέσα από την απόλυτη ησυχία, ο Bireli σταμάτησε να παίζει και τον έπιασαν τα γέλια!

Αστείο σκηνικό#2: Σκάει τύπος πριν αρχίσει το live μαζί με ένα γκομενάκι φίνο! Όμως δεν είχαν κάνει κράτηση και σκεφτόντουσαν σε ποιά από τα ελέυθερα τραπέζια να κάτσουν. Έρχεται ο άνθρωπος που εξυπηρετούσε για τα τραπέζια για να τους βοηθήσει και εξελίσεται ο παρακάτω κωμικοτραγικός διάλογος:

Σερβιτόρος- Είστε μουσικός?

Τυπας με γκομενάκι φίνο- Ναι.

Σερβιτόρος- Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι?

Τυπάς με φινο γκομενάκι- Ε τι ήρθαμε!

notlrac είπε:

:D :D

notlrac είπε:
Τι να πρωτοπεί κανείς γιαυτόν τον μουσικό!

Φοβερή κατάρτιση του οργάνου από κάθε πλευρά, φοβερή αισθητική μουσικότητα κτλ κτλ.

Αστείο σκηνικό#1: Ξεκινάει και κάνει μια εισαγωγή μόνος του για ένα κομμάτι που θα ακολουθούσε. Οπότε μετά από ένα chord solo καταλήγει και πιάνει ένα πολύ προχώ ακκόρντο και ακούγεται από κάτω ένα ''ΠΠΠσσσσσσσσσσ'' μέσα από την απόλυτη ησυχία, ο Bireli σταμάτησε να παίζει και τον έπιασαν τα γέλια!

Αστείο σκηνικό#2: Σκάει τύπος πριν αρχίσει το live μαζί με ένα γκομενάκι φίνο! Όμως δεν είχαν κάνει κράτηση και σκεφτόντουσαν σε ποιά από τα ελέυθερα τραπέζια να κάτσουν. Έρχεται ο άνθρωπος που εξυπηρετούσε για τα τραπέζια για να τους βοηθήσει και εξελίσεται ο παρακάτω κωμικοτραγικός διάλογος:

Δεν χρειάζομαι άλλη περιγραφή! Νιώθω σαν να ήμουν εκεί!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ;) ;D ;D ;D ;D ;D

Σερβιτόρος- Είστε μουσικός?Τυπας με γκομενάκι φίνο- Ναι.

Για αλλη  μια φορα λοιπον αποδεικνυεται οτι....

"you can take the skyladiko out of the Greek but you can't take the Greek out of the skyladiko..."... ;D

ξηροκαρπια ειχε τουλαχιστον? ;D

Είμαστε λίγο τραγικό κοινό τελικά, ακόμα και στο encore οι μισοί δεν χειροκτροτούσαν ξενέρωτοι τελείως.

Άσε μην μου το θυμίζεις πλήρωσα το ουισκάκι μου 9 ευρώ χωρίς ξηροκάρπια και χωρίς απόδειξη βεβαίως!

notlrac, άσε λίγο τα φίνα γκομενάκια και πες μας τίποτα λεπτομέρειες για τη συναυλία (ρεπερτόριο, μπάντα κλπ). Την έχασα για γελοίο λόγο (τόσο γελοίο που ντρέπομαι να τον γράψω εδώ μέσα) και έχω περιέργεια.

Ώπα σόρυ!

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Το σχήμα απαρτιζόταν από κιθάρα(bireli lagrene), saxes(Frank Wolf), hammond(Jean Yves Jung) και τύμπανα(Jean Yves Robin). Ο Bireli έπαιζε με μία godin τύπου superstrat με δύο διπλούς floyd rose, είχε κάποιο πεταλάκι παραμόρφωσης αλλά δεν το είδα και κατέληγε στον Roland jazz chorus. Δεν είχε το ύφος κλασικής τζαζ μουσικής μιας και σε αρκετά κομμάτια χρησιμοποίησε ενδιάμεσα παραμόρφωση.

Στο ρεπερτόριο τώρα από γνωστά παιξαν oleo, isnt she lovely, donna lee και  άλλο ένα που μου διαφεύγει. Τα υπόλοιπα κομμάτια ήταν από ένα project που ετοιμάζουν και θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο (ή κυκλοφόρησε τον Μάρτιο που μας πέρασε). Περίτεχνες συνθέσεις με την υπογραφή του Lagrene. Σε ένα κομμάτι είχε μια εισαγωγή με αεροπλανική μελωδία από lagrene και πραγματικά ο σαξωφονίστας που έπαιζε και αυτός το ίδιο κόντευε να εκραγεί!

Το παίξιμό του νομίζω το γνωρίζουμε όλοι είναι ευφυέστατο. Για πότε άλλαζε ύφος ρυθμό , παιρνούσε θέματα από γνωστά κομμάτια μέσα από το σόλο άπιαστο παίξιμο από κάθε άποψη.

Τέλος να πω ότι ο χαμοντίστας και ο κρουστός ήταν σφιγμένοι κάπως, σε μερικά κομμάτια δεν κλείναν μαζί και γενικότερα δεν ήταν πολύ σε φόρμα.

Σε καμμιά περίπτωση αυτά δεν αποτέλεσαν λόγους για να χαρακτηριστεί το live μέτριο. Ήταν άψογη βραδυά και πραγματικά φύγαμε όλοι με κάτι χαμόγελα μέχρι τα αυτιά!

(Τι άλλο?!)

Ευχαριστώ πολύ! :) :)

smiley-bangheadonwall-yellow.gif

notlrac είπε:
Ο Bireli έπαιζε με μία godin τύπου superstrat με δύο διπλούς floyd rose, είχε κάποιο πεταλάκι παραμόρφωσης αλλά δεν το είδα και κατέληγε στον Roland jazz chorus.
Πες και καμια λεπτομερεια για μας τους φτωχους (πλην τιμιους) πληκτραδες. :P

Τι πληκτρα ειχε ο Jung?

Hammond MK3(xk-3 ήταν σωστά) αν θυμάμαι καλά, ο Βireli έπαιξε με ocd fulltone , ένα delay της Τc electronic και ενα chorus electro harmonix αν δεν κάνω λάθος

oxi μόνο ξηροκάρπι και ποτό φτηνό δεν είχε, οχι μόνο η προπώληση είχε τελειώσει μια μέρα πριν (και καλά), ούτε ύδωρ δεν σου φέρνανε !

notlrac είπε:
Αν τα λέω καλά έγραφε Hammond xk-3 και ήταν δίσκαλο
Ζηλευω. >:(

Ειχε το XK3 ή XK3c, και αν μου λες οτι ηταν δισκαλο θα του ειχε "φορεσει" το εξτρα πληκτρολογιο (XLK3)

9fd3eee68fa5ae80432e1908d603c10d.png

Φανταστικο μηχανημα και ηχος, αλλα ακομα να κατεβασουν την τιμη του. :-\

2600 ευρω το XK3c συν αλλα 1400 για το δευτερο πληκτρολογιο, οριστε 4000 ευρω για την πλακα. ;D Αν ειχε και κανενα Leslie η τιμη παει τουλαχιστον 2000 παραπανω. :P

Waterfall-K είπε:
Ζηλευω. >:(

Ειχε το XK3 ή XK3c, και αν μου λες οτι ηταν δισκαλο θα του ειχε "φορεσει" το εξτρα πληκτρολογιο (XLK3)

9fd3eee68fa5ae80432e1908d603c10d.png

Φανταστικο μηχανημα και ηχος, αλλα ακομα να κατεβασουν την τιμη του. :-\

2600 ευρω το XK3c συν αλλα 1400 για το δευτερο πληκτρολογιο, οριστε 4000 ευρω για την πλακα. ;D Αν ειχε και κανενα Leslie η τιμη παει τουλαχιστον 2000 παραπανω. :P
Το όργανο ανήκει στον Γιώργο Κοντραφούρη και είναι το XK3 μαζί με το extension όπως φαίνεται σ αυτό το βίντεο

Γεια σου ρε Φουρη! ;D Αξιος :)

Το XK3c ειναι ιδιο με το XK3, απλα αναβαθμισμενο.

Και τα 2 παντως αξιζουν το ονομα Hammond. 8)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back