Αναβάθμιση μπάσου Cort

Κάνετε αναβαθμίσεις στα φθηνά μπάσα σας;

• Κάνω αναβάθμιση μόνο στο PC 😎

Ψήφοι: 0 0.0%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    7
Πόντοι
28
Καλησπέρα σε όλους!

Μια μέρα μπήκα σε τοπικό μουσικό οίκο και δοκίμασα αυτό το ταπεινό cort b4 plus μπάσο...
1000044522.jpg

Ήταν από τα πιο ευκολόπαιχτα όργανα που έχω πιάσει, με συμπαθητικό ήχο και ωραία features. αν και δεν το χρειαζόμουν, το πήρα σπίτι....

Όταν πέρασε το ρομάντζο άρχισε να βγάζει τα ελαττώματα του σιγά σιγά...

Σχεδόν αμέσως το φινίρισμα στο σώμα άρχισε να χαλάει... Εγώ φταίω που μ'αρεσει να slapάρω;
1000044523.jpg

Ακολούθησε σύντομα η αλλοίωση στο φινίρισμα της γέφυρας και των κλειδιών... Εμ, γι'αυτό είναι φθηνά...

Ακολούθησαν τα ... Χρατς χρουτς στην προενισχυση ( που και στα καλά της δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο) και κάπου εκεί μπήκε το δίλημμα...

Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε;

Επειδή μου άρεσε το όργανο σαν αίσθηση και στο παίξιμο είπα να κάνω την extravaganza μου για να δω τι θα γίνει στο τέλος. Θα πάθω και θα μάθω ή θα έχω success story;

Αφού λοιπόν η ασιάτισσα βάφτηκε και στολίστηκε, ήρθε να ξανα-γνωριστούμε μπας και αναθερμανθεί η σχέση μας.

1000044513.jpg

1000044510.jpg

1000044512.jpg

Λευκό μεταλλικό και χρυσό hardware αγαπημένος συνδυασμός.

Κλειδιά Gotoh, γέφυρα Goëldo, προενισχυση Taurus Tm2, Bartolini classic humbucker made in USA (οι μαμά ηταν τύπου bartolini, ασιατικοί)

Και επειδή θέλω να είμαι αθόρυβος... έκανα και μια μόνωση με χαλκό ταινία πίσω.

1000044527.jpg

1000044526.jpg

Οι μαγνήτες και η προενισχυση έκαναν την μεγάλη διαφορά... Αλλά και το αισθητικό κομμάτι παίζει για εμένα τον ρόλο του.

Το κόστος πολύ μεγάλο αλλά το αποτέλεσμα με άφησε πολύ ικανοποιημένο και ουσιαστικά με ένα καινούργιο όργανο.

Εσείς πειράζετε τα όργανα ή τα αφήνετε σε stock κατάσταση;

Last edited:
Θανάση, καταρχάς από αισθητικής άποψης, η αναβάθμιση που έκανες είναι εκπληκτική. Το λευκό με το χρυσό hardware είναι υπέροχο και έξτρα μπράβο για την "πινελιά" με το χρυσό logo- όλα τα "λεφτά".

Τώρα ως προς το poll, επειδή τη διαδικασία την έχω κάνει στο παρελθόν (με ένα άταστο Squier VM, αλλά χωρίς βαψίματα) και μου πήγε ο... κούκος, αηδόνι, θα σου πω όχι.
Αν χαλούσε κάτι θα το άλλαζα, αλλά μέχρι εκεί. Πλέον δεν θα έμπαινα εξ αρχής στη διαδικασία να πάρω ένα όργανο αυτής της κατηγορίας, να το πληρώσω διπλό με τα upds και ο λόγος είναι ότι δεν έχει αξία μεταπώλησης, όσο καλά και αν παίζει.
Πάντως έκανες πολύ ωραία δουλειά.

Ουτε τα PC δεν αναβαθμιζω :ROFLMAO:

Γενικα, αν δε μου κανει κατι οπως ειναι, πολυ απλα δεν το παιρνω.

Τωρα αν εκανες καλα, εξαρταται απο τη ντουλαπα σου.

Αν ανοιγεις τη ντουλαπα με τα οργανα, και εχεις μεσα ενα Fender μπασο, πολυ καλα εκανες και αναβαθμισες το cort.

Αν ομως οχι, τοτε κακως επραξες, διοτι πρωτα πρεπει να βαζουμε τη δουλεια και μετα τη διασκεδαση :ROFLMAO:

Πλακα κανω :ROFLMAO: αλλα οχι :ROFLMAO:

Πολύ όμορφο και ωραία δουλειά στο βάψιμο. Μπράβο και συμφωνώ στα περι της χρωματικης επιλογής και συνδυασμών.

Ενώ στις κιθάρες τους αλλάζω τα βάρδουλα, στα μπάσα επειδή έχω απλά γούστα θα πήγαινα κατευθείαν σε πιο ακριβό όργανο και θα το άφηνα απείραχτο. Στο δικό μου μονο pickguard έχω αλλάξει.

Ωστόσο απο αυτά που ειπες, τα ηλεκτρικά, το hardware και μαγνήτες ειναι απο τα πρώτα που κόβουν και ειναι όντως θέμα. Ασε που και μενα μου τη σπάει πολύ αν ειναι οξειδωμενα τα μεταλλικά ή έχει σκασει το φινιρισμα τους. Το φινισρισμα του οργάνου μπορει να το άφηνα και έτσι relic αλλά και τώρα που το έβαψες ειναι σα να εχεις καινούριο όργανο.

Για εμένα το φθηνό όργανο ακριβώς αυτό εξυπηρετεί.
Το λιώνεις (προστατευείς τα ακριβά) και όταν χαλάσει.....το πετάς ή το κάνεις ντεκόρ.

Γενικα νομιζω οτι οι κορυφαιοι managers στις εταιριες, ειναι αυτοι που μελετουν το πως να αποφυγει ο αγοραστης να "κοψει δρομο", και το πως τα price tags στις διαφορες κατηγοριες σε σχεση με το quality θα τον οδηγησουν να παρει κατι ακριβοτερο.

Βεβαια οι δευτεροι καλυτεροι managers ειναι αυτοι των after market parts, που θα σε πεισουν να τα σκασεις σε αναβαθμισεις :ROFLMAO:

Πλέον δεν θα έμπαινα εξ αρχής στη διαδικασία να πάρω ένα όργανο αυτής της κατηγορίας, να το πληρώσω διπλό με τα upds και ο λόγος είναι ότι δεν έχει αξία μεταπώλησης, όσο καλά και αν παίζει.
και εγώ δεν μπαίνω στη διαδικασία αυτή κατά κανόνα. αυτό είναι το μόνο budget όργανο που έχω και είναι εξαίρεση. δεν κάνω τέτοια πράγματα συχνά. πολύ παλαιότερα πέρασαν από τα χέρια μου και κάποια άλλα παρόμοια (epiphone κτλ) όμως τα "ξεφορτώθηκα" γιατί όλα ήθελαν στα δικά μου μάτια αναβάθμιση. δεν πιστεύω στο value for money. το περιτύλιγμα είναι ωραίο, αλλά... επίσης και το θέμα της μεταπώλησης σηκώνει πολύ συζήτηση. εάν πχ δώσεις 3000 για ένα όργανο από το πάνω ράφι δύσκολα θα πάρεις πίσω τα μισά από μια πώληση στην σημερινή ελληνική αγορά μεταχειρισμένου. τώρα αυτό πια δεν βγαίνει για πούλημα ή αν βγει θα βγοuν από πάνω του και όλα τα parts

Αν ανοιγεις τη ντουλαπα με τα οργανα, και εχεις μεσα ενα Fender μπασο, πολυ καλα εκανες και αναβαθμισες το cort.

Αν ομως οχι, τοτε κακως επραξες, διοτι πρωτα πρεπει να βαζουμε τη δουλεια και μετα τη διασκεδαση :ROFLMAO:
έχω... πάντως και αυτό το όργανο για καλοκαιρινή σεζόν το προορίζω μιας και είναι πολύ ελαφρύ, εργονομικό, με πολύ άνετο και γρήγορο μανίκι. σετάρεται πολύ χαμηλά και έχει πολύ καλή ταστοδουλειά από το εργοστάσιο (απρόσμενα καλή). το μανίκι του είναι το δυνατό του σημείο.

ή το κάνεις ντεκόρ
δεν θα αρέσει αυτή η ιδέα στην σύζυγο 🤣🤣🤣

Προσωπικά και εκ πείρας δηλαδή, θα πω ότι φάση upd σε υποδεέστερο όργανο, είναι απλά μια... φάση που περνάμε σε κάποια δεδομένη στιγμή. Είναι state of mind. Προσωπικά ήταν μια φάση εντελώς συνηφασμένη με το Noiz, που πριν από καμιά 15ετια οι μόντες και τα upd ήταν στο καθημερινό... μενού στις συζητήσεις.
Και για εμένα δεν ήταν μόνο με το Squier. Συνολικά τρια είναι τα κούτσουρα που μου έμειναν από εκείνη την περίοδο και μάλιστα με βαψίματα στο ένα- ένα ωραίο... μωβάκι στον Κώστα (Κακανιάρη).

Όμως μετά μου πέρασε και δεν ξανά ασχολήθηκα με το άθλημα.

το μανίκι του είναι το δυνατό του σημείο.

Από το πόσο καλό είναι το μανίκι, κρίνεται το εάν αξίζει ή όχι να αναβαθμίσεις. Αν το μανίκι είναι πραγματικά καλό, και το όλο όργανο είναι ελαφρύ και εργονομικό, δεν βλέπω τον λόγο να μην αναβαθμίσεις.
Σαφώς χάνεις όλα σου τα χρήματα σε περίπτωση μεταπώλησης, αλλά όταν προχωράς σε τέτοια διαδικασία, νομίζω ότι έχεις αποφασίσει να κρατήσεις για πάντα το όργανο.

Εξάλλου, κανείς δεν σου εγγυάται ότι εάν το πουλήσεις, θα βρεις κάτι ακριβώς όπως το θέλεις στα διπλά ή τριπλά χρήματα.

(Προσωπικά, θα άλλαζα μόνο ο,τι έχει χαλάσει, και θα το χαιρόμουν όπως είναι το όργανο)

Ανάλογα την βάση,για εμένα.Αν η βάση είναι ένα όργανο,για κιθάρα η μπάσο θα μιλήσω προσωπικά,είναι ένα όργανο κοντά στο χιλιάρικο,τα ακριβότερα upgrades πιστεύω θα το κάνουν ακόμη καλύτερο,αν κάνει 200 ευρώ,όπως το μπάσο που έχω για να γράφω di μόνο,(yamaha rbx),μαγνήτες και ποτενσιόμετρα/προενισχυση και πιστεύω είναι αρκετά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back