• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Bass preamp

O_yes

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλυσπερα.Ψαχνω προενυσχιση μπασου ειτε rack ειτε πεταλι.Καταληλη για reage με δυνατα-καθαρα μπασα χωρις να μπουκωνει (αρα κανα bass boobst/deep switch θεωριτε αναγκαιο).Τα πριμα αδιαφορα,το μπασο yamaha attitude ii replica modifyed κουρδισμενο F0#,LB,E,A (175,135,105,85),ο ενυσχιτης υπερ αρκετος (1000watt) θα υποδεχθει την προενυσχιση ως fx-return (μπασο->προενυσχιση->fx return ενυσχιτη->καμπινα)

εχω μονο 50€ και ξεκινησα τις οικονομιες ενω παραληλα ψαχνομαι μεχρι να ερθει η πολυποθητη μερα της αγορας...

Ακουω γνωμες λοιπον,και ευχαριστω εκ των προτερων.

Το sansamp αποριπτεται γιατι ειναι για πιο μεταλ καταστασεις,επεσε στην ερευνα μου εδω και καιρω.Το sadowski φαινετε ευκολοχριστο,μιας και εχει τα απολυτως απαρετιτα πανω.χμ...

O_yes είπε:
Το sadowski φαινετε ευκολοχριστο,μιας και εχει τα απολυτως απαρετιτα πανω.χμ...
Τα οποία  τα  έχει  και ο ενισχυτής σου ………

Τα οποια τα εχουν ολοι οι ενυσχιτες,ακομα και της κιθαρας.Και ο καθενας εχει το δικο του "ξεχωριστο" ηχο.Τυχαιο;

Τι το ξεχωριστό  έχει το λοιπόν ο δικό σου ενισχυτής και δεν σε καλύπτει.

Αυτό  που θες  γίνετε  απλά ,  φοράς  flats ,παίζεις  με τον neck ,δίνεις μπάσα , κόβεις πριμα και εισαι Οκ

Αμα έχεις και δεκαπενταρια  είσαι αρχηγός.

lgbesios είπε:
Τι το ξεχωριστό  έχει το λοιπόν ο δικό σου ενισχυτής και δεν σε καλύπτει.

Αυτό  που θες  γίνετε  απλά ,  φοράς  flats ,παίζεις  με τον neck ,δίνεις μπάσα , κόβεις πριμα και εισαι Οκ

Αμα έχεις και δεκαπενταρια  είσαι αρχηγός.
+1000

αν δε ηχογραφεις ουτε ο ενισχυτης χρειαζεται

Το sansamp αποριπτεται γιατι ειναι για πιο μεταλ καταστασεις,επεσε στην ερευνα μου εδω και καιρω.
μαλλον η ερευνα σου δεν ελαβε υποψιν της το γεγονος οτι το χρησιμοποιει ο Aston Barret τοσο στα live οσο και στο studio  ;D ;D ;D

Πρώτα απ' όλα πρέπει να ξέρεις τι ψάχνεις, τι σου λείπει και τι θέλεις.

Μετά, πρέπει να ακούσεις με τα μηχανήματά σου και τα αυτάκια σου.

Αντικατάστατο της εμπειρίας δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου.

Και βέβαια να ξέρεις πως να ρυθμίσεις και πως να συνδυάσεις τον preamp σου με τον τελικό που χει και το δικό του χρώμα.

Προσωπικά έχω μία ψύχωση με τους pre την οποία δεν την βρίσκω απόλυτα δικαιολογημένη αλλά με συναρπάζουν.

Το καλοκαίρι έκανα ένα τεστ ....

oJvqKfo.jpg

Αυτή τη στιγμή, στο rack υπάρχουν ο Hughes & Kettner Fortress και ο EBS Classic Millenium edition. Απίθανα μηχανήματα (one of them will have to go) αλλά και τελείως διαφορετικά.

Όπως εκπληκτικός ήταν και ο Pope και ο Raven και ο Trace Elliott.

O καθείς όμως στο είδος του κι η Lavazza στον espresso

Να πω βέβαια ότι σε preamp επίπεδο, ΔΕΝ έχω ακούσει πεταλάκι που να είναι εξίσου καλό με έναν καλό rack pre. Αξιολογότατα έως και απίθανα πετάλια ναι αλλά όχι και σε τέτοιο επίπεδο.

Επιφυλάσσομαι για το JHS Colour Box (που είναι ο επόμενος στόχος μου) που δεν το έχω ακούσει από κοντά.

Αν είσαι όμως σπίτι 50% πρόβες 40% και live 10%, μείνε σε έναν καλό amp και άσε τους pre. Αν δουλεύεις στούντιο έχουν και καλούς pre και ακόμα σημαντικότερο καλά DI. Αν δεν έχουν, εκεί πρέπει να επενδύσεις. Στο καλό DI. Από κει και πέρα ο κονσολιέρης κι ο κομπιούτερας θα τα φέρουν όπως θες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μαλλον η ερευνα σου δεν ελαβε υποψιν της το γεγονος οτι το χρησιμοποιει ο Aston Barret τοσο στα live οσο και στο studio  Grin Grin Grin
Προσωπικά το απέρριψα γιατί δεν έκανε για ''metal'' καταστάσεις  ;). Με την εμπειρία μου θα το συνιστούσα σε οποιονδήποτε δεν ενδιαφέρεται για βαριά παιξίματα. Δίνει όλα τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις δίνοντας και μια vintage χροια on top!

Μ'αυτό το κούρδισμα μήπως θα'ταν καλύτερα να επενδύσεις σε καμπίνα με "σπέτσιαλ" μεγάφωνα; Δεν ξέρω βέβαια και τι έχεις τώρα...

X-minor είπε:
Μ'αυτό το κούρδισμα μήπως θα'ταν καλύτερα να επενδύσεις σε καμπίνα με "σπέτσιαλ" μεγάφωνα; Δεν ξέρω βέβαια και τι έχεις τώρα...
+1

Αλλά κι αυτό ακριβό σπορ.

EDIT. Τώρα είδα budget και ζητώ συγγνώμη (για το μάλλον άχρηστο προηγούμενό μου post).

Με 50 κι 100 ευρώ καλύτερα να μείνεις στον amp σου και να κάνεις αυτά που σου πε ο Λευτέρης (lgbesios). Ειδικά για reggae

Αν θες να τα δώσεις κάπου, δώστα σε ένα πετάλι όπως το Boss (η μάρκα όχι τυχαία) EQ και μη βασανίζεσαι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καταρχην μην μπερδευεστε με το budget,με 50 ευρω μονο χορδες παιρνεις,απλα το ειπα για να ξερετε οτι εχω καιρω μεχρι να μαζεψω ενα ποσο.Η καμπινα ειναι χειροποιητη με USA καταγωγη,και ειναι για αυτο το κουρδισμα που παιζω οτι πρεπει(ο designer ελαβε υποψην την F0#).

Θελω να εχω κατι να τσιμπαει γυρο στα 30Hz και για αυτο ειπα deep switch κτλ.

Η χρηση σε studio δεν προβλεπετε για τα επομενα 50 χρονια ;D οποτε μενει το σπιτι και το live.

Μου εχει τραβιξει την προσοχη η eden navigator,καθως και η ΒΒΕ βλεπω πως εχει κατι αξιολογο να προσφερει.Επειδη ομως δεν εχω ακουσει τιποτα απο αυτα απο κοντα,και σιγουρα θα υπαρχουν και ποσα αλλα μοντελα που δεν ξερω,ξεκηνησα να ερωτω εδω.Εχω σκεφθει και την λυση booster+31 band EQ αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη.

Γενικα θελω ενα πολυ low end rig,αφου παιζω εκει χαμηλα.

O_yes είπε:
.Η καμπινα ειναι χειροποιητη με USA καταγωγη,και ειναι για αυτο το κουρδισμα που παιζω οτι πρεπει(ο designer ελαβε υποψην την F0#).
Τι φοραει αν επιτρέπετε..  και ποιον ενισχυτή έχεις  ..έτσι  για την κουβέντα. :)

O_yes είπε:
Καταρχην μην μπερδευεστε με το budget,με 50 ευρω μονο χορδες παιρνεις,απλα το ειπα για να ξερετε οτι εχω καιρω μεχρι να μαζεψω ενα ποσο.Η καμπινα ειναι χειροποιητη με USA καταγωγη,και ειναι για αυτο το κουρδισμα που παιζω οτι πρεπει(ο designer ελαβε υποψην την F0#).

Θελω να εχω κατι να τσιμπαει γυρο στα 30Hz και για αυτο ειπα deep switch κτλ.

Η χρηση σε studio δεν προβλεπετε για τα επομενα 50 χρονια ;D οποτε μενει το σπιτι και το live.
Ρε αδερφέ, παίζεις μια οκτάβα κάτω σε 4άρι και 34άρι με hot bucker κολλητά στο neck και με τους νεροσωλήνες για χορδές;

Δεν είναι μπάσο αυτό ρε συ για ρεγγε. Είναι για ήχο σαν σύνθι για dub και συναφή.

Ή για κάτι μεταλοσκευάσματα.

Πες μας για την καμπίνα (όλες είναι χειροποίητες, δεν υπάρχουν μηχανήματα που φτιάχνουν καμπίνες). Λογικά θα έχει κατασκευή sub με ανυπαρξία μεσαίων.

Είμαι περίεργος όμως.

Άμα σου κουρδίζει (τσιμπάει σημαίνει peakάρει και δε νομίζω ότι το εννοούσες) στα 30hz (με 15άρι είτε με φόρτιση reflex είτε με transmission line υποθέτω) είμαι περίεργος τι rolloff θα χει στα χαμηλομεσαία ....

Δεν θες προενισχυτή. Καθαρό ενισχυτή (hifi φάση) θες (αν η καμπίνα είναι οκ).

Η καμπινα φωραει eminence kappa 3015LF.Ο ενυσχιτης ειναι οτι να'ναι,μεταχειρησμενο τον πηρα,200 ευρω μου κοστισε και ηταν περασμενα μεσανυχτα..την επομενη μερα ειδα οτι του λειπουν οι 8/10 βιδες στο σασι,το vol απο 0-5 ειναι κλειστο και απο 5-10 ανεβαζει πολυ αποτομα (γενικα πρεπει να εχει μπει χερι εκει μεσα παρα πολες φορες)και εχει και χτυπιμα απο ριξιμο...

Το τσιμπιμα στα 30 εννοω οτι θελω να εχει κατι να μπορω να ανεβασω τα 30 και οχι το bass control να ειναι στα 80-100.Βεβαια το ιδανικο θα ειναι να τα εχει και τα 2...πχ http://www.baeramps.com/amps.html

audiokosta,το regae που λεω δεν ειναι το κλασικο bob marley που θες το μπασο ακορντεον.Απλα εχω ακοθσει διαφορα ρεγκε με τον ηχο που θελω να πλυσιασω.Δυνατα χαμηλα και χαμηλομεσεα,χωρις να ειναι λασπη ο ηχος(ναι εχω βαλει και το ebs octabass στο input και επαιξε ωραια αλλα ξεκιναει και synthιζει μετα ο ηχος :( )

Απλα εχω ακοθσει διαφορα ρεγκε με τον ηχο που θελω να πλυσιασω.Δυνατα χαμηλα και χαμηλομεσεα,χωρις να ειναι λασπη ο ηχος
Αν μιλας για συγχρονη ρεγγε η συντριπτικη πλειοψηφια παιζει πλεον με 5χορδα

Εχεις υπ οψιν σου ποσο αναισθητο ειναι το μεγαφωνο που εχεις, στο f0# ??

Τα +6db της Βαλκυριας δεν αρκουν για να παρεις τα χαμηλα που νομιζεις οτι θες.

O_yes είπε:
Απλα εχω ακοθσει διαφορα ρεγκε με τον ηχο που θελω να πλυσιασω.
Ειμαι πολυ περιεργος να ακουσω τι ηχο θες να πλησιασεις. Μηπως θα μπορουσες

να ανεβασεις καποιο δειγμα, καποιο λινκ??

Trending...

Νέα θέματα

Back