• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Bass preamp

Superfunk είπε:
σαι ρωταο γειτι πραιπι να κΣερις απω λοουεντ
af09b04906059caff311a244f87d44a03f7fcef3_m.jpg

Oi, boyo, ef off

Only East End 'ere

Να πω την αληθεια,ξεκηνησα το topic ξενερομενος απο παρομοια topic σε ξενα φορουμ οπου πιο πολυ ασχολουνταν με μελισσακια και λουλουδακια,παρα με αυτο που ρωτουσα,χωρια που πριν περιπου 2 χρονια στμπλιρωσα την φορμα εγραφης με αλλλο nickname και ποτε δεν ηρθε το mail ωστε να ολοκληρωθει η εγραφη,nickname που εχω σε ολα τα φορουμ,και με αυτο ηρθε σε δευτερολεπτα,και σπαστικα με την ολη φαση.

Να κανω μια ερωτηση ξανα...

Εαν ειχα fearfull 15/6

db technologies1004mpa

40"scale μπασο

και εψαχνα πιο σοβαρη προενυσχιση απο το eden wtdi,θα μου πρωτινατε κατι αλλο; (περαν του να φερθω σαν 28χρονος)

ΥΓ.δεν παιζω ρεγκε,τον ηχο που θελω να πλησιασω τον ακουσα σε ρεγκε.

Το Sadowsky, που σου ανέφερα στην αρχή, το πουλάει κάποιος από Θεσ/νίκη (αν κατάλαβα καλά,  είσαι Θεσσαλονικιός).

Στείλτου ένα μνμ, για να το δοκιμάσεις και να παίρνεις, σιγά σιγά, μια ιδέα.

http://smart.noiz.gr/details.php?id=269456

(δεν έχω σχέση με τον πωλητή)

Ευχαριστω αρχηγε.Απο Πτολεμαιδα ειμαι,πριν ανεφερα την Θεσσαλονικη μιας και ειναι μια ωρα μακρια.Αν με βολεψει θα περασω να το δω.

Ωριστε και η φωτο...δεν φαινετε καθαρα,αλλα κατι διακρινετε απο το scale του μπασου και η 15/6 διπλα.

Γιαυτο ελεγα οτι απο προενυσχιση κουτσενει η ομαδα,ολα τα αλλα ειναι μια χαρα...

IMG_20160304_000359.jpg

O_yes είπε:
Εαν ειχα fearfull 15/6

db technologies1004mpa

40"scale μπασο

και εψαχνα πιο σοβαρη προενυσχιση απο το eden wtdi,θα μου πρωτινατε κατι αλλο;
α) To μπάσο σου δεν είναι Yamaha Attitude αλλά απλώς έχει τους ίδιους μαγνήτες

β) Η καμπίνα σου είναι fearFul και "open architecture" (αν είναι η 15/6) οπότε και δεν καταλαβαίνω γιατί η μυστικοπάθεια. Αν είναι η F112 (που είναι "κρυφά" σχέδια) πάλι δεν υπάρχει λόγος εμπιστευτικότητας.

γ) O amp που λες είναι καλός (σοβαρή -αν και Ιταλική  ;D -εταιρεία) αλλά μάλλον λίγος αν δεν έχει δυνατότητα bridge

δ) Αυτό που ψάχνεις είναι περισσότερο για στουντιακή δουλειά παρά για live στην ελληνική πραγματικότητα.

ε) Λίνκ πως να το πετύχεις, σου έδωσα και δεν ξέρω αν το κοίταξες.

στ) Προτάσεις προενισχυτών σου έδωσα. Δεν ξέρω αν τις είδες. Αν θέλεις κάτι φθηνό ή να σου πούμε "eden ή BBE" πες το από την αρχή να τελειώνουμε.

ζ) Τα μέτρια octaver δεν διαχειρίζονται καλά τις αρμονικές και μπερδεύονται (και σου βγάζουν τον "digital" ήχο. Τα ΚΑΛΑ (με τις σωστές ρυθμίσεις) δεν το παθαίνουν.

η) KANE έστω προσπάθεια να προσέξεις λίγο την ορθογραφία σου (υπάρχουν και αυτόματες διορθώσεις στον browser). Βγάζει μάτια και κουράζει.

Αφτά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το μπασο ειναι ρεπλικα,αρα φυσικα και δεν θα ειναι yamaha,ομως εχει ιδια κατασκευη(neck μεχρι πισω απο τον neck μαγνητη,stereo wiring με push/pull LPF κτλ)και ειναι modified δηλαδη αλλο scale,αλλο ξυλο σε ταστιερα,δεν εχει σκαμενα ταστα κτλ.

Γενικα δεν θα κατσω να εξυγησω γιατι ειναι ετσι,αλλα ξεφτιλιζει πολλα fanned μπασα γιατι ειναι 40αρι(που οπως αναφερθικε πιο πριν το scale μετραει πολυ) οποτε τον piano like "καθαρο" ηχο τον βγαζει με την .175 και εχω δοκιμασει και .254(6χιλιοστα) δηλαδη C0# αλλα εκει δυσκολευει λιγο η κατασταση.Ομως με περισοτερα βατ και καμπινες θα εβγαινε και αυτη.Ο ενυσχητης φυσικα και bridgαρει και βγαζει 1000 στα 8Ω ενω η καμπινα θελει 800.Μην ξεχναμε μια συχνα αναφερωμενη προταση "nothing can beat headroom"

Σορυ που προσπαθω να αποφευγω τυχον ποζεριλικια να εχω αυτο και το πηρα τοσο και ιδο εχει ο ταδε κτλ,ειπα απο την αρχη οτι το rig ειναι κομπλε απο ολες τις πλευρες εκτως απο μια. ,χωρις να νοιωσω την αναγκη να επεκταθω προς τα εκει.

Και με το μπάσσο πάντως, μ'έναν mudbucker κι έναν p δεν θα βγάλεις και τον πιο ευκρινή ήχο είναι η αλήθεια. Ανεξαρτήτως κλίμακας. Αλήθεια, από χορδές πως την βγάζεις; Μόνο τις circle K ξέρω.

Θα'θελα πολύ ν'ακούσω κανα sample ή κανένα βίντεο αν έχεις.

Eχω και circle K (Kalium strings πλεων) αλλα για το οικομικο κυριως,βρικα προμηθευτη απο Αγγλια

http://www.newtonestrings.com/

ο οποιος μου φτιαχνει χορδες μεχρι .180 με πολυ μεγαλη διαφορα στην τιμη (ενα 30αρι θες μονο για μεταφωρικα για τις kalium οποτε..) αλλα εχω βρει και αλλους απο την περα μερια του ατλαντικου που μπορουν να φτιαξουν μεχρι και .412 (B000 λεει,και την εκανε για εναν Ινδο που κανει κατι σαν φυσιοθεραπιες με συχνοτιτες)

Τωρα για την ευκρινια,σιγουρα οταν παιζεις τοσο χαμηλα,δεν μπορεις να την εχεις,απλα το θεμα ειναι να μην ειναι τερμα λασπη ο ηχος.Και οι Ε,Α σε σχεση με 34αρι εχουν μεγαλη διαφορα.Πιο "γεματος" ηχος.

Tωρα για sample θα ανεβασω καποια στιγμη κατι,απλα δεν ξερω ποτε.

x-minor,ωριστε το samplακι που σου χροσταω.Απλα επειδη δεν το εχω με την ηχογραφηση,ειναι υπερβολικα πολυ χαμηλη η ενταση.Το εγραψα καρφι το μπασο σε μια lexicon alpha και ενω σχεδον peakαρε μου βγηκε χωρις ενταση.

Ειναι 15 ημιτονια κατω το κουρδισμα,δηλαδη G0# F0# LB E με χορδες .254 .185 .140 .105

Detune.mp3

Attachments

O_yes είπε:
σχεδον peakαρε και μου βγηκε χωρις ενταση.
Αναμενομενο.

Ειναι 15 ημιτονια κατω το κουρδισμα,δηλαδη G0# F0# LB E με χορδες .254 .185 .140 .105
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν θες αυτο που ακουσα στο δειγμα σου...

Ειμαι σιγουρος οτι δεν ακουσες οτι ακουγα ενω εγραφα  ;D

Η .254 δεν βγαινει και τοσο καλη γιατι θελει καλο sub για να βγει(τουλαχιστον με τον marshall που την εχω χρεισημοποιησει αρκετα,με την fearful ακουγετε πολυ καλυτερα),αλλα ολες οι αλλες ναι μου αρεσουν οταν παιζω,και οπως ειπα,καμια σχεση με αυτο που ακουσες.και εγω που το βαζω και το ακουω,βλεπω την διαφορα.Ισως μεσα στο Πασχα να μπω να γραψω σε στουντιο με εναν ντραμερ και εναν ακομα μπασιστα,και αν την εχω φορεμενη την .254 θα κανω ενα δειγμα παλι να δω πως θα ακουγετε.Το δειγμα εδω παλι κλιπαρει λιγο γιατι το ενισχυσα με το audacity πριν το ανεβασω (6dB,αν θες εχω και το αρχειο πριν την ενισχυση)

Παντως οταν επαιζα ο ενισχυτης δεν κλιπαρε καθολου.

Σε αυτή τη ζωή μου τη δίνουν αρκετά πράγματα... Ένα από αυτά που με μουρλαίνει, είναι τα μπάσα λάσπη. Αυτές οι εκνευριστικές, πλαδαρές νότες που δεν σονάρουν,  ο θεός να έρθει τούμπα.

Βέβαια είναι μια άποψη αυτά τα ξεκούρδιστα... Μάλλον απευθύνονται σε νυχτερίδες  ;) Πάντα φιλικά φυσικά.

Κοιτα,γουστα ειναι αυτα...

Αλλοι εχουν τα ζαρια,αλλοι ναρκοτικα,αλλοι ειναι ομοφυλοφιλοι...

O_yes είπε:
Κοιτα,γουστα ειναι αυτα...

Αλλοι εχουν τα ζαρια,αλλοι ναρκοτικα,αλλοι ειναι ομοφυλοφιλοι...
...και άλλοι κάνουν χημειοθεραπείες με συχνότητες.

Μας λες πάλι σε παρακαλώ ποια είναι η ερώτησή σου αφού βλέπω τα ξέρεις όλα σχετικά με τον "ήχο" σου;

Τι προενισχυτή να πάρεις που να κατεβαίνει χαμηλά ;

Τον θες και πετάλι;

Να χει και καλό DI;

Πάρε τον Lehle Basswitch IQ DI

Θες κάτι πιο φθηνό;

Πάρε τον EBS Microbass

Πιο φθηνό;

Aguilar Tonehammer

Πιο φθηνό;

Tech 21 SansAmp Character Series VT

Πιο φθηνό;

MXR M81

Πιο φθηνό;

Ampeg SCR-DI

Πιο φθηνό;

Eden WTDI

Πιο φθηνό;

Κοίτα στο noiz και στο ebay ευκαιρίες

συγνώμη για την επέμβαση, αλλά αυτές οι συχνότητες απαιτούν ενισχυτή που να δίνει σίγουρα 1000 βατ (και όχι στα λόγια) στην ακριβή εμπέδηση του ηχείου (δεν ξέρω τα χαρακτηριστικά του).

Πχ μπορεί να λέει 1000 βατ στα 8 αλλά το ηχείο να είναι 6 ή 5 (στην πραγματικότητα). Τότε θες τουλάχιστον 1800.

Και απαιτούν σοβαρό ενισχυτή διότι οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν αυτό το τμήμα του φάσματος στα αζήτητα.

Δεύτερον αυτά τα μήκη κύματος δεν αναπτύσσονται σε γήινους χώρους.

Για πλήρη κυματομορφή οι 20 κύκλοι θέλουν 17.5 μέτρα

και αν υπήρχε φάρμακο με 50 ευρώ, θα το είχαν όλοι

dimsonic είπε:
συγνώμη για την επέμβαση, αλλά αυτές οι συχνότητες απαιτούν ενισχυτή που να δίνει σίγουρα 1000 βατ (και όχι στα λόγια) στην ακριβή εμπέδηση του ηχείου (δεν ξέρω τα χαρακτηριστικά του).

Πχ μπορεί να λέει 1000 βατ στα 8 αλλά το ηχείο να είναι 6 ή 5 (στην πραγματικότητα). Τότε θες τουλάχιστον 1800.

Και απαιτούν σοβαρό ενισχυτή διότι οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν αυτό το τμήμα του φάσματος στα αζήτητα.

Δεύτερον αυτά τα μήκη κύματος δεν αναπτύσσονται σε γήινους χώρους.

Για πλήρη κυματομορφή οι 20 κύκλοι θέλουν 17.5 μέτρα

και αν υπήρχε φάρμακο με 50 ευρώ, θα το είχαν όλοι
Κάπως έτσι.

Τα παμε αυτά αλλά εν τη ερήμω ως φαίνεται.

για να προσθέσω κάτι ακόμα.

Εχω μπάσο πεντάχορδο (κιθάρα παίζω βασικά) για τις ηχογραφήσεις μου.

Προφανώς και δεν έχω ενισχυτή μπάσου.

Εχω ακουστικά (πολλά ζευγάρια πολύ υψηλής ποιότητας) με τιμες που ξεκινάνε από 300 και φτάνουν πάνω απο 1000 ευρώ.

Αυτήν την ρημάδα τη Β ανοιχτή δεν την έχω ευχαριστηθεί πουθενά. (μέσα από πρό και από κάρτες κλπ). Εντάξει ακούγεται υποψία της, αρμονικές της. Η θεμελιώδης αναζητείται.

Κανένα consumer electronics equipment δεν κατασκευάζεται για τέτοιες συχνότητες και ελάχιστα επαγγελματικά μόλις που το αγγίζουν το θέμα.

Παντα η κλασικες 2 ερωτησεις που κανουν σε καποιον που ψαχνει για εξοπλησμο ειναι

Τι παιζεις,ποσα εχεις.

Ειπα τι ηχο θελω να προσεγκισω και οτι εχω 50 ευρα,που με αυτα δεν παιρνεις ουτε χορδες για να καταλαβετε οτι μεχρι να μαζεψω ενα ποσο θα παρει λιγο χρονο και οχι "α κοιτα αυτο στην αγγελια η προλαβε το αλλο"

Επησεις απεφευγα να αναφερω τον εξοπλησμο για να μην φυγει αλλου το θεμα.

Ψαχνω για προενισχυση που ομως το bass knob πχ να μην ειναι στα 100Hz η αν ειναι στα 100 να εχει και ενα διακοπτακι στα 30-50.Ειναι καλο το eden αλλα θελω κατι καλυτερο και οσο πιο clean γινετε.

Ναι οκ δεν μετρησα ποσα βατ βγαζει πραγματικα ο ενισχυτης μου,οπως και το 95% των μπασιστων/κιθαριστων.Αλλα και να βγαζει 1000 στα 8Ω σιγουρα δεν βγαζει ουτε 800 στα 40Hz γιατι ολους τους μετρανε στο 1KHz οποτε πιο χαμηλα πεφτουν.Ναι εχει και εταιριες που μετρανε ποσα βγαζουν πιο χαμηλα αλλα πολυ λιγες.

Γιατι ρωταω?Για να μην παρω γουρουνι στο σακι.Μια φορα εδωσα 550 ευρω για ενισχυτη και το μετανιωσα την επομενη μερα.Γιατι να την παθω ξανα?

Δεν θα ελεγα οτι τα ξερω ολα για τον ηχο μου,αλλα ναι ξερω καποια,και μεχρι το να ξερω πολλα πρεπει να ακουσω,να δοκιμασω,να ψαξω,να με βρισετε,να μαλωσουμε.

Να αναφερω οτι στην επαρχια τα μαγαζια δεν εχουν εξοπλισμο για δοκιμες?το θεωρω περιτο.Οτι δεν μπορω απο αλλους να δοκιμασω κατι?απο οσους μπορεσα δοκιμασα.Οποτε λεω ε ολο και καποιος θα ξερει κατι παραπανο και θα εχει ακουσει και κατι καλο.Προς το παρον η ζυγαρια γερνει προς art prochanel ii,αν και ειναι για μικροφωνο,την εχουν δοκημασει αρκετες φορες με μπασα και τα πηγε καλα (η τουλαχιστον ετσι λενε)

τοτε παρε ένα parametric eq ή έστω ένα graphic.

γενικά (αν δεν γνωρίζεις) οι κατασκευαστές δίνουν απόκριση συχνότητας στο 1 βατ.

έχε το υπόψη.

στα πολλά βατ οι φλάτ αποκρίσεις απλώς don't exist.

οπότε και να δώσεις εσύ μερικά db παραπάνω στους 30 κύκλους δεν είναι απαραίτητο ότι ο τελικός θα προθυμοποιηθεί να σε εξυπηρετησει

Trending...

Νέα θέματα

Back