Αξίζουν οι νέες classic vibe;

MGiorgio

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλημέρα στην παρέα, ελπίζω να είστε όλοι υγιείς. Θα με ενδιέφερε η αγορά μιας strat (η πρώτη μου ηλεκτρική). Αρχικά σκεφτόμουν την fender player αλλά με την μικρή αύξηση στην τιμή και την έλλειψη διαθεσιμότητας που έχει προκύψει απογοητευτικά. Έτσι, στράφηκα στην αμέσως πιο οικονομική squire classic vibe αλλα μου γέννησε αμφιβολίες το παρακάτω thread:

Έχετε άποψη για το θέμα;; Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Από προσωπική εμπειρία, ναι ισχύει. Είχα 2 classic vibe telecasters, μία του 2016 και μία του 2019. η διαφορά στον ήχο και τη ζωντάνια που είχαν τα δύο όργανα μεταξύ τους ήταν πολύ μεγάλη. Φυσικά έδωσα αυτή του 19 και έχω κρατήσει αυτή του 2016 η οποία είναι μία overall εξαιρετική telecaster. Δεν είναι ότι του 19 δεν ήταν καλή ήταν πολύ decent για τα λεφτά της απλά του 16 είναι απίστευτο value for money.

Last edited:
Χμμμ κατάλαβα... Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Υπάρχει μήπως καλύτερη εναλλακτική σε αυτό το εύρος τιμών (ίσως και λίγο παραπάνω);;

ψαξε στις αγγελιες [ ειχα strat την εδωσα..το μετανιωσα..]

Δεν έχω όμως την απαραίτητη εμπειρία για να επιλέξω μεταχειρισμένη. Και ειδικά την περίοδο που διανύουμε φαντάζει ακόμα πιο δύσκολο.

παίρνεις σβάρνα τα μαγαζιά και κοιτάς το serial να είναι παλιό. 

Σε πολλά μαγαζιά ίσως να υπάρχει ακόμα στοκ.

ή παίρνεις affinity.

Δεν ξέρω πως τις έχουν σημερα, αλλά τουλάχιστον 2 που πήρα το 2015 2016 είναι εξαιρετικά όργανα για την τιμή τους.

Και βάζεις ένα καινούργιο σετ μαγνήτες tonerider που ουσιαστικά αυτή ήταν η διαφορά στις cv.

Μην παρεις affinity. Η διαφορα τους ποιοτικα σε σχεαση με τις CV ειναι χαωδης. Ψαξε για μεταχερισμενη CV, παλαιοτερων ετων. Για εμενα που εχω μια και ενα neck CV τον οποιο χρησιμοποιω σε μια στρατ μου ειναι σαφως ανωτερες των μεξικανικων ενω τα μανικια τους ανταγωνιζονται πολλα αμερικανικα.

Μην παρεις affinity. Η διαφορα τους ποιοτικα σε σχεαση με τις CV ειναι χαωδης. Ψαξε για μεταχερισμενη CV, παλαιοτερων ετων. Για εμενα που εχω μια και ενα neck CV τον οποιο χρησιμοποιω σε μια στρατ μου ειναι σαφως ανωτερες των μεξικανικων ενω τα μανικια τους ανταγωνιζονται πολλα αμερικανικα.

γούστα είναι αυτά και γνώμες.

Δεν έπαθα τίποτα με τις affinity κι ας παίζω σχεδόν 50 χρόνια.

Όταν πήρα affinity δοκίμασα cv και την άφησα.

Δεν βοηθάμε έτσι έναν άνθρωπο που θελει να αγοράσει την πρώτη του κιθάρα.

Χαώδης είναι υπερβολική λέξη.

Εχει καλύτερους μαγνήτες και κάποια παλιακά σπεκς.

Αν αλλάξεις μαγνήτες έρχεσαι στα ίσα.

Και εγώ άλλαξα μαγνήτες, αλλά τουλάχιστον ένα χρόνο που έπαιξα με τους μανίσιους δεν αρρώστησα.

Mε τιποτα δεν αρρωσταινεις, ακομα και με ενα κομματι κοντρα πλακε ο καλος παιχτης παιζει. Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα. Η προσοχη στη λεπτομερεια που εχουν οι CV για αυτη την κατηγορια τιμης και κυριως για τη διαφορα τιμης που εχουν με τις affinity δεν δικαιολογει την αγορα της δευτερης εκτος και εαν το budget πια ειναι τοσο σφιχτο που δεν μπορει να δωσει 150-200€ παραπανω για να του μεινει ενα οργανο αξιοπρεπεστατο.

Mε τιποτα δεν αρρωσταινεις, ακομα και με ενα κομματι κοντρα πλακε ο καλος παιχτης παιζει. Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα. Η προσοχη στη λεπτομερεια που εχουν οι CV για αυτη την κατηγορια τιμης και κυριως για τη διαφορα τιμης που εχουν με τις affinity δεν δικαιολογει την αγορα της δευτερης εκτος και εαν το budget πια ειναι τοσο σφιχτο που δεν μπορει να δωσει 150-200€ παραπανω για να του μεινει ενα οργανο αξιοπρεπεστατο.

δεν ξέρω τι εννοείς προσοχή στη λεπτομέρεια.

Και οι δυό affinity που έχω ήταν εξαιρετικές από το κουτί και με αλλαγμένους μαγνήτες και ηλεκτρονικά παίζουν ισάξια και έχουν αναλογη αίσθηση με την κανονική μου fender, την οποία βάζω στην άκρη παρά μόνο για ειδικές ηχογραφήσεις.

Εδώ δεν είναι θέμα να δώσει ο φίλος 150 παραπάνω, είναι ότι δεν βρίσκει τις παλιές. 

Δεν συζητάμε ότι να ψάχνουμε συλλεκτικές προ 2016 cv με ξεπερνάει εντελώς.

5 ώρες πριν, MGiorgio είπε

Καλημέρα στην παρέα, ελπίζω να είστε όλοι υγιείς. Θα με ενδιέφερε η αγορά μιας strat (η πρώτη μου ηλεκτρική). Αρχικά σκεφτόμουν την fender player αλλά με την μικρή αύξηση στην τιμή και την έλλειψη διαθεσιμότητας που έχει προκύψει απογοητευτικά. Έτσι, στράφηκα στην αμέσως πιο οικονομική squire classic vibe αλλα μου γέννησε αμφιβολίες το παρακάτω thread:

Τρίχες.  (Αυτά που κουοταρες)

Μόνο και μόνο για το γεγονός ότι οι νέες  CV έχουν  ΞΥΛΙΝΟ και όχι πλαστικό truss rod hole θα έπαιρνα  καινούργια. 

Παραμένουν εκπληκτικές κιθάρες με τους ίδιους υπέροχους  TR μαγνήτες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αffinity του 1995  ("λιγο" πειραγμενη) ....δεν ανταλλαζω την ευκρινεια που εχει  για κανενα λογο....

Εχω ακουσει τα καλυτερα ομως και για τις cv.

20190810_120704.jpg

20190809_223351.jpg

20190810_120725.jpg

@Superfunkπέρα απο το βάρος για ποιο άλλο λόγο θα μπορούσε κανείς να επιλέξει τις thinline? (όπως την παραπάνω 60s CV που αναφέρθηκε ο serres)

@Superfunkπέρα απο το βάρος για ποιο άλλο λόγο θα μπορούσε κανείς να επιλέξει τις thinline?

Είναι ευΜορφες :)

Επίσης έχουν ελαφρώς λιγότερα μεσαία και,όπως όλες οι ελαφριές κιθάρες, λιγότερο sustain...κάτι που τις κάνει, ακόμα, ιδανικότερες ρυθμικές κιθάρες. 

20180716_193315.jpg

Τρίχες.  (Αυτά που κουοταρες)

Μόνο και μόνο για το γεγονός ότι οι νέες  CV έχουν  ΞΥΛΙΝΟ και όχι πλαστικό truss rod hole θα έπαιρνα  καινούργια. 

Παραμένουν εκπληκτικές κιθάρες με τους ίδιους υπέροχους  TR μαγνήτες.
Ειχα CV tele... Την εδωσα...Το μετανιωσα...Δεν ηξερα τοτες (ειναι αυτο που λεμε ολοι...)

Μια λεπτομέρεια εδώ που ίσως βοηθήσει μιας και ο OP δήλωσε ότι δεν έχει την εμπειρία για να επιλέξει μεταχειρισμένη. Οι καινούργιες Player, CV και Affinity είναι στην πλειοψηφία τους ασετάριστες. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να μπερδέψει κάποιον άπειρο στην επιλογή και πρέπει να το έχεις υπόψιν. Γενικά σε όλες αυτές τις καινούργιες θα πρέπει αν υπολογίσεις και κανα 50αρι με 70αρι για σετάρισμα και κόψιμο nut. Απ την άλλη στη μεταχειρισμένη πιθανότατα έχει ασχοληθεί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Επίσης κιθάρα είναι, τι μπορεί να σου βγάλει; Αυτό που βλέπεις παίρνεις. Τώρα αν έχει κάποιο πρόβλημα η βέργα στο μπράτσο και άλλα τέτοια εξωτικά, αυτό και σε μαγαζί να πας δε θα το καταλάβεις.  

Το 2014 που δοκίμασα μία Strat CV (SSS) ήταν απλά εκπληκτική ακόμα και μέσα από το Spider IV που μου συνέδεσαν στο μαγαζί. ΚΑΜΙΑ σχέση με την Bullet Strat (SSS) που είχα πάρει ως 1η κιθάρα. (αυτό εξάλλου φαίνεται και από τη διαφορά στην τιμή)

Επίσης το φινίρισμά της φαίνεται αρκετά premium, πιστεύω η μόνη διαφορά με τις MIM είναι το ότι στο headstock γράφει Squier και όχι Fender.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back