Αυτο ειναι shredding...

Mπλιαχ, τι κουταμαρες ειναι αυτες. Ουτε καν προσεξα το σρεντινγκ, που δεν ειναι συνωνυμο του ανουσιου αλλα της ταχυτητας, τουλαχιστον οπως το χρησιμοποιω εγω, αλλα το ποσο ανουσια ειναι αυτα τα παιξιματα. Γεματα τυποποιημενες φρασεις και αυτα τα διανθισματα ξανα και ξανα και ξανα...

Υπαρχουν δυο ενδεχομενα γιατι με απωθουν, ειτε δεν ειμαι αρκετα εξυπνος και ανεπαρκης να ακολουθησω το φρασαρισμα και εν τελει τι θελουν να μου μεταδωσουν, ειτε πραγματι παιζουν τεχνικα, μεσα στα πλαισια του να μην ειναι φαλτσοι και αχρονοι, χωρις ομως να κατασκευαζουν μουσικες ιδεες που μπορω να ενστερνιστω.

Να'ναι καλα λεω εγω οι μαυροι μουσικοι που μας ανοιξαν τα ματια. ;D

 
Mπλιαχ, τι κουταμαρες ειναι αυτες.
σεμνα ΜΠΕΜΠΕΚΟ !(clopyright eye...) ;D

, ειτε δεν ειμαι αρκετα εξυπνος και ανεπαρκης να ακολουθησω το φρασαρισμα
Συ ειπας... ;D ;D

Να'ναι καλα λεω εγω οι μαυροι μουσικοι που μας ανοιξαν τα ματια.
δηλ.για να καταλαβω θεωρεις οτι εχει περισσοτερα ΚΟΙΝΑ με τους μαυρους παρα με αυτους? :o

δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα σχεδον τα ιδια πραγματα,απλα λιγο λιγοτερο τεχνικα παιγμενα,ακουν και παιζουν ολοι οι κατοικοι της Βορειας Ελλαδας....εδω και αιωνες.

αλλα της ταχυτητας
ε για ταχυτητα μιλαω και εγω στο τελευταιο κλιπ καπου κοντα στο 8.00 ο παιχτης παιζει 20 νοτες (η μαλλον χτυπηματα στο ακκορντεον) μεσα σε ΕΝΑ δευτερολεπτο!ΠΟΣΟ πια γρηγοροτερα θελεις ? ;D

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
O papazof επαιξε στην Αθηνα πριν κανα μηνα ...θεωρειται παγκοσμια φιγουρα σε αυτο που κανει ....παιζει σε γαμους και πανυγιουργια..

το χειροτερο του ειναι οπως λεει να μπαινει στο στουντιο γιατι δεν εχει επαφη με τον κοσμο του....

 
τον ειχα δει για πρωτη φορα στο Central Park στη Νεα Υορκη ,πρεπει να ειχε μαζεψει καμμια εκατοσταρα χιλιαδες κοσμο.... ;D καλα τα παει στη χωρα των....μαυρων (που μας ανοιξαν τα ματια...) ο ....Βαλκανιος... ;D

εχει κανει και πολλες εμφανισεις στα μεγαλυτερα Αμερικανικα τηλεοπτικα shows (Letterman,κτλ) & φυσικα στην Ευρωπη ειναι εξαιρετικα δημοφιλης.

 
Το πλέον εντυπωσιακό είναι η αίσθηση της ρυθμικής αγωγής όλων των μουσικών της μπάντας, και το πως μπορούν να αλλάζουν για πλάκα από το ένα (εξωφρενικό) μέτρο στο άλλο.

Κατά τα λοιπά, η μουσική αυτή είναι πολύ πολύ πιο κοντά στη δική μας παραδοσιακή (βαλκανική γαρ) από τα "εν-δυο, εν-δυο" εμβατήρια των κεντροευρωπαίων, και θα έπρεπε να μας είναι πιο οικεία. Αλλά εδώ ψάχνω να βρω ντράμμερ που να μπορεί να κρατήσει αξιοπρεπώς ένα 7/8 (και ούτε καν... ρέγγε... :P), τι να λέμε...  ::)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Vai στον τελευταίο στούντιο δίσκο του έχει ένα κομμάτι επηρεασμένο άμεσα από τον Ivo και τη μπάντα του, τους οποίους θεωρεί monster players.  ;)

 
The Genius Loci είπε:
Το πλέον εντυπωσιακό είναι η αίσθηση της ρυθμικής αγωγής όλων των μουσικών της μπάντας, και το πως μπορούν να αλλάζουν για πλάκα από το ένα (εξωφρενικό) μέτρο στο άλλο.

Κατά τα λοιπά, η μουσική αυτή είναι πολύ πολύ πιο κοντά στη δική μας παραδοσιακή (βαλκανική γαρ) από τα "εν-δυο, εν-δυο" εμβατήρια των κεντροευρωπαίων, και θα έπρεπε να μας είναι πιο οικεία. Αλλά εδώ ψάχνω να βρω ντράμμερ που να μπορεί να κρατήσει αξιοπρεπώς ένα 7/8 (και ούτε καν... ρέγγε... :P), τι να λέμε...  ::)
+1000

Οχι μονο στο μετρο αλλαζουν, αλλα και στο τεμπο, και ΟΛΟΙ μαζι !

Η χειρότερη πλευρά στο 2ο που λες είναι οτι δεν υπαρχει καποιος καθηγητης να σου δειξει τετοια πραματα στα ωδεία, γιατί όλοι είναι από berklee ή MI κοκ.

Ειχα γνωρισει εναν καταπληκτικο Φλωρινιωτη κλαρινετίστα στο στρατό που έπαιζε τις κάλτσες του και μπορούσε να αυτοσχεδιάσει πάνω σε οτιδήποτε. Ε, εκεί ντράπηκα να τον ρωτήσω οταν μου περιεγραφε τι κανει, αν εννοεί Locrian ή b5, γιατι ο ανθρωπος επαιζε μουσική, όχι σχηματα. Είναι κρίμα να μην έχουμε παιδεία, αλλά να μην μπορούμε να απευθυνθούμε και κάπου για να την αποκτήσουμε (τη δική μας παράδοση) είναι ντροπή.

Παντως αν ενδιαφέρεται να ακούσει κάποιος ελληνική τέτοια μουσική, μπορεί να ψαξει για την μπάντα της φλώρινας , στην οποία παίζουν και οι δημοφιλείς από τη συγχρονη δισκογραφία, Παντελής Στόικος και Φλώρος Φλωρίδης.

 
Γενικα στην ευρυτερη περιοχη της Μακεδονιας (ναι ελληνικης και....ξενης.... :-*)  αυτη η μουσικη  ειναι εξαιρετικα δημοφιλης (πολυ πιο δημοφιλης απο οτι ειναι στην υπολοιπη Ελλαδα),με αποτελεσμα βεβαια στα γειτονικα κρατη να ειναι σε πολυ υψηλοτερο επιπεδο απο οτι εδω,χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι και στην Ελλαδα δεν υπαρχει πολυ πραμα (παντως τετοια επιπεδα τεχνικης και εκτελεσης απλα δεν υπαρχουν στη χωρα μας).

Μια βασικη διαφορα ειναι οτι στις αλλες χωρες οι περισσοτεροι "ηλικιωμενοι" μουσικοι αυτου του ειδους εχουν ΚΑΙ κλασσικη παιδεια (και τεχνικη βεβαια) μια και οι περισσοτεροι ειχαν μεγαλωσει πισω απο το...σιδηρουν παραπετασμα οπου φυσικα ηταν δωρεαν & ετσι παρα πολλοι εσπευσαν να το εκμεταλευτουν.... 

 
Πόσο τεράστια εκπομπή το Night Music.

Έπαιξε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ο Papazov.

Τέλη Σεπτέμβρη, αλλά κάτι τέτοια περνάνε απαρατήρητα.

 
matawan είπε:
Πόσο τεράστια εκπομπή το Night Music.

Έπαιξε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ο Papazov.

Τέλη Σεπτέμβρη, αλλά κάτι τέτοια περνάνε απαρατήρητα.
Και απ'ότι φαίνεται και από τα μέλη του Noiz περνάνε απαρατήρητα, καθώς τα μισά post σ'αυτό το thread ήταν post-σαβούρα.  ::)

 
blue είπε:
Είναι κρίμα να μην έχουμε παιδεία, αλλά να μην μπορούμε να απευθυνθούμε και κάπου για να την αποκτήσουμε (τη δική μας παράδοση) είναι ντροπή.
Μπορεί να είμαι τελείως λάθος, αλλά η άποψή μου είναι ότι η "λύση" θα (πρέπει να) έρθει από... Έλληνες Vai! (τηρουμένων των αναλογιών έτσι?).

Εννοώ instrumentalistες, σε διάφορα όργανα, που να παίζουν κάποιο είδος μοντέρνου fusion, και θα καθίσουν να μελετήσουν από κοντά τέτοιες μουσικές ώστε να τις προσαρμόσουν στο δικό τους μουσικό ιδίωμα. Προσοχή, δεν αναφέρομαι σε γελοιότητες τύπου "πετάμε μια κρητική λύρα στο σκυλοπόπ κομμάτι μας, και το περνάμε σαν ethnic άποψη".

 
Συμφωνω. Οι περισσοτεροι που δειχνουν να το εχουν κανει παντως, ισως ειναι εξεζητημενοι σαν καθηγητες, επειδη ως μουσικοι ειναι αρκετα επιτυχημενοι (και οικονομικα εννοω)

 
Superfunk είπε:
Γενικα στην ευρυτερη περιοχη της Μακεδονιας (ναι ελληνικης και....ξενης.... :-*)
"ξένης" μόνο γεωγραφικά,μην ξεχνιόμαστε.

Θύμισε μου να βρω και να σου δώσω (ή ψάξε να βρεις) να ακούσεις Γιαννάκη Ζλατάνη από την Έδεσσα,εκεί να δεις shredding,tapping σε κλαρίνο...the works  ;)

edit:


 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
blue είπε:
Συμφωνω. Οι περισσοτεροι που δειχνουν να το εχουν κανει παντως, ισως ειναι εξεζητημενοι σαν καθηγητες, επειδη ως μουσικοι ειναι αρκετα επιτυχημενοι (και οικονομικα εννοω)
Βασικά δεν εννοούσα τόσο σαν καθηγητές, αλλά σαν πηγές (από ηχογραφήσεις/συναυλίες) τις οποίες θα μελετήσει κάποιος μόνος του. Τώρα, αν βρει και κάποιον που να μπορεί να παίξει το ρόλο καθηγητή, ακόμα καλύτερα. Και 5 πράγματα να σου πουν τέτοιοι άνθρωποι χαμένος δεν βγαίνεις.

Στο Μουσικό Σχολείο που πάει η κόρη μου υπάρχουν "εμπειροτέχνες" καθηγητές παραδοσιακών οργάνων που μπορούν να συνδιάσουν αρκετά καλά το "παραδοσιακό" με το "μοντέρνο" στην διδασκαλία τους. Hint: παρακολουθείστε καθώς πολλά από αυτά τα "παιδιά των μουσικών σχολείων", αποφοιτώντας, θα κάνουν την έκπληξη στην ελληνική μουσική σκηνή/δισκογραφία. Εδώ και 1-2 χρόνια μόλις, αποφοιτά η πρώτη γενιά που είχε εξαρχής επαφή με σύγχρονες εφαρμογές στην μουσική τεχνολογία. Αυτά που έχω ακούσει εγώ πάντως, με έχουν αφήσει τελείως μ@λ@κ@.

 
The Genius Loci είπε:
Hint: παρακολουθείστε καθώς πολλά από αυτά τα "παιδιά των μουσικών σχολείων", αποφοιτώντας, θα κάνουν την έκπληξη στην ελληνική μουσική σκηνή/δισκογραφία. Εδώ και 1-2 χρόνια μόλις, αποφοιτά η πρώτη γενιά που είχε εξαρχής επαφή με σύγχρονες εφαρμογές στην μουσική τεχνολογία.
Mπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος? Γιατί εγώ θυμάμαι από τον καιρό που ήμουν στο γυμνάσιο (το '90 περίπου), είχα πολλούς φίλους στο ωδείο μου που πήγαιναν σε μουσικό σχολείο...

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
O Ιvo εμφανιστηκε πολυ προσφατα στην Θεσσαλονικη, στα πλαισια του Jazz Festival στο Μυλο...δυστυχως λογω αρωστιας & ανειλημενων υποχρεωεων εκεινη την περιοδο απειχα απο ολοκληρο το φεστιβαλ και δεν τον ειδα.

Θεωρω οτι τετοιες μουσικες εχουν -αν κατσεις να τις μελετησεις- τεραστιο ενδιαφερον...ισως και σαν Βορειοελλαδιτης να ειμαι πιο συνηθισμενος σε τετοια ακουσματα και για αυτο να μου φαινονται ενδιαφεροντα ενω σε αλλους ακουγωνται σαν εκτρωματα.

Το δυσαρεστο ειναι αυτο που ανεφεραν και τα παιδια πρωτυτερα: δεν προωθουνται αυτες οι μουσικες, δεν υπαρχει ευκολα προσβασιμο υλικο να μελετησει καποιος, οι ανθρωποι που ασχολουνται με τετοια ειδη λιγοστευουν μερα με τη μερα...

Ενα αλλο ομως "προβλημα" σχετικα με τις συγκεκριμενες μουσικες ειναι η αντιμετωπιση τους απο μεγαλο μερος της συχρονης ελληνικης κοινωνιας...οποιος ασχολειται με τετοιες μουσικες κερδιζει συχνα και την ταμπελα του βλαχου-απολιτιστου-χτες κατεβηκε απο το χωριο του αυτος. Θεωρουνται...κατωτερες, για καποιο ανοητο λογο, και οι ακολουθοι τους αντιμετωπιζονται συχνα ως γραφικοι. Τραγελαφικο θα ελεγα, ειδικα αν σκεφτεις οτι αυτες οι μουσικες αποτελουν σημαντικο μερος της δικης μας μουσικης κουλτουρας. Ισως επειδη ειναι δικες μας (σε ενα βαθμο) να προσπαθουμε και να τις "εξαλειψουμε"...καθε πινελια ξενης παραδοσιακης μουσικης αντιμετωπιζεται ως ethnic ψαξιμο, η βαλκανικη μουσικη ομως ειναι για τα χωρια.

Τα τελευταια χρονια αρχιζει να αλλαζει αυτο λιγο, καθως πλεον θεωρειται in και ψαγμενος οποιος ακουει Bregovich και Papasov και αρχιζουν να κινουνται προς αυτες τις μουσικες και ατομα απο το χωρο της jazz (που σε αυτη τη χωρα των 11 εκατομυριων κατοικων, σημαινει ενα ματσο ανθρωποι που μετα βιας γεμιζουν 2 πουλμαν).

Ας ειναι...

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top