• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Audio glitches με Focusrite 18i20 2nd gen

blue

Παροιμυώδης
Πόντοι
798
Γεια σας, ενας λογος που ηθελα καινουργιο pc ήταν κατι glitches που αρχισαν να εμφανιζονται στο παλιο μου λαπτοπ. Τελικα, με το στησιμο του νεου μου pc, καταλαβα οτι κάπου αλλού οφείλονται...

Εχω dell g15 5530, win11, focusrite 18i20 2nd gen, cubase 13 elements.

Εκανα τo optimization που γραφει η focusrite στη σελίδα της χωρις ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γεια σας, ενας λογος που ηθελα καινουργιο pc ήταν κατι glitches που αρχισαν να εμφανιζονται στο παλιο μου λαπτοπ. Τελικα, με το στησιμο του νεου μου pc, καταλαβα οτι κάπου αλλού οφείλονται...

Εχω dell g15 5530, win11, focusrite 18i20 2nd gen, cubase 13 elements.

Εκανα τo optimization που γραφει η focusrite στη σελίδα της χωρις ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια
τι εννοείς glitches? audio? δώσε λίγο παραπάνω πληροφορίες;
τι κάρτα γραφικών έβαλες στο PC? nVidia ή AMD;
μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στο perfomance του audio (DPC latency)

Τα gaming laptops έρχονται με game ready drivers στην NVIDIA GeForce RTX 4050 που φοράει το δικό σου.
Βγάλε τους και βαλε τους nvidia Studio Drivers.
Ίσως βοηθήσει.
Θα τους βρεις εύκολα εδω:

Kαλημέρα,

NVIDIA είναι η κάρτα γραφικών, αλλά όπως έγραψα αυτά ακριβώς τα glitches είχαν ξεκινήσει να συμβαίνουν και στο προηγούμενο pc μου. Πρόκειται για audio glitches που περνάνε και στην ηχογράφηση, ανεβάζω δείγμα.

Οι ρυθμίσεις της focusrite:

image_2024-12-17_091847940.png

και στο Cubase:

image_2024-12-17_092059563.png

Attachments

άμα αυξήσεις το buffer size (μέσα από το cubase) κατά την ηχογράφηση στα 256 samples κάνει το ίδιο?
Αν θεωρήσουμε πως όλα, drivers, chipset είναι ενημερωμένα, μήπως να αλλάξεις θύρα αν έχει η μητρική σου usb 2 να δοκιμάσεις εκεί?
Μήπως είναι θέμα IRQ sharing?
Θέλει πειράματα με IRQ allocation, CPU allocation, τουλάχιστο εγώ θα έκανα αν είχα τέτοιο θέμα.
Αν έχει firmware updates και γενικά driver updates μήπως να δοκιμάσεις με άλλους drivers της focusrite και επίσης αυτό με την κάρτα γραφικών μήπως δοκιμάσεις όπως ειπώθηκε με άλλους drivers ή και προσωρινά με generic drivers για να δοκιμάσεις αν γίνεται κάτι.

Επίσης να τσεκάρεις αν είναι ανοιγμένο το core parking στο νεο PC ή άλλες ρυθμίσεις της CPU που επηρεάζουν την απόδοση.

κρίμα να παίρνεις νέο PC και να έχεις τέτοιο θέμα. Το θέμα αυτό πρέπει να λυθεί και θα βάλουμε όλοι τα δυνατά μας να το λύσουμε. Ή θα πεθάνουμε προσπαθώντας.

Δυστυχώς, το ίντερνετ είναι γεμάτο με αναφορές προβλημάτων σαν αυτά που αντιμετωπίζεις. Δες και το επισυναπτόμενο screenshot. Η πρώτη σου κίνηση θα πρέπει να είναι το να βάλεις μία άλλη κάρτα στον υπολογιστή. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι τα προβλήματα θα εξαφανιστούν.

Attachments

• 18i20.png
    18i20.png
    112.3 KB · Εμφανίσεις: 0
Focusrite, εγγυημενος ολεθρος.

Δυστυχως το Firewire πεθανε, και στο USB διαυλο τα πραγματα ειναι πολυ πιο επικινδυνα. Αν σε παιρνει για RME χτυπα τη να δεις την υγεια σου.

Για να μην παρεξηγηθώ, εγώ του προτείνω να δοκιμάσει μία άλλη κάρτα, δεν έφτασα να σκεφτώ να του προτείνω να πετάξει την Focusrite.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να το κάνει, δηλαδή, συμφωνώ με τον manosx.

Δεν είναι και το ιδανικότερο να πετάξει κανείς μια 18άρα κάρτα.
Πάντως η δική μου εμπειρίαμου επιτρέπει, στην περίπτωση αλλαγής, να προτείνω ανεπιφύλακτα RME, ενώ η πρόσφατα αφιχθείσα στο δεύτερο σεταπ UA Volt με έχει εκπλήξει ευχάριστα

Δεν είναι και το ιδανικότερο να πετάξει κανείς μια 18άρα κάρτα.
Συμφωνώ, ελπίζω να μην αποδειχθεί απαραίτητο. Όσο πιο πολλά διαβάζω, καθώς κάποτε σκεπτόμουν και εγώ να την αγοράσω, τόσο πιο πολύ εκνευρίζομαι...

Συμφωνώ, ελπίζω να μην αποδειχθεί απαραίτητο. Όσο πιο πολλά διαβάζω, καθώς κάποτε σκεπτόμουν και εγώ να την αγοράσω, τόσο πιο πολύ εκνευρίζομαι...
μην ξεχνάμε όμως ότι η συγκεκριμένη είναι 2η γενιά ενώ τώρα πωλούνται της 4ης

Έχοντας υπάρξει κάτοχος δύο Scarlett παλιότερα, θυμάμαι ότι οι παλιότερες γενιές ήταν notorious για τα προβλήματα που προκαλούσαν αν ήταν συνδεδεμένες σε USB 3. Από παγώματα του λειτουργικού και bsod μέχρι θόρυβο στις ηχογραφήσεις.

Δεδομένου ότι η δική σου είναι μοντέλο 2016, δε θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν το πρόβλημα είναι εκεί.

Έχοντας υπάρξει κάτοχος δύο Scarlett παλιότερα, θυμάμαι ότι οι παλιότερες γενιές ήταν notorious για τα προβλήματα που προκαλούσαν αν ήταν συνδεδεμένες σε USB 3. Από παγώματα του λειτουργικού και bsod μέχρι θόρυβο στις ηχογραφήσεις.

Δεδομένου ότι η δική σου είναι μοντέλο 2016, δε θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν το πρόβλημα είναι εκεί.
ναι, κάποτε που είχα 6ι6 θυμάμαι την έβαζα αποκλειστικά σε 2.0

Εγω εχω ακομη την 6i6 πρωτης γενιας και δεν εχει βγαλει ποτε τιποτε περιεργο σε ενα σωρο computer ανα τα χρονια. Νομιζω στο τελευταιο laptop και desktop με Windows 10 & 11 ουτε καν με drivers δεν ασχοληθηκα.

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Δεν σκοπεύω να πετάξω την 18i20, δουλεύει μια χαρά ως standalone και την χρησιμοποιώ και σε live (χωρίς pc). Το pc το ανοίγω μόνο για να γράψω. Kι εγώ υποψιάστηκα οτι είναι θέμα της κάρτας, αλλά δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω κάποια άλλη. Δανεική μπορώ να βρω μια audient (i44?) σχετικά σύντομα.

@LK κατεβάζω drivers και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολύ, δεν ήξερα οτι υπήρχαν studio drivers!
@manosx : για ποιά RME μιλάς?
@Jazzjoker: Κοιτάζοντας το manual του laptop μου, βλέπω οτι δεν έχει είσοδο USB 2.

Ευχαριστώ και πάλι όλους!

Δεν σκοπεύω να πετάξω την 18i20, δουλεύει μια χαρά ως standalone και την χρησιμοποιώ και σε live (χωρίς pc).

Έχω και μία ακόμη ιδέα. Αν βρεις ένα USB 2.0 Hub και το βάλεις ανάμεσα στην κάρτα ήχου και την οποιαδήποτε πόρτα του υπολογιστή σου, η κάρτα θα "συμπεριφέρεται" σαν USB 2.0 συσκευή. Με βάση αυτά που ανέφεραν τα άλλα μέλη, και δεδομένου του πόσο χαμηλού κόστους είναι αυτά τα παλαιότερα Hub, δεν θα εκπλαγώ αν πάψεις να έχεις προβλήματα με την κάρτα.

Υ.Γ. Μόλις ρώτησα και το Gemini, ιδού ο διάλογος:

if i place a usb 2.0 hub between my device and the computer, will that force my device to behave like a usb 2.0 device?

Yes, that's correct. Using a USB 2.0 hub will limit your USB 3.0 device to USB 2.0 speeds. Here's why:

• USB Hubs act as intermediaries: A USB hub essentially creates multiple USB ports from a single port. When you connect a device to a hub, the data has to pass through the hub's controller.

• USB 2.0 Hubs have limitations: A USB 2.0 hub's controller is designed to handle data at USB 2.0 speeds. Even if your device is capable of faster speeds, the hub will bottleneck the connection.
In summary: While you can still use your USB 3.0 device with a USB 2.0 hub, you won't be able to take advantage of the faster transfer speeds that USB 3.0 offers.

@manosx : για ποιά RME μιλάς?

Δεν εχει νοημα να αρχισουμε να προτεινουμε καρτες, πριν ξεκαθαρισει η κατασταση με την υπαρχουσα.

Κανε τα πειραματα σου με τη δανεικη audient πρωτα, να σιγουρευτουμε αν φταιει η καρτα.

Αν οντως φταιει η καρτα, και δε βρεθει καποια λυση για αυτο, τοτε θα πας στο επομενο βημα.

Και το επομενο βημα θα ειναι δοκιμη ΠΑΛΙ με τη focusrite :ROFLMAO: να δεις αν δουλευει σωστα σαν ADAT interface, διοτι ετσι θα καταφερεις να μην την πεταξεις, οτι χειροτερο το να πηγαινει κατι χαμενο, αλλα αντιθετα θα αξιοποιηθει ως εξτρα εισοδοι μεσω της ψηφιακης συνδεσης ειτε σε μια RME σε στυλ σαν του Dim η σε καποια αλλη αντιστοιχη προσιτη και δοκιμασμενη, διοτι οι RME και γενικα οι καλες καρτες που εχουν και πολλες αναλογικες εισοδους απο τη μανα τους πονανε πολυ την τσεπη.

Φυσικα αν εχεις κανα δυομισαρι χιλιαδιτσες προχειρες και δεν ξερεις τι να τις κανεις, χτυπας την Fireface UFX III, και ουτε πειραματα κανεις ουτε τιποτα. Ακομα και αυτη ομως καλο ειναι να τη χτυπησεις αφου σιγουρεψεις οτι οντως για τα προβληματα σου φταιει η καρτα ηχου που ηδη εχεις, και οχι κατι αλλο.

Last edited:
για ποιά RME μιλάς?

ίσως ξεφεύγουμε πιό πολύ απο όσο πρέπει.
Εγω αναφέρομαι στην babyface proFS την πιό προσιτή της σειράς (που όμως μοιράζεται ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τις μεγάλες). Δυστυχώς κοστίζει ήδη δυο φορές και πάνω από την 18ι20 της 3ης γενιάς...

ό,τι και να πούμε η 18ι20 είναι εξαιρετική κάρτα και θα βρείς άκρη. Ακόμα και αν στην τελική την χρησιμοποιήσεις ως adat προέκταση για καποια άλλη

Καλησπέρα, και χρόνια πολλά!

Τα νέα μου είναι οτι έκτοτε το ψάχνω... Έβαλα τους studio drivers της NVIDIA, ακολούθησα τα βήματα που λέει αυτός ο τύπος:

αλλά εξακολουθώ να έχω θέματα.
Κάπου πήρε το μάτι μου να τρέξω το latencymon, και το έτρεξα μόλις, και μου λέει τα εξής (με ή χωρίς την κάρτα ήχου συνδεδεμένη):

1735398872132.png

Επόμενο βήμα, τρέχω το SnappyDriver και ήδη κατεβάζει έναν χαμό (41Gb) updates.

Θα ενημερώνω για την πορεία των διαπραγματεύσεων :(

edit: Όσο κατεβάζω δε, διαβάζω αυτά: https://answers.microsoft.com/en-us...ddmkmsys/57fc8711-4884-4ed7-b895-57d58207a619
που λένε για χαλασμένη motherboard, ελαττωματικές RAM κλπ, και jenervnv.

Last edited:
Καλησπέρα, και χρόνια πολλά!

Τα νέα μου είναι οτι έκτοτε το ψάχνω... Έβαλα τους studio drivers της NVIDIA, ακολούθησα τα βήματα που λέει αυτός ο τύπος:

αλλά εξακολουθώ να έχω θέματα.
Κάπου πήρε το μάτι μου να τρέξω το latencymon, και το έτρεξα μόλις, και μου λέει τα εξής (με ή χωρίς την κάρτα ήχου συνδεδεμένη):

Προβολή συνημμένου 49714

Επόμενο βήμα, τρέχω το SnappyDriver και ήδη κατεβάζει έναν χαμό (41Gb) updates.

Θα ενημερώνω για την πορεία των διαπραγματεύσεων :(

edit: Όσο κατεβάζω δε, διαβάζω αυτά: https://answers.microsoft.com/en-us...ddmkmsys/57fc8711-4884-4ed7-b895-57d58207a619
που λένε για χαλασμένη motherboard, ελαττωματικές RAM κλπ, και jenervnv.

Καταρχας συμπάσχω.....τα εχω περάσει.
Αν ειναι θεμα hardware.....που ειναι πιθανό, πιο πιθανο μου φαινεται να ειναι η καρτα.
Ανοιξε τη και δες τους πυκνωτες σε τι φαση ειναι; Υπαρχει κάποιος με ορατη βλάβη; Αν όχι , μετρα τους.....πιθανον να θελει καποιος αντικατασταση. Ξεκινα απο αυτους της τροφοδοσίας.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back