Ασύλληπτης ομορφιάς κιθάρες

Γατάκια ?

WP_20160910_10_20_13_Pro (2).jpg

@Tamtam what is this? μίλα ?
Βαγγέλη μου, είχα μια ιδέα για μια custom tele και ο άνθρωπος που ανέλαβε να την υλοποιήσει ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου (με βάση αυτή πήρε άλλες δυο παραγγελίες να φανταστείς, από όσους την είδαν/άκουσαν).
Συνοπτικά, η... εξίσωση: είναι από δυο κομμάτια κορίνα wood, με πενταθέσιο διακόπτη και τρεις μονούς μαγνήτες:
P90 από Κορεατικη Epiphone των 90s, στο neck, έναν Schecter flatpole Μonstertone στη μέση και έναν Fender Custom shop Texas Special Tele στο bridge. Το μανίκι είναι από κορεάτικη Fender με Gotoh tuners.
Εχει και κάποια μυστικά, μια φάσα με ένα ξύλο που λέγεται bubinga και το οποίο σύμφωνα με τον κατασκευαστή, δίνει τρελό intonation , sustain και καθαρότητα. Tην κόντραρα με Fender custom shop και αυτή ακούγεται σα να έχει... πως να το πω, περισσότερο headroom. Δεν ξέρω αν είναι περισσότερο ο συνδυασμός στα κσύλα ή οι μαγνήτες (π.χ. και οι εμδιάμεσες θέσεις παίζουν χωρίς να αδυνατίζει ο ήχος) ή ο συνδυασμός όλων, αλλά... ναι αφτό.
Αν βρω χρόνο, μπορεί να φτιάξω ένα demo με τους ήχους της όταν γυρίσω στην έδρα μου, περισσότερο και για τον άνθρωπο που μου την έφτιαξε και να το ανεβάσω.

Ετσι ήταν άβαφτη (στη μέση η τρέσα με το ξύλο που αναφέρω πιο πάνω) - τώρα απλά περιμένω να τριφτεί και να παλιώσει λίγο... ?
image.png

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
P90 από Κορεατικη Epiphone των 90s, στο neck, έναν Schecter flatpole Μonstertone στη μέση και έναν Fender Custom shop Texas Special Tele στο bridge.
Προβολή συνημμένου 20861

Μπορείς να μας δώσεις μερικές πληροφορίες στο κατά πόσο εύκολα μπορεί να συνδυαστεί ένας p-90 στο neck με έναν κλασσικό bridge tele μαγνήτη για να μην χαθεί ο κλασσικός ήχος.

Σε πιο σοβαρο τονο...

Το θεμα δεν ειναι -και δεν ηταν ποτε- ρελικ η μη...ειναι να σε εμπνεει το οργανο που αντικρυζεις και αγγιζεις.
Τα είπες όλα εδώ δάσκαλε, τέλος

Μπορείς να μας δώσεις μερικές πληροφορίες στο κατά πόσο εύκολα μπορεί να συνδυαστεί ένας p-90 στο neck με έναν κλασσικό bridge tele μαγνήτη για να μην χαθεί ο κλασσικός ήχος.
Είναι πιο modern ο ήχος στο neck μου, αλλά πολύ ισορροπημένος - στρατοκαστερίζει κιόλας, επίσης έχουν "δυναμη" και διαύγεια και οι ενδιάμεσες θέσεις (πιο tele style) - μπορώ να γράψω/ηχογραφήσω κάτι προσεχώς, αλλά θα ανοίξω άλλο thread για να μην συνεχίσουμε off topic και μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο παρόν thread!

Είναι πιο modern ο ήχος στο neck μου, αλλά πολύ ισορροπημένος - στρατοκαστερίζει κιόλας, επίσης έχουν "δυναμη" και διαύγεια και οι ενδιάμεσες θέσεις (πιο tele style) - μπορώ να γράψω/ηχογραφήσω κάτι προσεχώς, αλλά θα ανοίξω άλλο thread για να μην συνεχίσουμε off topic και μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο παρόν thread!
Εννοείται να ηχογραφήσεις, επιβάλλεται.

Εμένα βασικά μ’ ενδιαφέρει πως μπορεί να συνδυαστεί, κυρίως λόγω output, neck p-90 με tele bridge

• Like
Reactions: TamTam Radio
εγω δεν έχω πρόβλημα, παίζω με ότι κιθάρα ναναι, αρκεί

- να έχει 7 χορδες

- να είναι μαύρη

- να έχει green dots

- να γράφει στο headstock Ibanez

?

Και single hum και ανάποδο heastock

ck5esyc0fu3r9bizzqij.jpg

και σούπερ χρωματάκι και άλλες σούπερ χρωματικές επιλογές

reverend-super-rev-top.jpg

και railhammer μαγνήτες, νατα λέμε και αυτά. 

Εσύ ο αποπιοπάνω, κρύψτην αυτή, να μην την δει ο Φώτης ο cigaret.
 Αυτή είναι η Sg 3000 fusion.... εγώ είχα την Sg 2000!  Έχω την εντύπωση ότι ποτέ δεν ήρθε στην Ελλάδα το συγκεκριμένο μοντέλο, μιλάμε για αρχές του '80 με ότι κι αν σημαίνει αυτό..... Εδώ μια φώτο πριν την πουλήσω, 28 χρονών ήταν τότε... 

Sg 2000s.JPG

Και single hum και ανάποδο heastock
Αυτή είναι μία από τις περιπτώσεις εταιρειών που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν έγιναν πιο δημοφιλείς. Εξαιρετικά σχέδια, ωραία configurations, πολύ καλές κατασκευές (απ' ό,τι λένε), μακριά από την πεπατημένη (GibsoFender) αλλά χωρίς να γίνονται "περίεργες" στο βωμό της διαφορετικότητας.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα