satanikoskioftes είπε:
Καλησπέρium,
Σκέφτομαι εδώ και καιρό να πάρω ενισχυτή και μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στον Fryette Hundred/CLX Master Built.Κορυφαίος ενισχυτής(η ναυαρχίδα της fryette) αλλά πολύ δυνατός για σπίτι.Υπάρχει περίπτωση με ενα THD hotplate attenuator να καταφέρω να δαμάσω αυτό το θηρίο;Σε ξένα φόρα που διάβασα λένε οτι γίνεται.Δεν είχα ποτέ την τύχη να το δοκιμάσω μόνος μου.Όσοι είναι γνώστες ας βοηθήσουν.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Καλημέρα και καλό μηνα...
Κατα πρώτον ο ενισχυτής σου είναι πολυκάναλος master-volume οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανοτητα να μην χρειαστείς ακραίο attenuation π.χ. για να παρεις την επιθυμητή παραμόρφωση απο τον ενισχυτή σου...ρυθμιζεις το gain οπου θελεις το master (volume) αναλογα και ξεμπερδευεις, σε άλλο κανάλι ειναι τα καθαρά σου κοκ...
Τωρα, κατα την ταπεινή μου άποψη, μην απορριπτεις ακομα κανένα attenuator αφενός επειδή ενδεχομένως να μην χρειαστεις ακραιο attenuation (σε αυτές τις συνθήκες κυρίως αρχίζουν να "ενοχλουν" οι εν λόγω συσκευές τους ιδιοκτήτες τους) και αφετέρου δεν μπορεί να σου πει κανένας αν το Α, Β ή Γ attenuator θα "δουλεψει" οπως περιμένεις εσυ με τον συγκεκριμένο ενισχυτη...δεν είναι τυχαίο οτι υπαρχουν ακόμα υπέρμαχοι και του Hotplate...επίσης εχει πολυ μεγαλη σημασία το πως θα παιζεις, π.χ. αν σου αρεσουν τα τιγκα βρωμικα ενδεχομένως να σου αρέσει και η συμπεριφορά καποιων attenuators (π.χ. κομπρεσάρισμα) σε αυτές τις συνθηκες...
Ας το πάρουμε τώρα ανάποδα...αν όντως θελεις ακραιο attenuation (για εντάσεις δωματιου, όπως και αν τις εννοει ο καθενας) τότε θα βρεθείς μπροστά σε 3 κυρίως προβληματα:
1)Αλλαγή αισθησης στην πενα και τις δυναμικές λόγω attenuator (και attenuation)
2)Αλλαγή ήχου λόγω του ίδιου του attenuator (και του ακραίου attenuation)
3)Αλλαγή ήχου επειδή το/τα μεγαφωνο/α σου θα έχουν πολύ μικρό ρόλο (υπενθυμίζω οτι αναφερομαι παντα σε ακραιο attenuation και "εντασεις δωματιου") στην διαμόρφωση του συνολικού ηχου...
Τα 1 και 2 εχουν να κάνουν με την επιλογή του attenuator, την αρχή λειτουργίας τους ως ένα βαθμό και το πως συνεργάζεται με τον ενισχυτή σου. Το 3 θα γινεται όλο και πιο αισθητο όσο αυξάνεις το ποσοστό του attenuation και μειώνεται η ενταση και κατα την ταπεινή μου αποψη δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα (εκτος και αν αυξήσεις την συνολική ενταση, κατι που προφανώς δεν το θέλεις)...
Παρόλο που έχω υπάρξει ιδιοκτήτης ενος "χειροποιητου" power soak, Hotplate 8ohm, Hotplate 16Ohm, Ultimate attenuator και Sequis Elemental δεν μπορώ να σου προτεινω κανένα έτσι απλά (θα μπορουσα να το κανω έως έναν βαθμό αν είχες καποιους απο τους ενισχυτές στους οποίους εχω δουλεψει τα συγκεκριμένα αλλα και πάλι οχι απόλυτα)...το καλύτερο θα ήταν να δοκιμαζες μερικά οταν με το καλο θα σου ερθει ο ενισχυτής, πριν καταλήξεις κάπου (υπαρχουν συμφορουμιτες που διαθέτουν τα περισσοτερα απο αυτα που αναφέρθηκαν οπότε αν βολευει η περιοχή σου και αν φτιαχνεις καλό καφε...

)
Καλή σου τύχη...