Άποψη για DrumCraft τύμπανα

Αλέξανδρος Ραπτάκης

Alex Raptakis

"Εις πείσμα όλων"
Λύσεις
1
Πόντοι
993
Χαιρετώ την παρέα.
Είμαι σε αναζήτηση αγοράς ακουστικού σετ τυμπάνων, και επειδή ψάχνω κάτι συγκεκριμένο, το βρίσκω μόνο στο DrumCraft Series 6, που κοστίζει γύρω στα 1,300 ευρώ.
Τα επόμενα σετ που βρίσκω που να πληρούν τις προδιαγραφές, ξεκινάνε από τουλάχιστον 3,500-4,000 ευρώ, αν όχι παραπάνω.

Οι προδιαγραφές:
- Κάσα 20/22", χωρίς τρύπα rosette
- 3 rack toms, 8x7, 10x7, 12x8 (2 είναι οκ, αρκεί να υπάρχει η επιλογή για αγοράς έξτρα)
- 2 floor toms, 14/16/18" (2 από αυτά, είτε 1 με την επιλογή αγοράς έξτρα)
- Σκούρο φυσικό ξύλο σε ματ χρώμα, χωρίς fade και sparkles
Δεν με ενδιαφέρει αν έχει ή δεν έχει ταμπούρο και βάσεις/πετάλια.

Δυστυχώς, γενικότερα δε βρίσκω καθόλου σετ σε ματ φυσικό ξύλο, και ατρύπητη κάσα / με toms που μπαίνουν σε rack ή βάση.
Θα ήθελα πολύ να πάρω Pearl, αλλά δε βρίσκω τίποτα ιδιαίτερο σε mid-tier επίπεδο Μόνο σε Masters/Reference που ξεφεύγει.

Έχω παίξει σε DrumCraft set, έχει στο προβάδικο που πάω σχεδόν κάθε βδομάδα. Αν και έχει υποστεί την ταλαιπωρία πολύωρης χρήσης ενός προβάδικου, μου φαίνεται μια χαρά, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να πάει πολύ λάθος.

Έχει κανείς περισσότερη εμπειρία στο θέμα;
Ευχαριστώ

Aς απαντήσω μπας και γίνει bump και φιλοτιμηθεί και κανας πραγματικός drummer.

Νομίζω πως σε όλα αυτά τα mid tier sets ισχύει το δέρματα > κόθροι. Σε ότι αφορά το hardware, η DC έχει πολύ καλή φήμη αλλά υπάρχει και το προσωπικό γούστο: πόσο σου αρέσει να κουνιούνται τα τομς; πόσο σου αρέσουν τα 2,5mm σταμπωτά στεφάνια και τα πολύ λεπτά (8ply 5,8mm διαβαζω!!!) shells?

(και για ποιό λόγο θες ατρύπητη μπότα απ΄τη στιγμή που παίζεις ροκ/μεταλ αν επιτρέπεται;)

Ευχαριστώ Κώστα για το bump και τα σχόλια!

- Shells και στεφάνια:
Να πω την αλήθεια, δεν έχω κανένα συγκεκριμένο γούστο, ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο. Θέλω μόνο να μην είναι υπερ-τεράστιο το ύψος των στεφανιών, όπως της Gretsch Brooklyn. Στη σελίδα της DrumCraft, λέει ότι είναι 8-ply 6.4mm, οπότε είναι πιο πολύ στο medium, που είναι πιο all-around - αν δεν κάνω λάθος.

- Γιατί θέλω ατρύπητη μπότα:
Έχω παίξει αρκετές φορές και στα δύο, και πάντα μου άρεσε το non-kick mounted, ακόμα και αν θέλει λίγο παραπάνω χρόνο στο σετάρισμα. Το πώς μπορώ να βάλω ακριβώς τα toms εκτός μπότας με έχει βολέψει πάρα πολύ. Ειδικά αν εν τέλει πάω με 22", επειδή είμαι κοντός, θέλω να χω απόλυτη ελευθερία για το πώς θα μπούνε τα toms.

- Δεν παίζω μόνο μέταλ! Να δεις που μάλλον με αυτό το κιτ θα παίζω πιο πολύ pop live. Μακάρι να πετύχει η νέα μπάντα για να παίζω πιο πολύ μέταλ! Επίσης λέω να δοκιμάσω και λίγο fusion. Παίζω τα πάντα γενικά, όλα έχουν να μου δώσουν κάτι.

Η βασικότερη χρήση του σετ όμως θα είναι να γίνει low-volume acoustic, με Zildjian L80 και Evans One-dB τύπου drumheads.

Για μένα τα στεφάνια είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Και πάλι μαζί με τη διαμόρφωση των bearing edges θεωρώ ότι παίζουν πιο σημαντικό ρολο από τα ίδια τα ξύλα στον ήχο.

Τώρα για τη Drumcraft το μόνο αρνητικό είναι πως αν χρειαστείς ανταλλακτικά, είναι λίγο κλάφτα...Κάπως σαν τα synth ή τους ενισχυτές της Behringer, θα χρεαιστείς άψογα Κινέζικα για να βγάλεις άκρη... 😂

Από την άλλη, έχω παίξει/ακούσει κι εγώ την DrumCraft στο μεγάλο δωμάτιο του Prova (αν λες αυτή) και φαίνεται σκυλί. Γενικά φαίνεται ότι το hardware της DrumCraft είναι πολύ VFM. Το μόνο που με χάλασε ηχητικά, ήταν η μπότα.

Γενικά στα mid sets, μου αρέσουν πολύ τα toms της Yamaha Stage Custom, τα οποία θεωρώ ότι είναι πολύ κοντά σε ήχο στην Recording και οι μπότες της Tama (που νομίζω δεν έχει βγάλει ποτέ κακή rock μπότα κι απορώ πώς το κάνουν). Εγώ αγόρασα όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις!!!! Tama SK Superstar. Μία για μένα και δύο για έναν κολλητό που ήθελε να φτιάξει δίκασο σετ. Πήρε μία 10-12-14-22 και μία 12-13-16-22 και τις ένωσε. Θέλαμε οπωσδήποτε και οι δύο χυτά στεφάνια και ήταν τρελό value η συγκεκριμένη.

Αλλά σε αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις, θεωρώ ότι η DrumCraft μάλλον είναι μονόδρομος.

Έχω παίξει και σε αυτή του Prova αλλά κυρίως παίζω σε αυτή του Finalsound στην Καλλιθέα. Δεν είχα ποτέ θέμα με την μπότα. Τους ρώτησα αν είχαν ποτέ θέμα αυτοί με κάτι, ειδικά σε συνθήκες προβάδικου, και δε μου έθεσαν κάποιο θέμα.

Το χω σκεφτεί και εγώ αυτό με τα ανταλλακτικά - αλλά, τι μπορεί να πάει τόσο λάθος; Ρωτάω μη-ρητορικά. Κάτι με τα lugs ίσως ή κάποια συγκεκριμένη βίδα?

Το Thomann φαίνεται να είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος και (για την ώρα) έχει τα πάντα. Αλλά οκ, ακουστικό σετ είναι, και γενικά, δεν υπάρχει ένα "modularity" στα τύμπανα? Δεν είναι δα ότι θα κάει η κεντρική μητρική του synth και θα πρέπει να ψάξεις ανταλλακτικό - μάλλον, δεν ξέρω, κάνω θετικές εικασίες.

Yamaha θα έπαιρνα άνετα αλλά δε βρίσκω αυτό που θέλω στην τιμή που θέλω δυστυχώς. Έχω παίξει σε διάφορα και πάντα μου άρεσαν, και φθηνά και ακριβά.

Το χω σκεφτεί και εγώ αυτό με τα ανταλλακτικά - αλλά, τι μπορεί να πάει τόσο λάθος; Ρωτάω μη-ρητορικά. Κάτι με τα lugs ίσως ή κάποια συγκεκριμένη βίδα?
Είναι σχεδόν απίθανο να μη βρεις κάποιο lug ή βίδα.

Εγώ ότι θέλω το ψωνίζω από το St Drums Shop

Ως άσχετος ρωτώ.
Εάν και εφόσον ερωτευθεί και παντρευτεί σφόδρα ένας ντράμερ το αγαπημένο του σετ.
Πόσο δύσκολο θα είναι να του φτιάξει ένας μηχανουργός μια βίδα ή ένα μεταλικό ανταλλακτικό;

Πόσο δύσκολο θα είναι να του φτιάξει ένας μηχανουργός μια βίδα ή ένα μεταλικό ανταλλακτικό;
Το δύσκολο θα είναι να βρεις, στην Αθήνα τουλάχιστον, μηχανουργό που θα κάτσει να ασχοληθεί. Εδώ δε βρίσκουμε για βιομηχανικές εργασίες.

Κατά τ' άλλα μια βίδα φτιάχνεται πανέυκολα. 'Ενα lug, λίγο πιο δύσκολα, αν το θες ολόδιο. Αν τώρα σου χαλάσει κάποιο rim, εκεί πάλι εξαρτάται. Όπως είπα όμως, με λίγο ψάξιμο στο StDrums ή κάποιο παρεμφερές μαγαζί, μπορείς να βρεις τα πάντα, ακόμη και το wrap.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back