Από πού ψωνίζει ο Καρβέλας;

Superfunk είπε:
και οι δυο ειναι πολυ καλοι σε αυτο που κανουν (και στο λεω ΕΓΩ.. ;D..που ΕΧΩ γραψει αρκετα τραγουδια... ;D)
Ήταν πολύ καλοί!   ;) Τα τελευταία χρόνια μόνο μάπες βγάζουν.

Superfunk είπε:
απο οτι βλεπω σχεδον κανεις δεν τραγουδουσε οποτε τα ιδια λεμε,μη ξεχνας οτι απαντησα σε αυτην την ακυρη παρατηρηση
Εεις δικιο, σχώρα με.

Ειδικά στους mainstream, σπάνια θα βρεις κάποιον τραγουδιστή που να συνέθετε.

Όπως εξάλλου συμβαίνει παγκοσμίως.

Superfunk είπε:
Εγω παντως εξακολουθω να εχω την απορια... ;D...:οταν ξερεις να γραφεις τοσο καλα λαϊκα..τι τα θες...τα..."ροκ"? ;D
Κι όμως η ψυχολογία έρχεται να δώσει απάντηση ακόμα και σ’ αυτό. Ο έλληνας καλλιτέχνης όντας βυζανιάρικο μιας κλειστής κοινωνίας και ενός κλειστού οικογενειακού πυρήνα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, δεν ενδιαφερόταν να εντυπωσιάσει ούτε και να κερδίσει τον σεβασμό πέραν των συνόρων του.

Συνεπώς ουδόλως ενδιαφερόταν, μέχρι πρότινος πάντα, για την ευρεία (με την έννοια των εκτός συνόρων) αναγνώριση μα διακαώς την αποζητούσε στο στενό φιλικό του περιβάλλον.

Είναι συνεπώς κατά την γνώμη μου λάθος να βρίσκουμε την φιλοχρηματία σαν κίνητρο πίσω από απόπειρες καθολικής αναγνώρισης. Ειδικά όταν κι ο ίδιος ο καλλιτέχνης γνωρίζει την αναπόφευκτη αποτυχία των ασθμαινόντων ασμάτων του.

ΥΓ Έγραψε κάτι καλό ποτέ ο Καρβέλας;

Καλά ντε. Μην εξάπτεσαι, Δεν έχει γραψει και τίποτα ροκ ο σαχλαμάρας.
τι λες καλέ... ;D ,παρε εδω ροκαμπιλιες...ουτε ο Eddie Cochran δεν εγραφε τετοια... ;D

+100

harilatron είπε:
Κατά τα άλλα δεν ξέρω αν περνάει για "κλέψιμο" αυτό που έκανε εδώ. Είναι τόσο προφανής η ομοιότητα που μάλλον ως τρολάρισμα για publicity πρέπει να το δει κανείς. Ή ως χαβαλέ των σεσιονάδων που "κόλλησε.
Χωρίς να έχω καμία (μα καμία λέμε) διάθεση να υπερασπιστώ τον Καρβέλα, συμφωνώ.

Επίσης, είμαστε σίγουροι ότι δεν πήρε άδεια για να χρησιμοποιήσει το ριφ; 

Haris είπε:
Επίσης, είμαστε σίγουροι ότι δεν πήρε άδεια για να χρησιμοποιήσει το ριφ; 
Δε χρειάζεται άδεια. Είναι λίγα τα μέτρα.

Jazzjoker είπε:
Δε χρειάζεται άδεια. Είναι λίγα τα μέτρα.
Αστικος μυθος,απο το site της ΒΜΙ

22. How many bars of a song can I copy without permission?

There is no special number of “free” measures that can be used without authorization. Whether or not an infringement of copyright is committed when a portion of someone else’s copyrighted work is taken without permission depends upon whether the test of “fair use” is met. The factors determining if the use is fair include the purpose and character of the use, the nature of the copyrighted work, the amount and substantiality of the portion used in relationship to the copyrighted work as a whole, and the effect of the use on the potential market for or value of the copyrighted work. In addition, the U.S. Supreme Court has stated that, in analyzing these factors, courts should focus on whether and to what extent the new work is “transformative,” that is, it alters the original work with new expression, meaning, or message. The more transformative the new work, the less will be the significance of other factors that may weigh against a finding of fair use.

The fair use test is what would be used in order to determine whether a “sampled” portion of a song or record constituted copyright infringement.

Δες και εδω

http://www.alanbergman.com/The%20Mythology%20of%20Copyright.pdf

Superfunk είπε:
Αστικος μυθος,απο το site της ΒΜΙ
Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατί το συγκεκριμένο, με τα μέτρα, μου το είχε πει άνθρωπος (πριν αρκετά χρόνια βέβαια) πολύ μέσα στην ελληνική μουσική παραγωγή. Όπως και το ότι δε νοείται "κλέψιμο" αρμονίας ή ρυθμού παρά μόνο μελωδίας.

Μπα απλα ειναι τυχεροι γιατι ουδεις συνθετης προερχομενος απο πολιτισμενη δυτικη χωρα καθεται να ασχοληθει με τα..κλεψιμεϊκα μια χωρας του τριτου κοσμου οπως η Ελλαδα...ειδικα απο τη στιγμη που προοριζονται μονο για εγχωρια καταναλωση απο τους ιθαγενεις.... ;D

Σιγα μη κατσει ο Keith Richards με 200 εκ αλμπουμ πωλησεις και κανα 20αρι εκατομμυρια δολλαρια το χρονο απο πνευματικα δικαιωματα να ασχοληθει με τον Καραβελα...που του εκλεψε το τραγουδι και το κυκλοφορησε στην Ουζουμπουρα  ;D

Ειναι σαν να εκανε μηνυση η Mc Donalds σε αυτους

;D

Διόρθωση φωνητικής απόδοσης:

Stoner Jackass είπε:
Δεν θα τους χαρακτήριζα ως καλούς συνθέτες.Τίγκα στα κλισέ η μουσική τους.Βάσει των λεγομένων* του trolley δεν είχαν καλλιτεχνική πρόθεση.
*Με τα οποία είχες συμφωνήσει.

Όπως είχε πει και ο Γιώργος Λεβέντης...δεν πίθηκα  ;D ;D

Η εμπορική τους επιτυχία δεν μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα.

Δεν είναι και δύσκολο αν έχεις την βοήθεια των ΜΜΕ να αρέσεις στον/στην μέσο Έλληνα ακροατή και ακροάτρια..όπως λες και συ μιλάμε για κοινό-ιθαγενείς  ;D ;D ...τι αισθητικά κριτήρια περιμένεις να έχουν;!

Μην καταλήξουμε πάλι στην κοινοτυπία ''όλα είναι υποκειμενικά''...έχουν αποδείξει το αντίθετο άλλοι συμφορουμίτες και κριτικοί τέχνης με πολύ καλύτερα δομημένο λόγο από τον δικό μου.

Ο Φοίβος και ο Καρβέλας είναι από τους επιφανέστερους λαϊκιστές.Δεν είναι λαϊκοί συνθέτες.Για τον λαϊκισμό στην τέχνη μπορώ αν θες να παραθέσω τις πηγές μου.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πολυ την ψαχνεις.... ;D

Εμπορικα τραγουδια για τη πλατια μαζα (τον "λαο" δηλ.) γραφουν...και απο τη στιγμη που καθε λαος εχει την τεχνη (αρα και την μουσικη) που του ΑΞΙΖΕΙ....τα πραγματα εξηγουνται πολυ απλα...δεν χρειαζεται να γραψεις και πραγματεια... ;D  

τι περιμενες δηλ. να ακουνε οι εκμαυλισμενοι καφροι που ζουν τριγυρω σου?

Beethoven? ;D

Stoner Jackass είπε:
Δεν είναι και δύσκολο αν έχεις την βοήθεια των ΜΜΕ να αρέσεις στον/στην μέσο Έλληνα ακροατή και ακροάτρια..όπως λες και συ μιλάμε για κοινό-ιθαγενείς  ;D ;D ...τι αισθητικά κριτήρια περιμένεις να έχουν;!
Εδώ κάνεις λάθος. Και είναι μια πολύ κοινώς διαδεδομένη άποψη το ότι αυτό που κάνουν οι Καρβέλες, Φοίβοι κλπ είναι εύκολο. Αμ, δεν είναι.

Προσωπικώς, αυτό το είδος μουσικής που είναι στοχευμένο στην διασκέδαση-κονσέρβα δεν το εκτιμώ καθόλου αλλά παραδέχομαι ότι το να πετύχεις την αποδοχή των "ιθαγενών" και να ταυτίζονται με τα τραγούδια σου σε τέτοιο βαθμό είναι κάτι που απαιτεί ειδική ικανότητα, για να μην πω ταλέντο. Και ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο θέμα μουσικής αλλά και στίχων.

Το αν μας αρέσει ή όχι αυτή η "τεχνική" δημιουργίας είναι άλλο θέμα.

Jazzjoker είπε:
Εδώ κάνεις λάθος. Και είναι μια πολύ κοινώς διαδεδομένη άποψη το ότι αυτό που κάνουν οι Καρβέλες, Φοίβοι κλπ είναι εύκολο. Αμ, δεν είναι.

Προσωπικώς, αυτό το είδος μουσικής που είναι στοχευμένο στην διασκέδαση-κονσέρβα δεν το εκτιμώ καθόλου αλλά παραδέχομαι ότι το να πετύχεις την αποδοχή των "ιθαγενών" και να ταυτίζονται με τα τραγούδια σου σε τέτοιο βαθμό είναι κάτι που απαιτεί ειδική ικανότητα, για να μην πω ταλέντο. Και ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο θέμα μουσικής αλλά και στίχων.

Το αν μας αρέσει ή όχι αυτή η "τεχνική" δημιουργίας είναι άλλο θέμα.
Έγώ είχα πάντα την εντύπωση οτι αυτά τα τραγούδια δέν χρειάζεται να αρέσουν για να ακούσει ο κόσμος,απλά το ραδιόφωνο να τα παίζει ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ,και τα μαγαζια επίσης.Σε φάση πλύση εγκεφάλου...

Δηλαδη τωρα μας λες πως φταινε τα ..σουβλατζιδικα που πουλανε σουβλακια και τηγανητες πατατες και τα "επιβαλουν" στον..λαο (κανοντας τον παχυσαρκο) και οχι ο...λαος που τα ζηταει με...παθος... ;D

εκανε η κοτα το αυγο ή το αυγο την κοτα? ;D ;D

Illuvatar είπε:
Έγώ είχα πάντα την εντύπωση οτι αυτά τα τραγούδια δέν χρειάζεται να αρέσουν για να ακούσει ο κόσμος,απλά το ραδιόφωνο να τα παίζει ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ,και τα μαγαζια επίσης.Σε φάση πλύση εγκεφάλου...
Μα δεν τους αρέσουν μόνο αυτά που παίζονται στο ραδιόφωνο. Εδώ παίρνουν τα cd και πάνε στη συναυλίες και τα κέντρα. Απλά αυτά που παίζονται από το πρωί ως το βράδυ γίνονται οι μεγάλες επιτυχίες.

Superfunk είπε:
Δηλαδη τωρα μας λες πως φταινε τα ..σουβλατζιδικα που πουλανε σουβλακια και τηγανητες πατατες και τα "επιβαλουν" στον..λαο (κανοντας τον παχυσαρκο) και οχι ο...λαος που τα ζηταει με...παθος... ;D
καλά φίλος...που ζείς? Έχεις δεί που έχει φτάσει του φουαγκρά? Ενώ με 3 ευρώ...χλαπακιάζεις 2 τυλιχτά και χορταίνεις! ;)

Πρίν πόσα χρόνια έγραψε τα "σέξι θεία Λόλα", "καλοκαιρινές διακοπές", "τα μαύρα τα εσώρουχά σου" κ.α. ;

Εμείς εδώ μπορούμε να το παίζουμε σοβαροφανείς, σφιχτόκωλοι "εγώ ξέρω από τεχνη καλύτερα" ξερόλες αλλά τα συγκεκριμένα τραγούδια ακόμα παίζουν σε μαγαζιά, πάρτυ, και αλλού και ακόμα γίνεται χαμός.

ΟΚ, τα 'παμε, media, χαμηλό επίπεδο πολιτισμού, λαϊκάτζες, αλλά ρε παιδιά υπάρχει και η διασκέδαση, απλή, άμεση, χωρίς αναλύσεις και βαθύτερα νοήματα. Ε μην μου πείτε ότι είναι κακό αυτό;

Ετσι ακριβως.... ;D

Ε,το ιδιο συμβαινει και με τη μουσικη.... ;D..χλαπακιαζεις και χορταινεις....(σιγα μη καθεσαι τωρα να ασχολεισαι με....λεπτομερειες... ;D)....

ΟΚ, τα 'παμε, media, χαμηλό επίπεδο πολιτισμού, λαϊκάτζες, αλλά ρε παιδιά υπάρχει και η διασκέδαση, απλή, άμεση, χωρίς αναλύσεις και βαθύτερα νοήματα. Ε μην μου πείτε ότι είναι κακό αυτό;
καλα λεγε τετοια και σου ερχεται το κονσερβοκουτι συστημενο... ;D

γιατι ρε λαϊκε αστε..δεν μπορεις δηλ. να καμεις κεφι με αυτο το..αριστουργημα... ;D

http://www.youtube.com/watch?v=b2g50WQiRlQ

theoctapus είπε:
Πρίν πόσα χρόνια έγραψε τα "σέξι θεία Λόλα", "καλοκαιρινές διακοπές", "τα μαύρα τα εσώρουχά σου" κ.α. ;

Εμείς εδώ μπορούμε να το παίζουμε σοβαροφανείς, σφιχτό****ι "εγώ ξέρω από τεχνη καλύτερα" ξερόλες αλλά τα συγκεκριμένα τραγούδια ακόμα παίζουν σε μαγαζιά, πάρτυ, και αλλού και ακόμα γίνεται χαμός.

Εξαρτάται το τρόπο διακέδασης του καθενός.Εγώ μπορώ να μήν εκτιμώ ιδιαίτερα αυτή την διασκέδαση.Εκεί ισως ναι,να ακούγονται ακόμα.Αλλά αφού το λές και εσύ χαμήλού επιπέδου πολιτισμός,τότε γιατί ο κόσμος να διασκεδάζει με αυτά και όχι με υψηλότερου επιπέδου?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back