Ήταν πολύ καλοί! Τα τελευταία χρόνια μόνο μάπες βγάζουν.Superfunk είπε:και οι δυο ειναι πολυ καλοι σε αυτο που κανουν (και στο λεω ΕΓΩ.. ;D..που ΕΧΩ γραψει αρκετα τραγουδια... ;D)
Εεις δικιο, σχώρα με.Superfunk είπε:απο οτι βλεπω σχεδον κανεις δεν τραγουδουσε οποτε τα ιδια λεμε,μη ξεχνας οτι απαντησα σε αυτην την ακυρη παρατηρηση
Κι όμως η ψυχολογία έρχεται να δώσει απάντηση ακόμα και σ’ αυτό. Ο έλληνας καλλιτέχνης όντας βυζανιάρικο μιας κλειστής κοινωνίας και ενός κλειστού οικογενειακού πυρήνα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, δεν ενδιαφερόταν να εντυπωσιάσει ούτε και να κερδίσει τον σεβασμό πέραν των συνόρων του.Superfunk είπε:Εγω παντως εξακολουθω να εχω την απορια... ;D...:οταν ξερεις να γραφεις τοσο καλα λαϊκα..τι τα θες...τα..."ροκ"? ;D
τι λες καλέ... ;D ,παρε εδω ροκαμπιλιες...ουτε ο Eddie Cochran δεν εγραφε τετοια... ;DΚαλά ντε. Μην εξάπτεσαι, Δεν έχει γραψει και τίποτα ροκ ο σαχλαμάρας.
Χωρίς να έχω καμία (μα καμία λέμε) διάθεση να υπερασπιστώ τον Καρβέλα, συμφωνώ.harilatron είπε:Κατά τα άλλα δεν ξέρω αν περνάει για "κλέψιμο" αυτό που έκανε εδώ. Είναι τόσο προφανής η ομοιότητα που μάλλον ως τρολάρισμα για publicity πρέπει να το δει κανείς. Ή ως χαβαλέ των σεσιονάδων που "κόλλησε.
Δε χρειάζεται άδεια. Είναι λίγα τα μέτρα.Haris είπε:Επίσης, είμαστε σίγουροι ότι δεν πήρε άδεια για να χρησιμοποιήσει το ριφ;
Αστικος μυθος,απο το site της ΒΜΙJazzjoker είπε:Δε χρειάζεται άδεια. Είναι λίγα τα μέτρα.
Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατί το συγκεκριμένο, με τα μέτρα, μου το είχε πει άνθρωπος (πριν αρκετά χρόνια βέβαια) πολύ μέσα στην ελληνική μουσική παραγωγή. Όπως και το ότι δε νοείται "κλέψιμο" αρμονίας ή ρυθμού παρά μόνο μελωδίας.Superfunk είπε:Αστικος μυθος,απο το site της ΒΜΙ
*Με τα οποία είχες συμφωνήσει.Stoner Jackass είπε:Δεν θα τους χαρακτήριζα ως καλούς συνθέτες.Τίγκα στα κλισέ η μουσική τους.Βάσει των λεγομένων* του trolley δεν είχαν καλλιτεχνική πρόθεση.
Εδώ κάνεις λάθος. Και είναι μια πολύ κοινώς διαδεδομένη άποψη το ότι αυτό που κάνουν οι Καρβέλες, Φοίβοι κλπ είναι εύκολο. Αμ, δεν είναι.Stoner Jackass είπε:Δεν είναι και δύσκολο αν έχεις την βοήθεια των ΜΜΕ να αρέσεις στον/στην μέσο Έλληνα ακροατή και ακροάτρια..όπως λες και συ μιλάμε για κοινό-ιθαγενείς ;D ;D ...τι αισθητικά κριτήρια περιμένεις να έχουν;!
Έγώ είχα πάντα την εντύπωση οτι αυτά τα τραγούδια δέν χρειάζεται να αρέσουν για να ακούσει ο κόσμος,απλά το ραδιόφωνο να τα παίζει ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ,και τα μαγαζια επίσης.Σε φάση πλύση εγκεφάλου...Jazzjoker είπε:Εδώ κάνεις λάθος. Και είναι μια πολύ κοινώς διαδεδομένη άποψη το ότι αυτό που κάνουν οι Καρβέλες, Φοίβοι κλπ είναι εύκολο. Αμ, δεν είναι.
Προσωπικώς, αυτό το είδος μουσικής που είναι στοχευμένο στην διασκέδαση-κονσέρβα δεν το εκτιμώ καθόλου αλλά παραδέχομαι ότι το να πετύχεις την αποδοχή των "ιθαγενών" και να ταυτίζονται με τα τραγούδια σου σε τέτοιο βαθμό είναι κάτι που απαιτεί ειδική ικανότητα, για να μην πω ταλέντο. Και ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο θέμα μουσικής αλλά και στίχων.
Το αν μας αρέσει ή όχι αυτή η "τεχνική" δημιουργίας είναι άλλο θέμα.
Μα δεν τους αρέσουν μόνο αυτά που παίζονται στο ραδιόφωνο. Εδώ παίρνουν τα cd και πάνε στη συναυλίες και τα κέντρα. Απλά αυτά που παίζονται από το πρωί ως το βράδυ γίνονται οι μεγάλες επιτυχίες.Illuvatar είπε:Έγώ είχα πάντα την εντύπωση οτι αυτά τα τραγούδια δέν χρειάζεται να αρέσουν για να ακούσει ο κόσμος,απλά το ραδιόφωνο να τα παίζει ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ,και τα μαγαζια επίσης.Σε φάση πλύση εγκεφάλου...
καλά φίλος...που ζείς? Έχεις δεί που έχει φτάσει του φουαγκρά? Ενώ με 3 ευρώ...χλαπακιάζεις 2 τυλιχτά και χορταίνεις!Superfunk είπε:Δηλαδη τωρα μας λες πως φταινε τα ..σουβλατζιδικα που πουλανε σουβλακια και τηγανητες πατατες και τα "επιβαλουν" στον..λαο (κανοντας τον παχυσαρκο) και οχι ο...λαος που τα ζηταει με...παθος... ;D
καλα λεγε τετοια και σου ερχεται το κονσερβοκουτι συστημενο... ;DΟΚ, τα 'παμε, media, χαμηλό επίπεδο πολιτισμού, λαϊκάτζες, αλλά ρε παιδιά υπάρχει και η διασκέδαση, απλή, άμεση, χωρίς αναλύσεις και βαθύτερα νοήματα. Ε μην μου πείτε ότι είναι κακό αυτό;
Εξαρτάται το τρόπο διακέδασης του καθενός.Εγώ μπορώ να μήν εκτιμώ ιδιαίτερα αυτή την διασκέδαση.Εκεί ισως ναι,να ακούγονται ακόμα.Αλλά αφού το λές και εσύ χαμήλού επιπέδου πολιτισμός,τότε γιατί ο κόσμος να διασκεδάζει με αυτά και όχι με υψηλότερου επιπέδου?theoctapus είπε:Πρίν πόσα χρόνια έγραψε τα "σέξι θεία Λόλα", "καλοκαιρινές διακοπές", "τα μαύρα τα εσώρουχά σου" κ.α. ;
Εμείς εδώ μπορούμε να το παίζουμε σοβαροφανείς, σφιχτό****ι "εγώ ξέρω από τεχνη καλύτερα" ξερόλες αλλά τα συγκεκριμένα τραγούδια ακόμα παίζουν σε μαγαζιά, πάρτυ, και αλλού και ακόμα γίνεται χαμός.
ΟΚ, τα 'παμε, media, χαμηλό επίπεδο πολιτισμού, λαϊκάτζες, αλλά ρε παιδιά υπάρχει και η διασκέδαση, απλή, άμεση, χωρίς αναλύσεις και βαθύτερα νοήματα. Ε μην μου πείτε ότι είναι κακό αυτό;