• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Aphrodite's Child (φωτοαφιέρωμα)

Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο... ? Αυτή είναι σίγουρα Fender ή κάποια ιαπωνική/ιταλική κόπια της εποχής;

Που είναι αυτός ο... jazzmasterλόγος @Superfunk όταν τον χρειάζεσαι; ?
O Μπακόπουλος έλεγε ότι ήταν fender και μάλιστα διόλου φθηνη για την εποχή (πακετο με τον ενισχυτη). Δεν πιστεύω οτι ελεγε μούφες γιατι το σχήμα παραπέμπει ευθεως σε fender.

Σαν τι περίεργο παίζει? Πες το με απλά κατανοητά λόγια για να το καταλάβουν και οι πληκτράδες.
Επιτέλους... να μην ρωτάμε μόνο εμείς ?

O Μπακόπουλος έλεγε ότι ήταν fender και μάλιστα διόλου φθηνη για την εποχή (πακετο με τον ενισχυτη). Δεν πιστεύω οτι ελεγε μούφες γιατι το σχήμα παραπέμπει ευθεως σε fender.
Πάντως απ' τις φωτό δεν είναι ευδιάκριτο τι γράφει το headstock... Να μη σου πω ότι μου φαίνεται ότι δεν γράφει.

• Συμφωνώ
Reactions: Shelter
Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο... ? Αυτή είναι σίγουρα Fender ή κάποια ιαπωνική/ιταλική κόπια της εποχής;

Είναι ανταλλακτικά κλειδιά. Άλλοι κουβαλάνε πολλές πένες, ο Μπακόπουλος κουβάλαγε πολλά κλειδιά.

Στα λυμένα το θέμα...?

• Haha
Reactions: Terry RoscoeBeck5
Φαινεται σα να μην γράφει. Απλά σκέφτομαι μηπως το φάγανε το logo στην αποπειρα να βαλουν αυτά τα 3 κλειδιά.

Λες να ειχε κανει και καμια καστομιά στη γεφυρα και να ειχε περάσει 3 επιπλέον ελεύθερες χορδες για τίποτα εξωτικούς ήχους ?

Last edited by a moderator:
Φαινεται σα να μην γράφει. Απλά σκέφτομαι μηπως το φάγανε το logo στην αποπειρα να βαλουν αυτά τα 3 κλειδιά.
Έχει  μια λογική αυτό που λες. Αλλά το κυρίαρχο ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Τι στον κόρακα θέλουν εκεί αυτά τα κλειδιά; ?

Λες να ειχε κανει και καμια καστομιά στη γεφυρα και να ειχε περάσει 3 επιπλέον ελεύθερες χορδες για τίποτα εξωτικούς ήχους ?
drone guitar....

• Like
Λες να ειχε κανει και καμια καστομιά στη γεφυρα και να ειχε περάσει 3 επιπλέον ελεύθερες χορδες για τίποτα εξωτικούς ήχους
Ε, μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο- αλλά ποτέ μη λες ποτέ. 

Εγώ πάλι σκέφτηκα, μην είχε κάποιο θέμα (αλλά τι θέμα να είχε ?) και να ήθελε να καταργήσει τα τρία πρώτα άνω κλειδιά και περνούσε κάτω τα καντίνια...

Αλλά γιατί να το έκανε αυτό;

Ο Μπακόπουλος ζει;

μεταξύ μας, περα απο την πλάκα πιστεύω ότι επειδή τα 6 κλειδιά σε μια πλευρά ήταν νεωτερισμός, ιδίως για χώρες όπως η Ελλάδα, κάποιος για ένα φεγγάρι θα της έκανε καστομιά, και μετά την ξαναγύρισε

Έχει  μια λογική αυτό που λες. Αλλά το κυρίαρχο ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Τι στον κόρακα θέλουν εκεί αυτά τα κλειδιά; ?
Έχω 4-5 φίλους που ξέρουν τον Μπακόπουλο. Ήδη έστειλα σε έναν από αυτούς την ερώτηση για την κιθάρα, ελπίζω να τον ρωτήσει και να έχουμε μια απάντηση σύντομα. 

Stay tuned... image.png

• Like
Ε, μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο- αλλά ποτέ μη λες ποτέ. 

Εγώ πάλι σκέφτηκα, μην είχε κάποιο θέμα (αλλά τι θέμα να είχε ?) και να ήθελε να καταργήσει τα τρία πρώτα άνω κλειδιά και περνούσε κάτω τα καντίνια...

Αλλά γιατί να το έκανε αυτό;

Ο Μπακόπουλος ζει;
Όχι τόσο ενδεχομένως γιατι ο Μπακόπουλος έπαιζε κλασική κιθάρα και τότε ο Yepes ψαχνόταν πολύ με τέτοια. Μπορει κατι να ειχε παρει το ματι του. Επίσης με τον Παπαθανασιου στη μπαντα δεν ξερεις τι μπορει να του ζήτησε.

Επίσης ναι ο μπακοπουλος ζει και γράφει ωραίες μουσικές και ελπιζω με λιγη υπομονή να μαθουμε συντομα απο την πηγή.

• Like
Έχω 4-5 φίλους που ξέρουν τον Μπακόπουλο. Ήδη έστειλα σε έαν από αυτούς την ερώτηση γαι την κιθάρα, ελπίζω να τον ρωτήσει και να έχουμε μια απάντηση σύντομα. 

Stay tuned...Προβολή συνημμένου 47013
Γι' αυτό ρώτησα αν ζει... Το επόμενο ερώτημα σε θετική απάντηση θα ήταν αν έχουμε άκρες σε αυτόν. Μπράβο σου. 

• Like
Reactions: Waterfall-K
Κόπιες γιαπωνέζικες (ή ευρωπαικές) πάντως που να είναι τόσο κοντά στο πρότυπο δεν υπήρχαν στα early '60s, είναι σίγουρα Jazzmaster κανονική.

Είναι εξαιρετικά ευγενικός άνθρωπος.
Άρα του εχεις πει να έρθει σε επαφη?

Μη στειλω και εγω και τον ζαλισουμε τον άνθρωπα ?

σ.σ Σκέφτομαι να του την πεσουν 3-4 ταυτοχρονα και να τον ρωτάνε για αυτα τα 3 κλειδιά και να αναρωτιέται ο άνθρωπος τι πάθανε ξαφνικά και τον ρωτάνε για κάτι που μάλλον δεν ασχοληθηκε ποτε κανεις...?

EDIT δεν είδα το post του, αλλά απ' ότι βλέπω ούτε ο ίδιος γνωρίζει. Και αν δεν γνωρίζει ο Νίκος... δεν γνωρίζει κανείς ?

Jazzmaster του 61-64 (αν και οι μαύρες που είναι και πολύ σπάνιες είχαν tortoise guard δεν έχω δει ποτέ με άσπρο) είναι η κιθάρα,απλά την έχουν πειραξει.

Κόπιες γιαπωνέζικες (ή ευρωπαικές) πάντως που να είναι τόσο κοντά στο πρότυπο δεν υπήρχαν στα early '60s, είναι σίγουρα Jazzmaster κανονική.
Έχεις δίκιο. Έψαχνα τώρα κόπιες ιαπωνικές / ιταλικές '60s και δεν είδα τίποτα που να ομοιάζει στο αυθεντικό. Ήταν γιανταλλού ? 

O Μπακόπουλος έλεγε ότι ήταν fender και μάλιστα διόλου φθηνη για την εποχή (πακετο με τον ενισχυτη). 

To 64 μετά την Jaguar,που ήταν η ακριβότερη από όλες, η Jazzmaster ήταν η ακριβότερη Fender , ένα 30% ακριβότερη από την strat και ένα 10% φθηνότερη από την Jaguar.

• Συμφωνώ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα