- Πόντοι
- 218
Χτές απόγευμα που γύρισα από την δουλειά παρατήρησα περίεργη δραστηριότητα στον υπολογιστή μου:
Η ερώτηση είναι αν είχε κανείς παρόμοια εμπειρία. Όπως το βλέπω, μου δίνεται η εντύπωση ότι κάποιος χάκαρε την e-food και έκανε συναλλαγές με διάφορους λογαριασμούς μεταξύ των οποίων και ο δικός μου. Φυσικά έκανα αίτημα για refund στο paypal αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι πόσο μεμονομένο περιστατικό είναι αυτό και αν θα έχω προβλήματα στο μέλλον. Έχει ξαναδεί κανείς κάτι τέτοιο;
- Είχα λάβει ένα τεράστιο αριθμό confirmation mails για έγγραφή σε ένα σκασμό site (πάντω από δέκα σελίδες).
- Είχανε γίνει δύο αγορές μέσω e-food και πληρωμή μέσω paypal (είχα συνδέσει το e-food με το paypal με εντολή οι πληρωμές να γίνονται χωρίς επιβεβαίωση), ύψους €230 (prepaid κάρτες) με στοιχεία παραλήπτη στη Θεσσαλονίκη (εγώ είμαι Αθήνα).
- Δεν είχα κανένα πρόβημα με την πρόσβαση στον υπολογιστή και άλλαξα χωρίς πρόβλημα όλα τα password στο paypal και στα mail που χρησιμοποιώ. Επίσης αποσύνδεσα το paypal από την κάρτα μου.
- Μίλησα με την e-food που μου είπανε ότι ο λογαριασμός έχει διαγραφεί, βρίκανε τις δύο συναλλαγές και "θα το κοιτάξουνε" όπως επίσης και με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος που μου είπανε ότι συνήθως αυτά είναι μεμονομένα περιστατικά και ουσιαστικά οι δράστες μαζεύουν μηνιάτικο από αριστερά και δεξιά.
- Ετρεξα ότι antivirus είχα χωρίς να βρεθεί κάτι.
Η ερώτηση είναι αν είχε κανείς παρόμοια εμπειρία. Όπως το βλέπω, μου δίνεται η εντύπωση ότι κάποιος χάκαρε την e-food και έκανε συναλλαγές με διάφορους λογαριασμούς μεταξύ των οποίων και ο δικός μου. Φυσικά έκανα αίτημα για refund στο paypal αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι πόσο μεμονομένο περιστατικό είναι αυτό και αν θα έχω προβλήματα στο μέλλον. Έχει ξαναδεί κανείς κάτι τέτοιο;