Απάτη απο την Νιγηρία

Κι εμένα μου είχε στείλει αυτός ο Matt και μου έλεγε οτι ήθελε την κιθάρα ένας πελάτης του από Νιγηρία. Μου έδινε περισσότερα από όσα ζητούσα. Το κόλπο έχει ως εξής:1 πάρουν τα στοιχεία του λογαριασμού σου. (δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις μεταφορές κτλ. αλλά αυτό θεωρείται phising και καλό είναι το email του να το κάνετε report as phising).

2. σου στέλνουν απόδειξη οτι έγινε η κατάθεση των χρημάτων ώστε να στέλεις την κιθάρα και αν την στείλεις την κλαίς γιατί συνειδητοποιείς μετά ότι στον λογαριασμό σου δεν έχει μπει ούτε 1€

Για να βαλω κι εγω ενα λιθαρακι στο θεμα επειδη το σκαλισα λιγακι με τον τυπο απο Αγγλια που θελει οργανο στην Νιγηρια ζηταει ΙΒΑΝ και μολις το λαβει σου λεει οτι θα δωσει εντολη στην τραπεζα του να σου βαλει λεφτα αλλα με παρακρατηση και οταν θα λαβει το εμπορευμα θα ξεκλειδωσει τα χρηματα για να τα λαβεις φυσικα μολις εσυ λαβεις ενημερωση θα στειλεις το εμπορευμα αλλα τα χρηματα δεν θα τα λαβεις ποτε.Eιναι αληθεια οτι τα μυνηματα που λαμβανουμε ειναι πολυ ωραια κι εμεις σαν πωληταραδες που ειμαστε δεν θα διστασουμε να στειλουμε το εμπορευμα μας παντου.Ευτυχως υπαρχουν παρα πολλοι τροποι για να διασφαλιστει και η πωληση αλλα και η αγορα ας μην παρασυρομαστε με βιαστικες αγοροπωλησιες ναι πανω απο ολα προσοχη στις προειδοποιησεις που βαζουν οι διαχειριστες του side προσωπικα δεν τις ειχα προσεξει οπως και πολλοι αλλοι ευτυχως δεν εχασα το οργανο μου προσοχη λοιπον.

Ένα dd-7 που πουλάει ένας, μία από Πρέβεζα, μία από Θεσσαλονίκη κλπ είναι απάτη και πέφτει η αγγελία συνέχεια;

Παιδια καλημερα,ειχα λαβει και εγω 2 email απο Αμερικη και να  στειλω το πακετο στην Νιγηρια, ευτυχως το εγραψα το e-mail στο google και ειδα οτι ηταν απατη.Σημερα το πρωι ελαβα ακομη ενα email,το εγραψα παλι στο google και δεν μου εβγαλε τιποτα ομως ηταν ακριβως οπως τα προηγουμενα email και ηθελε να το στειλω παλι Νιγηρια.Γι'αυτο προσοχη γιατι πρεπει να ειναι καινουργιο email και δεν εχει αναφερθει ακομη το οποιο ειναι αυτο:

Voskuil Alexander

[email protected]

Φίλε μου οι απάτες απο Νιγηρία δεν είναι απο 1-2 διευθύνσεις για να τις σημειώνεις. Είναι χιλιάδες και δεν αφορούν το Noiz συγκεκριμένα. Οταν δημοσιεύεις τη διεύθυνση σου, σου έρχονται κατευθείαν εκεί.

Το κόλπο είναι κοινό.

Ακομα μια απατη απο Νιγηρια.

Charlotte Daniel ([email protected])

What is the last selling price of this item?  (Κανει και παζαρια ο τυπος)

inhabited in GREECE?

Thanks so much for your response. Am From Canada...what is the last selling price of it? I wait

250 euro is the final price. Thank you for your interest.

Thanks so much for your response. Am From Canada...Am Satisfy with the

cost of the item, i will offer you 320EURO for the cost of the item

and the shipment cost via elta.gr to Nigeria, so kindly get back to me

with your bank details so that i can transfer the money to you.

I wait

Thanks, but i do not  ship abroad. transaction hand by hand only.

"What is the last selling price of this item?"

Δεν εχετε βαρεθει να βλεπετε την παραπανω φραση, ή καποια παρομοια της? Απορω γιατι καθεστε ακομα και απαντατε. Η παραπανω φραση ειναι καρμπον και στελνεται καθημερινα σε χιλιαδες αγγελιες σε ολο τον κοσμο. Ειτε πουλαει κανεις μια κιθαρα ή ενα αμαξι, η κλασικη φραση "Is this item still for sale?" θα του ερθει στο mailbox του. Γραφουν εκει ενα γενικο "item" και καθαρισαν για οτιδηποτε πωλειται. Απο αυτο και μονο καταλαβαινει κανεις οτι τα μηνυματα αυτα ειναι τυποποιημενα και στελνονται αυτοματα. Αν καποιος τσιμπησει θα του απαντησουν κανονικα, αλλα δεν μπορω να φανταστω καποιον να τσιμπαει μετα τοσα χρονια, αυτη η απατη ειναι σχεδον τοσο παλια οσο και το internet.

Γεια χαρά σε ολους,ηθελα να πληροφορήσω τους χρήστες που εχουν αντικειμενα προς πώληση προσοχή στον εξης αγοραστή [email protected]

ειναι μούφα.

Ενας τρόπος να το καταλάβεται ειναι οτι ενω αρχικά στέλνεται ειδοποίηση απο το νοιζ στο προσωπικό σας email,στο  inbox του νοιζ δεν υπάρχει μήνυμα.

Γνωρίζω οτι εχει γίνει και στον παρελθόν απλα σκέφτηκα να ενημερώσω..

Εννοειται οτι ο συγκεκριμένος εχει φαει block .

Ελαβα αυτο:

Hello Friend,

I am Mr Mark James from united kingdom,i will like to inform you that

am interested in buying your item for my Son whose go for his project

in USA Please let me know the cost of the item plus the shipment cost

via  EMS SPEED POST OFFICE 0r Greek ELTA post  to where Base in USA i

will be remitting your money via my bank or PayPal to you.

Hoping to read from you fast.

Regard

Ναι, είναι ο καινούριος φρούτος ο "Mark James".

Είναι τόσο προφανές εύκολο όμως να καταλάβεις την απάτη  που ούτε πλάκα  δεν έχει.

Η αγγελία είναι αυτή εδώ:

Apple MacBook Pro 15.4" 2.5GHz (i7/16GB/512GB Flash Storage)

Λέει ότι είναι με εγγύηση Ελλάδας ένα χρόνο και σφραγισμένο!!!! το email του θα δείτε ότι είναι από best deal24

Τους ζήτησα τηλέφωνο επικοινωνίας από περιέργεια και μου απάντησαν τα παρακάτω:

Χαίρετε
εκτιμούμε το ενδιαφέρον σας για το Macbook Pro, έχουμε διαθέσιμο σε απόθεμα.

ολοκαίνουργιο στο κουτί με πλήρη αξεσουάρ (σφραγισμένες) έρχεται με 1 έτος της Apple εγγύηση.

προσφορά για την αγορά

Apple Macbook Pro i7 Retina Display Πυρήνας 15,4 ιντσών, 2.5Ghz 16GBRam 512GB SSD

Τιμή: 1350€

δωρεάν αποστολή στην πόρτα σας μέσω DHL ταχυδρομείο προτεραιότητας με την επιβεβαίωση της υπογραφής (δεν απαιτούνται επιπλέον χρεώσεις)

ναυτιλία και την παράδοση γίνεται μέσω DHL express υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η παράδοση γίνεται σε 3 εργάσιμες ημέρες για να φθάσουν μέχρι την πόρτα σας, θα στείλουμε αμέσως μετά την πληρωμή επιβεβαιωθεί και σας παρέχουμε την αποστολή τα στοιχεία επιβεβαίωσης όπως (καταδίωξη του αριθμού και των αεραγωγών λογαριασμού), ώστε να μπορούν να παρακολουθούν και να εντοπίσει το δέμα σας σε απευθείας σύνδεση πριν φθάσουν μέχρι την πόρτα σας.

Δεχόμαστε την πληρωμή μέσω τραπεζικού εμβάσματος με

* Money Gram

* Western Union

* ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ .

να πάρει πίσω σε μένα με την τρέχουσα τοποθεσία σας (χώρα και πόλη) και επίσης πόσες μονάδες του Macbook που θέλετε να αγοράσετε.

περιμένουν την απάντησή σας

σχέση

Joseph Gareth

Sales & Marketing Manager

Ashtead Retail And Wholesale Ltd

Company No. 05369449

Call : +447031996166

Whatsapp: +447452081889

Ashteadsales
Έχω προβεί σε αναφορά της αγγελίας στο διαχειριστή.

Ευχαριστώ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokostas είπε:
Ναι, είναι ο καινούριος φρούτος ο "Mark James".

Είναι τόσο προφανές εύκολο όμως να καταλάβεις την απάτη  που ούτε πλάκα  δεν έχει.
Ναι οντως. Πηρα κι εγω mail του που ενδιαφερεται για κιθαρα που εχω αγγελια, και ειναι ετοιμος να κανει μεταφορα μεσω paypal.

ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΚΕΤΑΡΩ !!!  ;D ;D ;D

Πάνω που έψαχνα ένα αρμόνιο για τον πιτσιρικά. Αυτό με τα 50 ευρώ καλό φαίνεται

αυτο το κυριο ντεν ξερει αν ειναι απο Νιγκηρια ή ξένο από που ενε? ;D ;D

Στις Τρί, 24 Ιουλ 2018 στις 6:30 μ.μ., ο/η ELIJAH GEMMA <[email protected]> έγραψε

Hello Friend,

Thanks for your response, I'm ELIJAH GEMMA a business man from United

Kingdom,i came to Greece for my vacation with my children Alex &

Rebecca we spend two weeks in Greece and our stay was peaceful and

enjoyable Greek people are loving and kind in nature doing our

vacation period i find out about Greece popular buying and selling

site www.smart.noiz.gr with the help of my hotel attendant Serafeim

and i find interest on your item posted on  xe.gr and am glad you

reply that it's available for sale, before we proceed on the

transaction i want you to carefully answer my question below.

1)Is the item used or unused?

2)How long have you owned the item?

3)What is the last  price ?

Kindly get back to me immediately to proceed with the purchase without delay.

Thanks and Regards

MR E.G

stavros_d80 είπε:
Thanks for your response, I'm ELIJAH GEMMA a business man from United

Kingdom,i came to Greece for my vacation with my children Alex &

Rebecca...

MR E.G
Go to the corner to see if I'm coming Mr E.G.

Please send my regards to Alex & Rebecca.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back