• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Απάτη με προϊόντα korg η ευκαιρία??? Βοήθεια!!

Μανώλης Χναράκης είπε:
Δηλαδή αν του κάνω μιά παραγγελία που το ποσό είναι τέτοιο ώστε να μπορεί να μεταφερθεί μόνο μέσω τραπέζης, τότε που είναι το πρόβλημα. Αφού στη μέση είναι η τράπεζά μου και η τράπεζά του.
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος scammer προσπαθήσει να κάνει business με κάποιον καθ' όλα νομότυπο. Ο scammer είναι στην Ουγκάντα και o άλλος ας πούμε στις ΗΠΑ. Κανονίζουν σε ένα ποσό π.χ. 20.000 ευρώ είτε για αγορά αγαθών είτε για υπηρεσίες κ.λ.π. ο scammer πάει και καταθέτει ένα ποσό όχι 20.000 ευρώ (όπως συμφωνήθηκε) αλλά 35.000 ευρώ, με ένα φαινομενικά σωστό τρόπο σε μία τράπεζα στην Ουγκάντα. Ειδοποιεί η αμερικάνικη τράπεζα για τα χρήματα και ας υποθέσουμε ότι πάει και τα παίρνει - μπορεί ανετότατα να τα πάρει γιατί ΔΕΝ προλαβαίνει η τράπεζα να κάνει clearing του κατά πόσο είναι όντως νομότυπη η συναλλαγή! Έρχεται σε επαφή ο scammer με τον νόμιμο τύπο και του λέει ξέρεις κάτι, η γραμματέας μου έκανε μ@λακία και κατέθεσε 35.000 ευρώ, μπορείτε να μου στείλετε τα 15.000 πίσω; Ο νομότυπος δεν ξέρει ότι τα χρήματα ουσιαστικά ΔΕΝ υπάρχουν και επιστρέφει τα 15.000 πίσω (με Western Union ίσως;;; ;). Η τράπεζα κάποια στιγμή θα κάνει το clearing και μετά θα γίνει το πανηγύρι, εννοείται ότι θα επιστραφούν τα 35 στην τράπεζα, εννοείται ότι έχασε 15 και εννοείται ότι θα υπάρχουν νομικές κυρώσεις. Ο scammer ενδιαφέρεται για την διαφορά, τίποτε άλλο.

Να, ένας τρόπος, με τον οποίο έχουν εξαπατηθεί εκατοντάδες άτομα από διάφορα μήκη και πλάτη και για διάφορους λόγους.

Και επειδή το έχω σχετικά φρέσκο το θέμα, διαβάστε εδώ για τις απάτες τύπου 419 (όπως είναι ευρύτερα γνωστές). Υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές σε τούτες τις συναλλαγές, έχουν χαθεί εκατομμύρια δολλάρια και ευρώπουλα, και δυστυχώς έχουν χαθεί και ανθρώπινες ζωές. >:(

http://en.wikipedia.org/wiki/419_fraud

Το άρθρο είναι αρκετά μεγάλο αλλά είναι πάρα πολύ καλό και πολύ διαφωτιστικό. Strongly recommended.

Σε επίσημη εισαγωγή τίποτα δεν είναι στον αέρα. Το ποσό του εμβάσματος που καταθέτεις αντιστοιχεί στο ποσό της προφόρμας συν τα διάφορα έξοδα τραπέζης. Όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν τι λέω.

Εγγυητής και για τους δύο είναι οι τράπεζες (μου και του).

Όσο για το πού πάνε τα χρήματα, οι τράπεζες ξέρουν πάρα πολύ καλά που πάνε τα χρήματα καθώς και το σκοπό αφού έχουν στα χέρια τους τα ανάλογα επίσημα χαρτιά.

Τέλος πάντων, ας μην το αναλύσουμε γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Το ζητούμενο είναι να δούμε εάν πρόκειται για απάτη ή όχι.

Δυστυχώς την έχω πατήσει έτσι ακριβώς φέτος τον Ιανουάριο...

Αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Να ρωτήσω κάτι; Tι εμποδίζει κάποιον να τσεπώσει τα χρήματα της κατάθεσης χωρίς να στείλει εμπορεύματα και μετά, αν κάποιος του ζητήσει το λόγο, να πει ότι μπήκαν στο λογαριασμό του απλά επειδή πχ. του τα χρωστούσε κάποιος από ένα παλιό φιλικό δάνειο, ή για άλλο εντελώς άσχετο λόγο (πχ. δωρεά); Κι όλα αυτά υποθέτοντας ότι μπορεί να βρεθεί και δεν την έχει κοπανήσει, κι ότι το χαμένο ποσό δικαιολογεί την δικαστική περιπέτεια, η οποία θα έχει επιπλέον και αμφίβολο αποτέλεσμα.

Λάβαμε απάντηση.

Σχετικά με τον τρόπο πληρωμής:

About payment method: We can work with Bank Wire transfer,

Σχετικά με την διεύθυνσή του:

Address: !7 /29 Aventine Road Off Rive Dele Sacramento California USA

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Γιατί δε ρωτάει και κάποιος άλλος από το φόρουμ έτσι ώστε να κάνουμε διασταύρωση στοιχείων;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα