O
OurDarkness
Guest
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος scammer προσπαθήσει να κάνει business με κάποιον καθ' όλα νομότυπο. Ο scammer είναι στην Ουγκάντα και o άλλος ας πούμε στις ΗΠΑ. Κανονίζουν σε ένα ποσό π.χ. 20.000 ευρώ είτε για αγορά αγαθών είτε για υπηρεσίες κ.λ.π. ο scammer πάει και καταθέτει ένα ποσό όχι 20.000 ευρώ (όπως συμφωνήθηκε) αλλά 35.000 ευρώ, με ένα φαινομενικά σωστό τρόπο σε μία τράπεζα στην Ουγκάντα. Ειδοποιεί η αμερικάνικη τράπεζα για τα χρήματα και ας υποθέσουμε ότι πάει και τα παίρνει - μπορεί ανετότατα να τα πάρει γιατί ΔΕΝ προλαβαίνει η τράπεζα να κάνει clearing του κατά πόσο είναι όντως νομότυπη η συναλλαγή! Έρχεται σε επαφή ο scammer με τον νόμιμο τύπο και του λέει ξέρεις κάτι, η γραμματέας μου έκανε μ@λακία και κατέθεσε 35.000 ευρώ, μπορείτε να μου στείλετε τα 15.000 πίσω; Ο νομότυπος δεν ξέρει ότι τα χρήματα ουσιαστικά ΔΕΝ υπάρχουν και επιστρέφει τα 15.000 πίσω (με Western Union ίσως;;; . Η τράπεζα κάποια στιγμή θα κάνει το clearing και μετά θα γίνει το πανηγύρι, εννοείται ότι θα επιστραφούν τα 35 στην τράπεζα, εννοείται ότι έχασε 15 και εννοείται ότι θα υπάρχουν νομικές κυρώσεις. Ο scammer ενδιαφέρεται για την διαφορά, τίποτε άλλο.Μανώλης Χναράκης είπε:Δηλαδή αν του κάνω μιά παραγγελία που το ποσό είναι τέτοιο ώστε να μπορεί να μεταφερθεί μόνο μέσω τραπέζης, τότε που είναι το πρόβλημα. Αφού στη μέση είναι η τράπεζά μου και η τράπεζά του.
Να, ένας τρόπος, με τον οποίο έχουν εξαπατηθεί εκατοντάδες άτομα από διάφορα μήκη και πλάτη και για διάφορους λόγους.