Angine de Poitrine

Κομματαρα, παιχταραδες, δημιουργικοτητα-τεχνικη-φαντασια στο φουλ και έτη φωτός μπροστά από το AI...

Αυτό είναι κάτι που απολαμβάνεις αφού αποδεχθείς ότι η μουσική είναι νεκρή, και πεις παίχτηκαν όλα και φέρτε την κάσα να την θάψουμε αυτή την τέχνη για πάντα. Ευτυχώς δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο ακόμα αν και ακούω κυρίως πράγματα παλαιότερα της δεκαετίας.

Προσωπική άποψη, δεν είναι ωραίο αυτό το πράγμα σαν άκουσμα και οπτικά είναι ένα καραγκιοζιλίκι, δεν το πιάνω το βαθύ νόημα... Μπορεί να είμαι επιφανειακός ακροατής αλλά αν κρατούσα ντομάτα θα την πέταγα

Α, και τα τριγωνάκια που κάνουν πριν ξεκινήσουν να παίζουν και που έχουν στο logo τους, μου λένε ο,τι χρειάζεται να ξέρω για αυτούς,
Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα αυτών των τριγωνακίων; Εγώ σαν άξεστος που είμαι βλέπω και δεν καταλαβαίνω τίποτα...

Αυτό είναι κάτι που απολαμβάνεις αφού αποδεχθείς ότι η μουσική είναι νεκρή, και πεις παίχτηκαν όλα και φέρτε την κάσα να την θάψουμε αυτή την τέχνη για πάντα.

Καπως ετσι το σκεφτομαι και εγω.

Και κατι αλλο: Πραγματικα δεν καταλαβαινω τους αντιΑΙ ενθουσιασμους. Στο πλεον αντικειμενικα αξιολογησιμο χαρακτηριστικο στοιχειο της μουσικης, αυτο της δομης, τους τρωει τους μυταραδες το ΑΙ για πρωινο.

Να μιλαγαμε για ανθρωπινα κομματια με αριστουργηματικη δομη του στυλ ξερω γω bohemian rapsody, να μην παμε δηλαδη σε τιποτα συμφωνιες του beethoven και τετοια, να πω ναι, δε θα τα πλησιασει το ΑΙ. Τωρα, 200 μετρα λουπα απανωτα, δηλαδη ελεος, θα πρεπει να το ΞΕΜΑΘΕΙΣ το ΑΙ για να κατι κατι τοσο πρωτογονο. :ROFLMAO:

Ουτε τα μικροδιαστηματα αλλωστε μπορουν να του σταθουν εμποδιο, σιγα το ζητημα να βαλεις 5-10-20 μορια παραπανω αν το θες στην κλιμακα που θα χρησιμοποιηθει, πανευκολο.

Καλοι ειναι οι τυποι για να γινουν viral και meme, αλλα για να αποτελεσουν τη λυτρωση απο το ΑΙ με ΤΙΠΟΤΑ, πιο πιθανο με τη μονοτονια τους και τα μυγα-που-παγιδευτηκε-στο-κουτακι-της-κοκα-κολα ριφακια τους, να σπρωξουν τον κοσμο στο ΑΙ μια ωρα αρχυτερα. :ROFLMAO:

Παντως το να παιζεις ροκ με μικροτερα διατηματα του ημιτονιου δεν ειναι και τοσο καινουριο, υπαρχει απεναντι ολοκληρο υποειδος anadolu rock απο τα 60ς-70ς το οποιο αν καταλαβαινω καλα βιωνει μια αναβιωση τα τελευταια χρονια πχ altin gun.
Αν δε ψαξεις και λιγο πιο περα απο ροκ εχει πολυ πραμα να βρεις πχ omer avital, avishai cohen, ibrahim maalouf μου ερχονται προχειρα.
Υπαρχει πολλη και ωραια τετοια μουσικη για οποιον ενδιαφερεται.
Και αν θες "κλασσικη" τετοια μουσικη δεν χρειαζεται να πας στους επιστημονες του μοντερνισμου ή να τρεχεις ινδιες, κινες. Υπαρχει η βυζαντινη μουσικη ή αν πεφτει βαρια υπαρχει και η "μετα"-βυζαντινη (λολ) κλασσικη μουσικη.

Τωρα αυτοι οι ανζιν, καλοι παικτες και ωραιοι και μπραβο τους που καταφεραν να κανουν ολο το ιντερνετ να μιλαει για αυτους και μακαρι να βγαλουν και αρκετα λεφτα απο αυτο, αλλα μου φαινονται τελειως novelty act που δεν γινεται να συνεχισουν ετσι.
Ενταξει ξερουν να παιζουν αλλα αυτα που ακουσα δεν εχουν να πουν και πολλα περα απο το ζογκλερικο "δες πως παιζουν και ντυνονται, ειναι περιεργοι".

Και αν θελω να ακουσω κατι πραγματικα περιεργο και με βαθος κλπκλπ, βαζω να ακουσω king crimson απο τα 80ς αλλη μια φορα.

Και αν θελω να ακουσω κατι πραγματικα περιεργο και με βαθος κλπκλπ, βαζω να ακουσω king crimson απο τα 80ς αλλη μια φορα.

Επειδή κι εμείς ακούγαμε με μια φίλη που δεν τους ήξερε κιόλας(!), προχθές King Crimson, αλλά και Moody Blues, Flairck, Oregon και τέτχοια μελωδικά σεβεντις, εχω να πω το εξής: οι Angine De Poitrine δεν απευθύνονται σε μας τους μαθουσάλες. Εγω δεν θα άκουγα math rock (το άλλο σχήμα τους ως ντουετο που ποστάρισε παραπάνω ο ginger) που να με πλήρωναν.

Επειδή κι εμείς ακούγαμε με μια φίλη που δεν τους ήξερε κιόλας(!), προχθές King Crimson, αλλά και Moody Blues, Flairck, Oregon και τέτχοια μελωδικά σεβεντις, εχω να πω το εξής: οι Angine De Poitrine δεν απευθύνονται σε μας τους μαθουσάλες. Εγω δεν θα άκουγα math rock (το άλλο σχήμα τους ως ντουετο που ποστάρισε παραπάνω ο ginger) που να με πλήρωναν.
Ωπα, το διευκρινισα. Απο τα 80ς ειπα κινγκ κριμσον. Discipline, Beat, Three of a perfect pair δηλαδη.
Και ειμαι μικροτερος, απευθυνονται και σε μενα τυπικα, αν και νομιζω δεν μετραει και τοσο η ηλικια για να εκτιμησεις αν κατι ειναι καλο ή οχι.

Εχεις δίκιο.
Το έχω αυτό,πυρηνικά κατ ευθείαν.
Απλά μιας και ανταλλάσσουμε απόψεις εδώ μέσα και δέν είμαστε youtube,προσπαθούμε να σχηματίσουμε άποψη για το τί είναι αυτό που ακούμε και βλέπουμε,ανεξάρτητα το πώς αυτό παρουσιάζεται,μιάς και είμαστε όλοι λάτρεις τις μουσικής και έστω ένα μουσικό όργανο το έχουμε πιάσει.;)
Μίλησες πολύ πιο όμορφα από εμένα. Στο πόιντ που ανέλυσες. 👌🏼

Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα αυτών των τριγωνακίων; Εγώ σαν άξεστος που είμαι βλέπω και δεν καταλαβαίνω τίποτα...

Θα ξέφευγε από τον σκοπό του νήματος η οποιαδήποτε εξήγηση για αυτό, οπότε ας το αφήσουμε. Εάν δεν γνωρίζεις, είσαι ευτυχής.

Θα ξέφευγε από τον σκοπό του νήματος η οποιαδήποτε εξήγηση για αυτό, οπότε ας το αφήσουμε. Εάν δεν γνωρίζεις, είσαι ευτυχής.
Ε πες μωρέ για μας τους μη γνωρίζοντες.

@Έκτορας @tubarao χωρίς να μπούμε σε αναλύσεις, αναφέρεστε σε μασονικά σύμβολα, σωστά;

@Έκτορας @tubarao χωρίς να μπούμε σε αναλύσεις, αναφέρεστε σε μασονικά σύμβολα, σωστά;

Τους μασονους τους ρωτησανε; :ROFLMAO: Κανονικα πρεπει να τους κανουν μηνυση για δυσφημιση :ROFLMAO:

anbwx8.jpg

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ, αλλά μάλλον έχει να κάνει κάτι με τα στηθαγχη και ιατρικές ορολογίες που χρησιμοποιούν το τρίγωνο (AI speaking}). Ε το πήραν οι τύποι και το έχουν ως logo και ως μέρος της όλης σκηνοθεσίας τους.

Το οτι βασίστηκαν σε αναφορές σύγχρονων σχημάτων,αναφέραμε πρίν παραδείγματα και μάλιστα οι King Wizard έχουν και όνομα σε αλμπουμ "Flying Microtonal Banana" το οποίο πιστεύω οτί πυροδότησε και την βασική ιδέα του όλου θέματος,αφού εμφανίστηκαν αμέσως μετά,βρήκαν έναν καλό μάνατζερ/ομάδα που τους έντυσε σαν το αποτέλεσμα της διασταύρωσης του πινόκιο που μπήκε σε ζωολογικό κήπο και ζευγάρωνε με ότι έβλεπε μπροστά του,υπερτόνισαν την εν λόγο τεχνική ακόμη και αν δέν βγάζει σαφές νόημα,με αριστοτεχνικό ομολογουμένος τρόπο ωστέ να συμβάλει περισσότερο στο δέσιμο με την εικόνα,σήκωσαν και τα χέρια για να μας δείξουν οτί κάποιος τους έκλεψε τα τρίγωνα πανοράματος,κάτι που πραγματικά γινόταν ανάρπαστο σε κάτι φοιτητικά live που έπαιζα σε νεαρή ηλικία,εκεί να δείτε μικροημιτόνια,ενω κατάφεραν σε ένα κανάλι youtube με τους παραδίπλα από ότι είδα να έχουν μερικές χιλιάδες views,αυτοί να έχουν αρκετά εκατομμύρια,πραγματικά αποτελεί κατόρθωμα,αλλά όχι για μουσικούς λόγους.
Με έβγαλες από κόπο για κείμενο που έγραφα για να απαντήσω στηρίζοντας την αρχική μου πεποίθηση για τους King έναντι των Angine.

Τίποτα παραπάνω (αν και πολλά περισσότερα μπορούμε να πούμε), τίποτα λιγότερο, δεν χρειάζεται να προσθέσω.
Συνεχίζω να υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης ούτε για πλάκα, αλλά δεν είναι (και δεν πρέπει να είναι) το θέμα του τόπικ αυτό.

Με κουνάνε με κιθάρες και ντράμς. Από μένα είναι ροκ και είναι και ναι.

Βέβαια εγώ δε θεωρώ πως οι Nirvana ήταν η καταστροφή του ροκ. Πολύ περισσότερο θεωρώ το μεγαλύτερο κομμάτι της prog πομπώδη ανοησία. Εξαίρεση μόνο οι VDGG λόγω Peter Hamill.

Οχι εγω δεν εχω ιδεα.
Απλα προσφερθηκα να θυσιαστω για τη γνωση.
Αλλα ποιοι μασονοι; Αν τους παρουν χαμπαρι θα τους αρχισουν στις φαπες. Χαχα.

Με κουνάνε με κιθάρες και ντράμς. Από μένα είναι ροκ και είναι και ναι.

Βέβαια εγώ δε θεωρώ πως οι Nirvana ήταν η καταστροφή του ροκ. Πολύ περισσότερο θεωρώ το μεγαλύτερο κομμάτι της prog πομπώδη ανοησία. Εξαίρεση μόνο οι VDGG λόγω Peter Hamill.

Διαβάζωντας το σχόλιό σου πήγα να βάλω Like, μετά έφτασα μέχρι το τέλος και διάβασα κάτι για τους VDGG, οπότε...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back