• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Android DJ (μπλιαχ), πάντρεμμα με κάρτα ήχου; Γίνεται;

Nio Godsent

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Το Thread αυτό δε ξέρω αν ανήκει εδώ ή στο Live Sound..

Ενώ έχω full DJ gear στο desktop μου, μιξάρω σαν φτωχός.. Καθώς είμαι σκουριασμένος, ΔΕΝ έχω laptop, και βαριέμαι να κουβαλάω Gear/καλώδια.. πια έχω γίνει 'DJ κινητού', με μουσικές επιλογές και ανύπαρκτες μίξεις..

Πρόσφατα ανακάλυψα το edjing android software το οποίο δείχνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. Μιξάρω πολύ όμορφα σε ένα bluetooth ηχείο, απλά χωρίς δικάναλο. :P

Για να μην τα πολυλογώ, με απαιτούν σε ένα σπιτικό πάρτι, σα τα παλιά. Έχουν ηχεία bluetooth, τα οποία αν γεμήσει το σπίτι με κορμιά αμφιβάλλω αν το delay θα είναι μικρότερο από 3s. Εγώ χρησιμοποιώ το edjing. Έρχομαι και αναρωτιέμαι μήπως να πήγαινα το επίπεδο ένα notch πιο ψηλά.. :P

1736181438683.png

Μου έχει μείνει στην άκρη ένα TRAKTOR Audio 2 soundcard. (το μεσαίο από τα παρακάτω)

1736181508127.png

Γίνεται κάνα θαύμα να το λειτουργήσω από android; Να σκοτώσω τα delay, και φυσικά να έχω τη δυνατότητα να ακούω το επόμενο track;
Κάνω παπαγαλία με hotcues τις μίξεις τις λίγες φορές που έχουμε μαζευτεί και προσπαθώ να μιξάρω από edjing.. =')

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Μακάρι να με συμβουλέψετε κάπως οικονομικά, γιατί αισθάνομαι κάργα εκτεθειμένος που το ανέλαβα και προφανός δεν με παίρνει να αγοράσω laptop..

Καλη χρονια πρωτα απο ολα με υγεια! Ειχα γραψει παρα πολλα αλλα θα ξεκινησω με το βασικο . Λες σκουριασες, κατσε παιξε ! Αν προκειται να παιξεις σε μαγαζι κι εχει λαπτοπ ,πηγαινε με ενα στικακι και τη μουσικη σου , αν δεν εχει λαπτοπ και εχει cdiereς παλι με στικακι θα πας. Στη θεση σου θα κοιτουσα να παρω ενα μεταχειρισμενο λαπτοπ κι ενα φτηνο controller 450-500 και τα δυο μαζι. Δε βλεπω αλλον τροπο. Μαζεψε λεφτα , με τον καιρο θα θελεις και καλυτερο εξοπλισμο αλλα εως τοτε αυτα θα σου εξαγορασουν χρονο, ασε που θα τα αποσβεσεις συντομα .
Αν διαβαζες το post αυτο σαν να εισαι τριτος τι θα του ελεγες εκεινου που το εγραψε? Δεν αφηνει και πολλα περιθωρια. Δεν θες να αλλαξεις τη φαση με το κινητο λογω portability που το καταλαβαινω αλλα μονος σου μιλας για θαυμα!
Με αυτα τα ζητουμενα που εχεις βαλει μονο ΑΝ βγει κανενα DJ app ΑΙ να μιξαρει μονο του απο το κινητο live ,κι εσυ να του δινεις prompts και τις επιλογες των κομματιων. Σε αλλη περιπτωση κατσε παιξε , παρε τον χρονο σου , παρε κι ενα φθηνοτατο λαπτοπ ,οπως ειπαμε και παραπανω,για τις περιπτωσεις των μαγαζιων που δεν εχουν δικο τους . Γενικα τον καλυτερο εξοπλισμο με το καλυτερο DVS να εχεις και δεν το εξασκεις , αν εισαι τυχερος θα εισαι απλα μετριος, πραγμα που απο οσο καταλαβαινω αυτη τη στιγμη συμβαινει οχι επειδη δεν εισαι εσυ καλος(δεν το γνωριζω αλλωστε) , αλλα επειδη αυτο που εχεις επιλεξει σε περιοριζει τοσο πολυ που δε σε αφηνει να εξελλιχθεις. Από εφαρμογες που συνεργαζονται με καποια interfaces θα σου προτεινα αυτο

Αλλα bro , εχε το υπ οψιν , καποια στιγμη θα πρεπει να τα σκασεις οπως ολοι οσοι εχουν ασχοληθει σοβαρα!

Last edited:
ΑΝ σου έβγαζα μια φωτό με το setup μου μόνο, θα γελούσες κάπως ειρωνικά, θα γυρνούσες τη πλάτη και θα απομακρυνώσουν καθώς μάλλον θα έχεις να κάνεις με τρελό.

Πες με βλάκα. Πάντα έτρεμα να μεταφέρω, hotcues, samples/loops, μέχρι και τα ίδια τα playlists από το windows desktop μου, θεωρητικά σε κάποιο laptop/netbook που θα είχα ή αγόραζα έστω. Με πελάγωνε η ιδέα. Το λάθος μου ήταν πως ό,τι έκανα, το έκανα στο desktop. Άντε μετέφερε από δεδομένα, μέχρι το ίδιο το setup/καλωδιομάνι και εναλλακτικά καλώδια (γιατί σιγά μη τα τραβάω πίσω απ' το γραφείο που έχουν γίνει ράστα με τα υπόλοιπα) που αποτελείται από Traktor S2,F1,X1 και μια A2.. όντας τεμπέλης. Αν σου ανεβάσω κάποιο απ΄ τα βίντεο μου θα με πεις ονειροπόλο, άναρχο, άπειρο αλλά άσχετο δε θα με πεις.

Τα παράτησα. Απλά ψάχνω εφόσον δεν παίζω tennis πια, να παίξω virtual tennis.
1736196242640.png

Κατεβάζω το software σου ά-μέ-σώς. Μήηηηηπως επιλύει κάπως σε bluetooth το ζήτημα με τα cues κιόλας; :P
ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ με τρελαίνει το γεγονός πως δεν μπορώ να κάνω cue το άλλο κομμάτι, και μου κατεδαφίζει το κάστρο στην άμμο πρόωρα.. Τουλάχιστον να σώσω να το δείξω στη μαμά πρώτα.

οσο αφορα τη μεταφορα δεδομενων , οταν αναλυεται ενα κομματι απο καποιο software (εστω serato , θα το φερω αρκετα σαν παραδειγμα μιας και αυτο μου ειναι πιο οικειο ) περναει ID3 tags , που σημαινει οτι αν το ιδιο το κομματι , το mp3 το κανεις copy σε εναν αλλο σκληρο , το εχει επανω του , σαν tattoo φαση, μεχρι να του αλλαξεις κατι ( να αλλαξεις καποιο cue ,αν και συνηθως τα πρωτα 3-4 cues που βαζουμε ειναι υπεραρκετα και αυτα κραταμε και αλλες περιπτωσεις που δεν ειναι της παρουσης) . Εχει τυχει να κατεβασω κομματια απο το internet που πιθανον ειχαν αναλυθει απο αλλον dj και ειχα τα cues του αλλου πανω στο κομματι , οποτε μη σε ανησυχει η μεταφορα δεδομενων. Τωρα , οσο αφορα τα playlists, πολλα DVS (Serato θα πω και παλι ) εχουν mode import crate from Serato /Traktor και ο,τι αλλο παιζει εκει εξω , σιγουρα τα γνωστα DVS , φαντασου το εχει πχ το virtual DJ που ειναι ο,τι πιο basic αλλα μια χαρα την κανει τη δουλεια του αν δεν εχεις να κανεις με timecode. Δες και στο algoriddim αν και νομιζω οτι ειναι paid εφαρμογη αλλα στανταρ τα αξιζει τα χρηματα του.
Θα σου προτεινα να αναλυσεις τα κομματια στο desktop , να περασεις τα ιδια mp3 στο κινητο και να τα ανοιξεις απο μια εφαρμογη οπως αυτη που σου προτεινα , που σιγουρα θα τα δειχνει , μπορει και αυτη η εφαρμογη που ηδη εχεις να τα κραταει. Παμε τωρα στο θεμα του cueing (να ακους το αλλο καναλι) Αυτο ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ δε μπορει να γινει μονο απο το κινητο και με την παραπανω καρτουλα που ειναι μη συμβατη με κινητο. Θες ειτε μεικτη με ενσωματομενο DVS (πχ reloop elite , δε θες να ξερεις τιμη) , ειτε καποιο controller (παλι απο reloop θα πω κι αυτο γιατι ειναι η μονη εταιρια που ξερω οτι συνεργαζεται απευθειας με την algoriddim οποτε υπαρχει συμβατοτητα μεταξυ κινητου και μεικτη για set ) . Αυτο στο λεω πολυ στανταρ. Κι εδω με αυτο που θες να κανεις η λυση ειναι το παρακατω video .

σιγουρα θα χρειαστεις καπου 400 ευρω μαζι με την εφαρμογη , και απλα ελπιζω το κινητο σου να ειναι οκ. Μπεσα ειναι ο,τι πιο VFM με το setup που θες να εχεις.

Last edited:
Για την ιστορια οχι δε μπορω να σε χαρακτηρισω γιατι δεν ξερω καν πχ ποσο εισαι ,ποσο καιρο εχεις ηδη ασχοληθει κλπ. Κι εγω και ολοι οταν ξεκινανε εχουν ερωτησεις απειριας και με τον καιρο καλυπτουμε τα κενα μας , με trial & error. Φαντασου οτι αυτο ηταν πιο δυσκολο χωρις ιδιαιτερα διαδεδομενο το ιντερνετ οταν ξεκινουσα αντιστοιχα στα 15 μου και μετα με λιγη παραπανω εμπειρια στα 22 που αλλαξα setup, (τοτε περιπου ειχε βγει το serato μαζικα καπου 2007 κι εγω επαιζα μονο βινυλιο ως τοτε, αρχισα να το ψαχνω με timecode, παλι βινυλιο αλλα με serato) για λογους portability , αντιστοιχα αυτο που κανεις εσυ με το κινητο αντι να κουβαλας controllers laptop cdieres ή ο,τι αλλο χρησιμοποιεις. Αλλα κι εσυ ρε, με αγχωσες με τοσα που ζηταγες πιο πανω. Δεν ηξερα απο που να αρχισω να απανταω και τι να πω. Παρε τωρα το σεντονι να μαθεις

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back