Αναζήτηση κιθάρας - «πολυεργαλείου»

Δίκιο έχεις, καθώς εάν δεν θεωρεί ότι παίρνει fat ήχο από εναν P90 σε LP, τότε συμβαίνουν δύο τινά:

1. Όντως θέλει πιο παχύ μαγνήτη, δηλάδή κάποιον alnico 2 ή alnico 4 humbucker (κατα προτίμηση σε les paul),

2. Κάτι δεν πάει καλά με τον ενισχυτή/πετάλια που εχει ο OP.

Προφανώς και η κιθάρα που έχει είναι πολυεργαλείο από μόνη της, άρα θα ήταν χρήσιμο να μπορούσε να την δοκιμάσει σε κάποιο άλλο rig, έστω ψηφιακό.

Βέβαια, κάτι μου λέει ότι, απλά, θέλει αγοράσει νέα κιθάρα, διαφορετική από αυτή που έχει ήδη. Αυτό, πιθανότατα να λύσει πολλά ζητήματα, εκτός εκείνο με τον fat ήχο. Είναι θέμα ενισχυτή και πεταλιών...

• Συμφωνώ
Reactions: kpeyos
Βέβαια, κάτι μου λέει ότι, απλά, θέλει αγοράσει νέα κιθάρα, διαφορετική από αυτή που έχει ήδη. Αυτό, πιθανότατα να λύσει πολλά ζητήματα, εκτός εκείνο με τον fat ήχο. Είναι θέμα ενισχυτή και πεταλιών...
Συμφωνώ αλλά στο τέλος παίζει να έχει κιθάρες αξιας άνω των 4000€ και να μην έχει τον ήχο που φαντάζεται, αν μιλάμε για ενισχυτή 1x10 με πολύ φθηνή καμπίνα και μεγάφωνο. 

Εδώ πάντωςτον έχουν με μια πολύ καλή εξωτερική καμπίνα 1x12, με διάφορα μεγάφωνα και ακούγεται αρκετά πιο αξιοπρεπής από τον στοκ ήχο:

Είναι κι αυτή μια λύσις ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όταν ο @Dixie γράφει ότι θέλει κιθάρα πολυεργαλείο εγώ καταλαβαίνω ότι θέλει κάποιο όργανο για να βγάζει λάηβ με διάφορα μουσικά είδη, γι' αυτό πρότεινα PRS με HSH μαγνήτες ώστε με τα σπλιταρίσματα να μπορεί να παίξει λίγο απ' όλα.

Αν τη θέλει για το σπίτι για ηχογραφήσεις και παιξίματα ας πάρει να χει 2-3 κιθάρες με διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Ας μας πει ο ίδιος

• Συμφωνώ
Reactions: Shelter
Στο μυαλό μου έρχονται κάτι μικρά Mesa που έχει στις αγγελίες...
Για πες μήπως ψηθουμε και οι υπόλοιποι ?

Για πες μήπως ψηθουμε και οι υπόλοιποι ?
https://smart.noiz.gr/details.php?id=560125

https://smart.noiz.gr/details.php?id=569387

Για παράδειγμα. Δεν είναι Mark αλλά για αυτά τα λεφτά (και φαντάζομαι ίσως να παίρνουν και λίγο παζάρι ακόμη) έχεις ενισχυτή που γράφει ότι θέλεις και είναι αξιοπρεπέστατος για το μικρό του μέγεθος. Σίγουρα πολλές κλάσεις επάνω από τον Laney VC15.

Γενικά τέτοια Boogie παίζουν πολύ στις αγγελίες. Προσωπικά προτιμώ τα παλιά Studio+ και έχω κιολας έναν συνδυασμό StudioPre με 2:90 Power Amp, ο οποίος μπορεί να κάνει τα πάντα από Robben Ford Blues μέχρι Thrash/Death. Tα DC και τα Caliber πάνε λίγο περισσότερο προς Rectifier voicing αλλά επίσης είναι πολύ καλά. 

Το μόνο μειονέκτημα που έχουν όλα αυτά είναι οι πολύ μικρές τους καμπίνες. Αν θες πιο ανεπτυγμένα μπάσα στο δωμάτιο, πάς σε εξωτερική καμπίνα. Από την άλλη όμως με μικρόφωνο μπροστά και το eq ενεργοποιημένο σε live ή ηχογραφήσεις αυτή η ίδια μικρή καμπίνα γίνεται συμμαχος, πάιρνεις εύκολα έναν πολύ ωραίο focused ήχο. 

Αν θέλει να εξαντλήσει ο OP το budget αυτή την εποχή, μπορεί να βρει ότι θέλει. 

• Συμφωνώ
Reactions: odis13
Και αυτοί οι 2 σύγχρονοι λαμπατοι combo ενισχυτές είναι πολύ ευέλικτοι ηχητικά: EVH 5150 Iconic 40w ( σχεδιασμένο από τον ίδιο τον James Brown) & MARSHALL DSL 40cr

Κατά τ'αλλα σε κιθάρα ψηφίζω PRS SE... (Βασικά με το budget του μπορεί να πάρει και τα δύο. Κιθάρα+ ενισχυτή)

Aυτο που περιγραφεις φωτογραφιζει αποκλειστικα και μονο μια κιθαρα: απλη παραδοσιακη στρατ με διπλο στη γεφυρα που σπλιταρει και δυο μονους. Ολα τα υπολοιπα στοκ.

https://smart.noiz.gr/details.php?id=560125

https://smart.noiz.gr/details.php?id=569387

Για παράδειγμα. Δεν είναι Mark αλλά για αυτά τα λεφτά (και φαντάζομαι ίσως να παίρνουν και λίγο παζάρι ακόμη) έχεις ενισχυτή που γράφει ότι θέλεις και είναι αξιοπρεπέστατος για το μικρό του μέγεθος. Σίγουρα πολλές κλάσεις επάνω από τον Laney VC15.

Γενικά τέτοια Boogie παίζουν πολύ στις αγγελίες. Προσωπικά προτιμώ τα παλιά Studio+ και έχω κιολας έναν συνδυασμό StudioPre με 2:90 Power Amp, ο οποίος μπορεί να κάνει τα πάντα από Robben Ford Blues μέχρι Thrash/Death. Tα DC και τα Caliber πάνε λίγο περισσότερο προς Rectifier voicing αλλά επίσης είναι πολύ καλά. 

Το μόνο μειονέκτημα που έχουν όλα αυτά είναι οι πολύ μικρές τους καμπίνες. Αν θες πιο ανεπτυγμένα μπάσα στο δωμάτιο, πάς σε εξωτερική καμπίνα. Από την άλλη όμως με μικρόφωνο μπροστά και το eq ενεργοποιημένο σε live ή ηχογραφήσεις αυτή η ίδια μικρή καμπίνα γίνεται συμμαχος, πάιρνεις εύκολα έναν πολύ ωραίο focused ήχο. 

Αν θέλει να εξαντλήσει ο OP το budget αυτή την εποχή, μπορεί να βρει ότι θέλει. 
Στα καθαρά λένε τίποτα; 

Στα καθαρά λένε τίποτα; 
Φυσικά και λένε πολλά.

Απλά είναι άλλο φρούτο απο τους fender στον ήχο. Άλλη σχολή αλλά πολυ καλή ποιότητα όμως. Αυτο που πρεπει να έχεις υπ όψιν ειναι ότι οι messa boogie έχουν πολύ ευαίσθητο eq και με ανεπαισθητες ρυθμισεις ο ήχος αλλάζει πολυ. Ωστόσο αν τους ψάξεις έχεις μεγάλη γκάμα ήχων.

• Like
Reactions: Nekkon
Στα καθαρά λένε τίποτα; 
Έχουν πολύ καλά καθαρά. Δεν είναι τόσο μαλακοί όσο ένας κλασικός Fender, είναι λίγο πιο σφιχτά. Οπότε αν είσαι παααρα πολύ vintage και πάιζεις μόνο από αρχαία Blues μέχρι ψυχεδελικη σκήνή San Francisco, μπορεί να χαλαστείς εκεί.

Εγώ πάλι δε νοιώθω ότι χρειάζομαι άλλον Fender ενισχυτή για καθαρά. Και είμαι του vintage ήχου. Δε θα έλεγα επίσης ότι είναι "άλλο φρούτο" όπως έγραψε ο συμφορουμίτης @Shelter πιο πάνω. Ίσα ίσα πολύ κοντινοί μου φαίνονται. Πολλοί εξάλλου χρησιμοποιούν κάποιο booster για να σφίξουν λίγο τα μπάσα στους Fender ή τους αλλάζουν μεγάφωνα για τον ίδιο λόγο. 

Όσο για Βρετανικό ήχο, όπως και για τους καθαρούς ήχους άλλωστε, τα μεγάφωνα παίζουν αρκετά μεγάλο ρόλο. Εγώ πχ, σε μια καμπίνα Matchless με δυο παλιά Marshall Silver Jubilee Vintage 30s, μια χαρά μπορώ να βγάλω και Βρετανικούς ήχους, συγκρίσιμους με τον Matchless ή τον Vox μου. Marshall οχι τόσο πολύ.

Aν θέλω πιο στρογγυλό τύπου Dumble ήχο, χρησιμοποιώ 2x12 με Rola Celestion G12 65.

• Like
Reactions: Nekkon
Δε θα έλεγα επίσης ότι είναι "άλλο φρούτο" όπως έγραψε ο συμφορουμίτης @Shelter πιο πάνω. Ίσα ίσα πολύ κοντινοί μου φαίνονται.
"Όλοι οι Mesa Boogie Mark είναι στα καθαρά αυτό που κάθε twin reverb reissue θα ήθελε να είναι , φτάνει να φοράνε EV"

SF, Μάρτιος 2024

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Είμαι λίγο μπερδεμένος. 

Λατρεύω Blackmore, Beck, Gallagher, Clapton, Knopfler, Hendrix, αλλά όταν βλέπω μια Les Paul σε σύγκριση με μια Stratocaster νιώθω διαφορετικά, και στο παίξιμο (π.χ. είχα πάει στον Ζάχο παλιότερα στη Θεσσαλονίκη και δοκίμασα Strat, αλλά δεν...). 

Από την άλλη οι μεγάλες μου αγάπες, BB KING, Freddie King, Alvin Lee, Albert King έπαιζαν με humbuckers εάν δεν κάνω λάθος, όπως και ο κορυφαίος, κατ' εμέ, Peter Green.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Aυτο που περιγραφεις φωτογραφιζει αποκλειστικα και μονο μια κιθαρα: απλη παραδοσιακη στρατ με διπλο στη γεφυρα που σπλιταρει και δυο μονους. Ολα τα υπολοιπα στοκ.
Μόνο και μόνο για αυτή την απάντηση το θέμα πρέπει να πάει στα λυμένα. Πώς εννοούμε το "πολυεργαλείο";  Μια κιθάρα που κατά κύριο λόγο να συνδυάζει LP και strat  - humbucker με single coil. 

Αυτή η super strat που περιγράφει ο @fenderiarhs είναι 99% το ζητούμενο.

Λατρεύω Blackmore, Beck, Gallagher, Clapton, Knopfler, Hendrix, αλλά όταν βλέπω μια Les Paul σε σύγκριση με μια Stratocaster νιώθω διαφορετικά, και στο παίξιμο (π.χ. είχα πάει στον Ζάχο παλιότερα στη Θεσσαλονίκη και δοκίμασα Strat, αλλά δεν...). 

Από την άλλη οι μεγάλες μου αγάπες, BB KING, Freddie King, Alvin Lee, Albert King έπαιζαν με humbuckers εάν δεν κάνω λάθος, όπως και ο κορυφαίος, κατ' εμέ, Peter Green.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Το να δοκιμάσεις μια στρατ σε ένα μαγαζί για λίγο και χωρίς τα πετάλια σου και τον ενισχυτή σου ώστε να την "φέρεις" εκεί που θες, δεν θα σε οδηγήσει σε ασφαλές συμπέρασμα (εκτός αν δεν σου κάθεται καθόλου "παικτικα", που δε νομίζω, μιας και η ηλεκτρική κιθάρα όπως την ξέρουμε σήμερα κατά πολύ στην στρατ βασίζεται σε ο,τι αφορα το scaling, το σώμα κτλ - εκτός αν δοκίμασες κάποιο πολύ vintage style μοντέλο...)

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, με μια σουπερστρατ ή με μια PRS με τρέμολο γέφυρα μπορείς να παίξεις ο,τι θες. Εγώ αυτές χρησιμοποιώ κατά κόρον για versatility. Τώρα αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει πχ το sultans of swing ναι η στρατ θα ακουστεί καλύτερη. Αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει το still got the blues η PRS θα ακουστεί καλύτερη. Αλλά και οι δύο κάνουν την δουλειά.

Το θέμα είναι το ρεπερτόριο σου όπως έγραψα πρίν. Αν έχεις κυρίως Clapton/Gallagher/Hendrix πάρε μια HSS strat με κλειστά μάτια. Αν παίζεις κομμάτια με πιο γεμάτο ήχο, από Gary Moore μέχρι Metallica, πάρε μια PRS. Και με τις δύο πάντως κανείς την δουλειά σου αν ξέρεις να δουλεύεις τα πετάλια - ενισχυτή - knobs της κιθάρας σου

Εδώ που τα λεμε, και η κλασική στρατ πολυεργαλείο είναι, και μπορεί να βγάλεις κανείς οτι ήχο θέλει από αυτήν, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα πετάλια.

Πχ εδώ παίζω gary moore με κλασική strat 

garystrat.mp3

Attachments

Σας ευχαριστώ και πάλι.
Αφού σ'αρέσει ο Peter Green, δες και τη Vintage V100 lemon drop (η Greeny του "φτωχού")

https://vintageguitarsus.com/products/vintage-v100-reissued-electric-guitar-lemon-drop

https://vintageguitarsus.com/products/vintage-v100-icon-electric-guitar

https://www.musicpower.gr/pegasus/products01/show00.php?code=3190&pcode=SHOW_PROD3190&srsltid=AfmBOoq82du3UnMbp7Q_PHeJ3DnvIhx_YoHPex_DWIFjZakVF3KDGLdf5oo

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα