PJ είπε:
Η αναλογική ηχογράφηση θα μπορούσε να είναι προς ώφελός σου υπό προυποθέσεις.
1) Θα πρέπει να έχεις καλά προβαρισμένη μπάντα.
2) Θα πρέπει η μουσική που παίζεις να είναι συμβατή με αυτό το είδος ηχογράφησης.
Αν αυτά τα δυο υπάρχουν τότε πραγματικά είναι καλύτερος τρόπος και όχι μόνο ηχητικά αλλά και το που σε κατευθύνει.
Με τα σημερινά δεδομένα μπορείς να πάρεις ένα πολύ καλό 16 track ή 8 track και μια αναλογική κονσόλα με λίγα χρήματα.
Οι επεξεργαστές που θα χρειαστείς θα είναι σημαντικά λιγότεροι από αυτούς που χρησιμοποιείς στο DAW λόγω tape compression.
Με μπέρδεψες λίγο να σου πω την αλήθεια ..
Πίστευα ότι ο wyndorf αναφερόταν στο να του κάνουν παραγωγή και όχι να αγοράσει εξοπλισμό και να την κάνει μόνος του.. (μπορεί να μην κατάλαβα και τα ποστ σας ..)
Απλά (ρωτάω πραγματικά από απορία , γιατί δεν έχω ιδέα για τις τιμές σε 16κάναλα κλπ ) , όταν λες λίγα χρήματα πόσα περίπου εννοείς ??
Και όταν λες αναλογική κονσόλα σε τι κονσόλες αναφέρεσαι ? (εννοώ αναλογική είναι και η μικρή της mackie , αναλογική είναι και η SSL
![Stick out tongue :P :P](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f61b.png)
)
Πιστεύεις ότι το κόστος παραγωγής, εξοπλισμού κλπ έχει σχέση με το κόστος που θα είχες με κατά βάση ψηφιακά μέσα ?
Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο ενδιαφέρουσα την παραγωγή ενός album αναλογικά , αρκεί οι μουσικοί (όπως είπες και εσύ )(ίσως φταίει ότι ενθουσιάστηκα με το Wasting Light των Foo Fighters και με το documentary ) να μπορούν να το υποστηρίξουν .. και έτσι πίστευα εγώ για το κόστος , να υπάρχει και το budget .
EDIT : Επίσης , γιατί πιστεύεις ότι θα χρειαστούν λιγότεροι επεξεργαστές ??
Βασικά , αφού μιλάμε για αναλογική παραγωγή θα χρειαστεί outboard εξοπλισμός και καταλαβαίνω την έννοια του tape compression (έχω βρεθεί και σε ηχογράφηση με ταινία και έχω δει και στην πράξη δηλαδή το αποτέλεσμα που δίνει ) αλλά δεν πιστεύω ότι για να κάνεις μία ολοκληρωμένη παραγωγή δεν θα χρειαστείς κάποιο παραπάνω compression ή κάποιον άλλο δυναμικό επεξεργαστή , ή δεν θα χρειαστείς κάποιο effect ..
Ίσως συνολικά να κάνεις λιγότερη επεξεργασία από ότι στο DAW (αν και εξαρτάται με το είδος της παραγωγής και το αποτέλεσμα που θέλεις) αλλά πιστεύω πως αυτό θα συμβεί λόγω οικονομικών ζητημάτων (γιατί όπως και να το κάνουμε τα plug-ins είναι πολύ φτηνότερα από τις αντίστοιχες hadware λύσεις ) .
Δεν ρωτάω τίποτα με ειρωνικό ή υπεροπτικό ύφος (το λέω γιατί ο γραπτός λόγος είναι παρεξηγήσιμος συχνά ) , είμαι σε αρχικό στάδιο ούτως ή άλλος ακόμα στον χώρο του recording και της ηχοληψίας γενικότερα για να έχω οποιουδήποτε τύπου ύφος ;D..