- Πόντοι
- 1,788
J'ai aimé ce pour des raisons évidentesfusiongtr είπε:
![Stick out tongue :P :P](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f61b.png)
![Stick out tongue :P :P](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f61b.png)
J'ai aimé ce pour des raisons évidentesfusiongtr είπε:
Προφανώς εννοεί πως άλλο να κάνεις edit με 1-2 κλικ, ή ένα απλό ctrl+z για παράδειγμα, και άλλο να πρέπει να αρχίζεις την κοπτοραπτική στην ταινία.Superfunk είπε:τι σχεση εχει αυτο με την αναλογικη η την ψηφιακη ηχογραφηση?
ΠΑΝΤΑ πρεπει να ειναι προβαρισμενη η μπαντα.
Προφανώς αν παίζεις djent, με dubstep περάσματα, ο αναλογικός τρόπος ηχογράφησης δεν είναι και ο πιο βολικός.τι σχεση εχει το ειδος μουσικης με το αν η ηχογραφηση ειναι αναλογικη η ψηφιακη ???
J'aime la façon dont vous parlez! 8)LK είπε:J'ai aimé ce pour des raisons évidentes![]()
![]()
;D ;D ;D
Ορίστε? Εμείς ασόβαροι? ;D ;Dfreerock1974 είπε:Εισθε ασοβαροι.
Toυλαχιστον πειτε κατι σχετικο στα γαλλικα...
Βάλε και μια digital ντε, να δούμε τη διαφορά!Φιλε μου η παρακατω φωτογραφια ειναι analog.
Πιστευω να καταλαβαινεις τη διαφορα...![]()
Δεν το πιασες..fusiongtr είπε:Βάλε και μια digital ντε, να δούμε τη διαφορά!![]()
Σωστός!freerock1974 είπε:Δεν το πιασες..
Εννοουσα οτι αν το δημιουργημα,ειναι τετοιας ποιοτητας,ποιος χ.ζει το πως εγινε.![]()
Ο καθένας ό,τι μπορεί κάνει.....αλλα απο οτι βλεπω ορισμενοι ειστε το λιγοτερο ημιμαθεις... αστειες και με λιγο επαρχιωτικο χαρακτηρα... και εσας που νομιζετε οτι μπορειτε να γραψετε ενα δισκο σπιτι με το PC και ενα pre amp....sorry παιδια αλλα δεν παει ετσι....η αν εισαι κουλος και πρεπει να το πεθανεις στα edit...πφφ βαρεθηκα της μ####!ς...δεν μου κανει εντυπωσει οτι οι περρισοτερες Ελληνικες παραγωγες ειναι αθλιες....με τετοια μυαλα λογικο ειναι.....δεν θα τα εγραφα ολα αυτα αυτα αλλα απλα με νευριαζει η σιγουρια που τα λενε ορισμενοι αυτα που λενε......κουνια που σας κουναγε boys......![]()
ναι αλλα ετσι πλεον δεν μιλαμε για αναλογικη παραγωγη μια και η μιξη θα γινει ψηφιακα....Αν γράφεις στο σπίτι ή σε στούντιο και θέλεις να κρατήσεις τα master tapes θα πρέπει ή να τα αγοράσεις (50-210 euro half hour @ 15 ips for 2inch machines) ή να τα κάνεις back up σε DAW. Μπορείς δηλ αν θέλεις να μην πληρώσεις τα reels και να παρεις back up σε HD.
τοτε αφου τα ξερεις ολα τοσο καλα και εισαι και τοσο σιγουρος οτι ειμαστε ασχετοι και επιπλεον ειμαστε και τυποι που τα ...κανουμε ολα σπιτι τους σε ...pc... :wyndorf είπε:Ειναι θλιβερος ο τροπος που βλεπουν τα πραγματα ορισμενοι.....λοιπον.....δεν μπαινω τωρα στο χωρο της ηχογραφησεις.....εκανα απλα μια ερωτησει για το πως το βλεπετε το θεμα....αλλα απο οτι βλεπω ορισμενοι ειστε το λιγοτερο ημιμαθεις.... το analogue recording δεν εχει πεθανει και δεν ειναι και τοσο τραγικο οικονομικα....ατακες του στυλ "εχει πεθανει παγκοσμια το analogue" ειναι απλα αστειες και με λιγο επαρχιωτικο χαρακτηρα...στα studio που εχω παει παγκοσμια μια χαρα τα παιζουν τα studer και δεν ειναι δυνατον σοβαρο studio να δουλευει με controler και μονο DAW.....τα τελευταια 4 χρονια οι πωλησεις σε 2 inch tape απο την RMG (ex EMTAC) εχουν ανεβει 130% και απλα συνεχιζουν να ανεβαινουν....τυχαιο μωρε θα ειναι....ολη οι ιστορια χαλασε απο κατι τυπους σαν και εσας που νομιζετε οτι μπορειτε να γραψετε ενα δισκο σπιτι με το PC και ενα pre amp....sorry παιδια αλλα δεν παει ετσι.....ενα fostex 16 channel το βρισκεις γυρω στα 500 euro και αν σεβεσαι τον εαυτο σου νομιζω πως αξιζει...δεν πειραζει μην παρεις την super duper vintage guitar που κανει 2500 euro και πανω, εχεις αλλες 5 its ok......με αυτα τα λεφτα μια χαρα στηνεις 16 καναλια με compression και ολα.....δεν θα μπω στην διαδικασια τεχνικων χαρακτηριστικων head room κτλ πιστευω πως ειναι περιτο.....κανενας μαλλον δεν ξερει πως ενα combo τον 2 ειναι οτι πρεπει αν ντε και καλα το θες το ρημαδι η αν εισαι κουλος και πρεπει να το πεθανεις στα edit...πφφ βαρεθηκα της μ####!ς...δεν μου κανει εντυπωσει οτι οι περρισοτερες Ελληνικες παραγωγες ειναι αθλιες....με τετοια μυαλα λογικο ειναι.....δεν θα τα εγραφα ολα αυτα αυτα αλλα απλα με νευριαζει η σιγουρια που τα λενε ορισμενοι αυτα που λενε......κουνια που σας κουναγε boys......![]()
με μεγαλη μου χαρα να σου υποδειξω αρκετες ελληνικες παραγωγες που δεν ειναι αθλιες ,και ναι οντως καποιες εχουν γινει σε σπιτικα στουντιο με ενα Pc & καποιους προενισχυτες...(αληθεια γιατι να χρειαζεται καποιος κατι παραπανω ειδικα αν δεν χρησιμοποιει κανονικο drumset?).δεν μου κανει εντυπωσει οτι οι περρισοτερες Ελληνικες παραγωγες ειναι αθλιες
Εγώ (ως ακροατής, αλλά και ως connoiseur χρησθείς από τον SF), έχω αρχίσει να βρίσκω εξόχως αντιπαθητική αυτή τη θρησκοληψία υπέρ των αναλογικών τεχνολογιών, η οποία συνήθως εκδηλώνεται από ανθρώπους που ποτέ δεν έζησαν την εποχή εκείνη.wyndorf είπε:Ειναι θλιβερος ο τροπος που βλεπουν τα πραγματα ορισμενοι.....λοιπον.....δεν μπαινω τωρα στο χωρο της ηχογραφησεις.....εκανα απλα μια ερωτησει για το πως το βλεπετε το θεμα....αλλα απο οτι βλεπω ορισμενοι ειστε το λιγοτερο ημιμαθεις.... το analogue recording δεν εχει πεθανει και δεν ειναι και τοσο τραγικο οικονομικα....ατακες του στυλ "εχει πεθανει παγκοσμια το analogue" ειναι απλα αστειες και με λιγο επαρχιωτικο χαρακτηρα...στα studio που εχω παει παγκοσμια μια χαρα τα παιζουν τα studer και δεν ειναι δυνατον σοβαρο studio να δουλευει με controler και μονο DAW.....τα τελευταια 4 χρονια οι πωλησεις σε 2 inch tape απο την RMG (ex EMTAC) εχουν ανεβει 130% και απλα συνεχιζουν να ανεβαινουν....τυχαιο μωρε θα ειναι....ολη οι ιστορια χαλασε απο κατι τυπους σαν και εσας που νομιζετε οτι μπορειτε να γραψετε ενα δισκο σπιτι με το PC και ενα pre amp....sorry παιδια αλλα δεν παει ετσι.....ενα fostex 16 channel το βρισκεις γυρω στα 500 euro και αν σεβεσαι τον εαυτο σου νομιζω πως αξιζει...δεν πειραζει μην παρεις την super duper vintage guitar που κανει 2500 euro και πανω, εχεις αλλες 5 its ok......με αυτα τα λεφτα μια χαρα στηνεις 16 καναλια με compression και ολα.....δεν θα μπω στην διαδικασια τεχνικων χαρακτηριστικων head room κτλ πιστευω πως ειναι περιτο.....κανενας μαλλον δεν ξερει πως ενα combo τον 2 ειναι οτι πρεπει αν ντε και καλα το θες το ρημαδι η αν εισαι κουλος και πρεπει να το πεθανεις στα edit...πφφ βαρεθηκα της μ####!ς...δεν μου κανει εντυπωσει οτι οι περρισοτερες Ελληνικες παραγωγες ειναι αθλιες....με τετοια μυαλα λογικο ειναι.....δεν θα τα εγραφα ολα αυτα αυτα αλλα απλα με νευριαζει η σιγουρια που τα λενε ορισμενοι αυτα που λενε......κουνια που σας κουναγε boys......![]()
ναι αλλα αυτο αμεσως ακυρωνει αυτο που ειπεςPJ είπε:@Superfunk
Mόλις τελειώσεις την μίξη μπορείς να πάρεις τα κανάλια σε HD για backup. Ναι μετά αν θελήσεις να μιξάρεις ξανά τότε είσε πλέον ψηφιακός αν όχι είσαι αναλογικός. Πάντως ακόμα και στην πρώτη περίπτωση έχεις πάρει αυτό που σου δίνει το αναλογικό. Βέβαια υπάρχουν και πολλές παραλλαγές του σεναρίου.
μια και ολο το editing θα γινει στο DAW....H μπάντα πρέπει να είναι καλά προβαρισμένη (όπως πάντα άλλωστε) γιατί είναι πολύ δυσκολότερο να την διορθώσεις χωρίς DAW. Από ένα σημείο καιμετά απλά δεν αξίζει τον κόπο.