Trolley μπορεις να γραψεις οτι θελεις, οταν λεω οτι θα το "γραψεις τζαμπα" εννοω οτι αδικα θα σπαταλησεις το χρονο σου για κατι που εχουν γραφτει τα παντα κι απο τις δυο πλευρες και ασχετα αν μερικοι κανουν πως δεν καταλαβαινουν. Δεν νομιζω να γραψεις κατι καινουργιο, να σου θυμισω μονο οτι εδω μιλαμε για synthesizers και οχι γενικα για μουσικα οργανα. Λιγα βασικα πραγματα να ξερεις απο synths και την ιστορια τους και παιρνεις ευκολα χαμπαρι ποιος δουλευει ποιον σ'αυτη την αγορα.
Ακομα περιμενω να μου πει καποιος Moogοπληκτος με λογικα και αντικειμενικα επιχειρηματα γιατι οι αρχαιολογιες της εν λογω εταιρειας πωλουνται στις τιμες που πωλουνται και γιατι παρομοιες εταιρειες που κατασκευαζουν εφαμιλλα ή και (πολυ) καλυτερα synths κοστολογουν τα προιοντα τους στο 1/3 και κατω της τιμης της "Αγιας Εταιρειας". Εκτος κι αν πιστευει καποιος οτι η Waldorf/DSI/
Arturia κλπ ειναι εταιρειες-κολοσσοι σαν την Yamaha και μπορουν να πουλανε σε χαμηλες τιμες ενω η κακομοιρη Moog που ειναι μια μικρη εταιρεια με υπερογκα εξοδα αναγκαζεται να πουλαει σε τιμες δεκαπλασιες. :-[
Η Waldorf παιζει να εχει και...10 ατομα το πολυ στην εταιρεια της. Ειδατε το νεο της αναλογικο monosynth? Ειδατε specs? Ειδατε κατασκευη? Ειδατε τιμη? Λετε να τους διαφευγει κατι εκει στην Waldorf?
Η Moog, μια εταιρεια της οποιας τα synths της ηταν ηδη απο τα μεσα των 70s ξεπερασμενα και που στο τελος εφαγε και μια χρεωκοπια και ηρεμησε(-σαμε), απο το 1993 που επαναλειτουργησε και ως σημερα, το μονο που μπορει και κατασκευαζει ειναι μια παραλλαγη του Minimoog model D του 1969, πασαροντας το σαν το "Αγιο Δισκοποτηρο" των synths.
Εταιρεια για γελια που ακομα και σημερα δεν ειναι ικανη να κατασκευασει ενα σοβαρο και συγχρονο αναλογικο πολυφωνικο synth, που ομως επιζει χαρη σε πελατες με νοοτροπια Mamonu
("δεν θελω να κανω την δουλεια μου οικονομικα. θελω να ακουω κατι που να μου αρεσει και ας περιμενω 2 χρονια μεχρι να το παρω αυτο το κατι που θα μου αρεσει"). Να φανταστω οτι ετσι σκεφτεσαι και για τις αλλες αγορες σου φιλτατε Mamonu? Απο το super market μεχρι την αγορα ρουχων κλπ, ετσι αγοραζεις? Μισο κιλο φετα στα 150€ και ενα ζευγαρι καλτσες στα 50€? Δεν σε πειραζει η τιμη ε? Αρκει που γουσταρεις την φετα και τις συγκεκριμενες καλτσες, δεν πα να τις πουλανε οσο θελουν... ;D ;D
Btw, χτες το βραδυ ακουσα μουσικη απο το λινκ σου και μου αρεσε.