Analog Keys. Νέο synth απο την elektron

CarpeOmnious είπε:
Κάποτε θα περάσει και η μόδα του αναλογικού
Aυτό ΔΕΝ καταλαβαίνεις εσύ και ο άλλος ο ενθουσιώδης ημιμαθής νέος με το m-audio venom των 199 ευρώ.

Δεν μιλάμε για μόδα.

Μιλάμε για ήχο.HXO!!!!

Υπάρχει ο αναλογικός ήχος που βγαίνει από αντίστοιχα πανάκριβα κυκλώματα-εξαρτήματα και υπάρχει και ο ψηφιακός ήχος που βγαίνει από πλακέτες κινέζικες που παράγονται κατά χιλιάδες ανά λεπτό.

Την αισθητική και το γούστο του καθενός που το βάζεις;

Έπειτα υπάρχουν και ΑΛΛΑ αυτιά αγαπητέ όπως και ΑΛΛΕΣ τσέπες στο κόσμο γύρω μας.

Υπάρχουν αυτιά που ακούνε πράματα που ενδεχομένως τα δικά σου αυτιά δεν το ακούνε ή δεν έχουν εκπαιδευτεί να το ακούνε ή να το αξιολογούν.Άμα έχεις μεγαλώσει με venom πως περιμένεις μετά να αξιολογήσεις κάτι ανώτερο;

Είχε παραθέσει ο Ourdarkness μια συγκριτική μελέτη για τα Moog...αλλά μούγκα στην στρούγκα... δεν διάβασα κανένα σχόλιο.

Αμ το άλλο;Άλλος φωνάζει σπίτι του "παρέα" με 50 ευρώ και άλλος με 500, κουμάντο στην τσέπη του θα κάνεις;To αν κρίνει ο υποψήφιος αγοραστής ότι κάτι τον καλύπτει και "σκάει" 1800 ευρώ - αφού τα έχει προφανώς - γιατί είναι κατακριτέο και γίνεται μείζον αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού σε κάθε thread για συνθετητή;

Κόμπλεξ;

Δεν απαντάει κανείς...άρα κόμπλεξ σε βαθμό ανησυχητικο.

:)

CarpeOmnious είπε:
Ένα διφωνικό αναλογικό θέλω, όχι τίποτα περίεργο, να μπορώ να παίζω μείζονα-ελάσσονα ρε γμτ. Και να μην πάει πάνω από 500ε. Θέλω πολλά;
Για διφωνικο δυσκολο, κανεις δεν βγαζει πλεον απ'οτι ξερω. Το μονο που θα βρεις ειναι το Oberheim Two Voice Pro το οποιο κοστιζει....2075€ παραπανω απο το ποσο που θες να δωσεις. A ρε βρεγμενη σανιδα που θελουν μερικοι...
mock.gif

Αναλογικα μονοφωνικα παντως μπορεις να βρεις στα λεφτα που λες και ακομα φθηνοτερα.

DSI Mopho (333€), Arturia MicroBrute (300€), Arturia MiniBrute (495€), Novation Bass Station II (459€), Waldorf Pulse 2 (500€). Μερικα απο τα παραπανω ειναι desktop ενω αλλα keyboard editions. Ολα δε ειναι αξιολογα και προσιτα στην τιμη.

Aυτό ΔΕΝ καταλαβαίνεις εσύ και ο άλλος ο ενθουσιώδης ημιμαθής νέος με το m-audio venom των 199 ευρώ.
Ημιμαθη να πεις την αστεια φατσα σου οταν την δεις στον καθρεφτη. Κατα τα αλλα, παρε και το παρακατω λινκ να διαβασεις (αν ξερεις βεβαια να διαβαζεις Αγγλικα) για το Venom να ξεστραβωθεις και να δεις για τι synth μιλαμε και να μη κρινεις αλλη φορα τα synths απο την τιμη τους. :-*

http://www.matrixsynth.com/2011/03/m-audio-venom-review-and-interview-with.html

Αμ το άλλο;Άλλος φωνάζει σπίτι του "παρέα" με 50 ευρώ και άλλος με 500, κουμάντο στην τσέπη του θα κάνεις;To αν κρίνει ο υποψήφιος αγοραστής ότι κάτι τον καλύπτει και "σκάει" 1800 ευρώ - αφού τα έχει προφανώς - γιατί είναι κατακριτέο και γίνεται μείζον αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού σε κάθε thread για συνθετητή;Κόμπλεξ;
Κανεις δεν (σου) ειπε οτι δεν εχουμε 1800€ και παραπανω να ξοδεψουμε, ισα ισα. Απλα δεν ειμαστε fanboys/fashion victims σαν και του λογου σου που αγοραζεις (ή θα ηθελες να αγορασεις) την καθε πανακριβη παπαρια που βγαζει η καθε αποτυχημενη εταιρεια και στην πασαρει σαν τη Ferrari των synths.

Είπα να τσεκάρω το θρεντάκι να δω περί τίνος πρόκειται, και τι να δω?
facepalm.gif

Ρε συ Walter Fail... ΠΑΛΙ τα ίδια?  ;D  Σε κάθε θρεντ για analog synths η ίδια ιστορία? Πόσες φορές θα παιχτεί η κασσέτα πριν λιώσει? Πάνω από τις εξακόσιες εξηνταέξι φορές καίγεσαι...
rotflmao.gif

bloody_sunday είπε:
ΠΑΛΙ τα ίδια? ;D Πόσες φορές θα παιχτεί η κασσέτα πριν λιώσει?
Δεν ειναι κασετα, (2013 εχουμε, αλλα που να το ξερεις, εσυ εχεις μεινει ακομα στο 1969...
mock.gif
) CD ειναι και δεν λιωνει. Αντε διαβασε τωρα το θρεντ απ'την αρχη και πες μας την "εμπεριστατωμενη" γνωμη σου, οπως κανεις παντα... :-X

Koυβέντα για ήχο, κουβέντα για την συγκριτική μελέτη του ourdarkness.

Καλά εσένα ποτέ δεν σε ένοιαξε ο ήχος, είναι πασιφανές.

Αλλά πως να τον νοιάξει τον άνθρωπο και πως να μιλήσει αυτός ο άνθρωπος για ήχο από την στιγμή που κρίνει μηχανήματα και τα αγοράζει ακούγοντας τα μόνο στο internet;(δική σου δήλωση είναι αυτό)

Λοιπόν waterfall μόνο για yamaha "ξέρεις" (τελοσπάντων) μόνο για αυτά μιλάς, copy paste δηλαδή των specs, επίσης είσαι και άριστος viewer του youtube.Κeep on.

Όσο για το venom τι παραθέτεις βρε καημένε;

Eκτίθεσαι για χιλιοστή φορά.Τι προσπαθείς να αποδείξεις με ένα λινκ που πετάς;

Ότι το συγκεκριμένο αστείο της m-audio είναι συνθετητής άξιος αναφοράς ή σύγκρισης;

Δεν μπαίνω καν στον κόπο.

Έχω πειστεί ότι έχεις θέμα.Κοιταξέ το.

CarpeOmnious είπε:
θα σταματήσει να αγοράζει υπερκοστολογημένα προιόντα
Ολο λετε για υπερκοστολογημενα προιόντα, αλλά ενας δε βρεθηκε να μας πει ποσο κοστίζει η κατασκευή ενος αναλογικου synth.

Απλες υποθεσεις με βαση στρεβλές αντιλήψεις...δε γινεται ετσι κουβεντα...

Ακου καρτελ αναλογικων ::)

nektarios είπε:
Όσο για το venom τι παραθέτεις βρε καημένε;Eκτίθεσαι για χιλιοστή φορά.Τι προσπαθείς να αποδείξεις με ένα λινκ που πετάς;

Ότι το συγκεκριμένο αστείο της m-audio είναι συνθετητής άξιος αναφοράς ή σύγκρισης;

Δεν μπαίνω καν στον κόπο.
Δεν μπαινεις καν στον κοπο να ανοιξεις τα στραβα σου να διαβασεις για το synth, αλλα να του κανεις "κριτικη" ξερεις. Μαιστα....

Έχω πειστεί ότι έχεις θέμα.Κοιταξέ το.
Εχω πειστει οτι εισαι βλαμμενος. Μη το κοιταξεις, η περιπτωση σου ειναι ανιατη.
yawn.gif

nektarios είπε:
Υπάρχει ο αναλογικός ήχος που βγαίνει από αντίστοιχα πανάκριβα κυκλώματα-εξαρτήματα και υπάρχει και ο ψηφιακός ήχος που βγαίνει από πλακέτες κινέζικες που παράγονται κατά χιλιάδες ανά λεπτό.
Είναι υπερ-απλουστευμένη η προσέγγισή σου.

Όπως και αν έχει όμως, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι ο πλανήτης έκανε τις επιλογές του. Το παρόν και το μέλλον του ήχου είναι ψηφιακό. Δεν είναι δυνατό να συζητάμε για το ένδοξο αναλογικό παρελθόν σα να αφορά - επί της ουσίας - οποιονδήποτε. Με την ίδια λογική, ας αρχίσουμε και το λιβάνισμα για τους δίσκους βινυλίου, τα μαγνητόφωνα κ.ο.κ. Αυτό είναι hi-fi, όχι συζήτηση για συνθετητές.

Waterfall-K είπε:
Δεν ειναι κασετα, (2013 εχουμε, αλλα που να το ξερεις, εσυ εχεις μεινει ακομα στο 1969...
mock.gif
) CD ειναι και δεν λιωνει.
Όχι, ΚΑΣΕΤΑ είναι μιας και τα "επιχειρήματα" που παπαγαλίζεις είναι τόσο παλιά & αραχνιασμένα που μόνο σε κασέτα μπορούν να είναι γραμμένα (και κάπου αλλού αλλά ας μην το θίξουμε). Ειλικρινά τώρα... όλοι οι άλλοι έχουν βαρεθεί - εσύ όχι?

Αντε διαβασε τωρα το θρεντ απ'την αρχη και πες μας την "εμπεριστατωμενη" γνωμη σου, οπως κανεις παντα... :-X
pig-wrestling_789027i.jpg

neeq είπε:
Ολο λετε για υπερκοστολογημενα προιόντα, αλλά ενας δε βρεθηκε να μας πει ποσο κοστίζει η κατασκευή ενος αναλογικου synth.

Απλες υποθεσεις με βαση στρεβλές αντιλήψεις...δε γινεται ετσι κουβεντα...

Ακου καρτελ αναλογικων ::)
επειδη με ενα φιλο μου αρχισαμε περσυ και ασχοληθηκαμε με λιγο DIY σε modular

ενα μονο Envelope Generator κοστιζει αμα βαλεις τα υλικα απο κει που συνηθως τα παιρνουν ολοι Usource/Mouser etc  σου κοστιζει κανα 40ρι. και για να φτιαξεις πανελ κανα 20ρι. βαλε τωρα οτι με το ιδιο σκεπτικο ενα απλο Osc κανα 60ρι...

φιλτρο. πες το ιδιο.

οποτε... ενα full subtractive voice (OSC-VCA-ENV-VCF) εxεις ας πουμε χοντρικα 150-200 ευρω σε υλικα....... κ ειναι DIY οποτε μπορει και να φαινεται η να ακουγεται σαν τον κωλο της μαιμους(ειδικα αμα εχεις κανει κανενα λαθος στη συναρμολογηση/κολλημα κλπ)

βεβαια εδω μιλαμε και για κοντρολ αυτου του πραγματος. και μετα να ειναι και μικρο σε μεγεθος. (αρα αρκετα λεφτα σε R&D)

το κακο (η καλο) ειναι βασικα το προβλημα του economies of scale.

δηλαδη μια εταιρια που θα φτιαξει 50000 μηχανηματα στο καθε εξαρτημα επειδη παιρνει τοσα πολλα θα της βγει σχετικα πολυυυυ φθηνοτερο απο καποιον που θα φτιαξει 4000 η 400 ...

τωρα ενταξει... δεν ειναι δικαιολογια να υπερχρεωνουν καποιες εταιριες κατι.. αλλα

οποιος θελει..  ιδου η ροδος ιδου και το κολλητηρι....

επισης καποια απο τα πραγματα που κανει ενα α4&monomachine&machinedrum δεν μπορουν να τα ονειρειευουν οι αλλες μπακατελες...

* αρκετες εισοδους εξοδους για ηχο...

* δυνατοτητα για να στελνει 5V triggers καποιο η ολα τα outs.

(αρα syncing apregiators / triggering drum modules )

στο οκτατρακ μικρο=sequencing καθως και χρονους οχι βασισμενους σε 4/4 αναγκαστικα

(απλο αλλα σχεδον πολλυ λιγα hardware μηχανηματα μπορουν να το κανουν)

στο monomachine 3 διαφορετικα FM engines ελεγχομενα με knobs

με λιγα λογια.. αρκετα προχωρημενα πραγματα...... κατα την γνωμη μου

ισως αξιζουν οχι full price αλλα με τα απο ενα χρονο μια αγορα σαν μεταχειρησμενα..

(εκτος απο το α4 ολα τα elektrons τα πηρα σε καλη τιμη used..)

also. ...some elektrons μαζι με ενα memorymoog (αυτη η "τσιμπια" ηχου σε καποια φαση)  :)

[flash=200,200]

do you like this sort of thing? buy it ..

you dont??. no problem . και ολες οι γνωμες δεκτες... ;)

bloody_sunday είπε:
όλοι οι άλλοι έχουν βαρεθεί - εσύ όχι?
Κανεις δεν εχει βαρεθει. Μπορει να μη σου αρεσει να διαβαζεις σχολιασμο για τις απαραδεκτα υψηλες τιμες ορισμενων αναλογικων synth, αλλα τι να κανουμε? Οσο καποιες εταιρειες συνεχιζουν να μας προκαλουν το γελιο και τον εκνευρισμο με τις απαραδεκτα υψηλες τιμες των αναλογικων τους synth, εμεις (εμεις = το 95% των synth players στον πλανητη Γη) θα συνεχισουμε να το σχολιαζουμε αρνητικα. Σε οποιον δεν αρεσει ας διαβασει κατι αλλο και ας μην μπαινει στον κοπο να σχολιαζει τα ασχολιαστα.

Κι ενώ το thread πήγαινε σχετικά ομαλά, μπήκατε δύο άτομα (ξέρετε ποιοι είστε) και το κάνατε ρδελομπού. Ρε άντε από δω να ούμε. Πραγματικά σας βαρέθηκα. Λες και βλέπω αντιπαραθέσεις στα κωλοκάναλα με τους πολιτικάντηδες.

καλα γιατι τοσος χαμος για ενα synth? οτι ναναι...

καλες οι συγκρισεις, καλα τα specs, καλο το analog/digital αλλα ξεχνατε ενα πραγμα. το καθε synth παει αναλογα με τις αναγκες του καθενα μας στις παραγωγες του, τι ηχο ζηταει η το performance του καθε πληκτρα που παιζει live κλπ κλπ κλπ.

και κατι ακομα φιλε Waterfall-K νομιζω το να αναφερεις το venom εεε οπως και να το κανεις το επιπεδο πεφτει λιγο δεν νομιζεις? και δεν μιλαω για την τιμη αλλα ενταξει...ειπαμε....

mamonu είπε:
μια εταιρια που θα φτιαξει 50000 μηχανηματα στο καθε εξαρτημα επειδη παιρνει τοσα πολλα θα της βγει σχετικα πολυυυυ φθηνοτερο απο καποιον που θα φτιαξει 4000 η 400 ...
Θα της βγει πολυ πιο φθηνα για δυο λογους, πρωτον γιατι αγοραζει σε μεγαλες ποσοτητες τα εξαρτηματα (αν τα αγοραζει ολα και δεν κατασκευαζει η ιδια μερικα) οποτε τα παιρνει σε καλυτερη τιμη, και δευτερον γιατι τα αγοραζει σε τιμη χονδρικης.

Οι τιμες που αναφερεις πιο πανω ειναι λιανικης και μ'αυτες αγοραζεις εσυ και γω, οχι οι εταιρειες που κατασκευαζουν synths. Το κοστος λοιπον ειναι πολυ μικροτερο απ'οσο νομιζεις.

το καθε synth παει αναλογα με τις αναγκες του καθενα μας στις παραγωγες του, τι ηχο ζηταει η το performance του καθε πληκτρα που παιζει live κλπ κλπ κλπ.
Ειπε κανεις το αντιθετο? Και το παραπανω τι σχεση εχει με την τιμη του καθε synth?

και κατι ακομα φιλε Waterfall-K νομιζω το να αναφερεις το venom εεε οπως και να το κανεις το επιπεδο πεφτει λιγο δεν νομιζεις? και δεν μιλαω για την τιμη αλλα ενταξει...ειπαμε....
Το επιπεδο πεφτει οταν πεταγονται τα γνωστα fanboys και πηδανε το θρεντ. Για το Venom, να παραπεμψω και σενα στο λινκ να διαβασεις λεπτομερειες. Και μη μου πεις οτι εχεις διαβασει γι αυτο γιατι δεν θα γινεις πιστευτος. Ωραια θα ηταν απ'την αλλη να εγραφε καποιος ενα τετοιο review/αναλυση και αντι για Venom να ειχε το ονομα καποιος αλλης εταιρειας, και στο τελος να εκλεινε το review με την τιμη του η οποια θα ηταν ας πουμε 1500€ ή 2000€. Εκει να δεις τι θα ελεγαν οι γνωστοι "ειδημονες" που περιφερονται ανα τα φορουμς και γραφουν βλακειες. Θα ειχαμε γεμισει διθυραμβους για το Venom.

καλα ενταξει ειπαμε δικο σου ειναι το subforum...οτι θες λες. ;D ;D

και να θες να ονομαζεις οοοοποιον του αρεσει κατι αλλο απο σενα και μαλλον εχει αλλη ιδεα περι (προσωπικης αξιας μηχανηματος / ευρω) fanboy

στον εξω κοσμο ομως δεν ειναι ετσι τα πραγματα.  ;D

επειδη εσενα σου αρεσει αυτη η εταιρια  δεν παει να πει οτι οι αλλοι εχουν αδικο η ειναι fanboys

FACT :)

*οταν περσυ ελεγα για το OB8 που περασε για αρκετο καιρο απο τα χερια μου

(εφυγε σε καλο μου φιλο οποτε ειναι σαν να το εχω ακομα...) παλι τα ιδια ελεγες

τωρα που το βαλε ο κουτσομουρας... το κοτσαρεις σαν μεγα εργαλειο.

που παρεπιπτοντως ειναι. αν βαλεις ενα unison εκει δεν σωζει ολα τα

yamaha τυρος-γαριδακια ουτε ο τζιζας. ;D

** σε αυτο που με κανεις Quote λεμε το ιδιο πραμα. οσα πιο πολλα κοματια τοσο λιγοτερα λεφτα. αρα μια εταιρια mainstream σου πουλει κατι πολυ φτηνα ενω πιο  boutique ... not so much...

ετσι ειναι σε πεταλια,συνθ, αυτοκινητα, κονσολες, οτι ηλεκτρονικο φανταστεις.. κτλ.

mamonu είπε:
στον εξω κοσμο ομως δεν ειναι ετσι τα πραγματα.  ;D
Ε ναι, στον "εξω κοσμο" (?) η πλειοψηφια αγοραζει monosynths των 5000€ και μια μικρη μειοψηφια σαν και του λογου μου αγοραζει digital synths. Σε ενα μηνα να μας καλεσεις στο πρωτοχρονιατικο ρεβεγιον να γιορτασουμε μαζι το 1974. ;D ;D

*οταν περσυ ελεγα για το OB8 που περασε για αρκετο καιρο απο τα χερια μου παλι τα ιδια ελεγεςτωρα που το βαλε ο κουτσομουρας... το κοτσαρεις σαν μεγα εργαλειο.
Ναι ε? Για θυμισε μου τι ελεγα ακριβως για το OB8, ειμαι πολυ περιεργος.

mamonu είπε:
*οταν περσυ ελεγα για το OB8 που περασε για αρκετο καιρο απο τα χερια μου

(εφυγε σε καλο μου φιλο οποτε ειναι σαν να το εχω ακομα...) παλι τα ιδια ελεγες

τωρα που το βαλε ο κουτσομουρας... το κοτσαρεις σαν μεγα εργαλειο.

που παρεπιπτοντως ειναι. αν βαλεις ενα unison εκει δεν σωζει ολα τα

yamaha τυρος-γαριδακια ουτε ο τζιζας. ;D
Γιατί να κάνεις κάτι τόσο άκυρο, να συγκρίνεις ένα αναλογικό των 80s με το Tyros;  :o

Αν έχεις τα κότσια, σύγκρινε το οποιοδήποτε Oberheim με αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=0XxnPH5qahY

ή με αυτό:

για να δούμε ποιος έχει ανάγκη να τον σώσει ο τζίζας και ποιου θα του φύγει το τσίσο.  ::)

cyclops είπε:
Γιατί να κάνεις κάτι τόσο άκυρο, να συγκρίνεις ένα αναλογικό των 80s με το Tyros;  :o

Αν έχεις τα κότσια, σύγκρινε το οποιοδήποτε Oberheim με αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=0XxnPH5qahY

ή με αυτό:

oh. please

ψαρωσα τωρα.

ps. εχω access σε jupiter8 ενος φιλου μου και ειναι παρα πολυ ωραιο

βελουδινο.

αλλα το ob8 ειναι πιο αγριο.

οχι καλυτερο χειροτερο.

εσυ ομως φιλε με τα τσισα αυτο εχεις δει απο κοντα/παιξει /ακουσει με τις ωρες

η μοονο απο το youtube? ;D

ετσι και γω καθομαι και μιλαω για ωρες.

*επισης λιγα τα λογια σου για τα Oberheim διοτι αναβουν τα αιματα  ;D ;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ξεφευγουμε...παλι.

mamonu είπε:
καλα ενταξει ειπαμε δικο σου ειναι το subforum...οτι θες λες. ;D ;D

και να θες να ονομαζεις οοοοποιον του αρεσει κατι αλλο απο σενα και μαλλον εχει αλλη ιδεα περι (προσωπικης αξιας μηχανηματος / ευρω) fanboy
Αυτο παλι απο ΠΟΥ το καταλαβες ρε Mamonu? Χτες παλι εγραψες κατι ασχετα για το τι εσυ νομιζες οτι εγω εννοουσα. Διαβασε λιγο προσεκτικοτερα τι γραφω πριν βγαλεις ακυρα συμπερασματα. Κανεις δεν ειπε fanboy (ουτε εγω) καποιον που του αρεσει καποιο αλλο synth το οποιο δεν ειναι του γουστου μου. Να καταλαβαινομαστε λιγο μεταξυ μας, Ελληνικα μιλαμε. ::)

Trending...

Νέα θέματα

Back