Αμερικανικά οργανα , πάρτε τώρα που υπάρχει στοκ γιατί σε λίγο.....

βασικά οι mim ...γειά σας.
Τώρα για κάτι τερτίπια, φέρε από το εργοστάσιο του Μεξικού μερικά πραγματάκια να συναρμολογήσουμε στο custom shop εμείς...κι αυτά είπε ο πορτοκαλής να τα ψιλοξεχάσουνε και να βρούνε τρόπο να τα κάνουν αλλιώς.
Το ποιός θα επικρατήσει, ο νόμος της αγοράς ή της πορτοκαλέας....θα φανεί
Ετσι κι αλλιώς οι κινέζοι περιμένουν στη γωνιά και οι ινδονήσιοι κλπ κλπ

Το Μεξικό, ως πολύ πιο αδύνατη οικονομία, θα υποστεί άμεσο πλήγμα και τεράστιο.
Ο Καναδάς λιγότερο σε πρώτη φάση.
Μένει τώρα να δούμε το ποσοστό δασμολόγησης της Ε.Ε.

Αύριο θα συντάξω μια επιστολή για να τη στείλω στην Κομισιόν. Μόλις ο Τραμπ επιβάλει δασμούς στην ΕΕ, να μην λησμονήσει να συμπεριλάβει τη Fender στους ανταποδοτικούς δασμούς.
Και όσο πιο υψηλοί, τόσο πιο καλά... Η αξία των οργάνων μας μπορεί να "τσιμπήσει" ως και 25%.
Διότι ως γνωστό: Οι κρίσεις φέρνουν ευκαιρίες... 😄
ΥΓ: Από νωρίς - νωρίς (καθώς δουλεύω σήμερα) είμαι από τη μία με τους δασμούς και από την άλλη με τους... σεισμούς. Κακός συνδυασμός.

από τη μία με τους δασμούς και από την άλλη με τους... σεισμούς. Κακός συνδυασμός.
Και με τις κρεμαλες που θα έρθουν θα γράψεις τις υπερωρίες της ζωής σου 🤣🤣

Λογικά αν επιβληθούν δασμοί θα κόψουν και οι εταιρείες κάποιο ποσοστό από την τιμή για να μην υπάρξει αισθητή αύξηση. Το περιθώριο κέρδους το έχουν. Ήδη είναι αδικαιολόγητα υψηλές οι τιμές παρά τον πληθωρισμό.

Και το κόστος παραγωγής γι αυτούς σίγουρα έχει μικρύνει. Παλιά μόνο η Gibson είχε Plek machine, τώρα έχει ακόμα και ο Thomann αν θες να τους στείλεις το όργανο σου να αναλάβουν τα τάστα. Ο τύπος στο πρόσφατο ντοκυμαντέρ από το εργοστάσιο της Gibson καυχιόταν ότι γλυτώνουν πολύ χρόνο στην ταστοδουλεια χάρη στα (πολλά πλέον) plek machines που εχουν στο εργοστάσιο.

Λογικά αν επιβληθούν δασμοί θα κόψουν και οι εταιρείες κάποιο ποσοστό από την τιμή για να μην υπάρξει αισθητή αύξηση. Το περιθώριο κέρδους το έχουν. Ήδη είναι αδικαιολόγητα υψηλές οι τιμές παρά τον πληθωρισμό.

Και το κόστος παραγωγής γι αυτούς σίγουρα έχει μικρύνει. Παλιά μόνο η Gibson είχε Plek machine, τώρα έχει ακόμα και ο Thomann αν θες να τους στείλεις το όργανο σου να αναλάβουν τα τάστα. Ο τύπος στο πρόσφατο ντοκυμαντέρ από το εργοστάσιο της Gibson καυχιόταν ότι γλυτώνουν πολύ χρόνο στην ταστοδουλεια χάρη στα (πολλά πλέον) plek machines που εχουν στο εργοστάσιο.
Βλέποντας συνεντεύξεις από Αμερικάνους, ΟΛΟΙ καταδικάζοντας αυτή την κίνηση, λέγανε ότι οι όποιες αυξήσεις θα μετακυληθούν στους καταναλωτές, και ήταν ενάντια, διότι ξέρουν ότι θα υποστούν τα ίδια στις δικές τους εξαγωγές.

Επίσης τόνισαν ότι είναι εντελώς λάθος κίνηση, γιατί ό,τι ορυκτά χρησιμοποιούν στην Αμερική για κατασκευή τσιπς , είναι εισαγωγές κυρίως από Κίνα.

Επίσης τόνισαν ότι είναι εντελώς λάθος κίνηση, γιατί ό,τι ορυκτά χρησιμοποιούν στην Αμερική για κατασκευή τσιπς , είναι εισαγωγές κυρίως από Κίνα.
Και αυτό είναι και επιστροφή σε εμπορικές πρακτικές τελών 19ου αιώνα - αρχών 20ου και Μεσοπολέμου, κλπ...
Και βέβαια, όπως λέει το ρητό: Καλά θα πάει αυτό... 😄

Η Αμερική οχήματα δεν εξάγει και τα προϊόντα τεχνολογίας της κατασκευάζονται στην Άπω Ανατολή, έχει πολλά περισσότερα να κερδίσει από την φορολογία στα εισαγόμενα από ότι θα χάσει από τη φορολογία που θα της επιβάλουν στα εξαγόμενα προϊόντα. Κοινώς οι Αμερικάνοι είναι πλούσιοι και αγοράζουν πολλά σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, Ο Τραμπ κτηματομεσίτης είναι ξέρει από αυτά, τι με δίνεις να σε δώκω... αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής του και με τις υγείες μας όσοι γουστάρουμε αμερικάνικα μουσικά όργανα, που αποτελούν μια αγορά εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τα αμερικάνικα προϊόντα υποδεέστερα των ανταγωνιστών

Και αυτό είναι και επιστροφή σε εμπορικές πρακτικές τελών 19ου αιώνα - αρχών 20ου και Μεσοπολέμου, κλπ...
Και βέβαια, όπως λέει το ρητό: Καλά θα πάει αυτό... 😄
Εμπρός προς τα πίσω 😜

Η Αμερική οχήματα δεν εξάγει και τα προϊόντα τεχνολογίας της κατασκευάζονται στην Άπω Ανατολή, έχει πολλά περισσότερα να κερδίσει από την φορολογία στα εισαγόμενα από ότι θα χάσει από τη φορολογία που θα της επιβάλουν στα εξαγόμενα προϊόντα. Κοινώς οι Αμερικάνοι είναι πλούσιοι και αγοράζουν πολλά σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, Ο Τραμπ κτηματομεσίτης είναι ξέρει από αυτά, τι με δίνεις να σε δώκω... αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής του και με τις υγείες μας όσοι γουστάρουμε αμερικάνικα μουσικά όργανα, που αποτελούν μια αγορά εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τα αμερικάνικα προϊόντα υποδεέστερα των ανταγωνιστών
Θα ανέβει πολύ η τιμή της βενζίνης έλεγαν σε πρώτη φάση στην Αμερική, μάλλον εκεί κάνουν εισαγωγή.

Εγώ πάντως, με το που έμαθα ότι έχουν πάει επιφανείς έλληνες σεισμολόγοι στο νησί, ηρέμησα.
Πήγε και ΕΜΑΚ... Πάντως οι "επιφανείς" έχουν αποκλείσει την ηφαιστειακή δραστηριότητα ως αίτιο, οπότε πάμε σε παλιά, καλά υποθαλάσσια... ρήγματα.

Πήγε και ΕΜΑΚ... Πάντως οι "επιφανείς" έχουν αποκλείσει την ηφαιστειακή δραστηριότητα ως αίτιο, οπότε πάμε σε παλιά, καλά υποθαλάσσια... ρήγματα.
Μένουμε σπίτι.

οπότε πάμε σε παλιά, καλά υποθαλάσσια... ρήγματα

Σοβαρά μιλάς; Ούτε που θα πήγαινε το μυαλό μου. Εγώ νόμιζα ότι είναι κάτοικοι της μέσης γης σε συναυλία του Σάουρον. Τι σου είναι η επιστήμη....

Εγώ πάντως, μετά από ώριμο σκέψην , και για να προλάβω το "κακόν", πήρα μια απόφαση.
Μια black guard- ξανθιά tele ,θα τη χτυπήσω.
Είτε AVRI , είτε American Vintage, του 52 βεβαίως-βεβαίως.

Αύριο όμως αν βγεις να πας να πάρεις μια Fender (USA), γιατί σύντομα θα τις κοιτάμε με το... τηλεσκόπιο 😄
Έχω πάρει όλα της αμερικανικής Presonus που χρειάζομαι για μουσική παραγωγή για τα επόμενα 40 χρόνια, ηχεία, software, ακουστικά. Οπότε.... Ας βάλει όσους δασμούς θέλει. Εγω εχω κάνει τις προμηθειες μου. Έχω και fender κιθάρα . Έχω τα πάντα. Και είμαι και είμαι.

Εμένα το πρόβλημα μου είναι να ΞΕΦΟΡΤΩΘΩ αμερικανικά όργανα όχι να αγοράσω :ROFLMAO:
Αν οι ΑμερικΛανοι βάλουν δασΜοι την έκατσαν τη βάρκα.... Great depression τύπου 1929 τους περιμένει.....
Αλλά...ας πρόσεχαν....την ψήφο μας και τον ... τσαλαπετεινό μας προσέχουμε που τα ρίχνουμε :ROFLMAO:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back