Αμερικανικά οργανα , πάρτε τώρα που υπάρχει στοκ γιατί σε λίγο.....

Με τα αυτία μου άκουσα να το λέει.
Ναι και μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι θα συμβεί. Και τι να κάνει η... έρημη η Κομισιόν; Αναγκάστηκε να μιλήσει και αυτή, καθώς άρχισαν να σφίγγουν... τα γάλατα 😄

Κομισιόν: Η ΕΕ είναι υπέρ των χαμηλών δασμών - Θα απαντούσε σθεναρά σε επιβολή άδικων δασμών

Last edited:
Ναι και μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι θα συμβεί. Και τι να κάνει η... έρημη η Κομισιόν; Αναγκάστηκε να μιλήσει και αυτή, καθώς άρχισαν να σφίγγουν... τα γάλατα 😄

Κομισιόν: Η ΕΕ είναι υπέρ των χαμηλών δασμών - Θα απαντούσε σθεναρά σε επιβολή άδικων δασμών

Κλείνω....πάω να αγοράσα USA tele.... :p

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δε νομίζω ότι ο κόσμος χρειάζεται την Αμερική.Άμεση ενωση Ευρώπης Ρωσίας Κίνας.
Ο Τραμπ μπορεί να μην είναι η συμπάθια μου αλλά είναι εκλεγμένος... Σε αυτή την ένωση που λες ποιος θα κυβερνάει και με τι πολίτευμα; Για να σου πω πόσους αιώνες πίσω θα πάμε

Πάντως το κίνητρο του , περαν των εμμονων του,από ό,τι λέει (ο Τραμπ), είναι κυρίως οι Αμερικάνικες εταιρίες τύπου fender και gibson (κυρίως αυτοκίνητα βέβαια στο Μεξικό), που παράγουν φθηνά π.χ σε Κίνα- Μεξικό- Ινδονησία, και τα μοσχοπούλαν χωρίς δασμούς στις Η.Π.Α.
2.600 $ προβλέπουν οι οικονομολόγοι να επιβαρύνθουν τα νοικοκυριά στην Αμερική από την κίνηση αυτή.

Επίσης οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά 3-4 άρθρα που διάβασα, όλοι οι οικονομολόγοι λένε και αποδεικνύουν ότι η υψηλή δασμολογηση είναι εντελώς λάθος τρόπος για να δημιουργήσεις εγχώρια εργασία/ παραγωγή.
Διότι, ναι μεν θα τη δημιουργήσεις ,αλλά όλο το κόστος το επιβαρύνεται ο εγχώριος καταναλωτής.
Επίσης και σαν μέσο τόνωσης της εγχώριας παραγωγής δεν λειτουργεί.
Το 2018 ,όταν δασμολογησε υπερβολικά τα εισαγόμενα πλυντήρια, στατιστικά παρατηρήθηκε ότι αυξήθηκαν οι τιμές έτι περαιτέρω και τον εγχώριων πλυντηρίων.
Το κόστος το πλήρωσε πάλι ο Αμερικάνος.

Το κίνητρο μπορεί να είναι και η ενσωμάτωση του Καναδά ως 51η πολιτεία...

Το κίνητρο μπορεί να είναι και η ενσωμάτωση του Καναδά ως 51η πολιτεία...

Δεν τους βλέπω να ψήνονται.
Μην γίνει και το texas βόρειο Μεξικό πάλι έτσι όπως το πάει.
Με το καλημέρα, φασαρίες με τους γείτονες....

Επίσης οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά 3-4 άρθρα που διάβασα, όλοι οι οικονομολόγοι λένε και αποδεικνύουν ότι η υψηλή δασμολογηση είναι εντελώς λάθος τρόπος για να δημιουργήσεις εγχώρια εργασία/ παραγωγή
Τα άρθρα περίμενες για να το καταλάβεις; Τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ τα ξέχασες; :ROFLMAO:

Τα άρθρα περίμενες για να το καταλάβεις; Τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ τα ξέχασες; :ROFLMAO:
Ευτυχώς δεν έτρωγα μπανάνες....
Πάντως πέρα από τις κιθάρες, και παρακολουθώντας κυρίως καναδικά κανάλια, το πράγμα χοντραίνει.
Θα μας κάνει κάνα πόλεμο αυτός και θα μείνω χωρίς tele usa 😜

Μάνδρα, Ασπρόπυργος, Μέγαρα.
Ετσι έχετε μάθει να λέτε. Τραμπ τώρα. Ξυδακι 😀😀😀 κλείνουν τα πλυντήρια. Οι εταίροι που αγαπάτε τώρα θα γίνουν..... εταιρες🤣

Ευτυχώς δεν έτρωγα μπανάνες....
Πάντως πέρα από τις κιθάρες, και παρακολουθώντας κυρίως καναδικά κανάλια, το πράγμα χοντραίνει.
Θα μας κάνει κάνα πόλεμο αυτός και θα μείνω χωρίς tele usa 😜

Ψάξε λίγο για την πανωλεθρία που έπαθε η Αμερική πριν από ένα αιώνα με παρόμοιες μπούρδες που εμποδίζουν το ελεύθερο εμπόριο ,γουγλαρε Smoot-Hawley act 1930.
Εννοείται ότι οι παράνοια και ασχετιλα του Τραμπ σε ένα εκατό φορές περισσότερο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον θα έχει δραματικά χειρότερες συνέπειες.

Ψάξε λίγο για την πανωλεθρία που έπαθε η Αμερική πριν από ένα αιώνα με παρόμοιες μπούρδες που εμποδίζουν το ελεύθερο εμπόριο ,γουγλαρε Smoot-Hawley law 1930.
Εγώ δεν αμφισβητώ ότι έπαθε ή το βασικότερο ότι και τώρα θα πάθει.
Άλλωστε και ο ίδιος το είπε ότι στην αρχή θα χει "pain", και για τους Αμερικάνους.
Το θέμα είναι ότι θα γίνει κάνα μπαμ , και θα τρέχουμε όλοι.

Εγώ δεν αμφισβητώ ότι έπαθε ή το βασικότερο ότι και τώρα θα πάθει.
Άλλωστε και ο ίδιος το είπε ότι στην αρχή θα χει "pain", και για τους Αμερικάνους.
Το θέμα είναι ότι θα γίνει κάνα μπαμ , και θα τρέχουμε όλοι.
Σαφώς, αλλά περισσότερο από όλους θα τρέχουν οι Αμερικανοί ,θα καταστραφούν περισσότερο και από τους Βρετανούς με το Brexit , θα κλάψουνε μανουλες...
You can't unring a bell my friend ...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back