harisexp είπε:
Όχι εγώ, αλλά πολλοί καλλιτέχνες που ασχολούνται με το ambient (κυρίως) και new age βγαίνουν στη σκηνή με 1 λαπτοπ.
Τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς πειράζουν και θεωρείται live και όχι playback. Ίσως να αλλάζουν ας πούμε τη δομή στα δυνατά μέρη των κομματιών τους, είτε να παρουσιάζουν κάποιες νέες ιδέες για τα κομμάτια αυτά (πχ αυτές που έμειναν εκτός arrangement κι έτσι)
Και το δεχεται αυτο ο κοσμος;Στο εξωτερικο;
Γιατι στην ελλαδα το βλεπω δυσκολο να δεχτουνε κατι τετοιο ???
Τονίζω με bold κάποιες φράσεις δύο αγαπητών συμφορουμίτων, θεωρώντας ότι υπάρχει "ψωμί" στην υπόθεση.
Πριν λίγες μέρες, παρακολούθησα ένα "live" πολύ γνωστού μουσικού, οι οποίος χρησιμοποίησε laptop (συνοδεία βίντεο).
Ό,τι ακούστηκε ήταν
χαλαρά προηχογραφημένο (playback). Το show πλαισιώθηκε με τον μουσικό να αλλάζει τις θέσεις (με πολύ ψαρωτικό και δήθεν ψαγμένο τρόπο) κάποιων μικρών κουτιών που είχε δίπλα στο laptop, υποτίθεται επηρεάζοντας "κάτι" (τον ήχο; την εικόνα; θα σας γελάσω).
Επειδή και τα ματάκια μου λειτουργούν ωραιότατα και τα αυτάκια μου είναι αρκούντως εξασκημένα (θεωρώ, πάνω από το μέσο όρο), δύναμαι να σας πω ότι φάγαμε όλοι την κοροϊδία της ζωής μας.
Προσωπικά, θα θεωρούσα πιο έντιμο να έβγαινε κάποιος με το λάπτοπ, να πάταγε ένα play και να άκουγε μαζί με εμάς, πίνοντας το ποτό του. (αλλά, φυσικά, αυτό δε θα αποτελούσε "event").
Καημένε μου Harisexp... στην Ελλάδα όχι μόνο τα δέχονται αυτά, αλλά η πλειοψηφία πιστεύει ότι είναι πολύ προχωρημένη που παρίσταται σε τέτοια θεάματα.
Αν δεν ήμουν τόσο συνειδητοποιημένος, θα έλεγα ότι περιμένω τη μέρα που στη θέα τέτοιων "live", θα σηκώνονται πολλά άτομα (κι όχι 5-6 που σηκώθηκαν κι έφυγαν) και θα ρίχνουν μούτζες και με τα δύο χέρια. Αλλά, τουλάχιστον στην Ελλάδα των βλάχων που θεωρούν ότι αποκτούν μουσική καλλιέργεια απλά και μόνο γνωρίζοντας ό,τι πιο κουλό όνομα υπάρχει στη δισκογραφία (χάριν μόστρας σε παρέες), κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί.
Καληνύχτα.