Ambient live

boukaw7 είπε:
αν θες LH στείλε με πμ και τους 2 καλλιτέχνες που ανέφερες.
Και εγώ θα ήθελα να τους ξέρω.

boukaw7
Δεν ξέρω αν αυτή η κουβέντα βγαίνει offtopic. Αν είναι έτσι ας το πει ο harisexp.
Οχι,ειναι ενδιαφερων να επεκαταθει το θεμα :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να πω κ εγω 2 πραματακια,οχι οτι δεν επαναλαμβανω αυτα που εχουν ειπωθει ηδη.

Υπαρχουν 3 κατηγοριες:

1)αυτοί που πατάνε το play και παιζουν κονσερβα κ χορευουν στη σκηνη (δεν θα παρω)

2)αυτοι που κανουν το 1 αλλα παριστανουν οτι παιζουν,δλδ μας κοροιδευουν.πχ κονσερβα->play->KP-2 ή 3 +κονσολιτσα που εχουν κανει assign σε καποιο knob ενα delay (εχω παρει αλλα δεν θελω αλλο)

3)αυτοί που οντως παιζουν εκεινη τη στιγμη και τα σπάνε.Ημουν εκει που λεει ο lost highway (στην Αννούλα) και σας διαβεβαιω πως ηταν μια κοπελιτσα μπροστα σε ενα λαπτοπ και το κοινο παρακολουθουσε αποσβολωμενο ολες τις κινησεις της και δεν ακουστηκε κιχ απο κατω.Ξεκιναγε απο μια λουπα,πχ μια φωνη απο ενα νανουρισμα κ το ξεσκιζε οσο δεν παει,χωρις κοιλιά,χωρις κλισέ και κυριως χωρις να υποτιμα τους ακροατες της.

blue είπε:
Ημουν εκει που λεει ο lost highway (στην Αννούλα) και σας διαβεβαιω πως ηταν μια κοπελιτσα μπροστα σε ενα λαπτοπ και το κοινο παρακολουθουσε αποσβολωμενο ολες τις κινησεις της και δεν ακουστηκε κιχ απο κατω.Ξεκιναγε απο μια λουπα,πχ μια φωνη απο ενα νανουρισμα κ το ξεσκιζε οσο δεν παει,χωρις κοιλιά,χωρις κλισέ και κυριως χωρις να υποτιμα τους ακροατες της.
Και, όπως εύστοχα μου είπε ο Blue εκείνο το βράδυ, "για κάτι τέτοιες μουσικές, ανεβαίνω σε τραπέζια".  ;D

Φτου και πράγματι αυτήν ήθελα να τη δω ρε γαμώτο και το ξέχασα!

Κάντε ρε παιδιά ένα review, πως ήταν το πράγμα δηλαδή, έπαιζε κάποιο beat standard και από πάνω έβαζε λούπες και τις πείραζε? Έπαιζε και νότες ή μόνο πείραζε ήχους? Τι performance έκανε? ???

NemOOO είπε:
Ρε παιδια πειτε στον λαο ποιο ηταν αυτο το live... ;D
Κάντε ρε παιδιά ένα review, πως ήταν το πράγμα δηλαδή, έπαιζε κάποιο beat standard και από πάνω έβαζε λούπες και τις πείραζε? Έπαιζε και νότες ή μόνο πείραζε ήχους? Τι performance έκανε? ???
"Μετά από απαίτηση των αναγνωστών"  ;D να πω δύο λόγια:

Η "Αννούλα" που αναφέρει ο Blue είναι η Πολωνέζα An on bast, η οποία παίζει κάτι σαν ambient-IDM. Δυστυχώς ό,τι έχω καταφέρει να ακούσω από αυτήν (μέσω MySpace) δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με αυτά τα εκπληκτικά πράγματα που άκουσα εκείνο το βράδυ.

Η An χρησιμοποίησε το Ableton Live με έναν midi controller (είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ήταν ο Novation Remote Zero SL).

Δεν έπαιζε κάποιο beat standard (δεν υπήρχε πάντα ρυθμικό στοιχείο ή κάποια βάση που να έμενε για πολλή ώρα), ούτε έπαιζε με κάποιο προκαθορισμένο arrangement (αυτό δε θα το καταλάβαινα ενδεχομένως, απλώς μου το είπε η ίδια κατά το soundcheck). Είχε έτοιμα elements (όχι απαραίτητα "ολόκληρες" λούπες) τα οποία ενεργοποιούσε, έκοβε, έραβε, πείραζε με διάφορα εφέ σε real time και μάλιστα "ικανοποιητικά" γρήγορα, για να σου ερεθίζει τον εγκέφαλο.

Μη φανταστείτε ότι έμεινα έκπληκτος επειδή είδα μια "IDM-shredder"  ;D (δεν εντυπωσιάζομαι με τέτοια), απλώς αρκέστηκα στην περιγραφή τεχνικών λεπτομερειών διότι δύσκολα περιγράφεται αυτό που ζήσαμε.  ;)

Το εύπλαστον - και εμμέσως διαδραστικό- στοιχείο σε τέτοιου είδους μουσική ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

Τι είναι/σημαίνει IDM?

Intelligent Dance Music.....

οι autechre ηταν απο τους πρωτους που χαρακτηρισαν την IDM

αν και μου παιζουν στα νευρα ολα αυτα τα υποειδη. electronica ειναι ρεεεεε ;D

Ακουσα καποια κομματια απο το myspace τα οποια ήταν άκρως ενδιαφεροντα.... ;D ;D

Thanks for the information...

Shadowalker είπε:
αν και μου παιζουν στα νευρα ολα αυτα τα υποειδη. electronica ειναι ρεεεεε ;D
Αν και θα συμφωνήσω ότι το κακό με τις ταμπέλες έχει παραγίνει, παρόλα αυτά κάποιες βασικές ας υπάρχουν. Άλλο να μιλάμε περί house, trance, techno, noise και άλλο περί acid trance, eurotrance, της παναγιάς τα μάτια trance

Tα δικα μου κοματια δεν ξερω σε τι κατηγορια να τα βαλω

Ambient-new age-electroacoustic-instrumental-experimental...

megalo mperdema ??? Αν μπορειτε βοηθειστε :)

harisexp είπε:
Tα δικα μου κοματια δεν ξερω σε τι κατηγορια να τα βαλω

Ambient-new age-electroacoustic-instrumental-experimental...

megalo mperdema ??? Αν μπορειτε βοηθειστε :)
New age είναι ο σωστός όρος γι' αυτό που κάνεις.

Thanks , παντως τιποτα δεν ειναι σιγουρο σημερα με τις ονομασιες που υπαρχουν :)

παντως νομιζω οτι το καλυτερο θα ηταν να βλεπει ολος ο κοσμος με προτζεκτορα την οθονη του λαπτοπ του καλλιτεχνη

ετσι θα βλεπουμε τι παιζει ακριβως και αν αξιζει θα γουσταρουμε

γιατι ετσι ειναι σαν να βλεπεις μια μπαντα και ο κιθαριστας πχ να εχει ενα κουτι μπροστα του και να κρυβει την κιθαρα του

ggorgo είπε:
παντως νομιζω οτι το καλυτερο θα ηταν να βλεπει ολος ο κοσμος με προτζεκτορα την οθονη του λαπτοπ του καλλιτεχνη

Επίσης, χρήσιμες θα ήταν και δύο κάμερες για κάθε κιθαρίστα, να βλέπουμε τι ακριβώς παίζει, για να ξέρουμε:

Να γουστάρουμε ή όχι;...

Kάτι τέτοια σκεφτόντουσαν οι Gorillaz και παίζανε σε μια σκηνή που ήταν όλη καλυμμένη με λευκό πανί... (εκτός κι αν τους άρεσε το... θέατρο σκιών!!!)  ;D

Κι ο Van Halen παλιά γυρνούσε την πλάτη του στο κοινό όταν ξεκινούσε τα κουλά του, μάλλον για να μην ξεφύγει η προσοχή του κοινού από τη μουσική και επικεντρωθεί σε αυτόν. Βέβαια, όταν πας να δεις έναν βιρτουόζο, πας και για να τον χαζέψεις, κακά τα ψέματα.

Lost_Highway είπε:

Επίσης, χρήσιμες θα ήταν και δύο κάμερες για κάθε κιθαρίστα, να βλέπουμε τι ακριβώς παίζει, για να ξέρουμε:

Να γουστάρουμε ή όχι;...
και γ*μ* τις απαντησεις  ::) :o ::)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back