aluminium tailpiece...

funkysoul

Μέλος
Πόντοι
48
εχω μια replica les paul την οποια πηρα επιδη καλοστεκοταν σε στησιμο-ξυλα κτλ.και με μια αναβαθμηση σε μαγνητες-roller bridge-bone nut-pots ειμαι απολυτα σε αυτο που θελω.αυτο λοιπον που δεν εχω καθολου ιδεα ειναι ειναι το τι παραπανω θα παρω αν της ριξω και ενα aluminium tailpiece.

http://cgi.ebay.com/Aluminum-Tailpiece-w-Metric-studs-import-guitars-/110567170110?pt=Guitar_Accessories&hash=item19be51203e

εαν καποιος εχει κανει αυτη την αναβαθμηση παρακαλω ας πει το ποση και τι  διαφορα ειχε στον ηχο του.

Το έχω κάνει και μου άρεσε πολύ το αλουμίνιο!

Πιο πολύ sustain πιο πολλές αρμονικές!

Προτείνεται ανεπιφύλλακτα!

Οπως και το wrapover πέρασμα χορδών a la Gibbons ;)

Γυρνα το κουμπακι του αλουκλμινιου στην modding πεταλιερα σου.... τσαμπα λεφτα, αν καποτε χαλασει κατι βαλε ενα ζευγαρι βαλε tonepros, μεχρι τοτε η μοναδικη αλλαγη θα ειναι ψυχολογικη. Εδω και bridge απο stock σε bridge με locking studs και δεν βλεπεις διαφορα...

δεν εχω effects εκτος απο ενα bd-2 αλλα συνηθος παιζω καρφι

η tonepros εχει αλλο αλουμινιο δλδ?

Το να νιώθεις καλά όταν θεωρείς ότι έχεις κάνει στο 100% το καθήκον της μόντας στο όργανο που αγαπάς...το καταλαβαίνω απόλυτα. Το έχω κάνει σε υπερθετικό βαθμό άλλωστε.

Από εκεί και μετά όμως αμφιβάλλω πάρα πολύ για το αν μια μίνι άγκυρα με τρούπες (πίσω απ'τις χορδές μάλιστα) και τα 30 - 40 - 50 γραμμάρια που θα κερδηθούν σε βάρος θα δώσουν κάτι μετρήσιμο.

Εξάλλου, η roller bridge από μόνη της (τη χρησιμοποιώ κι εγώ) θα κάνει πολύ σημαντική διαφορά. Kate me, προς το καλύτερο. ;)

Earendil είπε:
Από εκεί και μετά όμως αμφιβάλλω πάρα πολύ για το αν μια μίνι άγκυρα με τρούπες (πίσω απ'τις χορδές μάλιστα) και τα 30 - 40 - 50 γραμμάρια που θα κερδηθούν σε βάρος θα δώσουν κάτι μετρήσιμο.
δεν διαφωνω εκ πρωτης αλλα σε εναν παραλληλισμο πχ αλλων κιθαρων η καθεμια με την γεφυρα της υπαρχουν διαφορες πχ η τελε εχει τα steel saddles αλλα και τα brass

και η strat εχει διαφορες επιλογες σε υλικο των saddles και στο block της

οποτε με αυτο το απλο σκεπτικο μπενω στο tripακι

Διαφορές υπάρχουν. Το πως τις αξιολογεί ο καθείς είναι άλλο ζήτημα.

Εγώ έχω κάνει τη συγκεκριμμένη αλλαγή αλλά σε wraparound bridge και τα αποτελέσματα ήταν ακουστά και για μένα αρεστά πέρα απο τις προσδοκίες μου.

Αν η ηχητική κατεύθυνση που έχεις είναι σε vintage μονοπάτια νομίζω θα σου αρέσει.

Εγώ έχω κάνει τη συγκεκριμμένη αλλαγή αλλά σε wraparound bridge
σε wraparound bridge οντως τα αποτελεσματα ειναι ακουστα μια και οι χορδες ακουμπανε μονο πανω στην γεφυρα/tailpiece, σε tune o matic οπου οι χορδες ακουμπανε και στο tailpiece & στην,ξεχωριστη,γεφυρα...η διαφορα θα ειναι ελαχιστη ΙΜΗΟ. 

zoo είπε:
Η Faber ισχυριζεται οτι και μονο τα studs να αλλαξεις κι οχι απαραιτητα και το tailpiece , υπαρχει διαφορα ............  ;)

http://www.tokaiguitar.de/produktdetail.php?id=15
ειναι δλδ απο το ιδιο υλικο και τα studs?ειχα αγνοια περι τουτου  ??? θα κανω μια ερωτηση στον seller

any way ενα 25αρι ευρω ειναι αυτο που θελω και καποια στιγμη θα το βαλω να δω τεληκα τι λεει.ευχαριστω ολους

zoo είπε:
Η Faber ισχυριζεται οτι και μονο τα studs να αλλαξεις κι οχι απαραιτητα και το tailpiece , υπαρχει διαφορα ............  ;)

http://www.tokaiguitar.de/produktdetail.php?id=15
Tο έχω πάρει το Faber Tone-Lock kit (tailpiece & bridge set) για την Tokai μου και έκανε αισθητή την διαφορά. Επίσης σου δείνουν και τρία ζευγάρια spacer rings γιά την ρύθμιση του ύψους του tailpiece. ;) Επίσης έχω μία απορία για αυτό που έγραψες, αφού δεν θα βάλεις τρέμολο γιατί να βάλεις roller bridge;Δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο και ότι θα σε βοηθήσει σε κάτι.Έχοντας το αλουμινένιο standard bridge κάνω σηκώματα μέχρι έναμιση τόνο πολύ άνετα και δεν ξεκουρδίζετε ποτέ.

Για wraparound παντως, οπως ειπωθηκε πιο πανω, εκανα την αλλαγη και εχει αισθητη διαφορα με την εργοστασιακη "σιδερια" που ειχε πανω.

Deadmeat είπε:
[...]αφού δεν θα βάλεις τρέμολο γιατί να βάλεις roller bridge;Δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο και ότι θα σε βοηθήσει σε κάτι.Έχοντας το αλουμινένιο standard bridge κάνω σηκώματα μέχρι έναμιση τόνο πολύ άνετα και δεν ξεκουρδίζετε ποτέ.
Προφανώς, σε hardtail εφαρμογές δε σε απασχολεί αυτό. Πλην όμως...

Η roller bridge είναι πρακτικά διπλάσια σε όγκο και βάρος από μια συνηθισμένη tuneomatic. Εκτός από ασφαλή τρόπο για να γλιτώσεις το μάστορα (αν η tuneomatic που θες να αγοράσεις έχει unnotched ή πολύ στενά για το νούμερο χορδών σου saddles), "ξεκλειδώνει" στον ήχο σου μια νέα διάσταση. Φαντάσου ότι προσθέτεις ένα πεντακάθαρο booster χωρίς να αλλοιώσεις την ηχητική ταυτότητα της κιθάρας.

Δε λέω ότι το αποτέλεσμα που περιγράφω είναι ντε και καλά επιθυμητό για όλους.

Εγώ πάντως το επιχείρησα (για να αποφύγω τον σκόπελο των saddles) και δεν ξαναασχολήθηκα. Ούτε θα ξαναασχοληθώ.

Για wraparound παντως, οπως ειπωθηκε πιο πανω, εκανα την αλλαγη και εχει αισθητη διαφορα με την εργοστασιακη "σιδερια" που ειχε πανω.
Same here. Αυτό τού' λειπε, να μην είχε. ;D

Άλλη περίπτωση οι wraparound όμως... ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back