Oι Duncan έχουνε δύο τριμμεράκια που ρυθμίζουν πόσο ΚΟΒΕΙΣ μεσαία και πόσο προσθέτεις Μπάσα όταν ενεργοποθείς το slap switch. Oι EMG απλά παραμετρικό στα μεσαία, ΧΩΡΙΣ δυνατότητα απενεργοποίησης ή ενεργοποίησης των mid για να το δουλέψεις σαν slap switch.
Έχω ένα προενισχυτή απο Squier active 5 που έχει slap switch, αλλά μή νομίζεις ότι έκανε και πολλά πράγματα... απλά άλλαζε ανάμεσα σε 2 ήχους, ας πούμε έναν "βαρύ" και έναν περισσότερο άδειο. Εγώ δέν κατάφερα ποτέ να έχω έναν καλό fingerstyle τρομπονάτο ας πούμε και με το διακοπτάκι να πάω αμέσως σε έναν γ@.....το σλάπ.
ΠΟΤΕ.
Πάντα χρειαζότανε και κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις ή απο το balance ή απο το eq ή και απο τα δύο, να μήν σου πώ και απο τον ενισχυτή.
Ξέρω οτι και κάποια απο τα μπάσα της CORT φοράνε προενισχύσεις με slap switch. Ίσως καταφέρεις να βρείς κάποιον μεταχειρισμένο, αλλά εγω που τον είχα τον άλλαξα με έναν ΕΜG.
To μπάσο σκοτώνει στο σλάπ και στο fingerstyle με πολύ απλό τρόπο. Πάω λίγο πίσω (bridge) για finger, πολύ πίσω (bridge) για τρομπονάτο ήχο, ταυτόχρονα κόβω και τα πρίμα μου, και ακριβώς στην μέση (balanced) για σλάπ.
Μπορείς να ακούσεις ένα δείγμα απο το σλάπ εδώ:
http://www.zshare.net/audio/7299886467c2bae1/
Κακό το παίξιμο βέβαια, αλλά άκου τον ήχο μόνον. Δυστυχώς δέν έχω να σου βάλω να ακούσεις και fingerstyle για να πάρεις μια ιδέα. Οι μαγνήτες είναι στόκ της Squier και η εγγραφή είναι connect στην κονσόλα, χωρίς καθόλου εφφέ, κομπρέσσορα ή eq. Απολύτως φλάτ ;D