Πιστευετε οτι το μπασο μου χρειαζεται αλλαγη μαγνητων

audiokostas είπε:
Μας δουλεύεις βρε Άρη;

Δεν ξέρεις πως πρέπει να ακούγεται το μπάσο και μας ρωτάς αν πρέπει να αλλάξεις μαγνήτες;

Αφού έδειξες στον Πέτρο, ανέβασε κι εδώ μια εγγραφή για να δούμε πως ακούγεται.

Ακούς εσύ το μπάσο μπάσο  :o και να σου πούμε εμείς αν φταίνε οι μαγνήτες;

Έχει δύο μαγνήτες, έχει tone και δεν μας είπες τίποτα αν υπάρχει διαφορά.

Απλώς αμέσως "το πήρα - δεν ξέρω από μπάσο - δεν παίζει καλά - θέλω μαγνήτες".

'Ελεος ρε παιδιά.
Ναι βρε Κωστα , αυτες ακριβως ειναι οι ερωτησεις... Γιατι πρεπει να μανουριαζουμε καθε φορα ? Αν με βλεπεις πελαγωμενο , οσο και περιτο να σου ειναι η και χαζα σαν ερωτιματικα , αφιερωσε λιγο χρονο και απαντησε μου εστω μονολεκτικα... Αν μου πεις , Αρη , μια χαρα ειναι το μπασο , ασχολησου με αυτο , αυτο , αυτο κι αυτο , εμενα μου φτανει και με βοηθαει... Εξαλλου γραφω , ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ οτι....

Αν δεν το πιστευετε απλα το λετε και κλεινει το θεμα...

Ανεβαζω κλιπ οπου να ειναι...

audiokostas είπε:
Μας δουλεύεις βρε Άρη;

Δεν ξέρεις πως πρέπει να ακούγεται το μπάσο και μας ρωτάς αν πρέπει να αλλάξεις μαγνήτες;

Αφού έδειξες στον Πέτρο, ανέβασε κι εδώ μια εγγραφή για να δούμε πως ακούγεται.

Ακούς εσύ το μπάσο μπάσο  :o και να σου πούμε εμείς αν φταίνε οι μαγνήτες;

Έχει δύο μαγνήτες, έχει tone και δεν μας είπες τίποτα αν υπάρχει διαφορά.

Απλώς αμέσως "το πήρα - δεν ξέρω από μπάσο - δεν παίζει καλά - θέλω μαγνήτες".

'Ελεος ρε παιδιά.
;D ;D ;D ;D

Έτσι είναι αυτοί οι εξάχορδοι... Επειδή έχουν δύο παραπάνω νομίζουν ότι οι τέσσερε θα είναι παίξε- γέλασε.

Αμ δε...  ;D

@Πέτρο: Έλα πες του ανθρώπου πως να κάνει τις συνδέσεις, γιατί αυτά είναι τα δικά σου χωράφια. Εμείς είμεθα μόνο για κσύλα και τα περιφερειακά τους  ;D  

theoctapus είπε:
Επαναλαμβάνω την ερώτησή μου, στο line-in δεν πρέπει να μπεί το βύσμα. Τα μπάσα δεν έχουν άλλο output;
Όχι. Μια χαρά είναι στο line.

Εξάλλου η εναλλακτική είναι το mic. Δε νομίζω....

Αρη , μια χαρα ειναι το μπασο , ασχολησου με αυτό.

Άρη θεέ ;D Πες και στα παιδιά (γιατί μπασίστας δεν είμαι!) τι ακριβώς έκανες γιατί κάτι λες για VST, και τί ήχο έχεις στο μυαλό σου για στάνταρ ήχο μπάσου και δε σου ακούγεται καλά και γενικά τι προσπαθείς να πετύχεις.

audiokostas είπε:

αρα πρέπει να το βάλει στο line-in όχι στο instrument-in.

Οκ εκανα μια μινι δοκιμη... Ακουστε και πειτε γνωμη σχετικα... Στην αρχη ειναι ολα ανοιχτα και στην συνεχεια που αλλαζει ο ηχος ακουγεται μονο ο Bridge μαγνητης...

audiokostas είπε:

Αρη , μια χαρα ειναι το μπασο , ασχολησου με αυτό.
Η στγκεκριμενη καρτα εχει 2 mic in με 2 αντιστοιχα volume και 2 jack για κιθαρα και πληκτρα χωρις βολιμουμ ομως ... Μηπως να το βαλω στο μικροφωνο που εχει και βολιουμ διοτι στην θεση για κιθαρα θα πρεπει να χρησιμοποιησω και προενισχυση αλλιως ακουγεται πολυ ψοφιο... Ακουστε και το κλιπ να καταλαβετε...

μπασοδοκιμη.mp3

Attachments

JohnGam είπε:
Άρη θεέ ;D Πες και στα παιδιά (γιατί μπασίστας δεν είμαι!) τι ακριβώς έκανες γιατί κάτι λες για VST, και τί ήχο έχεις στο μυαλό σου για στάνταρ ήχο μπάσου και δε σου ακούγεται καλά και γενικά τι προσπαθείς να πετύχεις.
Σωστά. Το μπάσο παίζει με την κάρτα σκέτη και ακουστικά.

Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να δεις τον ήχο του.

αρα πρέπει να το βάλει στο line-in όχι στο instrument-in.
Μικρόφωνο και line έχει μόνο η line 6

Η μία line απλώς είναι padded (-10db) για active high-gain όργανα.

Βάλτο στην κανονική (όχι pad).

Μια χαρά ακούγεται το μπάσο.

Παίξε λίγο με την κάρτα γιατί εκεί κάνεις το λάθος με την ένταση.

aris 17561 είπε:
Η στγκεκριμενη καρτα εχει 2 mic in με 2 αντιστοιχα volume και 2 jack για κιθαρα και πληκτρα χωρις βολιμουμ ομως ...
Και το gain που χει από πάνω για τί είναι; Μόνο για mic ;

To output ;

aris 17561 είπε:
Ακουστε και το κλιπ να καταλαβετε...
Αυτό με το πολύ μπάσο που λες, από αυτό που άκουσα, δεν το κατάλαβα  ::)

Μάλλον εννοείς ότι σου λείπει gain- να το ακούσεις να... μπιστάει  ;D

Μάλλον ο JohnGam κάτι ξέρει και δεν μας το λέει... ;)

Βρε μπας και θέλεις κάνα Fuzz για να το κάνεις βόθρο και δεν μας το λες τόση ώρα; Γιατί απ' ότι κατάλαβα γουστάρεις ψιλό... καφρίλες  ;D

audiokostas είπε:
Και το gain που χει από πάνω για τί είναι; Μόνο για mic ;

To output ;
Ναι εχει 2 gain το οποιο αντιστιζει στην καθε εισοδο μικροφωνου ... Οχι στα 2 input για κιθαρα και pad

aris 17561 είπε:
Ναι εχει 2 gain το οποιο αντιστιζει στην καθε εισοδο μικροφωνου ... Οχι στα 2 input για κιθαρα και pad
To output το άνοιξες;

Άκυρο. Είναι vol για monitors.

audiokostas είπε:
To output το άνοιξες;
Ποιο output λες ? Βασικα τα εχω ανοιξει ολα απο το pod farm που σου δινει την δυνατοτητα να τα ρυθμισεις ολα αυτα ...Εχω βαλει η καρτα να βλεπει το instrument και το level στο 100%

Δεν ξέρω, αλλά πήγε το μυαλό μου και εκεί ;D Φαντάστηκα το συγκρίνει με επεξεργασμένο ήχο. Οταν μιλάμε για PC και κάρτες και ιστορίες σιγά μη βγεί με την πρώτη προσπάθεια νορμάλ ήχος... εδώ με την κιθάρα θέλει λιγο δουλειά, φαντάζομαι στο μπάσο!

Αρκεί να μην ακούς μέταλ από iPhone και αυτό που νόμιζες ότι ήταν μπάσο τόσα χρόνια ήταν οι δεύτερες ρυθμικές! ;D ;D Πλακίτσα κάνω, ε;

Μιά χαρά ακούγεται το δείγματάκι Άρη αλλά πολύ χαμηλή ένταση όπως είπε και ο Audio. Τόσο χαμηλά το ακούς και εσύ? Δανείσου και κανα ενισχυτή μπάσου και θα πάθεις πλάκα... πλάκα θα πάθουν και οι γείτονες!

aris 17561 είπε:
Ποιο output λες ? Βασικα τα εχω ανοιξει ολα απο το pod farm που σου δινει την δυνατοτητα να τα ρυθμισεις ολα αυτα ...Εχω βαλει η καρτα να βλεπει το instrument και το level στο 100%
Ασε το output. Λάθος μου.

Ακούγεται πολύ χαμηλά όμως.

Έτσι ακούγεται και στα ακουστικά;

Δεν είναι μαγνήτες και μην σε τρώνε τα λεφτά σου.

Κάτι στο σετάρισμα (και δεν εννοώ του μπάσου εκτός αν έχεις τις χορδές στο θεό) δεν πάει καλά.

Κοίτα το.

audiokostas είπε:
Ασε το output. Λάθος μου.

Ακούγεται πολύ χαμηλά όμως.

Έτσι ακούγεται και στα ακουστικά;

Δεν είναι μαγνήτες και μην σε τρώνε τα λεφτά σου.

Κάτι στο σετάρισμα (και δεν εννοώ του μπάσου εκτός αν έχεις τις χορδές στο θεό) δεν πάει καλά.

Κοίτα το.
Οκ thnx , Θα το ψαξω λιγο περισσοτερο και με τον Πετρο να βγαλουμε ακρη... Θα δοκιμασω να το βαλω και στην εισοδο του μικροφωνου... Καγκουρια αλλα ποιος ξερει... Μπορει και να παζει...

Δεν ξέρω, αλλά πήγε το μυαλό μου και εκεί ;D Φαντάστηκα το συγκρίνει με επεξεργασμένο ήχο. Οταν μιλάμε για PC και κάρτες και ιστορίες σιγά μη βγεί με την πρώτη προσπάθεια νορμάλ ήχος... εδώ με την κιθάρα θέλει λιγο δουλειά, φαντάζομαι στο μπάσο!

Αρκεί να μην ακούς μέταλ από iPhone και αυτό που νόμιζες ότι ήταν μπάσο τόσα χρόνια ήταν οι δεύτερες ρυθμικές! ;D ;D Πλακίτσα κάνω, ε;

Μιά χαρά ακούγεται το δείγματάκι Άρη αλλά πολύ χαμηλή ένταση όπως είπε και ο Audio. Τόσο χαμηλά το ακούς και εσύ? Δανείσου και κανα ενισχυτή μπάσου και θα πάθεις πλάκα... πλάκα θα πάθουν και οι γείτονες!
Οχι ενταξει δεν θελω να ακουγεται σαν σε cd , απλα μου εκανε εντυπωση οτι δεν εχει καθολου defonition ο ηχος και ακουγεται και πολυ μουντο και πολυ σιγα οποτε πολυ θελει για να μπει σε σκεψεις το μυαλο ΜΟΥ ? Ευχαριστω παντως για την βοηθεια !!!

aris 17561 είπε:
Οχι ενταξει δεν θελω να ακουγεται σαν σε cd , απλα μου εκανε εντυπωση οτι δεν εχει καθολου defonition ο ηχος και ακουγεται και πολυ μουντο και πολυ σιγα οποτε πολυ θελει για να μπει σε σκεψεις το μυαλο ΜΟΥ ? Ευχαριστω παντως για την βοηθεια !!!
Και μετά μου λες κουβέντες.

Αυτό που έγραψες είναι μουντό;

Που να ακούσεις και precision με flats και κομμένο tone δηλαδή.................

audiokostas είπε:
Και μετά μου λες κουβέντες.

Αυτό που έγραψες είναι μουντό;

Που να ακούσεις και precision με flats και κομμένο tone δηλαδή.................
Κοιτα ισως δεν το περιγραφω σωστα... Αυτος ο ηχος ως εχει , χανεται στην μιξη... Δηλαδη ειναι πολυ πισω εστω και αν το ανεβαζω σε ενταση μεσα στο cubase... Τωρα τι να πω... Ειμαι και απειρος επι του θεματος... Αν σας ακουγεται σωστος σαν ηχος μπασου να ψαχτω σε αλλλα θεματα...

aris 17561 είπε:
Αν σας ακουγεται σωστος σαν ηχος μπασου να ψαχτω σε αλλλα θεματα...
Μια χαρα ακουγεται. Τι ηχο εχεις στο κεφαλι σου;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back