Τα LED δεν έχουν πολικότητα και όπως και να τα βάλεις θα παίξουν.Στα switches (on-off και reset) το Ground είναι το αρνητικό (-). Τα καλώδια του κουτιού στα rower και reset είναι ζευγάρια (κόκκινο-άσπρο ή μπλε άσπρο)' date=' το άσπρο συνήθως είναι το ground.[/quote']
Λογικά, το on/off δεν έχει να κανει με ρεύμα. Απλά ενεργοποιεί κάποιο ρελέ που δίνει εντολή να ανοίξει το ρεύμα. Και αν χρησιμοποιεί ρεύμα, δεν χρησιμοποιεί και τις 2 φάσεις. Ο διακόπτης απλά βραχυκυκλώνει την μια φάση για να περνάει το ρεύμα.
Λογικά' date=' το on/off δεν έχει να κανει με ρεύμα. Απλά ενεργοποιεί κάποιο ρελέ που δίνει εντολή να ανοίξει το ρεύμα. Και αν χρησιμοποιεί ρεύμα, δεν χρησιμοποιεί και τις 2 φάσεις. Ο διακόπτης απλά βραχυκυκλώνει την μια φάση για να περνάει το ρεύμα.[/quote']
Απολύτως σωστά, τα ζευγάρια που ανέφερα είναι αυτά που συνηθέστερα έχουν τα κουτιά σε εκείνη τη θέση και η αναφορά στο ground είναι απλά τυπική (ένας τυφλοσούρτης που εφαρμόζω σε κάθε συναρμολόγηση).
Ναι, όμως στο καμμένο mobo είδα οτι δεν έχει +/-. Δηλ. και να θέλω να τα βάλω τυφλοσούρτηκα δεν μπορώ γιατί δεν ξέρω που είναι το +/-.Λογικά' date=' το on/off δεν έχει να κανει με ρεύμα. Απλά ενεργοποιεί κάποιο ρελέ που δίνει εντολή να ανοίξει το ρεύμα. Και αν χρησιμοποιεί ρεύμα, δεν χρησιμοποιεί και τις 2 φάσεις. Ο διακόπτης απλά βραχυκυκλώνει την μια φάση για να περνάει το ρεύμα.[/quote']
Απολύτως σωστά, τα ζευγάρια που ανέφερα είναι αυτά που συνηθέστερα έχουν τα κουτιά σε εκείναη τη θέση και η αναφορά στο ground είναι απλά τυπική (ένας τυφλοσούρτης που εφαρμόζω σε κάθε συναρμολόγηση).
Ξέρω γιατί. Είχα να τον κλείσω 5-6 μέρες τον Αλέκο. Η απο το ρεύμα. Κόβετε συχνά εδώ. (έλειπα απο το σπίτι και δεν ξέρω σίγουρα αν κόπηκε)Και φυσικά πριν κάνεις οτιδήποτε θα πρέπει να βρείς γιατί ο 'Αλέκος' :lol: σου έκαψε την προηγούμενη Mobo.
Ναι' date=' όμως στο καμμένο mobo είδα οτι δεν έχει +/-. Δηλ. και να θέλω να τα βάλω τυφλοσούρτηκα δεν μπορώ γιατί δεν ξέρω που είναι το +/-.[/quote']
Δεν ξέρεις το +/- του νέου Mobo ή των καλωδίων του κουτιού σου?
To καινούργιο έρχετε αύριο. Πες οτι δεν έχει. Τα καλώδια του κουτιού φυσικά και τα ξέρω.Ναι' date=' όμως στο καμμένο mobo είδα οτι δεν έχει +/-. Δηλ. και να θέλω να τα βάλω τυφλοσούρτηκα δεν μπορώ γιατί δεν ξέρω που είναι το +/-.[/quote']
Δεν ξέρεις το +/- του νέου Mobo ή των καλωδίων του κουτιού σου?
Τα LED δεν έχουν πολικότητα και όπως και να τα βάλεις θα παίξουν.Στα switches (on-off και reset) το Ground είναι το αρνητικό (-). Τα καλώδια του κουτιού στα rower και reset είναι ζευγάρια (κόκκινο-άσπρο ή μπλε άσπρο)' date=' το άσπρο συνήθως είναι το ground.[/quote']
Λάθος!!!
Τα LED είναι δίοδοι που ανάβουν όταν διέρχεται ρεύμα από αυτές.
Οπως κάθε δίοδος έτσι και τα LED έχουν πολικότητα γιατί είναι φτιαγμένες να αφήσουν το ρεύμα να περάσει μόνο προς μια κατεύθυνση. Αν εσύ το συνδέσεις ανάποδα απλά δεν θα ανάψει ποτέ.
Καλά ο δικός μου έχει να σβήσει πάνω από έναν μήνα!Και όταν λέω σβήσει εννοώ Restart' date=' όχι να μείνει σβηστός! :lol: :lol:
Απλά πρόσεξε γιατί αν κάηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα είναι πολυ πιθανό να σου καεί και η καινούργια![/quote']
Δηλαδή, τι μου συμβουλεύεις να κοιτάξω?
Το τροφοδοτικό το έχω αλλάξει. Εβαλα καινούργιο
Τα καλώδια μπορώ να δω αν εχουν πρόβλημα, τα περιφερειακά πως θα τα δω αν δεν τα συνδέσω???Α εδώ τώρα παίζουν πολλά.Από κάποιο ελλατωματικό περιφερειακό ώς κάποιο χαλασμένο καλώδιο ή βύσμα.
Πχ εγώ την τελευταία Mobo που έκαψα ήταν επειδή σύνδεσα λάθος μια USB Hub. (στα εσωτερικά pins) Αλλά φυσικα εγώ το πήρα αμέσως μυρωδιά (κυριολεκτικά).
Λάθος μου εκ παραδρομής, δεν διευκρίνησα ότι τα καλώδια που συνδέουν τα LED δεν έχουν πολικότητα και όχι τα connectors. Ο Bassdrum καλά λέει ότι αν βάλεις ανάποδα το καλώδιο το λαμπάκι δεν θα ανάψει, μέσω της δοκιμής θα δεις το σωστό (δεν παθαίνει τίποτα, μην ανησυχείς).Λάθος!!!Τα LED δεν έχουν πολικότητα και όπως και να τα βάλεις θα παίξουν.
Τα LED είναι δίοδοι που ανάβουν όταν διέρχεται ρεύμα από αυτές.
Οπως κάθε δίοδος έτσι και τα LED έχουν πολικότητα γιατί είναι φτιαγμένες να αφήσουν το ρεύμα να περάσει μόνο προς μια κατεύθυνση. Αν εσύ το συνδέσεις ανάποδα απλά δεν θα ανάψει ποτέ.