Αλλαγή motherboard

kourosava

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Τελικά ο "Αλέκος" (το pc μου) με εκδικήθηκε!!! Έκαψε το motherboard!

Πήρα αυτό και θα ήθελα να σας ρωτήσω: Μπορώ να το αλλάξω μόνος μου η να πάω σε κάποιον τεχνικό? Ξέρω να συνδέω όλες τις συσκευές αλλά φοβάμαι μήπως θέλει κάποια ρύθμιση, jumperάκια κ.τ.λ.

Με-γειά!

Η Asus είναι πάντα καλή επιλογή. Το συγκεκριμένο board είναι jumperless (το λέει άλλωστε και στα χαρακτηριστικά του).

Θέλει λίγο προσοχή στην μεταφορά επεξεργαστή και στα καλωδιάκια ρεύματος (αυτά που συνδέονται στο κουτί, on-off-reset κτλ)

Κάνε και μια αναβάθμιση του BIOS καλού κακού - γίνεται πάρα πολύ εύκολα μέσω εφαρμογής της Asus που τρέχει σε Windows.

Το power- on/off απ'ότι είδα δεν έχει +/- (νομίζω και το reset) άρα, νομίζω οτι όπως και να τα βάλεω θα δουλέψουν, έτσι δεν είναι?. Τα άλλα καλώδια για τα LED του σκληρού κ.τ.λ. έχουν +/-.

Τα LED δεν έχουν πολικότητα και όπως και να τα βάλεις θα παίξουν.

Στα switches (on-off και reset) το Ground είναι το αρνητικό (-). Τα καλώδια του κουτιού στα rower και reset είναι ζευγάρια (κόκκινο-άσπρο ή μπλε άσπρο), το άσπρο συνήθως είναι το ground.

Τα LED δεν έχουν πολικότητα και όπως και να τα βάλεις θα παίξουν.Στα switches (on-off και reset) το Ground είναι το αρνητικό (-). Τα καλώδια του κουτιού στα rower και reset είναι ζευγάρια (κόκκινο-άσπρο ή μπλε άσπρο)' date=' το άσπρο συνήθως είναι το ground.[/quote']

Λογικά, το on/off δεν έχει να κανει με ρεύμα. Απλά ενεργοποιεί κάποιο ρελέ που δίνει εντολή να ανοίξει το ρεύμα. Και αν χρησιμοποιεί ρεύμα, δεν χρησιμοποιεί και τις 2 φάσεις. Ο διακόπτης απλά βραχυκυκλώνει την μια φάση για να περνάει το ρεύμα.

Λογικά' date=' το on/off δεν έχει να κανει με ρεύμα. Απλά ενεργοποιεί κάποιο ρελέ που δίνει εντολή να ανοίξει το ρεύμα. Και αν χρησιμοποιεί ρεύμα, δεν χρησιμοποιεί και τις 2 φάσεις. Ο διακόπτης απλά βραχυκυκλώνει την μια φάση για να περνάει το ρεύμα.[/quote']

Απολύτως σωστά, τα ζευγάρια που ανέφερα είναι αυτά που συνηθέστερα έχουν τα κουτιά σε εκείνη τη θέση και η αναφορά στο ground είναι απλά τυπική (ένας τυφλοσούρτης που εφαρμόζω σε κάθε συναρμολόγηση).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και φυσικά πριν κάνεις οτιδήποτε θα πρέπει να βρείς γιατί ο 'Αλέκος' :lol: σου έκαψε την προηγούμενη Mobo.

Λογικά' date=' το on/off δεν έχει να κανει με ρεύμα. Απλά ενεργοποιεί κάποιο ρελέ που δίνει εντολή να ανοίξει το ρεύμα. Και αν χρησιμοποιεί ρεύμα, δεν χρησιμοποιεί και τις 2 φάσεις. Ο διακόπτης απλά βραχυκυκλώνει την μια φάση για να περνάει το ρεύμα.[/quote']

Απολύτως σωστά, τα ζευγάρια που ανέφερα είναι αυτά που συνηθέστερα έχουν τα κουτιά σε εκείναη τη θέση και η αναφορά στο ground είναι απλά τυπική (ένας τυφλοσούρτης που εφαρμόζω σε κάθε συναρμολόγηση).
Ναι, όμως στο καμμένο mobo είδα οτι δεν έχει +/-. Δηλ. και να θέλω να τα βάλω τυφλοσούρτηκα δεν μπορώ γιατί δεν ξέρω που είναι το +/-.

Και φυσικά πριν κάνεις οτιδήποτε θα πρέπει να βρείς γιατί ο 'Αλέκος' :lol: σου έκαψε την προηγούμενη Mobo.
Ξέρω γιατί. Είχα να τον κλείσω 5-6 μέρες τον Αλέκο. Η απο το ρεύμα. Κόβετε συχνά εδώ. (έλειπα απο το σπίτι και δεν ξέρω σίγουρα αν κόπηκε)

Ναι' date=' όμως στο καμμένο mobo είδα οτι δεν έχει +/-. Δηλ. και να θέλω να τα βάλω τυφλοσούρτηκα δεν μπορώ γιατί δεν ξέρω που είναι το +/-.[/quote']

Δεν ξέρεις το +/- του νέου Mobo ή των καλωδίων του κουτιού σου?

Ναι' date=' όμως στο καμμένο mobo είδα οτι δεν έχει +/-. Δηλ. και να θέλω να τα βάλω τυφλοσούρτηκα δεν μπορώ γιατί δεν ξέρω που είναι το +/-.[/quote']

Δεν ξέρεις το +/- του νέου Mobo ή των καλωδίων του κουτιού σου?
To καινούργιο έρχετε αύριο. Πες οτι δεν έχει. Τα καλώδια του κουτιού φυσικά και τα ξέρω.

Κι εγώ την ίδια (περίπου) έχω. P4P800-E Deluxe

Δεν θέλει τίποτα κατά την εγκατάσταση (τουλάχιστον εγώ δεν "τζαμπέρωσα" τίποτα) και μου δουλέυει άψογα (από τον Ιανουάριο του 2005 , ασταμάτητα, με μόνη διακοπή 10 μέρες τον Αύγουστο-διακοπές).

Όσο για την 6-κάναλη ενσωματωμένη κάρτα ήχου....αν εξαιρέσεις τα 10 μποφόρ που φυσάνε......την κάτω του μετρίου ποιότητα ήχου.....κάνει δουλίτσα.

Αλήθεια, μια που το 'φερε η κουβέντα......

πάντα αναρωτιόμουν, μετά από αλλαγή motherboard υπάρχει τρόπος να αποφύγεις το format ?

Ξέρει κανείς ?

Τα LED δεν έχουν πολικότητα και όπως και να τα βάλεις θα παίξουν.Στα switches (on-off και reset) το Ground είναι το αρνητικό (-). Τα καλώδια του κουτιού στα rower και reset είναι ζευγάρια (κόκκινο-άσπρο ή μπλε άσπρο)' date=' το άσπρο συνήθως είναι το ground.[/quote']

Λάθος!!!

Τα LED είναι δίοδοι που ανάβουν όταν διέρχεται ρεύμα από αυτές.

Οπως κάθε δίοδος έτσι και τα LED έχουν πολικότητα γιατί είναι φτιαγμένες να αφήσουν το ρεύμα να περάσει μόνο προς μια κατεύθυνση. Αν εσύ το συνδέσεις ανάποδα απλά δεν θα ανάψει ποτέ.

Καλά ο δικός μου έχει να σβήσει πάνω από έναν μήνα!

Και όταν λέω σβήσει εννοώ Restart, όχι να μείνει σβηστός! :lol: :lol:

Απλά πρόσεξε γιατί αν κάηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα είναι πολυ πιθανό να σου καεί και η καινούργια!

Καλά ο δικός μου έχει να σβήσει πάνω από έναν μήνα!Και όταν λέω σβήσει εννοώ Restart' date=' όχι να μείνει σβηστός! :lol: :lol:

Απλά πρόσεξε γιατί αν κάηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα είναι πολυ πιθανό να σου καεί και η καινούργια![/quote']

Δηλαδή, τι μου συμβουλεύεις να κοιτάξω?

Το τροφοδοτικό το έχω αλλάξει. Εβαλα καινούργιο

Α εδώ τώρα παίζουν πολλά.

Από κάποιο ελλατωματικό περιφερειακό ώς κάποιο χαλασμένο καλώδιο ή βύσμα.

Πχ εγώ την τελευταία Mobo που έκαψα ήταν επειδή σύνδεσα λάθος μια USB Hub. (στα εσωτερικά pins) Αλλά φυσικα εγώ το πήρα αμέσως μυρωδιά (κυριολεκτικά).

Α εδώ τώρα παίζουν πολλά.Από κάποιο ελλατωματικό περιφερειακό ώς κάποιο χαλασμένο καλώδιο ή βύσμα.

Πχ εγώ την τελευταία Mobo που έκαψα ήταν επειδή σύνδεσα λάθος μια USB Hub. (στα εσωτερικά pins) Αλλά φυσικα εγώ το πήρα αμέσως μυρωδιά (κυριολεκτικά).
Τα καλώδια μπορώ να δω αν εχουν πρόβλημα, τα περιφερειακά πως θα τα δω αν δεν τα συνδέσω???

Εύκολο ρε συ!

Πήγαινε στο σπίτι κάποιου που δεν συμπαθείς και δοκίμασε τα στο pc του! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Τα LED δεν έχουν πολικότητα και όπως και να τα βάλεις θα παίξουν.
Λάθος!!!

Τα LED είναι δίοδοι που ανάβουν όταν διέρχεται ρεύμα από αυτές.

Οπως κάθε δίοδος έτσι και τα LED έχουν πολικότητα γιατί είναι φτιαγμένες να αφήσουν το ρεύμα να περάσει μόνο προς μια κατεύθυνση. Αν εσύ το συνδέσεις ανάποδα απλά δεν θα ανάψει ποτέ.
Λάθος μου εκ παραδρομής, δεν διευκρίνησα ότι τα καλώδια που συνδέουν τα LED δεν έχουν πολικότητα και όχι τα connectors. Ο Bassdrum καλά λέει ότι αν βάλεις ανάποδα το καλώδιο το λαμπάκι δεν θα ανάψει, μέσω της δοκιμής θα δεις το σωστό (δεν παθαίνει τίποτα, μην ανησυχείς).

¶λλωστε θα δεις το manual που έχει μαζί το Asus, που είναι αναλυτικότατο.

Όλα τα προβλήματα ρεύματος που μπορεί να κάψουν το pc λύνονται με ένα ups με προστασία υπερφόρτωσης γραμμής. Για να αποφύγεις και τον κίνδυνο να περάσει το ρεύμα από τη γραμμή του τηλεφώνου (γιατί από ότι βλέπω μένεις εκτός Αθηνών), διάλεξε ένα που να μπορείς να συνδέσεις και το modem σου επάνω.

Fufotos, το format δεν το γλυτώνεις.

Το πήγα στον μάστορη....έσκασα μια 30άρα και γλίτωσα το άγχος!!! Πάντως το mobo είναι μαμάτο!!!

Τελικά η ζημιά έγινε απο το ρεύμα. Φταίω εγώ αν παω σε εκείνον τον %$#$#@@$%^ που είχε βάρδυα εκείνη την ώρα στην ΔΕΗ και έπαιζε με τους διακόπτες??? :twisted:

92¤ το mobo

40¤ το τροφοδοτικό

30¤ ο μάστορης

καμιά 100άρα το ΟΥΠΣ (UPS)......καλά πάμε!!!

262¤...δεν έπαιρνα καλύτερα μια τηλεόραση και ένα dvd player για την τουαλέτα???

Τώρα όμως έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! :lol: :lol:

Και εξάλλου στα 230 που έδωσες για εξοπλισμο τί είναι άλλα 30 για τον τεχνικό??

Αντε καλοδούλευτα! :!: :!:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back