Αλλαγή μαγνητών σε Ibanez RG350EX

Satanas είπε:
Η λύση σου περιγράφεται κι εδώ

http://www.noiz.gr/index.php?topic=167633.0

..αλλά πριν αλλάξεις μαγνήτες...ξεκίνα να πετάς ποτενσιόμετρα πενταθέσιο και λοιπά ηλεκτρικά της Ibanez σου... ;)

Σου μιλάει κάτοχος 5 Ibanez 3 RG και 2 S..... :)

Υ.Γ Στις RG δεν παίζουν και πολύ καλά οι Duncan....

Προτίμησε Dimarzio
ευχαριστω για την παραθεση!

Το οτι δεν παιζουν καλα οι duncan σε ibanez γιατι το λες? που το στηριζεις?

zampination είπε:
παρατηρησα μεγαλυτερο gain του x2n απο του Jb, και του paf pro απο του jazz στα 2 βιντεο..

παρολα αυτα ο συνδυασμος jb κ jazz μου ακουστηκε αρκετα καλος κ γλυκος στα αυτια μου.. ο X2N active ειναι? πολυ gain σαν emg εχει
passive ειναι, και ειναι ο πιο high output της dimarzio  ;)

Με αυτον επαιζε και ο chuck schuldiner των death, αν σου λεει κατι.Γενικα ειναι μαγνητης για heavy καταστασεις οπως και ο jb αλλωστε, χωρις να σημαινει οτι κανουν μονο για αυτο.

zampination είπε:
ευχαριστω για την παραθεση!

Το οτι δεν παιζουν καλα οι duncan σε ibanez γιατι το λες? που το στηριζεις?
Στην εμπειρία μου σε αλλαγές μαγνητών σε Ibanez τουλάχιστον 15 χρ...

Προσοχή μιλάω για τις σειρές RG...

Oι άλλες σειρές όπως κάποιοι άλλοι παράθεσαν εδώ S για παράδειγμα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...Εκεί παίζουν και κάποια μοντέλα Duncan...

Για να σε προβληματίσω λίγο παραπάνω θα σου πώ ότι στη RG350M έχω bridge τον Dimarzio MO JOE και η κιθάρα γαζώνει...Πολύ καλά καθαρά και drive της αρκούδας και ελεγχόμενο  ;)

Ξαναλέω πρώτα πέταμα όλα τα ηλεκτρικά της...

αυτο που ανεφερε ο φιλος για το να αφαιρεσω τα ηλεκτρικα, τι εννοει??

εχω σκοπο να κανω κ μια αισθητικη αναβαθμιση στο pickguard κ απ'οσο ξερω στο pickguard κουμπωνουν τα περισσοτερα ηλεκτρικα εαν δεν κανω λαθος..

Οποτε καλυτερα φανταζομαι να τα κανω με την μια ολα μια κ εξω.

Οι αναβαθμισεις που σκεφτομαι ειναι,

1carbon αναγλυφο αυτοκολλητο στο pickguard

2μαγνητες γεφυρα κ λαιμος

3σταθεροποιηση με δικη μου πατεντα το tremolo

4knobs

5Γραφιτενιο nut (αν βρω βεβαια κατι τετοιο ;D)

Satanas είπε:
Στην εμπειρία μου σε αλλαγές μαγνητών σε Ibanez τουλάχιστον 15 χρ...
Περα απο αυτο, εννοω αν επηρεαζουν σε κατι τα ηλεκτρικα-ξυλα-τρεμολο των ibanez κ δεν παιζουν καλα οι duncans...

H εμπειρια σου ειναι υποκειμενικο θεμα.. Μπορει πολυ απλα να μην σου αρεσουν οι Duncans..

Tι σετ θα μου προτεινες εσυ για αυτα που ζηταω??

zampination είπε:
αυτο που ανεφερε ο φιλος για το να αφαιρεσω τα ηλεκτρικα, τι εννοει??
Αυτο που θα εκανες ουτως η αλλως, αν αλλαζες τους μαγνητες.Δηλαδη μαζι με τους μαγνητες αλλαγη των pots, switch, καλωδια.

κ αυτοι οι evolution δεν ειναι ασχημοι

DiMarzio Evolution Test by Ale

αν κ ο τυπος παιζει κυριως lead δυστυχως..

Αλλα κ οι 2 ειναι evolution. εχουν καποια διαφορα ο bridge απο τον neck περα απο τις θεσεις?? γιατι βλεπω στο Thomann αλλος evolution για γεφυρα κ αλλος ξεχωριστος για λαιμο..

Υ.Γ Σορυ για το πρηξιμο παιδες!

zampination είπε:
Περα απο αυτο, εννοω αν επηρεαζουν σε κατι τα ηλεκτρικα-ξυλα-τρεμολο των ibanez κ δεν παιζουν καλα οι duncans...

H εμπειρια σου ειναι υποκειμενικο θεμα.. Μπορει πολυ απλα να μην σου αρεσουν οι Duncans..

Tι σετ θα μου προτεινες εσυ για αυτα που ζηταω??
Ο αγαπημένος μου μαγνήτης που έχω βάλει σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες κιθάρες μου(Bc Rich,Parker,Fender,Jackson) είναι ο Seymour Duncan TB5 κοινώς Duncan Custom.....

Ελπίζω να σε έκανα να καταλάβεις καλύτερα τώρα...περί εμπειρίας και υποκειμενικότητας για μένα και τις Ibanez μου...

Bάλε ένα σετάκι Evolution και καθάρισες..αν διαλέξεις κάτι άλλο, καλό ξεκίνημα στο ψάξιμο σου...

Satanas είπε:
Ο αγαπημένος μου μαγνήτης που έχω βάλει σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες κιθάρες μου(Bc Rich,Parker,Fender,Jackson) είναι ο Seymour Duncan TB5 κοινώς Duncan Custom.....

Ελπίζω να σε έκανα να καταλάβεις καλύτερα τώρα...περί εμπειρίας και υποκειμενικότητας για μένα και τις Ibanez μου...

Bάλε ένα σετάκι Evolution και καθάρισες..αν διαλέξεις κάτι άλλο, καλό ξεκίνημα στο ψάξιμο σου...
Δεν ειχα σκοπο να σε προσβαλω φιλε μου! Απλα πολλες φορες γινονται παρεξηγησεις...

Ο καθενας μπορει να πει την γνωμη του ελευθερα εδω μεσα...

Εγω απλα ζητησα καποιο επιχειρημα για τον ισχυρισμο σου οτι δεν κανουν οι duncans σε ibanez..

Το οποιο ακομα δεν το εχεις αναφερει για να αιτιολογησεις τον ισχυρισμο σου..

Παρα πολλα ατομα μου προτεινουν την δοκιμασμενη λυση duncan jb & jazz κ εσυ ερχεσαι κ ισχυριζεσαι οτι δεν κανουν..

Εγω επειδη δεν γνωριζω τιποτα περι μαγνητων απλα θελω να μαθω το γιατι δεν κανουν..

Είτε Duncan είτε DiMarzio βαλεις θα δείς αρκετά μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο, θα ζωντανέψει το όργανο. Και μην ξεχνάμε οτι είναι συνδιασμός, κιθάρα-μαγνήτες-ενισχυτής-χορδές-πένα-χέρια, ούτε και εγώ πιστεύω είναι τόσο απλό να πούμε αν μία μάρκα σαν σύνολο ταιριάζει ή δεν ταιρίαζει.

Οι evolution είναι μια χαρά λύση. Σετάκι bridge/neck ή evo bridge/paf neck. Επίσης, θα σου πρότεινα και Dimarzio Steve's special αν είσαι σε E ή D κουρδισμένος, ή D-sonic αν είσαι πιο χαμηλά.

Γενικότερα ότι σου είπαν, ο ενισχυτής και τα πετάλια που χρησιμοποιείς παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στη τελική διαμόρφωση του ήχου. Οι μαγνήτες απλά αποτελούν μια βάση πάνω στην οποία χτίζεις.

Ο X2N είναι πολύ χάλια όπου τον έχω ακούσει.

zampination είπε:
Δεν ειχα σκοπο να σε προσβαλω φιλε μου! Απλα πολλες φορες γινονται παρεξηγησεις...

Ο καθενας μπορει να πει την γνωμη του ελευθερα εδω μεσα...

Εγω απλα ζητησα καποιο επιχειρημα για τον ισχυρισμο σου οτι δεν κανουν οι duncans σε ibanez..

Δεν είπα δεν κάνουν είπα δεν αποδίδουν τοσο καλά όσο σε άλλες κιθάρες..

Το οποιο ακομα δεν το εχεις αναφερει για να αιτιολογησεις τον ισχυρισμο σου..

Παρα πολλα ατομα μου προτεινουν την δοκιμασμενη λυση duncan jb & jazz κ εσυ ερχεσαι κ ισχυριζεσαι οτι δεν κανουν..

Τα άτομα αυτά(γνώμη μου) δεν γνωρίζουν προφανώς απο RG και Ibanez..το σετ αυτο είναι κατάλληλο για το 90% των κιθάρων εκτός από RG...

Εγω επειδη δεν γνωριζω τιποτα περι μαγνητων απλα θελω να μαθω το γιατι δεν κανουν..

Δεν πιστεύω με τα επιχειρήματα που σου γράφουμε να καταλάβεις και πολλά μια μυρωδίτσα θα πάρεις...έχεις μπροστά σου πολλάαα χρόνια of music research & development

Καλή συνέχεια...

fotisutmost είπε:
Οι evolution είναι μια χαρά λύση. Σετάκι bridge/neck ή evo bridge/paf neck. Επίσης, θα σου πρότεινα και Dimarzio Steve's special αν είσαι σε E ή D κουρδισμένος, ή D-sonic αν είσαι πιο χαμηλά.
Paf Ποιον ομως συγκεκριμενα?

Επισης evo ποιον?? γιατι ειδα κ evo2 κ γενικα πολυ μπαχαλο κ πολλοι μαγνητες

>Τα άτομα αυτά(γνώμη μου) δεν γνωρίζουν προφανώς απο RG και Ibanez..το σετ αυτο

>είναι κατάλληλο για το 90% των κιθάρων εκτός από RG...

Εσύ προσωπικά το έχεις δοκιμάσει; Γιατί στην Prestige μου πολύ καλά κάθισαν, πολύ καλύτερα από τον FRED και τον Air Norton που αντικατέστησαν...

RayDTutto είπε:
>Τα άτομα αυτά(γνώμη μου) δεν γνωρίζουν προφανώς απο RG και Ibanez..το σετ αυτο

>είναι κατάλληλο για το 90% των κιθάρων εκτός από RG...

Εσύ προσωπικά το έχεις δοκιμάσει; Γιατί στην Prestige μου πολύ καλά κάθισαν, πολύ καλύτερα από τον FRED και τον Air Norton που αντικατέστησαν...
Προσωπική σου γνώμη εκφράζεις όπως κι εγώ...και το κάτα πόσο καλά σου έκατσαν αυτό το ξέρεις μόνο εσύ...και το πως το καταλαβαίνεις εσύ με τα δικά σου αυτιά σε μία Ibanez...εγώ έχω 3 σαν τη δική σου κι έχω αλλάξει(κυριολεκτώ) πάνω από 30 μαγνήτες διαφόρων εταιριών και στις 3(ρώτα τον Ignantios που με προμηθευει κατά καιρούς)..και το κλασικο σετακι JB και Jazz μου είναι πλέον πολυ μα πολυ μετριο στα δικα μου αυτια..

Υ.Γ Είχα αρχίσει να ανησυχώ RAΥDITIUTE...σ εχασα τελευταία

Έτσι όπως τα λες είναι.

Τα αυτιά του καθενός.

Ανεξαρτήτως πόσα κομμάτια μαγνητών έχεις περάσει, το σετ των αυτιών είναι το ίδιο. Αυτό που ακούς εσύ ως μέτριο, μπορεί να είναι π.χ. το πιο πετυχημένο σετ passive μαγνητών παγκοσμίως...

Επίσης, να πω ότι δεν είμαι κατά των Dimarzio. Το αντίθετο θα έλεγα.

Πάντως αν πραγματικά έχεις αλλάξει 30 μαγνήτες και δεν βρήκες λύση μήπως να ψάξεις κάπου αλλού το πρόβλημα;

Από πότε με έχασες;

RayDTutto είπε:
Έτσι όπως τα λες είναι.

Τα αυτιά του καθενός.

Ανεξαρτήτως πόσα κομμάτια μαγνητών έχεις περάσει, το σετ των αυτιών είναι το ίδιο.

Αυτό που ακούς εσύ ως μέτριο, μπορεί να είναι π.χ. το πιο πετυχημένο σετ passive μαγνητών παγκοσμίως...

Επίσης, να πω ότι δεν είμαι κατά των Dimarzio. Το αντίθετο θα έλεγα.

Πάντως αν πραγματικά έχεις αλλάξει 30 μαγνήτες και δεν βρήκες λύση μήπως να ψάξεις κάπου αλλού το πρόβλημα;

Από πότε με έχασες;
Δεν νοείται σύγκριση με σένα που άλλαξες 3 σετ λεω εγω με μένα που έχω αλλάξει 10 στην καθε μια...Δεν γίνεται..

Σε πωλήσεις ναι..εκει συμφωνω και ΜΟΝΟ

Ποιος σου είπε οτι δεν εχω βρει λυση??απλά το ψάχνω για οσο το δυνατον maximum αποδοση και αναλογα με τα μουσικα μου γουστα και κατευθυνσεις...

Πάντως εμένα με ενδιαφέρει αν θα μπορούσες, από την εμπειρία σου, να εξηγήσεις τη δήλωσή σου για το ότι οι SD δε αποδίδουν καλά στις Ibanez RG (και να διευκρινήσεις αν μπορείς αν εννοείς όλες τις RG ή μόνο τις Prestige). Ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα; Που / γιατί δεν κάνουν;

Επίσης, δεν μου είπες από πότε με έχασες και είχες αρχίσει να ανησυχείς;

RayDTutto είπε:
Πάντως εμένα με ενδιαφέρει αν θα μπορούσες, από την εμπειρία σου, να εξηγήσεις τη δήλωσή σου για το ότι οι SD δε αποδίδουν καλά στις Ibanez RG (και να διευκρινήσεις αν μπορείς αν εννοείς όλες τις RG ή μόνο τις Prestige). Ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα; Που / γιατί δεν κάνουν;

Επίσης, δεν μου είπες από πότε με έχασες και είχες αρχίσει να ανησυχείς;
Τόση ώρα αυτό σκεφτόσουνα ρε αλάνι??Πως θα το περιγράψεις??

Εγώ μπορώ εσύ??

Έχεις και μία μανία να τα βλέπεις όλα σαν ένα πρόβλημα...

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα,οι Ibanez RG & Prestige σειρές δεν αποδίδουν το ίδιο καλά οι μαγνήτες του Duncan αν τους βάλεις σε μία BC Rich πχ

Αν διάβασες όλο το thread(που δεν το έκανες) θα έβλεπες ότι αγαπημένος μου και σε πολλές από τις κιθάρες μου άλλων εταιριών είναι ο TB5 Duncan Distortion..

Tον έβαλα και στις RG και το αποτέλεσμα ήταν ΑΙΣΧΟΣ....τους έβγαλα με τη μία

Tώρα εσύ μπορεί να τον βάλεις και να πάθεις όπως μου υποστηρίζεις για τον πιό χάλια(ξύσιμο) ΑlNiCo 5 μαγνήτη..αυτά είναι θέμα γούστου...

Και για την απορία σου για το χάσιμο σε επόμενο επεισόδιο  και σε άλλο thread....

Προς το παρόν καληνύχτα

zampination είπε:
Μπορω να χειριστω παντως κ active μαγνητη αρκετα καλα, κ ναι ξερω πως σου βγαζει τα παντα απο το παιξιμο σου.. Εχω κ μια schecter c7hellraiser με emg's 707 splitable Κ ξερω τι εννοεις..

Περα απο αυτο με ενδιαφερει εντονα κ ο thrash metal προσανατολισμος του ηχου..

Με τον jb στην γεφυρα θα μπορω να εχω το απαραιτητο γκαζι??(ασχετα με τον ενισχυτη που παιζει κ τον μεγαλυτερο ρολο βεβαια)
Κοίταξε, με συνδυασμό JB/Jazz έπαιζε ο Mustaine στις signature κιθάρες του μέχρι να βγάλει πρόσφατα τους signature active οι οποίοι είναι φτιαγμένοι με βάση το σετ JB/Jazz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dave_Mustaine#Equipment

http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/cutting-edge/lwmust_livewire/

Δες και players στα λινκς:

http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/progressive/sh4_jb_model/

http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/progressive/sh2_jazz_model/

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back