• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Αλλαγή μαγνητών σε Ibanez RG350EX

zampination

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σε ολους κ παλι!

Σκεφτομαι να αναβαθμισω την ibanez αυτες τις μερες κ λεω να βαλω bridge κ neck humbuckers.

Το θεμα ειναι οτι δεν εχω ιδεα απο μαγνητες κ ουτε αποπειραθηκα ποτε στο παρελθον να ψαχτω κ να ακουσω τις διαφορες ανα μοντελλα κτλ.

Oι INF που φοραει δεν ειναι ασχημοι, αλλα θελω το κατι παραπανω αν γινεται..

Στον bridge θελω φουλ distortion για μεταλ καταστασεις κατι σαν αυτο πχ

Mαλλον ζηταω κατι εντελως απιθανο εε?  ;D ;D ;D

Τα αυτια μου εχουν ακουσει τις λεξεις DiMarzzio X2N για bridge κ Paf pro για neck..

Δεν ξερω βεβαια τον ηχο τους συγκεκριμενα...

Θα μπορεσω με τετοια φτηνη all around κιθαρα να καταφερω εναν αξιοπρεπη all around ηχο με αλλαγη μαγνητων??

Αν στο μυαλο σου ειναι οι ηχοι γνωστων καλλιτεχνων τοτε ειναι πολυ ευκολη η απαντηση. Μαζεψε μπολικες χιλιαδες ευρουλακια και πηγαινε παρε τον εξοπλισμο τους...

Σοβαρα τωρα ενας μαγνητης δεν προκειται να σου δωσει το σουπερ γκαζι ή τα καθαρα μιας στρατοκαστερ σαν αυτα που ακους στα βινεο... Η κιθαρα σου παιζει ισως τον λιγοτερο ρολο. its all about amps and techniques...

Παρε τον πιο high output μαγνητη και ελα να παιξεις στον τενεκεδοενισχυτη της ιμπανεζ που εχω (για practice) Και ελα να γελασουμε παρεα...

Ειναι πιο ευκολο να βρεις μαγνητη που να σου φτιαχνει εσπρεσακι παρα ολα τα παραπανω! ;)

duckino είπε:
Ειναι πιο ευκολο να βρεις μαγνητη που να σου φτιαχνει εσπρεσακι παρα ολα τα παραπανω! ;)
Ισως αν υπηρχε μαγνητης που θα μπορουσε να σερνεται πανω στο σωμα της κιθαρας ωστε να τον βαζεις ειτε στη γεφυρα ειτε στο λαιμο χωρις να ξεβιδωνεις (κινητος μαγνητης τι σκεφτηκα ο ανθωπας), να εχει eq που θα ρυθμιζεται εξωτερικα, και ενα ποντεσιομετρο για το Output...  ;D

Πω πω απαισιοδοξία!!!  ;D

Με ενα search βρηκα κ αυτον τον τυπο του οποιου ο ηχος μου αρεσε αρκετα

Αλλα απο σκληρο ηχο στον bridge?? τι κανουμε??

zampination είπε:
Πω πω απαισιοδοξία!!!  ;D

Με ενα search βρηκα κ αυτον τον τυπο του οποιου ο ηχος μου αρεσε αρκετα

Φιλε μη μπερδευεσαι τα μεγαλα γκαζια ειναι δουλεια ενισχυτη η πεταλιερας η παταλιου κτλ, o μαγνητης θα δωσει πιο πολυ ''χαρακτηρα'' και οχι γκαζια...

Κλασσικη περιπτωση τωρα ειναι οι emg που χρησιμοποιουν πολλοι μεταλοπαιχτες... emg 81 & 85.

funky_bassman είπε:
Πάρε ένα σετ PAF και μία GT10 και είσαι οκ...
+1

Μια πεταλιερα ισως χρειαζεσαι να μπορεις να φτιαξεις ηχους απο φλωρηνιωτη μεχρι obituary

Για passive μαγνητη ενδιαφερομαι... δεν εχω ορεξη να ανοιγω τρυπες! ;D

Ακουσα πως ο Χ2Ν ειναι ψοφιος για καθαρα παντως..

PAF Βγαινει κ για bridge? δινει γκαζια?

Πολυ μπερδεμα η κατασταση... :(

zampination είπε:
Για passive μαγνητη ενδιαφερομαι... δεν εχω ορεξη να ανοιγω τρυπες! ;D

Ακουσα πως ο Χ2Ν ειναι ψοφιος για καθαρα παντως..

Πολυ μπερδεμα η κατασταση... :(
Οχι ρε συ τι τρυπες... ειναι μαλλον απιθανο να μην χωραει μια μπαταριουλα... Δοκιμασε να δεις μονος σου αν μπορει να μπει μια 9αβολτη ξεβιδωνοντας πισω στο cavity...

Οι evolution της Dimarzio μου αρεσαν που ειχα σε μια ibanez

zampination είπε:
Σαν σετ κ για γεφυρα κ για λαιμο?
Ναι σαν σετ. Κοιτα γενικα υπαρχουν πολλοι καλοι μαγνητες και θελει λιγο ψαξιμο, αλλα σου ξαναλεω οτι ειδικα για βαρεις ηχους πολυ γκαζωμενους δεν παιζει ρολο ο μαγνητης. Χρειαζεσαι μηχανημα απο εκει και περα με ποιοτικο και μπολικο gain και φυσικα ΣΩΣΤΟ eq

Προσπαθησε να ψαξεις μαγνητη με γνωμονα τον καθαρο ηχο...

sayan είπε:
Προσπαθησε να ψαξεις μαγνητη με γνωμονα τον καθαρο ηχο...
Kατι μας ειπες τωρα! ;D

αφου δεν εχω ιδεα απο μαγνητες.. πως να το κανω αυτο?

Εγω προσπαθω να μαζεψω πολλες γνωμες ωστε να εχω μια εικονα σαν συνολο κ να κρινω..

Προφανως δεν μπορω να ακουσω πολλους μαγνητες μαζι δυστυχως..

Λαθος των εταιριων που δεν εχουν τα καταλληλα samples για πολλα ειδη κιθαρας κ συνδυασμους μαγνητων ωστε να ακουσει καποιος κ να κρινει..

Αν κ περισσοτερο μαλλον ειναι απλα ενα τρικ των εταιρειων ωστε να αγοραζουμε κατι κ αφου το ακουσουμε κ τελικα δεν ειναι αυτο που θελαμε, να πηγαινουμε κ να αγοραζουμε κ αλλο σετ κ αλλο κτλ..

Αν παντως υπαρχουν ατομα στη Θεσσαλονικη( η Τρικαλα) με ibanez κ εναν διαφορετικο απο τον μαμα συνδυασμο μαγνητων, θα ενδιαφερομουν πολυ να ερθω σπιτι σας κ να τους ακουσω κ απο κοντα.

zampination είπε:
Kατι μας ειπες τωρα! ;D

αφου δεν εχω ιδεα απο μαγνητες.. πως να το κανω αυτο?

Εγω προσπαθω να μαζεψω πολλες γνωμες ωστε να εχω μια εικονα σαν συνολο κ να κρινω..

Προφανως δεν μπορω να ακουσω πολλους μαγνητες μαζι δυστυχως..

Λαθος των εταιριων που δεν εχουν τα καταλληλα samples για πολλα ειδη κιθαρας κ συνδυασμους μαγνητων ωστε να ακουσει καποιος κ να κρινει..

Αν κ περισσοτερο μαλλον ειναι απλα ενα τρικ των εταιρειων ωστε να αγοραζουμε κατι κ αφου το ακουσουμε κ τελικα δεν ειναι αυτο που θελαμε, να πηγαινουμε κ να αγοραζουμε κ αλλο σετ κ αλλο κτλ..

Αν παντως υπαρχουν ατομα στη Θεσσαλονικη( η Τρικαλα) με ibanez κ εναν διαφορετικο απο τον μαμα συνδυασμο μαγνητων, θα ενδιαφερομουν πολυ να ερθω σπιτι σας κ να τους ακουσω κ απο κοντα.
Με τι ενισχυτη παιζεις παρεπιπτοντως?

Μιας και δεν έχεις εμπειρία από αλλαγές μαγνητών και θέλεις ενα all-around set, καλή λύση για να ξεκινήσεις είναι βάλεις Seymour Duncan JB Trembucker για bridge και Jazz για neck.

Ο Evolution bridge ήταν ο πρώτος after-market μαγνήτης που έχω δοκιμάσει. Είναι φοβερός μαγνήτης γενικά και άμα αποκτήσει κανείς εμπειρία κάνει παπάδες. Το θέμα είναι όμως οτι δεν συγχωρεί έστω και το παραμικρό λαθάκι στο παίξιμο, ο,τι κάνεις (σωστό ή λάθος) ακούγεται και αναπαράγεται πιστότατα.

Είναι καλός μαγνήτης αλλά πιστεύω όχι για την παρούσα φάση της μουσικής σου πορείας.

Jasemeister είπε:
Μιας και δεν έχεις εμπειρία από αλλαγές μαγνητών και θέλεις ενα all-around set, καλή λύση για να ξεκινήσεις είναι βάλεις Seymour Duncan JB Trembucker για bridge και Jazz για neck.

Ο Evolution bridge ήταν ο πρώτος after-market μαγνήτης που έχω δοκιμάσει. Είναι φοβερός μαγνήτης γενικά και άμα αποκτήσει κανείς εμπειρία κάνει παπάδες. Το θέμα είναι όμως οτι δεν συγχωρεί έστω και το παραμικρό λαθάκι στο παίξιμο, ο,τι κάνεις (σωστό ή λάθος) ακούγεται και αναπαράγεται πιστότατα.

Είναι καλός μαγνήτης αλλά πιστεύω όχι για την παρούσα φάση της μουσικής σου πορείας.
Μπορω να χειριστω παντως κ active μαγνητη αρκετα καλα, κ ναι ξερω πως σου βγαζει τα παντα απο το παιξιμο σου.. Εχω κ μια schecter c7hellraiser με emg's 707 splitable Κ ξερω τι εννοεις..

Περα απο αυτο με ενδιαφερει εντονα κ ο thrash metal προσανατολισμος του ηχου..

Με τον jb στην γεφυρα θα μπορω να εχω το απαραιτητο γκαζι??(ασχετα με τον ενισχυτη που παιζει κ τον μεγαλυτερο ρολο βεβαια)

Βy the way εχω εναν roland Τρατζιστορ cube20x καθαρα για σπιτικη δουλεια. Αλλα εμενα με ενδιαφερει ο ηχος που θα βγαζω στα στουντιο σε καλους λαμπατους ενισχυτες.. Την schecter την απολαμβανω περισσοτερο στο στουντιο.. Ειναι λες κ ειναι αλλη κιθαρα απο θεμα ηχου!

καλησπερα

+ 1 για τους duncan που πρωτεινε ο jasemeister

Να και ενα βιντεακι με συγκριση dimarzio x2n, paf pro με τους duncan JB, jazz 59.

Το πρωτο ειναι ηχογραφημενο με toneport της line 6, και το δευτερο με ενα ενισχυτη line 6 spider (κακος ενισχυτης για συμπερασματα κατε με... μαλλον κακος τροπος για να βγαλεις συμπερασμα γενικοτερα, αλλα ειναι μια αρχη)

http://www.youtube.com/user/mccneb#p/u/6/6oa7HWxwxNE

http://www.youtube.com/user/mccneb#p/u/5/vLDwmcKhEBE

παρατηρησα μεγαλυτερο gain του x2n απο του Jb, και του paf pro απο του jazz στα 2 βιντεο..

παρολα αυτα ο συνδυασμος jb κ jazz μου ακουστηκε αρκετα καλος κ γλυκος στα αυτια μου.. ο X2N active ειναι? πολυ gain σαν emg εχει

Η λύση σου περιγράφεται κι εδώ

http://www.noiz.gr/index.php?topic=167633.0

..αλλά πριν αλλάξεις μαγνήτες...ξεκίνα να πετάς ποτενσιόμετρα πενταθέσιο και λοιπά ηλεκτρικά της Ibanez σου... ;)

Σου μιλάει κάτοχος 5 Ibanez 3 RG και 2 S..... :)

Υ.Γ Στις RG δεν παίζουν και πολύ καλά οι Duncan....

Προτίμησε Dimarzio

Trending...

Νέα θέματα

Back