Αλλαγή μαγνητών σε Epiphone Les Paul Standard

johnt_gr

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Χαιρεται!

Ενδιαφέρομαι να αλλάξω μαγνήτες στην Epiphone Les Paul Standard. Πάνω έχει ακομα τους εργοστασιακούς (αληθεια, τι μάρκα μαγνήτες χρησιμοποιεί η Epiphone για τις Les Paul της?), και σκεφτομαι να αγοράσω ενα ζευγάρι Seymour Duncan Alnico Pro II. Eχω ακούσει πως είναι πολυ καλοί (ο Slash παίζει με αυτούς). Παίζω hard rock, blues, rock, metal. Ποια ειναι η γνώμη σας?

Οι μαμίσιοι είναι epiphone. είναι δικοί τους δηλαδή.

Οι Seymour Duncan Alnico Pro II είναι καλοί μαγνήτες, αλλά δεν ξέρω αν θα σε βγάλουν σε βαριές καταστάσεις όπως μέταλ... εξαρτάται από το ποιους θα πάρεις και το gear σου.

πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μέχρι 200 euro. Aπο μέταλ παίζω Maiden, Sabbath, Μetallica. Δεν παίζω καθόλου death, black κτλ.

Τότε μην πάρεις μαγνήτες με αλνίκο ΙΙ, πάρε με αλνίκο 5.

Εχεις να μου προτείνεις καποιον συγκεκριμένο? Με ενδιαφερει η αναβάθμιση του ηχου της κιθαρας μου αλλά και οι μαγνήτες που θα παρω να είναι versatile.

Πόσα φράγκα θα δώσεις;

Παιδιά...σε πόσα παράλληλα thread θα το συζητήσουμε αλήθεια; :P

Sorry, δικο μου λάθος! Είχα γράψει παλιοτερα παρομοιο thread και το ανεστησα...Λοιπον, τι μαγνήτες μου προτείνετε?

Άσε τους Alnico II... κοίτα Dimarzio, έχει εξαιρετικούς μαγνήτες σε αυτό το  pricerange και γενικά είναι all - around μαγνήτες απ' όσο ξέρω , ή πάρε κάποιους Gibson...

ο jazz έχει λιγότερο output απο τον 59.

ο 59 μου φαίνεται λίγο πιο ζεστός αλλά και πιο crunchy/βαβουριάρης.

o jazz είναι τρομερά ευκρινής, και σε καθαρα και σε γκάζια (ειδικά για lead είναι σούπερ).

my two cents, ο jazz είναι οτι καλύτερο έχω ακούσει απο Seymour Duncan.

o 59 ειναι πιο μουντος απο τον jazz, με πολυ ασαφες μπασο, καπως πιο ζεστος και ιδανικος για τον κλασσικο les paul ηχο se neck pickup.

O jazz ειναι πολυ πιο hifi sounding, με περισσοτερα πριμα, καλυτερο σκασιμο (οσο εχει τελος παντων μια les paul) και καπως πιο articulate.

Επισης εξαιρετικος duncan o seth lover

σ'εμενα φοβερη δουλεια εχουν κανει οι DiMarzio dp194/195 πανω σε ταυρακι.τσεκαρε τους,πολυ γλυκα καθαρα και καλο ξυσιμο!δες τους και αν σ'ενδιαφερουν πες μου γιατι πηρα καινουρια κιθαρα και πλεον δεν τους χρειαζομαι.

sober είπε:
σ'εμενα φοβερη δουλεια εχουν κανει οι DiMarzio dp194/195 πανω σε ταυρακι.τσεκαρε τους,πολυ γλυκα καθαρα και καλο ξυσιμο!δες τους και αν σ'ενδιαφερουν πες μου γιατι πηρα καινουρια κιθαρα και πλεον δεν τους χρειαζομαι.
Thanks για την προσφορα, αλλα εχω κατασταλάξει στον jb/ '59. Koλλημενος με την μπαλα που λεμε! Τωρα εχω αλλο προβλημα...Εδω Κερκυρα κανενας δεν ξέρει να αλλάζει τους μαγνήτες...

Trending...

Νέα θέματα

Back