Αλλαγή μπράτσου σε ταυράκι [solved]

TonyRoyJoy

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Θέλω να "πειράξω" κάπως το epiphone ταυράκι μου,έτσι ώστε να το χρησιμοποιώ και να μην το έχω στην άκρη :( .

Αυτό που μου αρέσει σε πραχτικό επίπεδο είναι το σώμα του,το βάρος του και η σταθερότητα του στον καβαλάρη.

Θα αλλάξω λοιπόν:μαγνήτες,ηλεκτρικά,hardware και μπράτσο-ταστιέρα.

Για μαγνήτες σκέφτηκα να βάλω τους paf classic χωρίς να είναι τελική η απόφαση μου.

Το δύσκολο κομμάτι για εμένα είναι το μπράτσο.

Ενώ μου αρέσουν οι διαστάσεις της ταστιέρας σε μήκος και πλάτος δεν με βολεύει σε πάχος.Με κουράζει αφάνταστα δυστηχώς και δεν τίθεται θέμα συνήθειας!

Θα προτιμούσα δηλαδή να ήταν πιο λεπτό το μπράτσο.

Μου πέρασε απο το μυαλό να αγοράσω μπράτσο-ταστιέρα,απο τα on-line καταστήματα που ξέρουμε,και μετά πριν τα τοποθετήσω να τρίψω το μπράτσο μεχρι να το φέρω στα επίπεδα που θέλω.Ομως δεν ξέρω κατα πόσο αυτό είναι ασφαλές.Δηλαδή θα είναι σταθερό,θα αντέξει;

Και βέβαια υπάρχουν λεπτές ταστιέρες στην αγορά που δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα,αλλά θα είναι η ταστιέρα τύπου sg που θα παραγγείλω ανθεκτική και μετά το τρίψιμο :? ;

Επίσης προτιμώ κιθάρες με low action,οπότε θα ήθελα κάτι ανάλογο.

Αν έχετε λίγο χρόνο να αφιερώσετε για να απαντήσετε,θα εκτιμούσα την γνώμη σας!

:D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είναι set neck και ναι ουσιαστικά θέλω να αλλάξω το μπράτσο αλλα αυτό δεν θα πάρει μαζί του και τα υπόλοιπα; :roll:

set neck??

ωχχχ καλυτερα αν δεν σε βολευει πουλησε την και παρε μια αλλη παρομοια με ποιο βολικο μανικι...

Forget it.

Κράτησέ την όπως είναι ή για να κάνεις πειράματα με μαγνήτες, ποτενσιόμετρα, χορδές, κουρδίσματα, κλπ.

ναι οντως πολυ σωστο αυτο...αυτο κανω και εγω με μια squier stratocaster japan του 1991..ποσα πειραματα εχει φαει αυτη η κιθαρα... :lol:

Και να πω και κάτι άλλο να γίνω κακός τώρα... :P τι έχει το παχύ μπράτσο και δε σε βολεύει;;

Και βέβαια είναι θέμα συνήθειας, δεν ξέρω τι παίζεις, αλλά για δοκίμασε να βαράς 4-5 ώρες ακόρντα και θα σου πω για πότε πας για τενοντίτιδα με το λεπτό μπράτσο. :wink:

Ευχαριστώ και τους τρεις για τις απαντήσεις :D

Φίλε Abraxas πίστεψε με δεν είναι θέμα συνήθειας.Στην περιπτωσή μου τουλάχιστον,ο πόνος στο χέρι μου υποχώρισε οταν άρχισα να παίζω με κιθάρες με λεπτό μπράτσο.Το μπράτσο της sg πλέον δεν το αντέχω ούτε 20 λεπτά,ειδικά όταν παίζω ακόρντα.Θα ήταν ιδανικό να φτιάχνονταν τα όργανα σύμφωνα με τον μουσικό που προορίζονται αλλα αυτό δεν γίνεται σε χαμηλά επίπεδα τιμής...

Τώρα ψιλοαπογοητεύτικα.Η αλήθεια είναι οτι αν δεν μπορώ να πειράξω το μπράτσο δεν έχει νόημα να αλλάξω μαγνήτες κτλ.

Ή θα την πουλήσω ή θα την αφήσω στην άκρη. :(

Οχι τιποτα άλλο,αλλα έχω κουραστεί και με τα tremolo systems(floyd rose style) ρε γ@μ*το και ζηλεύω την σταθερότητα της sg.

Τα μπράτσα γενικά είναι θέμα προτίμησης. Ωστόσο τα παχιά μπράτσα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πιο άνετα, ειδικά αν παίζεις ποικιλία τεχνικών.

Παίκτες με απίστευτη ταχύτητα, από παλιά, προτιμούν τα χοντρά έως θηριώδη μπράτσα τύπου '59, boatneck, κλπ.

Φυσικά ρόλο παίζει και το πλάτος της ταστιέρας, το radius, τα τάστα, όλα αυτά...

Anyway, μην αγχώνεσαι, μπορεί να υπάρχει κάποιος να τον βολεύει η κιθάρα και να τη θέλει... αν τώρα η αξία της είναι μικρή χρηματικά αλλά μεγάλη συναισθηματικά τι να σου πω; Κράτα την για πειράματα όπως είπα πιο πάνω...

Εγώ έχω μια αρχαία γιαπωνέζικη μπουρούχα από κόντρα πλακέ, που δεν μπορείς να φανταστείς πως ακούγεται με κάτι καφρικούς μαγνήτες και low tunings. :wink:

Φίλε έπαιζα 10 χρόνια με το λεπτούλη μπράτσο της JACKSON μου και όταν αγόρασα την EPHI μέτα από λιγο απογοήτέυτηκα για τον ίδιο λόγο σε σημείο που ήθελα να την στείλω αλλά επείδη μου άρεσαν όλα τα υπόλοιπα μετά από λίγες ημέρες είδα ότι άρχιζα να την συνηθίζω. Ε τώρα δεν την αφήνω σχεδόν ποτέ. ¶σε που αυτό που θες να κάνεις νομίζω ότι είναι ακατόρθοτο και μόνο κακό μπόρει να προκαλέσει στο κακόμοιρο το οργανάκι

Τα μπράτσα γενικά είναι θέμα προτίμησης. Ωστόσο τα παχιά μπράτσα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πιο άνετα' date=' ειδικά αν παίζεις [b']ποικιλία τεχνικών[/b]. Παίκτες με απίστευτη ταχύτητα, από παλιά, προτιμούν τα χοντρά έως θηριώδη μπράτσα τύπου '59, boatneck, κλπ.
Ξέρω πολλούς γρήγορους σημερινούς παίκτες, με "περίεργες" για τα παλιά δεδομένα τεχνικές ,που χρησιμοποιούν κιθάρες με λεπτά μπράτσα.Αφού συμφωνούμε οτι η επιλογή μπράτσου γενικά είναι απο τα θέματα που πρέπει να τα μελετάμε κατα περίπτωση, τι σημασία έχει λοιπόν το τι χρησιμοποιούν οι περισσότεροι; :wink:

Φυσικά ρόλο παίζει και το πλάτος της ταστιέρας' date=' το radius, τα τάστα, όλα αυτά...

[/quote']

Σωστά!

Anyway' date=' μην αγχώνεσαι, μπορεί να υπάρχει κάποιος να τον βολεύει η κιθάρα και να τη θέλει... αν τώρα η αξία της είναι μικρή χρηματικά αλλά μεγάλη συναισθηματικά τι να σου πω; Κράτα την για πειράματα όπως είπα πιο πάνω...

Εγώ έχω μια αρχαία γιαπωνέζικη μπουρούχα από κόντρα πλακέ, που δεν μπορείς να φανταστείς πως ακούγεται με κάτι καφρικούς μαγνήτες και low tunings. :wink:[/quote']

Δεν αγχώνομαι καλέ :)

Αν και καταλαβαίνω οτι είναι ενδιαφέρον να πειραματίζεσαι,την συγκεκριμένη περίοδο είμαι άλλης λογικής.Θέλω να έχω δηλαδή μόνο μια κιθάρα αρκει να με βολεύει όσο γίνεται περισσότερο.Όσο δύσκολο και αν είναι αυτό.

SPYROIDΕΤην sg τι έχω χρόνια και πίστεψε με αυτό που εγώ βλέπω ως αρνητικό σε αυτήν δεν άλλαξε ποτέ.

Δεν πιστέυω οτι αυτό που θέλω να κάνω είναι και ακατόρθωτο αλλα ούτε πάλι και με μικρό ρίσκο 8) .

Καλά αφού είμαι πεισματάρης και θα την κάνω την λακαμία μου,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ταλαιπωρώ και τους υπόλοιπους :lol:

και ζηλεύω την σταθερότητα της sg.
Aν όντως σου αρέσουν οι sg αλλά δεν σε βολεύει τίποτα από αυτά που έχει η epiphone (και δεδομένου πως οι αλλαγές που θές να κάνεις κοστίζουν κάτι), πούλα την epiphone και με τα λεφτά που θα έδινες για τις μετατροπές, προσπάθησε να πάρεις μια gibson. Oι special είναι σε προσιτές τιμές.

Δεν ξέρω αν η epiphone έχει διαφορετικά πάχη στα μπράτσα των sg (για να πάρεις μια άλλη epiphone) αλλά σίγουρα στις gibson θα βρείς διαφορετικά πάχη. H δική μου δεν έχει το παχύ μπράτσο που έχει η epiphone.

Πάντως σε καμια περίπτωση μην αλλάξεις μπράτσο στο ταυράκι και γενικότερα να ξέρεις πως τα ταυράκια είναι πολύ ευπαθή όργανα, ιδιαίτερα στο σημείο που το μπράτσο ενώνει με το σώμα (και σε μερικά άλλα σημεία...). Δηλαδή, ναί μέν Solid Guitar αλλά όπως έλεγε και κάποιος από τους διάσημους παίχτες sg, την σπάς με γυμνά χέρια την κιθάρα!

Το να αλλαξεις ενα set neck μπρατσο ειναι εξαιρετικα δυσκολο (εκτος βεβαια & αν εισαι οργανοποιος,αληθεια μηπως εισαι? :lol: ) & το κυριοτερο ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ (αν το αναλαβει τελικα οργανοποιος).

Τα μπράτσα ειναι θεμα συνηθειας & γουστου (π.χ εγω αν παιξω με λεπτο μπρατσο σε 3 λεπτα εχω παθει τενοντιτιδα) οποτε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα,καλυτερα πουλησε την και παρε μια με λεπτοτερο μπράτσο (αν και οι μονες κιθαρες που εχουν λεπτοτερο μπρατσο ειναι οι shreder κιθαρες τυπου Ibanez,Jackson κτλ,να καταλαβεις προσωπικα θεωρω το μπρατσο του "ταυρου" σου ΠΟΛΥ λεπτο για τα γουστα μου! :lol: )

Κατι ακομα πριν αλλαξεις μπρατσο: εισαι σιγουρος οτι η κιθαρα σου ειναι σεταρισμενη σωστα?

Αν ναι & θελεις σωνει και καλα να την κρατησεις γιατι σου αρεσει γιατι δεν κανεις το αυτονοητο δηλ. απλα να "φας" λιγο το μπράτσο για να λεπτυνει με ενα γυαλοχαρτο? (το κανουν και αρκετοι τεχνιτες ρωτα τους) :wink:

Δεν ειναι απλουστερο απο την αλλαγη?

θα σου παει πααααααααρα πολλα ευρωπουλα για να τοποθετησεις μπρατσο set neck πιο πολλα απο οσο κανει το οργανο οποτε ξεχνα το καλυτερα,αν οντως θες να πειραματιστεις πανω σε αυτο το οργανο και δεν θες να το πουλησεις δοκιμασε αυτο που λεει και ο superfunk με γυαλλοχαρτο να το ευχαριστηθεις κιολας οτι το φτιαχνεις στα μετρα σου αν το κανεις μονος σου!

καλη τυχη :)

Δηλαδή' date=' ναί μέν Solid Guitar αλλά όπως έλεγε και κάποιος από τους διάσημους παίχτες sg, την σπάς με γυμνά χέρια την κιθάρα![/quote']Xaxaxa!

Στην sg τον μόνο που δεν μου αρέσει,αν εξαιρέσεις το ήχο,είναι το μπράτσο.

Εχω σκεφτεί να πάρω μια gibson αλλα και πάλι θα έπρεπε να κάνω την ανάλλογη μετατροπή στο μπράτσο.

θα σου παει πααααααααρα πολλα ευρωπουλα για να τοποθετησεις μπρατσο set neck πιο πολλα απο οσο κανει το οργανο οποτε ξεχνα το καλυτερα' date='

[/quote']

Πλακα πλάκα έχεις δίκιο...

Το να αλλαξεις ενα set neck μπρατσο ειναι εξαιρετικα δυσκολο (εκτος βεβαια & αν εισαι οργανοποιος' date='αληθεια μηπως εισαι? icon_lol.gif ) & το κυριοτερο ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ (αν το αναλαβει τελικα οργανοποιος). [/quote']

Χαχα :)εχεις ένα ιδιαίτερο τρόπο να απαντάς :)

Η αλήθεια είναι οτι το να τρίψω το μπράτσο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα,

όμως με αυτόν τον τρόπο στην περίπτωση που θα έκανα κάτι μη πωθήτό

θα ήταν ταυτόχρονα και μη αναστρέψιμο,γι'αυτό και δεν το ανέφερα.

Αλλά μιας και είναι τόσο δύσκολο και ριψοκίνδυνο να αλλαξω το μπράτσο με ένα άλλο,

τελικά θα κάνω αυτό που μου προτείνεις και εσύ.:) Πως θα καταλάβω όμως πότε θα πρέπει να σταματήσω lol;:)

Μετά να το περάσω με λάκα ή κάτι άλλο;Μάλλον χρειάζεται επαγγελματίας ε;

Γνωρίζω οτι κάτι Ibanez και Jackson έχουν ιδιαίτερα λεπτά μπράτσα ,αλλα έχουν ταυτόχρονα και σύστημα tremolo

γι'αυτό και δεν έχω την όρεξη να ανακατευτώ μαζί τους :p

Με πείσατε και με βοηθήσατε μάγκες!Αρχίζω το τρίψιμο...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις να είστε καλά !

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back