Τωρα το λες αοβαρα αυτο,ή μου τη λες λιγακι? να υποθεσω το δευτερο.... ;Dspy είπε:Όντως, στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει σε jazz τραγουδίστριες με ΑΨΟΓΗ προφορά, τόσο καλή ώστε να κλείνεις τα μάτια και να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο Harlem ή -άντε- στο Bronx. Οπότε οι μικροατέλειες στην προφορά της Αλέξιας ενοχλούν ιδιαίτερα...
Ρε συ spy, δεν εχει σημασια αν και οι υπολοιπες τζαζ τραγουδιστριες κανουν χοντραδες στην προφορα. Σημασια εχει οτι αυτη για την οποια μιλαμε τις κανει.Ναι, δεν αρνουμαι οτι της κανω αυστηρη κριτικη. Οχι ομως κακοπροαιρετη. Απλα ενω φωνητικα - απο τεχνικη και γκρουβαρισμα -το τζαζ στοιχειο το εχει αρκετα, της τα χαλαει αυτο.Στα δικα μου τα αυτια δηλαδη....Ενω μου αρεσαν τα βιντεο στη αρχη του thread, δεν μπορω να το ευχαριστηθω οσο θα ηθελα ακριβως γι αυτο το λογο.
Εξαλλου σε αντιθεση με την τεχνικη των αλλων μουσικων οργανων,το τραγουδι ειναι συνδιασμος παιξιματος οργανου - της φωνης - με τεχνικες απαιτησεις αλλα ταυτοχρονα και απαγγελια προφορικου λογου σε καποια γλωσσα. Αν λοιπον επιλεξουμε να ειμαστε πολυ αυστηροι - και σε τοσο απαιτητικο ειδος το δικαιουμαστε - ενας ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΣ τραγουδιστης δεν θα πρεπει να τραγουδαει σε μια γλωσσα την οποια δεν κατεχει αψογα.