- Πόντοι
- 6
Φοβερός δίσκος όντως! Μετά από ενα σωρό χρόνια ξαναγόρασα cd ;DSpyrosCh είπε:Θα έλεγα επίσης ότι και ο δίσκος των δικών μας Sugah Galore είναι από τους καλούς της χρονιάς..
Φοβερός δίσκος όντως! Μετά από ενα σωρό χρόνια ξαναγόρασα cd ;DSpyrosCh είπε:Θα έλεγα επίσης ότι και ο δίσκος των δικών μας Sugah Galore είναι από τους καλούς της χρονιάς..
This is one of those album titles that you least expect to hear in your lifeWow! είπε:"Farting Outside Her Skull"
Κοίταξε, είναι η χαρακτηριστική στιγμή που μια μπάντα αποφασίζει πολύ σωστά να κάνει στροφή στον ήχο της και να μην βγάλει άλλο ένα δίσκο "μια από τα ίδια" (όπως ο δισκος από πάνω μου ). Οι πιστοί ακολουθούν, αυτοί που τους άρεσε ο χαρακτηριστικός ήχος απέχουν!Mean είπε:Editors?Μα σοβαρα?
Οτι ακουσα στο Live (το δισκο δεν τον εχω ακουσει) ηταν λες και πηρανε Klaxons-MGMT η ολα αυτα τα "electro-pop-o-rock" συγκροτηματα και βαλαν απο πανω τα χαρακτηριστικα φωνητικα των editors μαζι με τους ακομα ποιο χαρακτηριστικους στοιχους.Ενταξει ξερω εξελισσεται η μπαντα κλπ. αλλα απλα δεν μου εκατσε.
Does not compute.
Mα είναι ''μία από τα ίδια'', αφού η ''στροφή'' αυτή δεν τους φέρνει να παίζουν κάτι πρωτότυπο ή ριζοσπαστικό στη μουσική (αν και δεν ξέρω κατα πόσο αυτό είναι το ζητούμενο).fleamail είπε:Κοίταξε, είναι η χαρακτηριστική στιγμή που μια μπάντα αποφασίζει πολύ σωστά να κάνει στροφή στον ήχο της και να μην βγάλει άλλο ένα δίσκο "μια από τα ίδια" (όπως ο δισκος από πάνω μου ). Οι πιστοί ακολουθούν, αυτοί που τους άρεσε ο χαρακτηριστικός ήχος απέχουν!
Μια από τα ίδια εννοώ άλλο ένα the back room.Suede είπε:Mα είναι ''μία από τα ίδια'', αφού η ''στροφή'' αυτή δεν τους φέρνει να παίζουν κάτι πρωτότυπο ή ριζοσπαστικό στη μουσική (αν και δεν ξέρω κατα πόσο αυτό είναι το ζητούμενο).
Το ότι αφήσανε τις κιθάρες και πιάσανε τα σύνθια (χωρίς να το κάνουν με τρομερή επιτυχία κατά την ταπεινή μου γνώμη) δεν φέρνει αναπόφευκτα την εξέλιξη και την μουσική κοσμογονία.
Μα τι "πρωτότυπο και ριζοσπαστικό" ρε παιδιά; Εδώ (στο thread) ακούστηκε το όνομα των Kiss, οι οποίοι θεωρούνταν ήδη πεπαλαιωμένοι δεινόσαυροι όταν είχα πάρει εγώ για πρώτη φορά το "Ποπ και Ροκ"...fleamail είπε:Πρωτότυπο και ριζοσπαστικό δε νομίζω ότι υπάρχει πλέον...
Και θα ακουγονται οσο βγαζουν δισκαρες σαν το τελευταιο τους. Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να ακουω ΣΑΒΟΥΡΕΣ εις το ονομα του.... "φρεσκου"Wow! είπε:Μα τι "πρωτότυπο και ριζοσπαστικό" ρε παιδιά; Εδώ (στο thread) ακούστηκε το όνομα των Kiss, οι οποίοι θεωρούνταν ήδη πεπαλαιωμένοι δεινόσαυροι όταν είχα πάρει εγώ για πρώτη φορά το "Ποπ και Ροκ"...
Το "δισκάρες" είναι υποκειμενικό θέμα. Αν εσύ πιστεύεις ότι βγάζουν δισκάρες, καλά κάνεις και τους υποστηρίζεις, άλλωστε όλοι το ίδιο κάνουμε με αυτά που μας αρέσουν.playloud είπε:Και θα ακουγονται οσο βγαζουν δισκαρες σαν το τελευταιο τους. Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να ακουω ΣΑΒΟΥΡΕΣ εις το ονομα του.... "φρεσκου"
Wow! είπε:Το πραγματικό ερώτημα είναι : όντως δεν υπάρχει τίποτε πρωτότυπο και ριζοσπαστικό, ή οι συνήθειες που έχουμε αναπτύξει ως ακροατές θα μας εμπόδιζαν να το δούμε ακόμη και αν μας το καρφώνανε στο ένα μας μάτι;
Εννοείται.SpyrosCh είπε:Δυστυχώς το δεύτερο.
Νομίζω ότι τίτλος είναι "Albums of the year". Oπότε μέσα θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε βγήκε το '09 και συγκλονίζει τον καθένα μας.Wow! είπε:Το "δισκάρες" είναι υποκειμενικό θέμα. Αν εσύ πιστεύεις ότι βγάζουν δισκάρες, καλά κάνεις και τους υποστηρίζεις, άλλωστε όλοι το ίδιο κάνουμε με αυτά που μας αρέσουν.
Το "πρωτότυπο και ριζοσπαστικό" δεν είναι υποκειμενικό θέμα. Όταν κάποιος κάνει κάτι διαφορετικό και καινούργιο, είναι "πρωτότυπος και ριζοσπαστικός" είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει. "Πρωτότυπο και ριζοσπαστικό", το έργο των Kiss δεν υπήρξε ποτέ των ποτών, εκτός από το χώρο του μακιγιάζ.
Το πραγματικό ερώτημα είναι : όντως δεν υπάρχει τίποτε πρωτότυπο και ριζοσπαστικό, ή οι συνήθειες που έχουμε αναπτύξει ως ακροατές θα μας εμπόδιζαν να το δούμε ακόμη και αν μας το καρφώνανε στο ένα μας μάτι;
Να υποθέσω οτι μιλάς για κάποιο ποσοστό (ίσως το μεγαλύτερο) ακροατών και όχι όλων.Wow! είπε:ότι επειδή ως ακροατές έχουμε μειωμένη αντίληψη και επιθυμία για το πρωτότυπο και ριζοσπαστικό,
Ναι, αλλά αυτό το "καθένα" μας θέλει λίγη προσοχή, με την έννοια ότι : όταν εγώ είχα ακούσει τριάντα δίσκους όλους-και-όλους στη ζωή μου, δεν εξέφραζα άποψη για τέτοια βαρύγδουπα θέματα. Σήμερα όμως, χάρη στο δημοκρατικό κεκτημένο του ελληνικού ίντερνετ, τέτοια threads δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα, διότι το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι θα γράψουν τις αρέσκειες και τις απαρέσκειές τους, χωρίς αντίληψη του ότι αυτές μπορεί να καθορίζονται από έλλειψη πληροφόρησης / παρείστικη μουσική συνείδηση / προσωπική αρτηριοσκλήρωση ιδεών / έλλειψη επαφής με τη ζωντανή μουσική (κλασσικό πρόβλημα για τους έλληνες ακροατές) / έλλειψη ραδιοφωνικών ακουσμάτων / μηδενική επαφή με άλλα μουσικά ιδιώματα εκτός από το ροκ, κλπ κλπ κλπ.Nestoras είπε:Νομίζω ότι τίτλος είναι "Albums of the year". Oπότε μέσα θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε βγήκε το '09 και συγκλονίζει τον καθένα μας.