- Πόντοι
- 1,038
Βλέπω το Born under a bad sign στην ζωντανή του εκτέλεση απο τον Μποναμάσα στο Greek Theater. Κοιτάω λίγο καλύτερα, οπ, τι κιθάρα κρατάει ο Τζο στα χέρια του;; Ναι, είναι η Lucy του Albert King, γράφει και το όνομα του στην ταστιέρα. Ανάμικτα συναισθήματα έχω καθώς κυλάει το τραγούδι, σούπερ μπάντα, λίγο γυαλισμένος ήχος, όλα στη θέση τους και όταν κάτι αγγίζει την τελειότητα αρχίζει και χάνει την ανθρωπιά, τουλάχιστον σε λαϊκές μουσικές όπως το μπλουζ. Όσο κι αν κατά διαστήματα κάνουμε πλάκα με τον Μποναμάσα, είναι σπουδαίος κιθαρίστας και έχει προσφέρει πολλά στην κοινωνία του blues/rock ιδιώματος, απλώς μου φαίνεται πως απο τότε (εδώ και αρκετά χρόνια) που ξέφυγε λιγάκι, μοιάζει κάθε που παλεύει να ταυτιστεί με τη μαύρη μουσική, εκεί που λες αυτό ήταν, το πέτυχε τούτη τη φορά, δίνει μια και χύνει την καρδάρα με το γάλα. Το συγκεκριμμένο στιγμιότυπο ακροβατεί ανάμεσα σε συγκίνηση και ματαιοδοξία, ρε συ Τζο, οκ, πήρες την κιθάρα του Άλμπερτ αλλά συγκρατήσου λίγο, γύρω στο τέταρτο λεπτό που (επιτέλους) δείχνει να "τα χώνει" ψυχή τε και σώματι και αγγίζει ευαίσθητες χορδές, μαγαρίζει την ιστορική V με φράσεις σαν σε διαγωνισμό ταχύτητας και το τερματίζει πατώντας και το wah στο τέλος. Νάναι καλά και να χαίρεται τα αμύθητης αξίας όργανα του, τον συμπαθώ αλλά εδώ νομίζω πως έχει την εικόνα του τζάμπα μάγκα. Θα υποκλινόμουν αν την γύριζε ανάποδα και έπαιζε 5 νότες upside down, μάλιστα, έτσι όχι. Δείτε για παράδειγμα τον Kid Andersen πως επιλέγει να τιμήσει τον γίγαντα Κινγκ, παίρνει μια Flying V για αριστερόχειρα και παίζει με τις χορδές ανάποδα προσπαθώντας να πλησιάσει την μαγική αίσθηση. Θα μου πείτε, εσένα άμα σου έδιναν την Lucy να παίξεις θάλεγες όχι; Δεν ξέρω στ' αλήθεια, εδώ που είμαι αυτό μου φαίνεται στη σφαίρα της φαντασίας, wah πάντως δεν θα πατούσα.