Είσαι πολύ παραπονιάρικο αγόρι τελικά εσύ !!!bloody_sunday είπε:Πάντως, είναι και λίγο κρίμα - περίμενα μερικές γνώμες και σχόλια από παιδιά - "παλέουρες" του φόρουμ που αν και δεν τα γνωρίζω προσωπικά, έχουμε ανταλλάξει δυο-τρεις κουβέντες βρε αδερφέ - όμως προτίμησαν να κατακλύσουν με απαντήσεις κλιπς για... κουράδες πτηνών (μην το πάρεις προσωπικά Έξαρχε!!!). Ίσως το θέμα να μην ήταν τόσο ελκυστικό. Τεσπα, υγεία!
Ki αυτό πού το πάτε;Υ.Γ. μ αρέσει που όλοι γειώσαμε το AKG και χωθήκαμε για το κομμάτι!
ΛεΠα rules...trigga είπε:Βρήκα το ευαίσθητο σημείο σου
κι αυτό είναι μείον σου
κι αυτό είναι μείον σου!!!
+1kwstas79 είπε:Τι διάλο ρε, ένα δίσκο της προκοπής βγάλανε οι TOT και κανένας δεν τον έχει ακούσει;
Μα επίτηδες το έκανα έτσι στο rhythm section! Είμαι κατά στο να διπλασιάζω το ηχογραφημένο track και να το πανάρω δεξιά - αριστερά, για αυτό και ηχογράφησα δυο διαφορετικά μέρη, με τα απλά συνοδευτικά ακκορντα λίγο πιο κάτω στη μίξη και τα λίγο πιο περίπλοκα λίγο πιο πάνω (και πάλι όμως, λόγω του τεστ, χωρίς κανένα κομπρεσσάρισμα). Αν είχα πιο πολλά όργανα ίσως να μην γινόταν αυτό το panning, αλλά και πάλι εξ αρχής είχα στόχο να μην βάλω κανένα άλλο όργανο μέσα (πάλι επειδή το τεστ εστιάζει μόνο σε κιθάρα, mic, κάρτα). Εσύ τι διαφορετικό θα επέλεγες; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος πλζ (σαν γνώμη).deadendmind είπε:Επισης, στα αυτια μου, μου ελειπαν μεσαια (μπορει να οφειλεται για αυτο το mp3 encoding) και δεν μου αρεσε παρα πολυ ο τροπος που χωρισες τα καναλια σε left right, εγω θα επελεγα κατι διαφορετικο. Το natural choruς και η ψευδαισθηση pan που δημιουργειται με κουρασαν με την κατανομη καναλιων που επελεξες, ενω στην πραγματικοτητα αυτο ειναι το δυνατο χαρτι της 12χορδης.
Μα δεν είναι doubled το τρακ!! Είναι δυο διαφορετικά, το έγραψα και προηγουμένως! Τα παν δεν ήταν στο 100%, όμως αν ήταν τόσο κοντά θα χαλούσε η στερεοφωνική εικόνα που ήθελα να πετύχω (θα έπεφταν πολύ στο κέντρο). Επίσης, όσο πιο μακριά πάει από τη μέση, τόσο πιο διακριτό γίνεται στο αυτί, και τόσο σου δίνεται η ευχέρεια να μειώσεις το vol του track στη μίξη, κάτι πολύ σημαντικό γιατί το αυτί μπερδεύεται με μεγάλες εντάσεις που πέφτουν στον ίδιο χώρο.deadendmind είπε:Εγω, δεν πόλωνα τόσο πολυ τα 2 καναλια.. Ας πουμε το λεγομενο doubled track θα επέλεγα να το βαλω το ενα στο 10 oclock του pan και το αλλο στο 2 o clock του pan, ετσι ωστε να ειναι πιο "φυσικο" το ακουσμα. Επισης, θα εγραφα 2 συνοδευτικα, το ενα πιο εντονο, το αλλο πιο διακριτικο, τα οποια θα πολωνα 100%, και απο την μερια του διακριτικου, ας πουπε στο right, θα εβαζα η καποια ατμοσφαιρικη ηλεκτρικη, η καποιο αλλο ακουστικο όργανο για την μελωδια/σολο.
Για το οτι λειπουν μεσαια τι λες; Ηταν ετσι και στην αρχικη μιξη, η μετα το encoding επαιξε η φαση;; ;D
Eγώ χρησιμοποίησα ένα μόνο μικρόφωνο, τοποθετημένο εκεί που γράφω παραπάνω. Ήθελα να βάλω μόνο ένα γιατί αν μίξαρα δυο, κανείς δεν θα καταλάβαινε το ζητούμενο, δλδ το τι ήχο βγάζει το ένα σε μια δεδομένη, στάνταρ θέση.Πράγματι, είναι κάπως πριμαριστός ο ήχος. Από τη μια είναι ελαφρά ο χαρακτήρας της 12χορδης μου με αυτές τις χορδές, από την άλλη όμως είναι και ο χαρακτηριστικός ήχος που βγάζει αυτή η θέση που διάλεξα (που παρεπιπτόντως, δεν πρέπει να ήταν στα 20 εκ. αλλά στα 25 ή λίγο παραπάνω). Νομίζω ότι και ο deadendmind είπε, αν θυμάμαι καλά, ότι του φάνηκε κι αυτού πριμαριστή.
Γενικά, αν θέλουμε να κάνουμε μια ηχογράφηση αξιώσεων ακουστικής, είθισται να βάζουμε δυο ταιριασμένα μικρόφωνα τέτοιου τύπου, το πρώτο να κοιτάει την τρύπα ή λίγο πιο πάνω από αυτήν και το άλλο να κοιτάει το άλλο άκρο του σκάφους, κάπου κοντά στο κέντρο της κοιλότητας (διορθώστε με αν τα λέω λάθος, plz - τα έχω δοκιμάσει στην πράξη πάντως). Η πρώτη θέση προσφέρει ωραία πρίμα αλλά συνήθως, τους λείπει το "σώμα", κάτι που το προσφέρει το άλλο μικρόφωνο που μπασάρει. Η μίξη τους σε όποια ποσοστά θέλουμε βγάζουν πολύ καλά και ελεγχόμενα αποτελέσματα.