Ακόρντα 2-5-1 & Κύκλος των 5ων

Status
Not open for further replies.
Άρχισε ο 5ος κύκλος;

Βρε Στέφανε,

Τι προσπαθείς ακριβώς να κάνεις; Προσπαθείς να βγάλεις εικόνα εικόνα την διόρθωση ενός βιβλιού μήπως; Προσπαθείς να διδάξεις με εμπειρικό τρόπο θέματα που θέλουν χρόνια και συγγράμματα;

Τι ακριβώς;

Γιατι με το να επιμένεις να σου απαντήσουμε για την εικόνα σε ένα θέμα ΤΟΣΟ μεγάλο είναι κάπως... ανόητο... συγνώμη κι όλας...

Neeq σεβαστή η γνώμη σου όμως διαψεύδουν τα παραδείγματα που δίνω για όλες τις κλίμακες καθώς και τα ακόρντα κιθάρας για τα συγκεκριμένα τραγούδια του τζαζίστα σε κλίμακα μινόρε:

Στην  C ματζόρε κλίμακα που:

Η 1η νότα είναι η C

η 2η νότα είναι η D

η 5η νότα είναι η G

θα είναι: (iim7  -  V7  -  Imaj7  ). Άρα:  Dm7 -G7 - C7.

Ομοίως για άλλα παραδείγματα:

D: Em7 - A7 – Dmaj7

G: Am7 - D7 – Gmaj7

F: Gm7 - C7  -  Fmaj7

Κ.λ.π - Κ.λ.π (Ασκηθείτε μόνοι σας για τις υπόλοιπες τονικότητες)

Κε Nikolas το θέμα δεν είναι καθόλου μεγάλο. Ούτε το μάγκα κάνω , ούτε τον έκανα , ούτε προσπαθώ να εξηγήσω κάποιο βιβλίο . Είναι δε τόσο περιορισμένο σε μια αλληλουχία 2-5-1 από τις δεκάδες αλληλουχίες ακόρντων της τζαζ που πιστεύω , πιστεύει ο φίλος τζαζίστας και πολλοί άλλοι ότι διευκολύνει τη μελέτη με την κιθάρα των συγκεκριμένων ακόρντων. Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο.

θα με ανεχτείτε (για να κλείσει ο κύκλος) ακόμα για ένα παράδειγμα εφαρμογής σε αυριανό ποστ που θα είναι ‘’Harp Positions & Κύκλος των 5ων’’ . Είχα και άλλα 10 παραδείγματα εφαρμογών αλλά εδώ δεν με σηκώνει , θα μπορέσετε να τα δείτε μελλοντικά στο blog μου.

ΥΓ

Δεν απαντήσατε στο χθεσινό ''Ονομασία πνευστών...'' που κι εκεί πάλι 2 φωτογραφίες δίνω για εμπειρική μνήμη της ονομασίας των πνευστών (κάποτε το συζητήσαμε , όπως λέω διεξοδικά..) http://www.noiz.gr/index.php?topic=202686.0

Θα τα ξαναπούμε το βραδάκι – να μη ξεχνάμε και το καθημερινό 2ωρο περπάτημα

Γεια σας

STEFANOS604 είπε:
Neeq σεβαστή η γνώμη σου όμως διαψεύδουν τα παραδείγματα που δίνω...
:(

Ας κανουμε και λιγα μαθηματικα

1+1=2

2+1=3

2+2=4

3+3=6

4+4=8

Κ.λ.π - Κ.λ.π (Ασκηθείτε μόνοι σας για τις υπόλοιπες πραξεις)

δειτε και τη φωτο για βοηθεια

http://3.bp.blogspot.com/-XDby2kztICo/Tpnjs5q8jXI/AAAAAAAAETQ/wrzdYws5Ovc/s1600/%25CE%25A4%25CE%25BF+%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%258D%25CE%25B4%25CE%25B9+%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585+3_%25CE%25A3%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25AF%25CE%25B4%25CE%25B1_4.jpg[/img]

Οποτε αφου μαθατε την προσθεση, τωρα εχετε ελπιδες να προσληφθειτε στη ΝASA.

Οπως μπορειτε να παιξετε και τζαζ με τα 2-5-1 ακορντα που μαθατε.

Ritchie77 είπε:

1+1=2

2+1=3

2+2=4

3+3=6

4+4=8

Κ.λ.π - Κ.λ.π (Ασκηθείτε μόνοι σας για τις υπόλοιπες πραξεις)

δειτε και τη φωτο για βοηθεια

http://3.bp.blogspot.com/-XDby2kztICo/Tpnjs5q8jXI/AAAAAAAAETQ/wrzdYws5Ovc/s1600/%25CE%25A4%25CE%25BF+%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%258D%25CE%25B4%25CE%25B9+%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585+3_%25CE%25A3%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25AF%25CE%25B4%25CE%25B1_4.jpg[/img]

Οποτε αφου μαθατε την προσθεση, τωρα εχετε ελπιδες να προσληφθειτε στη ΝASA.

Οπως μπορειτε να παιξετε και τζαζ με τα 2-5-1 ακορντα που μαθατε.
Επικό! λολ

Ritchie77 είπε:

2+1=3
Ενας ευκολος τροπος να θυμασαι το παραπανω, είναι

1+2=3 (καθως όπως λενε συγχρονοι μαθηματικοι, αν αλλαξεις τη σειρα των αριθμων, το αποτέλεσμα ειναι ιδιο :o )

Οποτε μπορεις να κανεις το εξης μνημοτεχνικο:

1,2,3 (οπως είναι η σειρά των αριθμών κανονικά)

1 σταυρός (+) 2 σαντουιτς (=) 3

1+2=3

Τα παραπάνω ισχύουν ΜΟΝΟ για το παραδειγμα που έδωσα, και όχι για άλλα παραδειγματα. Δηλαδη 2 σταυρος 3 σαντουιτς 4, ειναι λάθος.

Neeq γιατί δεν πρέπει να 'σαι απόλυτος.

Ένα κι ένα κάνουν δύο, λένε μες στο καφενείο

Μα εγώ, εγώ με σένα, ένα κι ένα κάνουν ένα

Επίσης:

Ένα κι ένα κάνουν δύο, λένε μέσα στο κουρείο

Μα μετά τον Ησαΐα, ένα κι ένα κάνουν τρία   

STEFANOS604 είπε:
Κε Nikolas το θέμα δεν είναι καθόλου μεγάλο. Ούτε το μάγκα κάνω , ούτε τον έκανα , ούτε προσπαθώ να εξηγήσω κάποιο βιβλίο . Είναι δε τόσο περιορισμένο σε μια αλληλουχία 2-5-1 από τις δεκάδες αλληλουχίες ακόρντων της τζαζ που πιστεύω , πιστεύει ο φίλος τζαζίστας και πολλοί άλλοι ότι διευκολύνει τη μελέτη με την κιθάρα των συγκεκριμένων ακόρντων. Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο.

θα με ανεχτείτε (για να κλείσει ο κύκλος) ακόμα για ένα παράδειγμα εφαρμογής σε αυριανό ποστ που θα είναι ‘’Harp Positions & Κύκλος των 5ων’’ . Είχα και άλλα 10 παραδείγματα εφαρμογών αλλά εδώ δεν με σηκώνει , θα μπορέσετε να τα δείτε μελλοντικά στο blog μου.

ΥΓ

Δεν απαντήσατε στο χθεσινό ''Ονομασία πνευστών...'' που κι εκεί πάλι 2 φωτογραφίες δίνω για εμπειρική μνήμη της ονομασίας των πνευστών (κάποτε το συζητήσαμε , όπως λέω διεξοδικά..) http://www.noiz.gr/index.php?topic=202686.0

Θα τα ξαναπούμε το βραδάκι – να μη ξεχνάμε και το καθημερινό 2ωρο περπάτημα

Γεια σας
Τελικά όμως, αν και προσπαθούμε όλοι να σου πούμε το ίδιο πράγμα, δε καταλαβαίνεις. Να έλεγα ότι είναι 1-2 που το λένε. ΟΛΟΙ λέμε το ίδιο πράγμα.
Τελικά αν δε κάνεις αυτά που ρωτάω ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Επιπλέον, το να περιορίζεις τη μουσική θεωρία στη φυσαρμόνικα και μάλιστα στην αλληλουχία ΙΙ-V-I μες στην τζαζ είναι σαν... σαν... να βάζεις τους φοιτητές σου να μελετάνε ένα συγκεκριμένο μοντέλο φούρνου μικροκυμάτων για να μάθουν κυκλώματα. Και να τους λες από πάνω "αυτό είναι ΜΟΝΟ για φούρνους μικροκυμάτων, και μάλιστα με εμπειρικό τρόπο"...

atreu73 είπε:
Ένα κι ένα κάνουν δύο, λένε μέσα στο κουρείο

Μα μετά τον Ησαΐα, ένα κι ένα κάνουν τρία     
Δι αυτό φίλως ταύτην στιγμή είσαι αναγκασμένος να κάμνεις κολεγιά με το καπιταλιστικό γρούιν, μπας και πωλήσεις κανά δίσκο, να θρέψεις την οικογένειαν.

Άαααααααααααααααααμυαλοι νεανίες  ;D ;D ;D

Πάντως ξεχειλίζει εξυπνάδα και υψηλό IQ το νόιζ. Άρα δε μας τα λένε καλά κάποιοι κακεντρεχείς. Μια χαρά παιδεία ως λαός έχουμε και επίσης ωραιότατο εκπαιδευτικό σύστημα. Τέτοια υψηλή νόηση, διανόηση και παιδεία δεν πίστευα ότι θα τα έβρισκα σε ένα φόρουμ. Πάντα τέτοια ρε σεις. ::)

Και η ευκολία με την οποία κάποια συγκεκριμένα άτομα γουστάρετε να την πέφτετε σε άτομα που θεωρείτε "εύκολους στόχους" (π.χ. "μπαμπα-Στέφανος"), προκειμένου να βγάλετε όλα τα κόμπλεξ σας, με το πρόσχημα ότι "βάζετε τα πράγματα στη θέση τους", είναι πλέον το πιο προβλέψιμο και συνάμα το πιο γελοίο πράγμα που υπάρχει εδώ μέσα σαν συμπεριφορά. Cyber bullying λέγεται, και είναι σοβαρή διαταραχή. Επίσης συναντάται σε παιδιά του σχολείου, το πολύ μέχρι λύκειο. Ήλπιζα να έχετε περάσει προ πολλού αυτό το στάδιο. Μάλλον έκανα λάθος. ::)

Last edited:
samy paraga είπε:
Δι αυτό φίλως ταύτην στιγμή είσαι αναγκασμένος να κάμνεις κολεγιά με το καπιταλιστικό γρούιν, μπας και πωλήσεις κανά δίσκο, να θρέψεις την οικογένειαν.

Άαααααααααααααααααμυαλοι νεανίες  ;D ;D ;D
Όχι σύντροφε. Πρώτα θα νικήσει ο κομμουνισμός και μετά θα πουλήσω εγώ δίσκο.

cyclops, your troll is showing.

odis13 είπε:
cyclops, your troll is showing.
Έχεις να απαντήσεις σοβαρά στην διαπίστωσή μου; Είναι λανθασμένη και αν ναι, γιατί;

Με επιχειρήματα παρακαλώ.

cyclops είπε:
Πάντως ξεχειλίζει εξυπνάδα και υψηλό IQ το νόιζ. Άρα δε μας τα λένε καλά κάποιοι κακεντρεχείς. Μια χαρά παιδεία ως λαός έχουμε και επίσης ωραιότατο εκπαιδευτικό σύστημα. Τέτοια υψηλή νόηση, διανόηση και παιδεία δεν πίστευα ότι θα τα έβρισκα σε ένα φόρουμ. Πάντα τέτοια ρε σεις. ::)

Πάντως η ευκολία με την οποία κάποια συγκεκριμένα άτομα γουστάρετε να την πέφτετε σε άτομα που θεωρείτε "εύκολους στόχους" (π.χ. "μπαμπα-Στέφανος"), προκειμένου να βγάλετε όλα τα κόμπλεξ σας, με το πρόσχημα ότι "βάζετε τα πράγματα στη θέση τους", είναι πλέον το πιο προβλέψιμο και συνάμα το πιο γελοίο πράγμα που υπάρχει εδώ μέσα σαν συμπεριφορά. Cyber bullying λέγεται, και είναι σοβαρή διαταραχή. ::)
Θα σε παρακαλούσα πολύ,αν θεωρείς πως μεταξύ αυτών που αναφέρεις πως τη πέφτουν στο Στέφανο εννοείς και μένα να μου το πεις, καθότι δεν αισθάνομαι τέτοιος. Ξέρεις ο καθένας έχει διαφορετική αίσθηση του πεσίματος και ειδικά όπως το αναφέρεις εσύ-cyber bullying  και εύκολη στόχευση.

Το αν έχω κόμπλεξ και διαταραχές όπως συλλήβδην κατηγορείς όλους όσους αντιδρούν στα λεγόμενα του Στέφανου, είναι τσουβάλιασμα. Επειδή λοιπόν δεν δέχομαι το τσουβάλιασμα, θα ήθελα αν με θεωρείς άξιο, να με ονοματίσεις, ώστε να απαντήσω συγκεκριμένα, σε σένα, αλλά και το Στέφανο, αν το κρίνω απαραίτητο .

Εχω απαντησει ηδη. Σε πολυ προσφατο thread στο οποιο συμμετειχες και εσυ ο ιδιος, αλλα μαλλον περασε στο ντουκου. Παραθετω το ποστ για να μη ψαχνεις.

odis13 είπε:
...δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα ελευθεριας του λογου ή κομπλεξ οταν καποιος ερχεται με καθαρα διδακτικη διαθεση, γραφει αρθρα και κατεβατα και του επισημαινεται οτι υπαρχουν ΛΑΘΗ.

Δηλαδη τι να κανουμε, αν υπαρχει καπου καποιο λαθος η ανακριβεια να μη το αναφερουμε? Ειδικα οταν το λαθος αυτο δεν γινεται πανω σε μια συζητηση αλλα σε κατι που παρουσιαζεται ως αρθρο, ως εκπαιδευτικο υλικο και θα διαβαστει απο ανθρωπους που ισως δεν ξερουν και πολλα σχετικα με το αντικειμενο και κινδυνευουν να πεσουν θυματα παραπληροφορησης. Οχι σκοπιμα, ειμαι σιγουρος οτι ο Στεφανος γραφει αυτα τα κειμενα με τις καλυτερες προθεσεις.

Αλλα δειτε και το αναποδο - αν καθε φορα που ο Νικολας και ο καθε Νικολας (σορρυ που σε επιασα παραδειγμα :P) ποσταρει κατι πρεπει να διορθωνει τον οπιοδηποτε Στεφανο (χωρις παρεξηγηση παλι) ή γενικα να αποδειξει οτι "δεν ειναι ελεφαντας" για να φανει οτι ξερει τι λεει, ισως την επομενη φορα που καποιος θα χρειαστει τη βοηθεια του ή τη γνωμη του απλα να μη μπει στον κοπο να γραψει γιατι εχει και καλυτερα πραγματα να κανει ο ανθρωπος.

Με λιγα λογια, αν καποιοι προσπαθουν να κρατησουν καποιο επιπεδο με τις παρατηρησεις τους δε το κανουν απραιτητα απο δολο ή κομπλεξ. Για ονομα...
Τωρα το δικο σου τσουβαλιασμα και τα εριστικα/προσβλητικα σχολια προς τους υπολοιπους συνομιλητες σε τι ακριβως αποσκοπει, θες να μου πεις? Καλως ή κακως (δεν εχει σημασια) θεωρησες οτι καποια ποστ ειναι ειρωνικα ή και κακεντρεχη και αντι να το πεις κοσμια και ντομπρα, επελεξες ως απαντηση να τους τσουβαλιασεις οοοολους και με χαρακτηρισμους περι κομπλεξ, bullying και ανωριμοτητας. Βλεπω ομως εσυ εισαι υπερανω και πανω απο ολα, πασχιζεις να διατηρησεις ενα υψηλο επιπεδο στη συζητηση, ευγε.

edit: Και με προλαβε και ο samy.

samy paraga είπε:
Θα σε παρακαλούσα πολύ,αν θεωρείς πως μεταξύ αυτών που αναφέρεις πως τη πέφτουν στο Στέφανο εννοείς και μένα να μου το πεις, καθότι δεν αισθάνομαι τέτοιος. Ξέρεις ο καθένας έχει διαφορετική αίσθηση του πεσίματος και ειδικά όπως το αναφέρεις εσύ-cyber bullying  και εύκολη στόχευση.

Το αν έχω κόμπλεξ και διαταραχές όπως συλλήβδην κατηγορείς όλους όσους αντιδρούν στα λεγόμενα του Στέφανου, είναι τσουβάλιασμα. Επειδή λοιπόν δεν δέχομαι το τσουβάλιασμα, θα ήθελα αν με θεωρείς άξιο, να με ονοματίσεις, ώστε να απαντήσω συγκεκριμένα, σε σένα, αλλά και το Στέφανο, αν το κρίνω απαραίτητο .
Χωρίς πλάκα, είναι μεγάλη παράλειψη από πλευράς μου που δε σε εξαίρεσα. Θεωρώ ευχάριστη όαση εδώ μέσα το χιούμορ σου. Σόρρυ. :)

Ξέρουν αυτοί στους όποιους αναφέρομαι. Άλλο χιούμορ, άλλο χοντροκομμένο και ξεδιάντροπο πέσιμο. Το δεύτερο κράζω.

Τωρα το δικο σου τσουβαλιασμα και τα εριστικα/προσβλητικα σχολια προς τους υπολοιπους συνομιλητες σε τι ακριβως αποσκοπει, θες να μου πεις? Καλως ή κακως (δεν εχει σημασια) θεωρησες οτι καποια ποστ ειναι ειρωνικα ή και κακεντρεχη και αντι να το πεις κοσμια και ντομπρα, επελεξες ως απαντηση να τους τσουβαλιασεις οοοολους και με χαρακτηρισμους περι κομπλεξ, bullying και ανωριμοτητας. Βλεπω ομως εσυ εισαι υπερανω και πανω απο ολα, πασχιζεις να διατηρησεις ενα υψηλο επιπεδο στη συζητηση, ευγε.

edit: Και με προλαβε και ο samy.
Όταν έχει υπάρξει σχόλιο προς το Στέφανο "Ξύπνα μπάρμπα" για τα γραφόμενά του, και δε βγήκε κανένας να βάλει στη θέση του κάποιον που δε δείχνει το στοιχειώδη σεβασμό σε κάποιον που δεν είναι συνομήλικός του, τότε αν θεωρούμε εαυτούς καλλιτέχνες, οφείλουμε να πάμε να πνιγούμε ομαδικώς.

Last edited:
cyclops είπε:
Χωρίς πλάκα, είναι μεγάλη παράλειψη από πλευράς μου που δε σε εξαίρεσα. Θεωρώ ευχάριστη όαση εδώ μέσα το χιούμορ σου. Σόρρυ. :)

Ξέρουν αυτοί στους όποιους αναφέρομαι. Άλλο χιούμορ, άλλο χοντροκομμένο και ξεδιάντροπο πέσιμο. Το δεύτερο κράζω.

Όταν έχει υπάρξει σχόλιο προς το Στέφανο "Ξύπνα μπάρμπα" για τα γραφόμενά του, και δε βγήκε κανένας να βάλει στη θέση του κάποιον που δε δείχνει το στοιχειώδη σεβασμό σε κάποιον που δεν είναι συνομήλικός του, τότε αν θεωρούμε εαυτούς καλλιτέχνες, πρέπει όλοι μαζί να πάμε να πνιγούμε.
Μάιστα...
Για να δούμε ποιον άλλον τελικά θα εξαιρέσεις...  >:(

Nikolas είπε:
Μάιστα...

Για να δούμε ποιον άλλον τελικά θα εξαιρέσεις...  >:(
Παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ποιον θα εξαιρέσω; Παίζει ρόλο το ποιος άσκησε ήπια κριτική και ποιος τρολλάρισμα και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς;

Και άντε πες ότι βγαίνω και εξαιρώ κι εσένα που ομολογουμένως βγήκες και έδωσες με επιχειρήματα τη γνώμη σου. Έκαναν οι υπόλοιποι το ίδιο;

Έχω δίκιο ότι είναι κάποια άτομα που ψάχνουν τι καινούργιο thread θα ανοίξει ο κ.Στέφανος και μπαίνουν και τρολλάρουν; Ναι ή όχι;

Έχει υπάρξει ομαδικό πέσιμο με ειρωνείες και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς τον εν λόγω κύριο; Ναι ή όχι;

Αν έχω άδικο, να μου το πείτε και θα ζητήσω και συγγνώμη αν έχω τόσο λανθασμένη εντύπωση.

Εξάλλου, αν δεν το πήρε το μάτι σου, η ένστασή μου είναι αυτή εδώ:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=202642.msg792026#msg792026

Δηλαδή όχι στην ορθότητα των διορθώσεων που κάνετε όσοι τον διορθώσατε, που είχατε απόλυτο δίκιο, αλλά στον τρόπο που επέλεξαν ορισμένοι - γνωστοί και μη εξαιρετέοι - να την πέσουν στον άνθρωπο. Μιλάω για τον κανόνα και όχι για τις 3-4 εξαιρέσεις. Ο καθένας ξέρει αν είναι ο κανόνας ή εξαίρεση.

Αυτά και πιστεύω ότι εξηγούμαι επαρκώς.

Last edited:
Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back