Αισθητική-Σφακιανάκης, διπλό ημίχρονο-τελικο.

neeq είπε:
Μαλλον αγαπητέ Σπύρο, δεν προσεξες τον γκοθ-θρόνο, τις φωτιές στην οθόνη, τη μετάφραση των στίχων στα ελληνικά, την αθλια ερμηνεία και την αθλια διασκευή. Δεν ειναι αυτοσκοπός το κάτι διαφορετικό. Kαι τελικά τι διαφορετικό ακουσαν? Παλι korg laikous ixous ακουσαν να παιζουν κατι ξένα.
Ο γκοθ-θρόνος... οκ, ένα κιτς στοιχείο που προσθέτει μια Α ατμόσφαιρα, όχι απαραίτητα κακή. Οι φωτιές στην οθόνη, ένα φαντεζί περιτύλιγμα που per se δεν έχει τίποτα το μεμπτό. Η μετάφραση των στίχων στα ελληνικά γιατί να είναι κακή? Η ερμηνεία και διασκευή είναι του γενικού ύφους που θα συναντούσες σε μια οποιαδήποτε cover band... μια επανεκτέλεση χωρίς έμπνευση αλλά και χωρίς πχ. να είναι κάποιο τσιφτετελοβλαχομπαρόκ έπος. Νομίζω πως αντιδράς κάπως υπερβολικά λόγω της ήδη υπάρχουσας βδελυγμίας για το στυλ (την οποία έχω κι εγώ), και πως η όλη περίπτωση ανήκει στο "πολύ κακό για το τίποτα". Από εμένα πάντως έχει ένα στοιχειώδες thumbs up που το συμπεριέλαβε σε ένα πρόγραμμα.

bloody_sunday είπε:
και πως η όλη περίπτωση ανήκει στο "πολύ κακό για το τίποτα"
Ε καλά, ενα θεμα ανοιξα, δεν μαζεψα και υπογραφες για την απελαση του ;D

Και δεν εχω προβλημα με το στυλ. Με τους ανθρωπους που το "υπηρετουν" εχω πρόβλημα :P

neeq είπε:
Θα μπορούσες να είσαι και πιο λάθος, αλλά θα χρειαζόταν τεράστια προσπάθεια ;D
Για κάνε μια προσπάθεια -με αντικειμενικά κριτήρια- να με πείσεις ,γιατί οι Κινγκ Γκρίπσον πχ- που ΔΕΝ μου αρέσουν- ,παράγουν καλύτερη τέχνη απ το Νότις  ;D, που επίσης ΔΕν μου αρέσει + ότι άλλο μπορώ να του προσάψω από την προσωπική γνώμη που έχω λόγω της συνεργασίας μου μαζί του ,έστω και σε κάτι μη μουσικό?

Πείσε με γιατί ο τάδε ζωγράφος ,είναι καλύτερος απ τον δίνα ,τη στιγμή που δεν κατέχω τπτ περί εικαστικών? Απλά μου αρέσει να βλέπω ''φωτογραφίες'' και όχι μπογιατίσματα που κάνει ο λαθρομετανάστης μπογιατζής, που πετάει μπουγέλα χρώματος ασύντακτα -κατ' εμέ -στο καμβά?

Για όρισέ μου με ποιο τρόπο οι Βέλβετ άντεργκράουντ πχ ,που εκτιμώ αφάνταστα ,επηρέασαν και έγιναν σχολή μετά από χρόνια ,τη στιγμή που εγώ δεν εκτιμώ κανέναν απ τους μαθητές τους που μπορεί να ήταν και πιο επιτυχημένοι οικονομικά ,ήταν πρωτοπόροι της τέχνης?

Πόσοι μεσήλικες καλή ώρα σαν εμένα εκτιμούν τους συνθέτες κλασσικής μουσικής και πόσοι ακόμα πιο νέοι ? και τελικά τι σημαίνει ότι το Μπετόβεν , τον ακούνε ακόμη και σήμερα μερικά εκατομμύρια άνθρωποι? Πως είμαστε σίγουροι ,ότι αυτός ήταν και ο άγνωστος Χ μαθητής του που δεν έβγαλε ούτε σιγκλ ;D ,ήταν ανάξιος ? Και τελικά ,κάποια δις ανθρώπων που απλά έχουν ακουστά ,ή και όχι το όνομά του , τι είναι άμουσοι?

Γιατί ο Ντοστογιέφσκι είναι καλύτερος από ένα Αρλεκιν? Προσπάθησε να το εξηγήσεις στη πρώην γυναίκα μου  ;D

Τελικά και αν θες κάνε το κόπο να μου εξηγήσεις τι κάνει τη τέχνη καλή σε σχέση με κάτι άλλο που είναι κακή τέχνη ,με αντικειμενικά κριτήρια .................φιλικά έτσι?  ;D

Γιατι να κάνω κάτι τέτοιο, αν ο ίδιος δεν εχεις ενδιαφερθει μεχρι τώρα να το κάνεις για τον εαυτό σου?

neeq είπε:
Γιατι να κάνω κάτι τέτοιο, αν ο ίδιος δεν εχεις ενδιαφερθει μεχρι τώρα να το κάνεις για τον εαυτό σου?
Έλα ρε Νικ. Θα είχε πλάκα, και επιπλέον το επιχείρημα σου βρωμάει από μακριά ότι δε θες να μπεις στη διαδικασία... ;)
Κι εμένα με ενδιαφέρει το θέμα.

Για πείτε... Γιατί ο Νότης είναι καλύτερος από τους King Krimson? (<- το ξέρω ότι σας φαίνεται ανάποδα... ;) Δε μου ξέφυγε)

neeq, όταν τελειώσεις με αυτό, θα ήθελα να με πείσεις γιατί οι αγκινάρες είναι καλύτερο φαγητό από τα σκατά, καθώς ούτε οι αγκινάρες μου αρέσουν.

Αντι να χαιρεστε (οσοι αγαπατε τους Crimson) που ο Νοτης ειναι ισως ο τελευταιος ανθρωπος στον πλανητη που..ΘΥΜΑΤΑΙ ακομα τους Crimson,ποσο μαλλον παιζει τα κομματια τους, (δεν νομιζω να ασχολειται πλεον μαζι τους κανεις στο συμπαν... ;D)...του τη λετε κι ολας του παιδιου... ;D  

γιατί οι Κινγκ Γκρίπσον πχ- που ΔΕΝ μου αρέσουν
καλα ας υπεφερες και εσυ απο ΑΥΠΝΙΕΣ οπως εγω να δεις ποσο πολυ θα σου αρεσαν...(2 λεπτα να ακουσω κοιμαμαι σαν πουλακι... ;D)

ndnikola είπε:
neeq, όταν τελειώσεις με αυτό, θα ήθελα να με πείσεις γιατί οι αγκινάρες είναι καλύτερο φαγητό από τα σκατά, καθώς ούτε οι αγκινάρες μου αρέσουν.
Αν μου επιτρέπετε να αναφέρω ένα αντικειμενικό κριτήριο ανωτερότητας, οι αγκινάρες έχουν ιδιαιτέρως λεπτό άρωμα, κάτι το οποίο θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς για τα σκατά.

Καλημέρες!

ndnikola είπε:
;D ;D ;D

Νομίζω ότι μετά από αυτό το post,κάθε αντεπιχείρημα υπέρ του καλλιτεχνικού έργου του

notis κατέρρευσε..

;D ;D ;D

ndnikola είπε:
Τα σκατά δεν σου αρέσουν σίγουρα; Τα δοκίμασες;

ndnikola είπε:
Νομίζω, δεν ειμαι και τελείως σίγουρος, ότι η αναλογία σου είναι ολίγον τι υπερβολική.  :)

Εε, δεν νομίζεις;

ndnikola είπε:
Μάλιστα, αναμένουμε εναγωνίως. Αν και υποθέτω θα σου απαντήσει πως ..... ''γιατί να κάνω κάτι τέτοιο , αν ο ίδιος δεν έχεις ενδιαφερθεί μέχρι τώρα να το κάνεις για τον εαυτό σου''

Η απάντηση μου ηταν πολύ σοβαρή. Γιατι θεωρείς πως το να μη ξεχωρίζεις ποιοτικές διαφορές, οφείλεται στη "φύση" των τεχνών και όχι στην απαιδευτη κριτική σου ικανότητα?

Αν μη τι άλλο, υπάρχει ολόκληρος τομεας της φιλοσοφίας, που ασχολειται με την αισθητική της τέχνης, και σίγουρα δε χρησιμοποιούν κομπιουτερακι για να μετρούν πωλήσεις.

Α μπράβο.

Το να μη μου αρέσει ούτε το μαρτύριο της σταγόνας αλλά ούτε το σπανακόρυζο δεν τα καθιστά ισοδύναμα.

Τώρα αν το πρόβλημα (?) έχει προκύψει επειδή ο nd είπε "σκατά"...τί να πω, αντικαταστήστε με σπανακόρυζο. ;D ;D

Τώρα είδα το βιντεάκι με τον σφακ....

τι να πω.....

και εγώ που νόμιζα ότι έχω τη χειρότερη προφορά στα αγγλικά μαζί με τον Σακη

απο τους Rotting Christ.... ;D ;D ;D ;D

εχω πεθάνει στα γέλια!!!!!!!!

Earendil είπε:
Τώρα αν το πρόβλημα (?) έχει προκύψει επειδή ο nd είπε "σκατά"...τί να πω, αντικαταστήστε με σπανακόρυζο. ;D ;D
ούτε το σπανακορυζο μου αρέσει. Κατα τα αλλα με κάλυψε ο neeq, σε ολα τα ερωτήματα, και σε βαθμό που αναρωτιέμαι εάν ακόμη υφίσταται για κάποιους θέμα αντιπαράθεσης.

neeq είπε:
Η απάντηση μου ηταν πολύ σοβαρή. Γιατι θεωρείς πως το να μη ξεχωρίζεις ποιοτικές διαφορές, οφείλεται στη "φύση" των τεχνών και όχι στην απαιδευτη κριτική σου ικανότητα?

Αν μη τι άλλο, υπάρχει ολόκληρος τομεας της φιλοσοφίας, που ασχολειται με την αισθητική της τέχνης, και σίγουρα δε χρησιμοποιούν κομπιουτερακι για να μετρούν πωλήσεις.
Επέτρεψέ μου να μη βλέπω κάποια απάντηση ,ούτε σε αυτή σου τη τοποθέτηση ,αλλά ταυτόχρονα επ 'ουδενί δεν θέλω να χαλάμε και τη ζαχαρένια μας ,οπότε από μένα τέλος η κουβέντα  ;)

Ε πως δεν βλεπεις καποια απαντηση? Ο Neeq ηταν σαφης.

Με λιγα λογια η απαντηση του ηταν "οποιος καταλαβε, καταλαβε." ;D

Συμφωνω. 8)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back